Akvaryuma Toprak Kap Koyabilir Miyim?


Berk GokovaÇevrim Dışı

Kayıt: 03/01/2020
İl: Izmir
Mesaj: 11
Berk GokovaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2020 19:00
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/220043/150120201858131.jpg[/IMG]

Arkadaşlar akvaryumuma şu toprak kapları kullanarak çok hoş bir dekorasyon yapmayı planlıyorum fakat bir sakıncası olur mu? Sadece bir beta balığı ve anubias olucak zarar verir mi? (Toprak güveç kapları)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Beta_balikÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/08/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 3589
Beta_balikÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2020 20:22
Koyulur bence. Bunların çömlek şeklinde olanlarını petshoplarda kolaylıkla bulabilirsiniz ve vatoz gibi yada yumurta dizen balıkların üretilmesinde ve sağlanmasında kullanılır.
Ayrıca dekorasyonu merak ettim. Sorun olmazsa buradan paylaşabilirseniz yada konu açarsanız bildirim gönderirseniz sevinirim. :))[EDIT]Beta_balik,2020-01-15 20:22:50[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Berk GokovaÇevrim Dışı

Kayıt: 03/01/2020
İl: Izmir
Mesaj: 11
Berk GokovaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2020 20:27
Tabiki gönderirim :)

Beğenenler: [T]208569,Beta_balik[/T]
Teşekkür Edenler: [T]208569,Beta_balik[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erkanmaziciÇevrim Dışı

Kayıt: 07/03/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 217
erkanmaziciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2020 20:43
İç kısmındaki cila beni biraz düşündürdü açıkçası. Toprak kap sorun değil ama cila suda çözünürse canlılara zarar verebilir.

Dekorasyon amacı ile üretilmiş olanlardan değil de, yemek yaparken kullanılan toprak kaplardan kullanmak daha güvenli olacaktır. Güveç adı ile satılan toprak kaplar var. Eğer fotoğraftaki kapları satın almadıysanız, bahsettiğim güveç kaplarından bakmanız daha iyi olacak gibi...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Berk GokovaÇevrim Dışı

Kayıt: 03/01/2020
İl: Izmir
Mesaj: 11
Berk GokovaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2020 20:46
Bu güveç kapları da yemek için, fotoğrafı odamda çektim.

Bunlar da bahsettiğiniz gibi yemek yapmak için kullanılan güveç kapları, fotoğrafı odamda çektim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KınayuÇevrimiçi

Özel Üye
[B]14703,1[/B]
Kayıt: 02/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 18190
KınayuÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2020 20:53
[QUOTE=Berk Gokova]Bu güveç kapları da yemek için, fotoğrafı odamda çektim.

Bunlar da bahsettiğiniz gibi yemek yapmak için kullanılan güveç kapları, fotoğrafı odamda çektim.[/QUOTE]

Selamlar içerisinde yemek yapılıyorsa bilmem kaç derece ısıda ben bir şey olacağını sanmıyorum kullanılır bence [:iyi:]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Berk GokovaÇevrim Dışı

Kayıt: 03/01/2020
İl: Izmir
Mesaj: 11
Berk GokovaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2020 21:22
Peki içteki cilanın bir sorun teşkil edeceğini düşünüyor musunuz?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

lemurÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/02/2012
İl: Antalya
Mesaj: 891
lemurÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2020 22:02
Mümkünse cilasız olanlarından bulun. Daha garanti olur. Suya salınım sadece yüksek ısıda olacak diye bir kural yok. Uzun süre su altında kalacak.

Ben amfora şeklinde cilasız olarak uzun süre sorunsuz kullandım. Yine de ilk kullanımdan önce birkaç gün çeşme suyunda bekletirseniz iyi olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Berk GokovaÇevrim Dışı

Kayıt: 03/01/2020
İl: Izmir
Mesaj: 11
Berk GokovaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2020 22:13
Amfora ne oluyor?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

lemurÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/02/2012
İl: Antalya
Mesaj: 891
lemurÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2020 22:35
[QUOTE=Berk Gokova]Amfora ne oluyor?[/QUOTE]

Fotoğrafını koysam daha iyi anlarsınız fakat şöyle tarif edeyim: Çift kulplu ince uzun, altı genelde sivri toprak kap. Eski çağlarda şarap ve zeytinyağı saklamakta kullanılırdı.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Berk GokovaÇevrim Dışı

Kayıt: 03/01/2020
İl: Izmir
Mesaj: 11
Berk GokovaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2020 22:41
Çeşme suyunda kireç var zararı olur diye düşünüyorum fakat içme suyunu kaynatıp onun içinde biraz bekletebilirim

Çeşme suyunda kireç var zararı olur diye düşünüyorum fakat içme suyunu kaynatıp onun içinde biraz bekletebilirim.

Salınım yapıp yapmayacağını anlamanın kolay bir yolu yok mu

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KınayuÇevrimiçi

Özel Üye
[B]14703,1[/B]
Kayıt: 02/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 18190
KınayuÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Ocak 2020 06:45
[QUOTE=Berk Gokova]Çeşme suyunda kireç var zararı olur diye düşünüyorum fakat içme suyunu kaynatıp onun içinde biraz bekletebilirim
Çeşme suyunda kireç var zararı olur diye düşünüyorum fakat içme suyunu kaynatıp onun içinde biraz bekletebilirim.
Salınım yapıp yapmayacağını anlamanın kolay bir yolu yok mu[/QUOTE]

Salınım yapacağını sanmıyorum içerisinde güveç pişiriliyor diyorsunuz .Salınım yapsa içerisinde pişirilen yemek neyse işte ona da salınım yapardı içme suyunu kaynat içerisinde beklet eğer salınım yapacak olursa kaynar suyun üzerinde yağ benzeri bir katman tabaka oluşur ki öyle bir şey olacağını sanmıyorum için rahat olsun diye yap sen yinede [:)] [:iyi:]

Beğenenler: [T]192326,Xxxxx[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

XxxxxÇevrim Dışı

Kayıt: 23/12/2016
İl: Kocaeli
Mesaj: 187
XxxxxÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Ocak 2020 23:07
Bende salınım yapacağını sanmıyorum. Eğer aklınıza takılıyorsa iki kabının yarısına su koyum ve 180 derecede fırında 10,15 dakika bekletin. Eğer cila ise zaten kendini salmış olucaktır.[EDIT]Xxxxx,2020-01-18 23:08:23[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir