Beta Balığı Akvaryumu

merttercnÇevrim Dışı

merttercnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 3 Saat 10 Dakika önce
Merhabalar geçen hafta bir beta balığı aldım. Beta balığımı 16 litre suya koydum filtre olarak SunSun Hj11b filtresini ısıtıcı olaraksa pr tech fish markasını kullanıyorum. Petshoptan balığı alırken yanında siyah akvaryum kumu ve canlı bitki almıştım. Canlı bitkim saksı gibi bir şeyin içindeydi yani hazırdı gömme falan yapmam gerekmiyordu fakat yaprakları delinmeye ve dökülmeye başladı neredeyse çok az yaprak kaldı birazda yosun yapmış canlı bitkinin cinsini bilmiyorum bu hobiye yeni başladım fakat bu siyah akvaryum kumuna gömülebilen bir bitki düşünüyorum çünkü saksısı çok fazla alan kaplıyor. Bana bir kaç bitki önerisinde bulunur musunuz siyah akvaryum kumuna gömebileceğim bir bitki dökülme yapmayacak ve beta balığıma iyi gelecek. Fark ettiğim bir diğer konu ise beta balığım yemi yemiyor daha doğrusu 1 haftadır günde 1 tane olucak şekilde HAS markalı beta yemini kullanıyorum yemi gördüğü gibi direkt yutuyor ve çiğneme hareketi yapar gibi ağzını hareket ettirdikten sonra tükürüyor bunun sebebi ne olabilir su sıcaklığı 24 derecede sabit oda sıcaklığıda 24 derece aynı zamanda zaten ısıtıcının çalışmasına bile gerek kalmıyor diyebilirim ve sürekli kontrol ediyorum. Aynı zamanda filtre ve ısıtıcı su içinde çok yer kaplıyormuş gibi hissediyorum betam genelde canlı bitkinin yaprakları arasında ya da altında duruyor bazen yukarı çıkıyor bu normal mi ve akvaryumdaki ürünlerin yer kaplamasına bulabileceğim bir çözüm var mıdır ? Son olarakta betamın yanına bir elma salyangozu alsam nasıl olur veya daha iyi olur dediğiniz öneriler nelerdir ? İyi günler dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

damlasoytrkÇevrimiçi

İl: Istanbul
damlasoytrkÇevrimiçi
Gönderim Zamanı: 17 dakika önce
Canlı bitkinizin yapraklarının delinmesi ve dökülmesi büyük ihtimalle bitkinin suya uyum sürecinden kaynaklanıyor. Petshoplarda birçok bitki su dışında yetiştiriliyor ve akvaryuma girince eski yapraklarını dökebiliyor. Ayrıca besin eksikliği ve yosun oluşumu da yaprakları zayıflatabilir. Yanlısınız ise bitki saksıda zaten çürür her bitki hemen hemen kuma gömülmelidir 6 8 saat ışık şarttır kuma gömebileceğiniz dayanıklı ve betta için uygun bitkiler olarak Cryptocoryne wendtii, Vallisneria spiralis, Echinodorus bleheri , elodea ve tilki kuyruğuönerilebilir. Bu türler kuma ekilebilir, dayanıklıdır ve bettanız için saklanma alanı oluşturur. Betta balığınızın yemi yutup geri tükürmesi genellikle yemin büyük gelmesi, tadına alışık olmaması veya suyun biraz serin olması nedeniyle olur. 24 derece alt sınırdır; 25–26 dereceye çıkarmanız iştahı artırabilir. Ayrıca günde sadece 1 tane pellet az olabilir. Sabah 1, akşam 1–2 küçük pellet deneyebilirsiniz. Yemi vermeden önce birkaç saniye suda yumuşatmanız da işe yarayabilir. Bettanızın bitkilerin arasında, yaprak altında veya yüzeye yakın durması tamamen normaldir. Bettalar dinlenmeyi ve saklanmayı sever. Sürekli dipte hareketsiz ve solunum sıkıntılı durmadığı sürece bu davranış sağlıklıdır. 16 litre hacimde filtre ve ısıtıcı gözünüze büyük görünebilir. Isıtıcıyı arka cama yatay konumlandırarak alanı daha verimli kullanabilirsiniz. Ekipmanları bitkilerle kamufle etmek de mümkündür. Filtreyi tamamen çıkarmak önerilmez çünkü küçük hacimde su çabuk bozulur.Cıkarcaksanızda haftalık su degisimi aksatılmamalıdır
Elma salyangozu ekleyebilirsiniz ancak fazla atık üretir ve küçük hacimde suyu çabuk kirletebilir. Alternatif olarak Neritina natalensis (nerite salyangozu) daha uygun olabilir; daha az kirletir, bitkilere zarar vermez ve tatlı suda çoğalmaz. [EDIT]damlasoytrk,2026-02-20 01:59:12[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir