Zebra Danio Dişimin Karnı Aşırı Şişti


daisy22Çevrim Dışı

Kayıt: 24/05/2019
İl: Istanbul
Mesaj: 75
daisy22Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Eylül 2019 10:52
[B][/B]Arkadaşlar herkese iyi forumlar. Daha öncede bu tarz konular açılmış ama net bi bilgi bulamıyorum. Konuya başlamadan önce lütfen gerçekten tecrübeli birinin deneyimlerine ihtiyacım var. Lütfen balığa zarar verirsin,yavru alamazsın yapamazsın gibi cümleler kurmayalım. Çünkü bu hobide herkes zamanla tecrübe kazandı hiçkimse doğuştan bilgi sahibi değil. Asıl konuya gelecek olursam ; zebra danio dişimin karnı neredeyse lepistes kadar şişti. Kırmızı renkli olmasına rağmen karnındaki siyahlaşma farkedilir derecede. Bu dişimizden nasıl yavru alabiliriz? File yardımıyla yumurtlatanlar var ama anlayamadığım konu şu dişi yumurtaları döktükten sonra erkek dölleme yapacak mı? Dişiyle erkeği aynı yere mi koymak gerekli? Yardımcı olursanız çok sevinirim. ( Ve dişi baya agresifleşti diğer dişilerin kuyruklarına vuruyor. )

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

menescÇevrim Dışı

Kayıt: 06/02/2018
İl: Bursa
Mesaj: 134
menescÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Eylül 2019 15:53
Bununla ilgili internette bir çok konu var. Google'a yazarak bilgi alabilirsiniz. Genel olarak cevaplamak gerekirse, dişi ve 1-2 adet erkeği ayrı bir kaba alıyorsunuz, yumurtaların saklanabileceği bilye veya file gibi bir zemin oluşturarak gece yalnız bırakıyorsunuz. Erkekler yumurtayı dişi yumurta dökerken döllüyorlar. Kavga ediyorlar gibi bir görüntü oluşuyor fakat bu çiftleşme hareketi, endişe etmeyin. Birkaç gün içinde sabah uyandığınızda yumurtlamış olduklarını görürsünüz. Bu türlerde yumurta almak çok basit fakat yavruları büyütmesi zor, çok küçük oluyorlar.

Baştan da dediğim gibi bilgi almak için google'a sorabilirsiniz. Özel sorularınız olursa onları sorun, daha yararlı olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir