Yorumlarınızı bekliyorum


akvarist05Çevrim Dışı

Kayıt: 16/01/2013
İl: Izmir
Mesaj: 161
akvarist05Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ekim 2013 19:18
Hayırlı akşamlar ağabeylerim ve kardeşlerim. Ben bundan 1 hafta öncesine kadar büyük hacimli bir akvaryum alıp içine ciklet atmayı düşünüyordum ancak akvaryumunu kur et deyinceye kadar fiyatlar tuzlanıyor. Malum öğrenci olduğum için o paraları ödeme şansım olmuyor. Daha önceden de duymuştum ama sanırım japon balıklarının üretimi zor oluyormuş. Ben de koydum kafaya bu balıkları üretmeye şimdi sizlere bir kaç sorum olacak. Ben japon balıklarını 1 yıl öncesine kadar baya araştırmıştım. Yani az çok bilgim var ve amatör olarak küçük hacimli akvaryumlarda beslemişliğim de var. Şimdi her şeye sıfırdan başlamak istiyorum. Şu an elimde olan akvaryum hakkında da bilgi vereyim. Akvaryumum 37 litre içinde canlı doğuran beslemekteyim. Bu balıkları elimden çıkarmayı düşünüyorum yani anlayacağınız bu akvaryumu yavru tankı yapa bilirim. Soracağım sorulara gelecek olursak sizce kaç litre bir akvaryumla başlamalıyım? Ve özel tür Japon balıklarının fiyatları pahalı oluyor mu? Elimde şu an nakit 200 TL gibi bir para var. Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CastieLÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/09/2013
İl: Izmir
Mesaj: 595
CastieLÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Ekim 2013 22:04
Balıklarınızı damızlık besleyeceğiniz,büyük tankların temizlik kolaylığı ve su değerlerinin korunmasının kolaylığından dolayı ortalama 200lt bir tank yeterli olur.. Damızlıkların sağlıklı gelişimi için balık başı 40lt gerekir(sakın ne 40 litresi 25 litrede bakılır diyenleri kala almayın,normal show tank farklı damızlık tank farklı(daha küçük litrelerden bahsedenleri saymıyorum bile)),balık başına 40lt den hesaplayarak 5 balığa 200lt olur.. Kumu salınım yapmayan hagen veya quartz kum olarak kullanmanızı tavsiye ederim,stresi azaltacağından siyah tavsiyemdir.. Özel türleri yavrudan alırsanız çok uyguna gelebiliyorlar fakat büyüteceğiniz süre boyunca sabırlı ve hastalıklara karşı hazırlıklı olmanız gerekir.. Yani damızlık alıp kaliteli yemlerle daha kısa bir sürede üretime geçebilirsiniz.. Tül kuyruk yavru 2tl iken yetişkini 10-20tl arasında değişiyor,aslanbaşlar 15tl civarı bulunabilir yai pek öyle yüksek fiyatlarda söz konusu değil(nadir türlerden değil yerli üretimlerden bahsediyorum,elinizdeki parayla kuyruğunu dahi alamayacağınız nadide uzakdoğu japonlarıda mevcut).. Balık piyasası bölgeden bölgeye değiştiğinden dolayı çevrenizdeki akvaryumculardan araştırma yapmanızı tavsiye ederim ve asla internetten görmediğiniz ve yem atıp içinize sinmeden balık alımı yapmayın..

Saygılarımla..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

vedatyyÇevrim Dışı

Kayıt: 18/08/2012
İl: Bursa
Mesaj: 500
vedatyyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2013 00:12
Bende kendi çapımda 25litre uygun olur diye biliyordum fakat damızlık akvaryum daha farklıymış yeni birşey öğrenmiş oldum, fakat yukardada değinildiği gibi japonları yavruluktan alıp büyütmeniz sizin açınızdan daha uyguna gelir ve nadide tür arıyorsanız Türkiye'de çok zor bulunur, nerdeyse sende 1-2 kez sadece belirli yerlere gelir.Nadir tür olarak:Ryukin, ranchu veya siyah orando önerebilirim tabi bulabilirseniz ve bunları bulsanız bile gradeleri nedir ne olmalı bunlarıda araştırmalısınız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir