yeniyim ve 40 litre için önerilerinizi bekliyorum


gzm__Çevrim Dışı

Kayıt: 04/03/2012
İl: Eskisehir
Mesaj: 101
gzm__Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Ocak 2015 14:15
[QUOTE=Saussure][QUOTE=gzm__][QUOTE=Saussure]
O lamba dalgıç lamba maalesef. Renk tayfı çok zayıftır, içinde sadece göründüğü renk vardır. Floresan ve bahsettiğim ampülün içinde bizim göremediğimiz birçok renk vardır. Gökkuşağını düşünün, suyun kırılmasıyla gördüğümüz renkler güneş ışığının renk tayfıdır ve bitkiler için yararlı renkleri içerir. Eğer o roxin marka lambanın ışığı ile gökkuşağı oluşsaydı çok daha az renk olurdu ve bitkilere pek yaramazdı. Roxin lamba bitkilere yetmeyek, ve daha az ışık isteyen yosunların çok hoşuna gidecektir, haberiniz olsun:D 
[/QUOTE]
Açıklamanız çok aydınlatıcı olmuş teşekkür ederim dediğiniz lambadan alacağım :) Son birşey soracağım illa masa lambası mı almam gerek akvaryumun kapağına monte edilebilirmi? Bunun için elektrikçiden yardım almak gerek sanırım. Siz masa lambasını akvaryuma çevirdim dediniz kapak yok sanırım? Bir de ben anubias,eledoa ve tilki kuyrugu yetiştirmeyi düşünüyorum bunlar için fazla ışığa ihtiyaç yok sanırım,betta da fazla ışık sevmiyormuş.10 watt yeterli olurmu?
Son soru dedim yine bir sürü soru sordum ama mazur görün artık herşey dört dörtlük olsun istiyorum:D
[/QUOTE]


Bu benim geçmişte açtığım bir konu. Plastik kapağa ampülleri taktırdım, ve kapak daha o gün erimeye başladı. Bu floresanlar için geçerli değil, kapağa linkteki ampüllerle aynı şekilde floresan da bağladım, onlar daha az ısındığı için kapağa zarar vermedi. Ancak o zamanlar buhar camım olmadığı için floresanların ömrü çok az oldu, 1 hafta kadar ışık verdiler, sonra bozuldular. Eğer buhar camı varsa ve kapak ısıya dayanıklı bir malzemeden yapıldıysa linkteki gibi yapabilirsiniz, kelepçeyle tutturabilirsiniz. 

İlle de gece lambasına gerek yok, aklınıza başka bir çözüm geliyorsa elbette deneyin. Ben deneyip olduğunu gördüğüm şeyi önerdim. Akvaryumum kapaklı, evde kedilerim var ve akvaryumun üstünü boş görmeleri felaket olur. Bu yüzden ben masa lambasını yandan direk olarak bitkilerin üzerine veriyordum. 

Bu arada söylediğim ampülün tam markasını buldum. Philips Tornado 6500k soğuk gün ışığı. Litre başına 0,5 watt gerekiyor, watt'ını kendiniz bulursunuz. Eğer 30 litreyse 10 watt yeterli olur. Eledoa ve tilki kuyruğu için az biraz ışık lazım da, anubiaslar oda ışığında bile yavaşça gelişiyor. Ancak maksimum verim beklemeyin. Bitkili akvaryumda ideal sistemde floresan olur aslında, ben yer olmadığı için ampul dedim. Bakacağınız bitkiler de gereksinimi çok düşük bitkiler. 10 watt civarı ışık yeterli olacaktır.  
[/QUOTE]

Anladım benim için de en mantıklısı bu olacak.Masa lambası alacağım.Işığı üstten ve biraz da yüksekten vermeye çalışacağım buharlaşmadan etkilenmemesi için. 
Çok teşekkür ederim Mert bey yorumlarınız,tavsiyeleriniz için. En yakın zamanda fotoğrafları paylaşacağım.İyi günler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BurakNEHİRÇevrim Dışı

Kayıt: 13/08/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 531
BurakNEHİRÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Ocak 2015 20:39
Yavru tankı olmak üzere canlı doğuran 2d 1e veya 3d 1e iyi olur

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir