Yeni Karma Tanganyika Akvaryumum


Volkan SevimliÇevrim Dışı

Kayıt: 05/07/2020
İl: Istanbul
Mesaj: 1
Volkan SevimliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2020 02:11
Refet bey merhabalar

Yazilarinizdan cok faydalaniyoruz, oncelikle akvaryum dunyasina yapmis oldugunuz degerli katkilariniz icin cok tesekkur ederim.

Isiklandirma konusunda arastirma yaparken asagidaki yazinizi okudum ve tam istemis oldugum ambiansi olusturabilecek bir kombinasyon oldugunu dusunuyorum, mumkunse detaylarda tavsiyelerinizi rica ediyorum

Tanganyika golunde yaklasik 10 metre derinlikte yasayan kabukcullarin ortamini olusturmaya calisiyorum. 130x60x60 olculerinde bir akvaryum yaptirdim. Seachem Meridian acik sari renk aragonit kum ve birkac ufak kaya koyacagim.

Yazinizdan ogrenmis oldugum sekilde Philips Graphica kullanacagim. Akvaryumun uzunlugu 130cm oldugu icin, 120cm 36watt'lik kullanacagim. 2 adet kullanmayi dusunuyorum boylece 72watt tutuyor.

2 adet x 120cm 36watt Graphica, toplam 72 watt sizce nasil olur acaba?
Sayiya gore armatur temin edecegim

Ogrenmek istedigim bir diger konu ise;

10 metre derinlikteki biraz mavimsi ortami olusturabilmek icin de yuksek kelvinli mavi renk isik verebilecek bir isik kaynagi kullanacagim.

Yazinizda bahsetmis oldugunuz yuksek kelvinli noktasal isik kaynagi olarak power led kullanmak ilgimi cekti ama kac watt ve ne tip bir power led kullanmam gerektigi hakkinda pek bir bilgim yok.

Sekli hakkinda bilgi sahibi olabilmem icin mumkunse bir link veya fotograf verebilir misiniz acaba?
Ayrica kac watt ve kac kelvin dogru secim olur tavsiyelerini rica ediyorum

Simdiden cok tesekkur ederim

Saygilarimla
Volkan Sevimli


[QUOTE=bjkalley]Balığın rengini göstermek için. Yüksek CRI değerli ışık kaynağı lazım. Philips Graphica bu işte çok iyi. Akvaryumu hoş göstermek için yüksek kelvinli bir lamba lazım. Bu ikisini doğru kombine edince oldukça hoş görünür. Bence yüksek kelvinli noktasal ışık kaynağı (metal halide olur, power led olur size kalmış) kullanın, sheding yapar ve ışığı da akvaryuma güzel hava verir. Floresan da akvaryumun ön tarafında durur, reflektörü ise akvaryumun göbeğine doğru bakar, balıkları aydınlatır, balıklara çarpar size döner.[/QUOTE]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir