Yeni akvaryumum


sametcavusluÇevrim Dışı

Kayıt: 24/05/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 19
sametcavusluÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Kasım 2012 21:42

80*50*60 sea star akvaryum aldım . mavi arka fonum var mercan kırığı kum aldım . tavsiye edebileceğiniz türler, bitkiler var mı .green terror dusunuyodum acıkcası ama diğer türlerle geçinemiyomus sadece GT de beslemek istemiyorum . suanlık silver shark var kafamda. 

birde mercan kırıgı kumda bitki yetiştirebilirmiyim? (kum ince ) 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Yusuf SaraçÇevrim Dışı

Kayıt: 26/09/2012
İl: Bursa
Mesaj: 346
Yusuf SaraçÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Kasım 2012 22:05
Öncelikle hayırlı olsun güzel bir akvaryum almışsınız . Mercan kırığı kumda bitki olmaz . Aquaclay , Hagen yada Dere kumunda bitki yetiştirebilirsiniz . Kumun en altına lav kırığı seriniz ( Bitki kökleri için ) Üzerine saydığım 3 kum çeşidinden birini seriniz .Sadece GT beslemek istemiyorum demişsiniz ve kafamda silver shark var demişsiniz bence bitkili akvaryuma bu balıklar gitmez . Bence tetra türleri bakabilirsiniz ( Neon tetra , Pristella , kırmızı burun , kırmızı göz , gül tetra , Limon tetra , siyah tetra vb . ) Kalem balıkları besleyebilirsiniz yada balta balıkları da olabilir . Eğer bu balıklar küçük geliyorsa daha büyük balık istiyorsanız Güney Amerika Cikletleri'ni öneririm . Hem bitkili akvaryuma yakışırlar ve uygundurlar hemde Biraz daha büyük , Renkleriyle çok gösterişlidirler . Mesela Ramirezi , Melek , Diskus , İnka , Apisto , Kakadu olabilir . Bu türlerin hepsini kolayca bulamassınız . Ama bazılarını bulmanız mümkün . Şuan ki piyasayı tam bilmiyorum ama ilanlar kısmından bakabilirsiniz . Yolunuz açık olsun inşallah dilediğiniz gibi bir akvaryumunuz olur iyi akşamlar .

                                                             YUSUF SARAÇ 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BerkanCerciÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/07/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 1293
BerkanCerciÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Kasım 2012 23:34
Arkadaş herşeyi kısaca özetlemiş zaten bize söz düşmüyor.Ancak her hobicin en başta yaptığı hata hobici kendine yanlış soru sormasıdır;
-Ben hangi balığı besleyeceğim?
-Ben nasıl bir akvaryum kuracağım?

Doğrusu ''Ben nasıl bir akvaryum kuracağım? " 'dır.Forumdada gördüğünüz üzere, malawi,japon,bitkili(low-tech,high-tech,nano,iwagumi,biotop...vs.),deniz,resif... vs bir sürü akvaryum çeşidi var hepsini araştır ona göre bir tank seç vede o tanka uygun balıklar seç.Eğer sen balığı seçip sonradan o hayvana göre bir tank düşünürsen o tanka başka balık eklemen sakıncalı olacaktır.Şuanki problemin gibi.


Umarım ne demek istediğimi anlamışsındır....Keyifli hobiler
BerkanxX96Xx2012-11-19 23:35:16

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir