Yeni Akvaryum


st0neheartÇevrim Dışı

Kayıt: 30/05/2015
İl: Izmir
Mesaj: 71
st0neheartÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Eylül 2019 14:51
Arkadaşlar merhaba daha önceden 2-3 senelik iyisiyle kötüsüyle bi akvaryum deneyimim oldu 360 lt lik tankla başlamıştım ev taşımadaki talihsiz bi olay yüzünden akvaryumumdan oldum ve bahaneyle bi ara vermiş oldum şimdi yaklaşık 500 lt lik bi akvaryum kurmak istiyorum canlı doğuran olmasını istiyorum ve renkli bi akvaryum hayalim yani bikaç rengarenk türden karışım yapmayı düşünüyorum daha önceki akvaryum un ölçüleri en 120 cm yükseklik 60 cm ve derinlik 50 cm idi yükseklik yüzünden akvaryuma müdehale edemiyordum (zor oluyordu) ayrıca bu akvaryumun suyunu rahatlıkla temiz tutabilecek 2 adet dış filtrem vardı alel acele yapılmış teferruatsız bi akvaryumdu şimdiki akvaryumumu daha ergonomik ve sıkıntısız bi akvaryum olarak tasarlamayı düşünüyorum şu an için karar vermem gerekn konu şu sump sistemmi yoksa gene dış filtremi (hiç sump deneyimim olmadı) bu iş için tecrübe sahibi üstadlardan destek alabilirmiyim diye düşündüm ve bi petshop yerine buraya konu açmayı uygun gördüm. değerli görüş ve önerilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim...


şimdiden teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

caglarmÇevrim Dışı

Kayıt: 31/03/2016
İl: Osmaniye
Mesaj: 216
caglarmÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2019 01:46
Hobiye ve foruma tekrar hoşgeldiniz. Forumdan edindiğim bilgileri sizinle paylaşacağım: 45cm den yukarı olmasın derler tank için. Sump konusunda ise yanılmıyorsam şöyle bir şey okumuştum; bir dış filitre en iyi (iç filitre, pipo ve şelale) filitrelerden daha iyidir. Herhangi bir sump ise en iyi dış filitreden daha iyidir. Alttan sump ise diğer sump tiplerinden daha iyidir.

Yapabiliyorsanız sumplu sistem yapın. Çünkü bana göre de en avantajlı sistem sumplu sistemdir. Çünkü sump diğer filitrelere göre daha geniş alana sahip olmasından dolayı daha çok filitre malzemesi koyulabiliyor. Bu da daha çok yararlı bakteri popülasyonu demek. Kolay gelsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir