Yeni 800litre


berke0017Çevrim Dışı

Kayıt: 21/08/2012
İl: Çanakkale
Mesaj: 201
berke0017Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2012 13:34
Merhaba
Babamın bir arkadaşı kullanmadığı 800litre akvaryumu bize verecek ama şuan boyutlarını tam bilmiyorum.Deniz akvaryumuda yapabilirim ama önce tatlı su akvaryumu kurmak istiyorum.
1)Sizce hangi türleri beslemeliyim.(Çok zaman harcayamam okulum var)
2)Filtreleme olarak ne önerirsiniz.İyi bir temizlik olmasını isterim.
3)Akvaryuma illa ki sehpa gerekir mi yoksa yerde dursada olur mu? Mağlum bayağı ağır ve büyük.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

İsmailCanÇevrim Dışı

Kayıt: 03/02/2012
İl: Ankara
Mesaj: 150
İsmailCanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2012 13:51
Deneyiminiz yoksa deniz akvaryumu zaten yapamazsınız ayrıca akvaryumunuz da çok büyük masrafı da bir başka olur. Bu soruları yanıtlayabilirim ama akvaryumunuzun ölçüleri gerçekten önemli rol oynuyor. Derinlik genişlik canlılar için çok farklılık göstermektedir. Öğrendikten sonra konuyu yenilemeniz daha iyi yardımcı olmamızı sağlar. Ayrıca da deneyiminizi bilmiyorum ama deneyim sahibi değilseniz 800 litre çok vakit, masraf ve deneyim isteyebilir durumlara göre. Umarım her şey gönlünüzce olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

berke0017Çevrim Dışı

Kayıt: 21/08/2012
İl: Çanakkale
Mesaj: 201
berke0017Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2012 13:59
Deniz akvaryumu konusunda deneyimim yok ama babam bu konuda tecrübeli ve Üniversitelerin bazılarına gidip deniz akvaryumları kuruyor.Deniz akvaryumu sorun değil ama ben filtre ve balık türlerini soruyorum.Akvaryumun uzunluğu ve eni fazlaymış yüksekliği çok değilmiş galiba.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

umutgunayÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 5099
umutgunayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Eylül 2012 10:31
Kılıçkuyruk ağırlıklı canlı doğuran akvaryumu yapılabilir. Tabi kılıçkuyrukların en güzel varyete ve türlerinden koyman gerekli. Tek düze değil, canlı bir tank olmalı bence. O 800 litrede beslediğin kılıçkuyruklar el kadar olmazsa adımı değiştiririm. Yanlarına bir kaç velifera (onlar da 15 cm'i rahat geçerler). Sonra moliler (10-12 cm boylanırlar), Platiler (8-10 cm'e ulaşabilirler), ve lepistesler (5 cm'lik ithal lepistesler gibi olacaklar). Her birinin bir çok renk, şekil ve desen seçeneği var. Değişik varyeteleri var. Bir bakan kişi bir daha bakmak isteyeceği şekilde, bitkili, bol yavrulu, cıvıl cıvıl bir akvaryum yapabilirsin. Kaya + kum + 2-3 tür ciklet formülü 1 metrelik akvaryumlar için yapılabilir ama sayısız seçenek isteyen ve her seçenekte güzelliği daha da artan bitkili canlı doğuran akvaryumlarının görselliğini bu 800 litrede yakalaman hiç de zor değil. İçeride deneyebileceğin bir çok peyzaj seçeneğin de olacak. Daha farklı türler de ekleyebileceksin (ters yüzen çöpçü, vatozlar, makrakanta gibi iri balıklar, rasbora gibi küçük grup balıkları, çöpçüler gibi dip balıkları).

Şöyle düşün;

Akvaryumun dibine doğal görünümlü bir kum karışımı yapacaksın. Sonra en beğendiğin kayaları ve mangrow köklerini koyacaksın, İrili ufaklı bir kaç tane. Üzerlerinde java yosunu olacak... Yavaş yavaş bitkileri toplayacaksın. Grup grup dikip yer yer orman, yer yer çim görüntüsü yapacaksın. Uzun sazlar kayaların arkasından tepeye kadar uzanacak... Yakından baktığında içlerinde sayısız minik minik yavru balıklar gizleniyo olacak.
Akvaryumda dolaşan karnı dolu iri ve gösterişli dişilerin peşinde onları döllemek için türlü kur dansları yapan gösterişli yakışıklı erkek balıkların... Kılıçlar kendini kasarak bir ileri bir geri viteste yüzecek, veliferalar büyük yelpaze şeklindeki sırt yüzgeçleriyle dişilerini tahrik etmek için sağına soluna geçecek ve okşayacak... Moliler de öyle yapıp sürtünecek. Lepistesler kuyruklarını gösterip "bak ne kadar güzelim dimi?" diyecek :) Dipte grup grup çöpçüler gezer... Makrakanta olmazsa elma salyangozu ve karidesler etrafta gezecek... Kur ve müdahale etme. İyi bir dış filtre alırsın, ayda bir onu temizlersin. Başka bir şey yapma. Zaten düzenini oturttuğunda şahane bir görüntü elde edersin... Zaten balıklar da bitkiler de çok çoğalır orada ve satabilirsin. Yem parasını çıkarırısın... Bunu bence iyi bir düşün...

İşte 800 litrelik bitkili akvaryum;



Bu akvaryumda kullanılan bitkiler:

- Hygro Angustifolia
- Hygro Compact
- Anubias bartheri
- Anubias nana
- Microsorum narrow + windelov
- bolbitis
- Valisneria spiralis
- Valisneria nana
- Egeria densa
- Rotala rotundifolia
- Altheranthera reinicki
- Cryptocoryne wendtii brown
- Cryptocoryne balansae
- Cryptocoryne tropica green
- Tiger lotus
- Echinodorus red flame
- Echinodorus Red Rubin Narrow
- Echinodorus Red Rubin
- Echinodorus Tenelus
- Sagitaria subulata
- Flame moss
- Christmas moss
- Java moss

Balık olarak ise canlı doğuranlar ve birlikte yaşayabildikleri bir çok uyumlu tür ile şahane bir görüntü elde edersin. Kaya yığını yapıp 3-4 renk cikletle heba etme koskoca 800 litreyi.
umutgunay2012-09-29 15:56:47

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gamera02Çevrim Dışı

Kayıt: 29/01/2012
İl: Bursa
Mesaj: 1184
gamera02Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Eylül 2012 11:05
İyi bir bitki topragı gübre vs. ve akvaryumun tam ortasına dev bir yati kökü ve bol bol bitki anubias sazlar güller çamlar ve bir cok bitki.Balık olarak tetra türleri ve yanlarına melek türleri müthiş olur diye düşünüyorum.bir kac cift te ramirezi olabilir yanlarında cok müthiş bi görsel akvaryum olabilir.Bu resim gibi fakat 800 litrede cok daha güzeli olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir