yengeç;kerevit


AlperAskanÇevrim Dışı

Kayıt: 25/12/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 677
AlperAskanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2011 22:32
Gçen gün derede yengeç yakaladım,daha küçük olduğu için kıskacı etkisizdi,geri attım,akvaryuma atsam;
bitki,balık..vs ile ilgili ne tür bir sorun çıkar
akvaryumcuda kerevit gördüm ama mavi değildi,onuda koysam ne olur?akvaryum sayısını azaltıp muhtemelen 2ye düşürecceğim;en büyüğünde; çöpcü kolonisi,karides,(yormlarınıza göre yengeç ve benzerleri),farklılık olsun diye crowntail beta beslemek istiyorum.
diğeride muhtemelen karantina

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OrdiBukoÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[B]8845,1[/B]
Kayıt: 09/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 7741
OrdiBukoÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2011 13:31
Dip balıkları için, ışık kapalıyken diğer balıklar için ve hasta balıklar için tehlike yaratan bir canlı. Ayrıca akvaryumun kapağı olmalı ki kaçamasın. Ve bitkileri sökme ihtimali de yüksek.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cüneyt GÜLÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/04/2010
İl: Aydin
Mesaj: 435
Cüneyt GÜLÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2011 15:54
Muhtemelen dereden yakaladığınız yengeç türü potamon potamios. Ben de bir süre akvaryumumda misafir ettim. Avcı bir hayvandır, yakaladığım bölgedeki Gambusya Affinisler ile besleniyordu, benim bir kaç çöpçüme mâloldu. Ayrıca çok iyi tırmanıcıdır, bir defa da akvaryumumdan kaçmıştı:)
Kerevit olarak kırmızı kerevit beslemiştim 2 adet ve 7-8 cm civarı, balıklarıma zararı olur diye endişelenirken, senegal bişirlerime yem oldular :( Bu arada kerevitler bitkilerimi bir hayli budamıştı :)
Selamlar. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

darkhandÇevrim Dışı

Kayıt: 02/03/2009
İl: Aydin
Mesaj: 45
darkhandÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2011 19:36
Hocam ben de yaklaşık 1 hafta önce 200 lt'lik tek tür sarı prenses beslediğim tankıma bir kırmızı kerevit aldım..Ne var ki bizde şans yok kerevit aldığımın 2. günü kabuk değiştirmeye başladı..Ben de durumdan bihaberim tabi..Bir baktım kerevit ters gelmiş kumda yatıyor benim sarı prenseslerde hatta sarı piranha mı desem bilemiyorum.. :) Kerevitin etrafına toplanmışlar saldırmaya çalışıyorlar..Hemen araştırdım durumu kabuk değiştirdiğini öğrendim.Bir tane 5 lt'lik pet şişenin üstüne ufak delikler açtım,ağız kısmını kesip kerevitin üstüne kapattım tüm bunları yaparken bir yandan balıkların kerevite saldırmasını engellemeye çalışsamda ne yazık ki bu süreç içerisinde kerevitin kıskaçlarından biri meftah oldu..Yine araştırdım ki bu kıskaç kendini yenileyebiliyormuş..Size tavsiyem kerevitin balıklara vereceği zararı düşünmek yerine balıkların kerevite vereceği zararı düşünmenizdir..Tabi bu durum boyları arasında çok büyük bir fark yoksa geçerlidir..Kerevit balıklarınızdan çok daha büyükse veya balıklarınızdan yüzemeyecek kadar hasta olanları varsa onları yeme şansı vardır..Neticede doğanın kanunu bu büyük kerevit küçük balığı yer..Büyük balık ta küçük kereviti yer.. :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir