Yaprağın Akvaryumda Kalma Süresi


aaksuÇevrim Dışı

Kayıt: 28/02/2008
İl: Kayseri
Mesaj: 260
aaksuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2014 20:05
Selamlar herkese. Bilindiği üzere karides akvaryumlarında çeşitli kuru yapraklar ve kızıl ağaç kozalağı bulunduruluyor. Bu yapraklar yaklaşık 1 gün sonra batıyor dibe. Peki su içinde bulunduğu süre boyunca suyu bozma gibi durumları olabilir mi? Yoksa su içinde dağılıp yok olana kadar tutabilir miyiz? Yapraklar dağılsa da kozalaklar hep olduğu gibi kalıyor. Kozalakların bir ömrü var mı? Cevaplar için teşekkürler şimdiden.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

apistoÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/07/2006
İl: Izmir
Mesaj: 225
apistoÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2014 23:42
Kendime göre cevaplayayım, yaprağına göre değişir :)

Dut yaprağını haşlayıp veriyorum, karidesler anında tepki veriyor ve en fazla 3-5 gün içinde zaten yaprağın posası kalıyor. Posayı gördükten sonra çıkarıyorum.
Ceviz yaprağını yüzzeysel yıkayıp olduğu gibi atıyyorum, dediğiniz gibi 1 günde batıyor, akvaryum içinde 2 hatta 3 haftaya kadar yavaş yavaş bozularak kalıyor. En son sadece iskelet gibi posası kalıyor, o haldeyken çıkarıyorum.
Katappa 1 ay hatta belki daha fazla kalıyor akvaryumda, yine yüzeysel yıkayıp olduğu gibi atıyorum, 1-2 günde çöküyor. en sonra posasını atıyorum.
Muz yine yüzeysel yıkayıp düğüm atıp salıyorum akvaryuma. 1-2 günde çöküyor. İlk haftada falan pek dokunmuyorlar, sonrasında şeffaflaşıncaya kadar (1-2 hafta) akvaryumda bırakıyorum. ARtık şeffaf tel tel olduğunu gördüğümde alıyorum.
Yenidünya (yada muşmula) çok sert bir yaprak olduğu için kaynatıp atıyorum. Olduğu gibi çöküyor ancak 1 ay neredeyse pek dokunmuyorlar genelde. Sonrasında ilk önce şeffalşamaya başlıyor, sonrasında karidesler  1-2 hafta içinde tüketiyorlar. 
Kızılağaç kozalağını olduğu gibi atıyorum, 1-2 günde çöküyor. Aklıma estikçe temizlik yaparken gördükçe kozalakları topluyorum.
Kendi gözlemlerim böyle daha tecrübeli arkadaşlar daha detaylı bilgilendirecektir.
Karidesler aslında ipucu veriyor, eğer ilgileri varsa akvaryumda yaprak ve kozalakları bırakmanızda sıkıntı yok. Ne zamanki ilgileri azalmış o zaman çıkarma zamanı gelmiştir. 

Alpay

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aaksuÇevrim Dışı

Kayıt: 28/02/2008
İl: Kayseri
Mesaj: 260
aaksuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2014 23:49
Teşekkür ederim hocam. Kurulumu yaptım ve henüz karides eklemedim. Kısmetse yarın ekleyeceğim. Akvaryum kurulu vaziyette 1 ayı doldurdu. İlk haftanın sonunda yaprak ve kozalak eklemiştim bakteri döngüsüne faydası olur gibisinden. Karides olmadığı için henüz, 3 haftadır öyle duruyorlar. Yarın da karidesleri ekleyecek olunca acaba çıkartsam mı diye düşündüm. Elimde yaprak ve kozalak mevcut. Eğer fazla ilgileri olmazsa yenilerim artık.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EmreOzkurtÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]11731,1[/B] [B]11410,3[/B]
Kayıt: 27/11/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 448
EmreOzkurtÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2014 13:57
Merhaba Alpay Bey in dediği gibi yaprakları gözlemleyerek akvaryumun ve canlıların kendi döngülerini takip ederek ayarlayabilirsiniz. Ben yaprak kalıntılarını çıkartma yapmıyorum içerisinde kendi kendine yok oluyor. Bu canlıların doğasında da yapraklar her zaman bulunduğu için yaprakları eksik etmeyin. Oldukça faydasını göreceksiniz. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir