Yan Yatiyor


ezgi1Çevrim Dışı

Kayıt: 12/04/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 10
ezgi1Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2016 20:54
Arkadaslar japon baligimi akvaryuma koyana kadar fanusa aldim yaklasik bir bucuk aydir fanusta. Sabah hic bir sey yoktu normal besleniyordu, aclik durumu guzeldi, diskisi normal, uzerinde beyaz benek yok, herhang tipik bir hastalik belirtisi gormedim fakat yan yatti hafif fanusun uzerine cikti cok acil yardim edin lutfen baligimi kaybetmek istemiyorum arkadaslar.

Arkadaslar baligim olmek uzere dipte hareket etmiyor ancak cama vurunca hareket ediyor. Bundan oncede titremesi vardi stresten oldugunu tahmin ediyorum yemini yedi yarim saat kadar once ama surekli agzina alip cikardi. Butun bu titreme falan belirtileri olmali hastaligin baligimin kurtulusu olmadigini dusunuyorum fakat bu yaziyi okuyanlara tavsiyem fanusta balik beslemeyin yalnizca bir bucuk ayda baligimi kaybettim ve akvaryumu hazirlarken oldu bunlar. Balik bakmayi bir eglence degil bir sorumluluk olarak gorun. Masanizin uzerinde hos duruyor diye balik almak baliginiza cok zararlidir, siz zevk alirken o icten ice olur. Uygun sartlari saglayamaycaksaniz en guzeli uzaktan sevmek. Hepinize keyifli hobiler diliyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2016 09:29
Anlattıklarınıza bakılırsa aşırı kuru yem yemekten kabız olmuş kuru yemler içinde şişmiş bağırsakları tıkamış bağırsaklar hava kesesine baskı yapıyor hayvan hava kesesindeki gazı boşaltamayınca yan yatabilir. 2 gün yem veriyin aç bırakın kabızsa geçer. Sonrasında mutlaka 2 günde birde olsa haşlanmış ıspanak yaprağı yedirin sürekli kuru yem olmaz, ufalanan pond yem kullanıyorsanız bütün atmayın ufalayarak atın.

Beğenenler: [T]172830,ehith[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CHUCKYÇevrim Dışı

Kayıt: 25/03/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 280
CHUCKYÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2016 09:49
[QUOTE=ezgi1]Arkadaslar japon baligimi akvaryuma koyana kadar fanusa aldim yaklasik bir bucuk aydir fanusta. Sabah hic bir sey yoktu normal besleniyordu, aclik durumu guzeldi, diskisi normal, uzerinde beyaz benek yok, herhang tipik bir hastalik belirtisi gormedim fakat yan yatti hafif fanusun uzerine cikti cok acil yardim edin lutfen baligimi kaybetmek istemiyorum arkadaslar.

Arkadaslar baligim olmek uzere dipte hareket etmiyor ancak cama vurunca hareket ediyor. Bundan oncede titremesi vardi stresten oldugunu tahmin ediyorum yemini yedi yarim saat kadar once ama surekli agzina alip cikardi. Butun bu titreme falan belirtileri olmali hastaligin baligimin kurtulusu olmadigini dusunuyorum fakat bu yaziyi okuyanlara tavsiyem fanusta balik beslemeyin yalnizca bir bucuk ayda baligimi kaybettim ve akvaryumu hazirlarken oldu bunlar. Balik bakmayi bir eglence degil bir sorumluluk olarak gorun. Masanizin uzerinde hos duruyor diye balik almak baliginiza cok zararlidir, siz zevk alirken o icten ice olur. Uygun sartlari saglayamaycaksaniz en guzeli uzaktan sevmek. Hepinize keyifli hobiler diliyorum.[/QUOTE]

Yaklaşık 1,5 aydır fanusta. Özgürlüğe doğru yol alıyor. Defalarca söylenmesine rağmen hala fanus[:kotu:]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir