Yakışmadı! Avcılar Akvaryum Dizayn Merkezi (adm)


taloÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 04/05/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 12
taloÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2015 00:03
Soner bey slm. bana vereceğiniz fiyattan düşürttüğünüz ikinci el akvaryum ne oldu.

Burada yazılanlara göre yorum yapan arkadaşlar canlı satışım yok.vergi levham da ruhsatımda var.

Olaya tersten girdim şimdi başa dönelim.Soner bey dükkana eşi ile geldi ve hazırdaki akvaryumu beğendi bi fiyatta anlaştık.2.el akvaryumunu fiyattan düştüm bu akvaryumu kurunca alırsınız dedi.teslimat için nakliye ücreti de aldım .akvaryum normalde kayıtsız ve kuşaksız bitki akvaryumu şeklinde yapılmıştı.taç koyalım 20 cm aydınlatma kasası ve kalan boşluğu camla kapatalım diye anlaştık.dolap içini yaparken kendisini aradım sordum aynı renk malzeme yok sorun olmazsa yapacağım dedim tamam dedi.teslimata giderken adamım yoktu aradım sordum kapıcı var dedi bende ücretini öderim beraber taşırız dedim.şişliye teslim için götürdüm ve kapıcı saolsun yardım etti karşılığını karısına verdim.soner bey kalan ödeme dedim şimdi yok 3 gün sonra göndereyim dedi peki dedim çıktım ama 7-8 gün sonra aldım ödemeyi.geçenleri ayrıntısı ile yazıyorumki Sezar da Hakkı'nı alsın.

10 gün sonra balıklarım çok su sıçrattı bu buhar camı yeterli gelmedi başka bi çözüm bulalım şefi bende başka bi yöntemle yapabileceğimi cumartesi gelip alabileceğini söyledim.o gün geç aradı ve ben başka bi kurulumdan dönemediğim için ben getireyim dedim.bu sefer de 3-4 gün gidemedim şişliye bi mesaj atmış bugün getirdin getirdin getirmezsen internette yazacam diye bende tehdite karşılık elinden geleni ardına koyma bana zorla iş yaptıramazsın dedim

Extradan ücret talep etmeden yaparım yardımcı olurum dediğim bir şeyi kısa sürede yapamadım.olay bu kadar küçük ve karşılıklı anlayışla yürüyen bir ticari faaliyeti (yukarıda anlattım) tehditle bozan kendisidir.haklı olduğu yer vardır ama mağdur sadece o değildir.2.el akvaryumu hala alamadım ödemesini tam yapmadığı bi ürünle ilgili Hakkı'mda doğru ve yanlışı bir arada yazmış. ben dürüst bir esnafım ve aldığım ücret helaldir karşılığında verdiğim ürün tam konuştuğumuz gibidir.ben bu işi para kazanmak için yaptığım kadar kişisel zevkim içinde yapıyorum.yaptığım ürünü önce kendim için yapıyorum.beğenmediğim ürünü ya satmam ya da kusurlarını söyleyerek ucuza satarım.

Burdan esnafa giydiren müşteriyi hep haklı gören zihniyet sen para veriyorsan bende karşılığını veriyorum.ödediğin paranın karşılığını alamadığında idare etme hemen iade et.Millet olarak hep böyleyiz alırken birbirimizin yüzüne Hatay'ı yanlışı söyleyemiyoruz ama arkadan ana avrat düz gidiyoruz.[EDIT]talo,2015-09-28 00:41:26[/EDIT]

Beğenenler: [T]188019,Akyavrum[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DarkleÇevrim Dışı

Kayıt: 15/08/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 372
DarkleÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2015 17:57
Merhaba, ikinci el akvaryum Ataşehir'deki evin alt katına indirildi ve dolabı ile beraber duruyor. Bir zahmet gelirsen eğer alabilirsin, konuştuğumuz gibi, benim arabama sığması zor demiştim. Para konusuna gelirsek akvaryumu teslim ettin ve 3-4 gün sorun var mı diye bekledim, aynen söylediğim gibi şu gün yatıracağım dedim ve paranı yatırdım. Bu konu ile ilgili aramızda hiç sorun olmadı, şimdi okuduğumda sanki paranı zamanında vermemişim gibi sırf üste çıkmak için yazmışsın. Ben sözümde hep durdum, durmayan sensin.
Burada o kadar yazmışsın ama hiç samimi değil yazdıkların;
Daha en başında dükkanına geldiğimde Amerikan türlerini beslediğimi ve su sıçramalarına karşı buhar camının çok önemli olduğunu üstüne basa basa! söylemiştim. Akvaryumun mobilyası sırf sen buhar camını halledemediğin için şişti.
Sonuçta aldığım bitki akvaryumu demişsin de, cama cam bir akvaryumdu, buna uygun köşebent ve buhar camını da bir zahmet işinin ehli bir akvaryumcu isen yapabilirdin, eğer yapamayacaksan daha en başında söyleseydin de ben de ona göre bir yol izleseydim. Sen zevk almak için, keyif almak için bu işi yapıyorsun ama hizmet verdiğin kişiler hiç keyif almıyor memnun değil ise oturup bir düşün derim. Bak 3-4 gün gidemedim demişsin ki hep konuşmalarımızda erteledin durdun...aradan bunca zaman geçti biraz yaptığı işin arkasında duran birisi olsaydın arar sorardın ve çözüm için adım atardın...

Beğenenler: [T]174517,Frttrk[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

livindeadÇevrim Dışı

Kayıt: 13/02/2008
İl: Ankara
Mesaj: 220
livindeadÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2015 18:25
Böyle konulara yorum yazan arkadaşlar muhakkak 2 tarafında yorumlarını dinledik den sonra yorum yapsınlar, tek tarafı dinleyerek yorum yapmayın.

Anladığım kadarıyla ufak bir sorun. Bence bu kadar büyütmeye gerek yoktu, karşılıklı anlayış ile çözülebilen sorunlar.

Beğenenler: [T]117056,mek44[/T][T]218076,Ofsedef[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

taloÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 04/05/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 12
taloÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2015 18:28
Senin için yazdığım sipariş formu elimde orda yazanlar sana teslim edilmiştir.paranın hesaba geliş tarihi senin Watapp mesajlarında bellidir merak etme tam 7 gün sonra.ikinci el akvaryumu sat şişen mobilyan için kullan ben Hakkı'mı helal ediyorum.benim için gerçekten sorun olmadığı halde yazdımsa olay tüm yönleri ile anlaşılsın diye.
sırf üste çıkmak gibi bir amacım yok hayatta doğru durmak herşeyden daha önemli sen veya bi başkası beni haklı görsün diye ilkel bi duyguyu aşalı çok oldu.doğru yazmadığın eksik vurguladığın noktaları yazdım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DarkleÇevrim Dışı

Kayıt: 15/08/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 372
DarkleÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2015 19:07
[QUOTE=livindead]Böyle konulara yorum yazan arkadaşlar muhakkak 2 tarafında yorumlarını dinledik den sonra yorum yapsınlar, tek tarafı dinleyerek yorum yapmayın.

Anladığım kadarıyla ufak bir sorun. Bence bu kadar büyütmeye gerek yoktu, karşılıklı anlayış ile çözülebilen sorunlar.[/QUOTE]

Bir insan oyalanıyor, yapacağım, halledeciğim dediği şeyi bir değil, iki değil, üç defa erteliyor ve yapmıyorsa burada karşılıklı anlayışı bozan maalesef kendisi olur. Yoksa çözüm odaklı olmamak için bir sebep olduğunu düşünmüyorum.

[QUOTE=talo]Senin için yazdığım sipariş formu elimde orda yazanlar sana teslim edilmiştir.paranın hesaba geliş tarihi senin Watapp mesajlarında bellidir merak etme tam 7 gün sonra.ikinci el akvaryumu sat şişen mobilyan için kullan ben Hakkı'mı helal ediyorum.benim için gerçekten sorun olmadığı halde yazdımsa olay tüm yönleri ile anlaşılsın diye.
sırf üste çıkmak gibi bir amacım yok hayatta doğru durmak herşeyden daha önemli sen veya bi başkası beni haklı görsün diye ilkel bi duyguyu aşalı çok oldu.doğru yazmadığın eksik vurguladığın noktaları yazdım.[/QUOTE]

Evet sipariş formunda buhar camının da yazılı olduğunu unutmamak lazım. Hala 7 gün sonra paramı yatırdın diyorsun, ben senden belirtilen gün için onayı aldım ve paranı o gün yatırdım diyorum. Eğer bu ise dayanağın peki ben sana 3 günlük faizini de göndereceğim. Hakkını helal ediyorsun da...yaptığı işin arkasında durmayan birisi olduğunuz için ben etmiyorum. Belirttiğim gibi akvaryum ve dolabı duruyor, istediğin zaman gelip alabilirsin...Bu arada belki merak etmiş olabilirsin, işimin gücümün arasında bir camcı bulup buhar camını zar zor uyacak biçimde yaptırabildim ve köşebent olmadığı için de direk camın üzerinde duruyor. Bu şekilde idare edeceğim artık lakin verdiğim paranın karşılığı bu olmamalıydı...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FERiTÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 23/05/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 3754
FERiTÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2015 19:19
[B]Ayıplı Hizmetin Tanımı[/B]

Ayıplı hizmet 6502 sayılı Kanun’un 13. maddesinde tanımlanmıştır. Buna göre; ayıplı hizmet, sözleşmede belirlenen süre içinde başlamaması veya taraflarca kararlaştırılmış olan ve objektif olarak sahip olması gereken özellikleri taşımaması nedeniyle sözleşmeye aykırı olan hizmettir.
Anılan madde uyarınca, ayrıca, hizmet sağlayıcısı tarafından bildirilen, internet portalında veya reklam ve ilanlarında yer alan özellikleri taşımayan ya da yararlanma amacı bakımından değerini veya tüketicinin ondan makul olarak beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler içeren hizmetler de ayıplı kabul edilir.

[B]Ayıplı Hizmetten Sorumluluk[/B]

6502 sayılı Kanun’un 14. maddesi ayıplı hizmetten sorumluluğa ilişkindir. Maddenin 1. fıkrasında sağlayıcının hizmeti sözleşmeye uygun olarak ifa etmekle yükümlü olduğu ifade edilmiştir. Maddenin 2. fıkrasında sağlayıcı için sorumluluktan kurtulma imkanı getirilmiştir. Buna göre şayet sağlayıcı, kendisinden kaynaklanmayan reklam yoluyla yapılan açıklamalardan haberdar olmadığını ve haberdar olmasının da kendisinden beklenemeyeceğini veya yapılan açıklamanın içeriğinin hizmet sözleşmesinin kurulduğu tarihte düzeltilmiş olduğunu veya hizmet sözleşmesinin kurulması kararının bu açıklama ile nedensellik bağı içermediğini ispatladığı takdirde açıklamanın içeriği ile bağlı tutulmayacaktır.

[B]Tüketicinin Seçimlik Hakları[/B]

Tüketicinin seçimlik hakları madde 15’de sayılmıştır. Buna göre hizmetin ayıplı olduğunun anlaşılması durumunda tüketicinin 4 seçimlik hakkı mevcuttur. Tüketicinin sağlayıcıdan talep edebileceği haklar şu şekilde sayılmıştır:

[B][K]Hizmetin yeniden görülmesi;[/K]

[K]Hizmet sonucu ortaya çıkan eserin ücretsiz onarımı;

Ayıp oranında bedelden indirim ya da

Sözleşmeden dönme[/K][/B]

Sağlayıcı, tüketicinin tercih ettiği talebi yerine getirmekle yükümlü olup, seçimlik hakların kullanılması nedeniyle ortaya çıkan tüm masraflardan da sorumludur.
Tüketici, yukarıda sayılı taleplerden birine ilaveten ayrıca Türk Borçlar Kanunu hükümleri uyarınca tazminat talep etme hakkına da sahiptir.
Anılan madde uyarınca ücretsiz onarım veya hizmetin yeniden görülmesinin sağlayıcı için orantısız güçlükleri beraberinde getirecek olması hâlinde tüketici bu hakları kullanamayacaktır. Orantısızlığın tayininde hizmetin ayıpsız değeri, ayıbın önemi ve diğer seçimlik haklara başvurmanın tüketici açısından sorun teşkil edip etmeyeceği gibi hususlar dikkate alınmaktadır.

Söz konusu maddeye göre tüketicinin sözleşmeden dönme veya ayıp oranında bedelden indirim hakkını seçtiği durumlarda, ödemiş olduğu bedelin tümü veya bedelden indirim yapılan tutar derhâl tüketiciye iade edilmelidir.

Ücretsiz onarım veya hizmetin yeniden görülmesinin seçildiği hâllerde, bu talebin hangi sürede yerine getirilmesi gerektiğine ilişkin açıklamaya maddede yer verilmiştir. Buna göre, hizmetin niteliği ve tüketicinin bu hizmetten yararlanma amacı dikkate alındığında, makul sayılabilecek bir süre içinde ve tüketici için ciddi sorunlar doğurmayacak şekilde bu talep sağlayıcı tarafından yerine getirilmelidir. Ancak her hâlükârda bu süre talebin sağlayıcıya yöneltilmesinden itibaren otuz iş gününü geçemeyecektir. Aksi takdirde tüketici diğer seçimlik haklarını kullanmakta serbesttir.

[B]Zamanaşımı[/B]

Zamanaşımı 16. maddede düzenlenmiştir. Anılan madde uyarınca kanunlarda veya taraflar arasındaki sözleşmede daha uzun bir süre belirlenmediği takdirde, ayıplı hizmetten sorumluluk, ayıp daha sonra ortaya çıkmış olsa bile, hizmetin ifası tarihinden itibaren iki yıllık zamanaşımına tabidir.
Ancak maddenin 2. fıkrası ayıbın, ağır kusur ya da hile ile gizlenmiş olması halinde zamanaşımı hükümlerinin uygulanmayacağını öngörmektedir.

[B]Sonuç[/B]

28.11.2013 tarih ve 28835 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan ve yayımı tarihinden itibaren 6 ay sonra yürürlüğe girecek olan 6502 sayılı Kanun’da ayıplı hizmet tanımı yapılmış ve ayıplı hizmetten sorumluk, tüketicinin seçimlik hakları ve zamanaşımı konuları düzenlenmiştir.
Hizmetin ayıplı olması durumunda tüketiciye 4 seçimlik hak tanınmış olup, bu haklar; (i) hizmetin yeniden görülmesi, (ii) hizmet sonucu ortaya çıkan eserin ücretsiz onarımı, (iii) ayıp oranında bedelden indirim ve (iv) sözleşmeden dönmedir.

Kanunlarda veya taraflar arasındaki sözleşmede daha uzun bir süre belirlenmediği takdirde, ayıplı hizmetten sorumluluk, ayıp daha sonra ortaya çıkmış olsa bile, ayıbın ağır kusur ya da hile ile gizlenmiş olması halleri hariç, hizmetin ifası tarihinden itibaren iki yıllık zamanaşımına tabidir.

Beğenenler: [T]114836,Darkle[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

McanerfÇevrim Dışı

Kayıt: 28/11/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 271
McanerfÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2016 10:11
Eline saglik dostum paylasim icin. Boyle adamlarin para kazanmamasi lazim. Bu saatten sonra degil ordan bisey almak onunden bile gecmem. Zaten yanyolda cok trafik oluyo :)[:D][EDIT]Mcanerf,2016-04-08 10:11:44[/EDIT]

Teşekkür Edenler: [T]76859,erhanozcan71[/T]
+1: [T]114836,Darkle[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

utokuÇevrim Dışı

Kayıt: 10/03/2016
İl: Mugla
Mesaj: 1157
utokuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2016 10:27
Tüketici her zaman haklıdır. Hem de ne olursa olsun...

Tüketici haklarına elinizde fiş ve ya faturanızla ya da karşı tarafın yazdığı nakliye belgesi ile (fiyat yazması önemli) tüketici mahkemesine dilekçe ve sıkıntınıza ait video çekimi ya da fotoğraflar ile başvurun. İsterseniz size dilekçe örneği de yollarım. bu hazırladığınızı 2 kopya olacak şekilde tüketici hakem heyetine gidin. 3-4 ay içinde kazandığınıza dair bir belge gelecektir. Bundan sonra karşı taraftan ya ayıplı ürünün yenilenmesini ya da ücretinizin geri ödenmesini talep edebilirsiniz.

1 ay içinde karşı tarafın itiraz hakkı var, ama eğer belgeleri benim dediğim gibi hazırlarsanız bir şey değişmez. Sonuç olarak tüm işlemler bittikten sonra 15 gün ayıplı hizmetin istediğiniz doğrultusunda düzeltilmesini bekliyorsunuz. Yapılmadığı taktirde icra mahkemesine elinizdeki belgeler, 10 TL lik damga pulu ve bir adet pembe dosya ile başvuru yapıyorsunuz.

Karşı tarafa icra takibi başlatıyorsunuz. İcra takibi de hemen yapılıyor. Karşı taraf size ödeyeceği masrafların yanında bir o kadar da devlete para ödemesi gerekiyor.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.


Teşekkür Edenler: [T]114836,Darkle[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

r9ilyasÇevrim Dışı

Kayıt: 17/12/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 28
r9ilyasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ekim 2019 14:41
Kendisine bende akvaryum yaptırmak gibi bir hataya düştüm 100 tl kapora verdim kendisi işini yapmadı kaporamıda vermedi sürekli oyalama taktigi uyguluyor param yok yapamadım vs cevaplar veriyor .güvenilmez paranızı kaptırmayın

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EnisikizlerÇevrim Dışı

Kayıt: 27/06/2016
İl: Izmir
Mesaj: 269
EnisikizlerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ekim 2019 16:42
Öncelikle maduriyetiniz için geçmiş olsun. Ama siz ve sizin gibi madur tüketicilerde anlayamadığım bir şey var. O da şu;

Bir hizmet almak istiyorsunuz ve karşılığında ücret ödüyorsunuz. Bunun sonucunda ayıplı ürün ve ya eksik hizmet alıyorsunuz. Tüm bunların sonucunda haklılığından yüzde yüz emin olduğunuzu ve buna ek olarak elinizde haklılığınızı ispat eden belgeler mesajlasmalar vs mevcudken hala neden bu tarz yerlerde hakkınızı aramak yerine mahkemede aramıyorsunuz ? Emin olun tüketici mahkemeleri zaten genelde tüketiciden yana oluyor ve arkadaşların da belirttiği gibi neredeyse bu basvurular ücretsiz. Ve tecrübemle sabittir eger gercekte haklıysanız ve tüketici mahkemesine basvurduysanız hakınızı fazlasıyla alıyorsunuz.

Tüm bu yaşananlara ramen sizin hakkınızı savunduğunuz yer sadece bu forum ortamıysa kusura bakmayın o zman olaylar yazdığınız gibi gelişmemiş demektir. O zaman ben de olayın her iki tarafına da ateş olmayan yerden duman çıkmaz derim.

Sonuc olarak bole bir maduriyetiniz varsa oncelikle konuyu tüketici mahkemesine taşıyıp sonuçlandırıp, sonunda da burada başka arkadaşları uyarmak için belgeleriyle konu acarsanız hem daha iyi bir örnek olmus olur. Hem de bir nevi tüm satıcılara göz dağı olur. Günümüzde artik yok öle git istediğin yere şikayet et demek. İstediğimiz yerlere şikayetleri ettik mi emin olun telefonlarınız özür mesajlarından tüketici hatlarından özür ve telafi telefonlarından kesilmiyor. Hakkınız gercek ise hakkınızı arayın

+1: [T]217331,lazarusv20[/T][T]97410,S r K n[/T][T]116630,DaSKaPiTaL[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Edro LambadaÇevrim Dışı

Kayıt: 02/06/2021
İl: Istanbul
Mesaj: 1
Edro LambadaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2021 01:30
Bende bu iş yerine geçen yıl akvaryum yaptırdım mobilyalı bende yardim ettim taşımada neyse onuda geçtim akvaryum tankına suyu bastım mobilyanın kapakları açılmıyor suntadan yapmış sanırım mobilyayı daha sonra dedim kapaklar açılmıyor ben gelemem sen kendin bir şekilde HALLET dedi .Malzeme dandik kullanmış 1 hafta içinde yarı fiyatına sattım ürünü. İnşalalh burayı okuyordur Oranın sahibi Hasan Talo ..Seni Allaha havale ettim. Aldığın paranın kıymetini göremezsin inşallah .Ayrıca bu yorumları okuyan vatandaşlar bu kişiden kesinlikle ürün yaptırmayın üç kağıtçının tekidir kendisi aman aman uzak durun. Paramızla rezil olduk resmen[EDIT]Edro Lambada,2021-06-02 01:32:01[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

r9ilyasÇevrim Dışı

Kayıt: 17/12/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 28
r9ilyasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Mart 2022 11:40
Geçmiş olsun maalesef çok sayıda şikayet var ne yazikki bu şahıs hakkında keşke arastirip yapsaydiniz

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir