Vatoz Balığının Zırhında Mantarımsı Beyaz Lekeler


MrnightÇevrim Dışı

Kayıt: 17/06/2021
İl: Içel
Mesaj: 15
MrnightÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2021 19:00
Merhaba yaklaşık olarak 3 ay önce kurduğum akvaryumun içindeki balıklarda çeşitli lekeler görmeye başladım.Akvarumun içindeki vatozların her ikisindede sağ ve sol gövde kısımlarında beyaz pütürlü bir olusum var ve columnaris olabileceğini düşünüyorum bu hastalığı daha önce duymuş fakat kendim deneyimlememiştim ve şu an yardıma ihtiyacım var ayrıca kırmızı burun tetranın birinin solungaç kısmında kırmızı bir leke var ve bu leke yaklaşık olarak 2-3 haftadır mevcut bir tetramın yalnızca gündüz bakıldıgında burun kısmında kalem ucundan küçük boyutta bir beyaz leke görmekteyim.Bu olanlardan sonra tam olarak ne yapacağımı bilmediğim için akvaryum suyuna (50-60 lt) 40-50 damla kadar mavi metilen ekledim bunun faydalı olup olamayacağını bilmiyorum fakat bakteri kültürüne zararının olacağını düşünüyorum sizce İlerleyen safalarda [IMG]null[/IMG]akvaryum suyuna sera bakteri kültürü eklemem gerekiyor mu ? ayrıca her türlü fikir ve öneriye açığım şimdiden teşekkür ederim keyifli hobiler [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/231733/140920211853301.jpg[/IMG][URL]null[/URL][URL]https://www.youtube.com/watch?v=oQ_XZaAyLY4[/URL]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kdrackgzÇevrim Dışı

Kayıt: 15/05/2020
İl: Istanbul
Mesaj: 1414
kdrackgzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2021 19:51
Columnaris e benziyor, çok bulaşıcı bir hastalık, eğer başka akvaryumunuz var ise dikkat edin kepçe vs gibi şeyler ile bulaşabilir. Metilen mavisi bir işe yaramaz. Balıklarda hastalık ilerledikçe tedavi edilmesi zor ancak erken teşhislerde seachem kanaplex kullanıp tedavi edebiliyor.
Tetranın sanki solungaç kapağı erimiş gibi, columnarisin böyle bir etkisi var. Ayrıca kırmızı burunlu tetralarda, burun rengi bir alarm gibidir. Burnu ne kadar kırmızı ise balık o kadar sağlıklıdır, sizinkilerin kırmızılığı tamamen gitmiş.
Acilen kanaplex tedavisine başlamanızı öneririm.

Teşekkür Edenler: [T]231733,Mrnight[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir