Turkce karakterler konusunda


cichlid dostuÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/06/2007
İl: Yurtdisi
Mesaj: 201
cichlid dostuÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Haziran 2007 09:37
Sayin forum yoneticileri ve modarotor arkadaslar;
Turkcemizi temiz tutmak icin imla kurallarina ve turkce karakterler kullanilmasi konusuna karsi hassassiniz bunu anliyorum fakat internetin sadece bir bolgede kullanilmadigini foruma da butun dunya ulkerinden katilinabildigi goz onune almaniz isterim.Isin ozu ben yurtdisindan forumlara katiliyorum fakat bilgisayarimda ve diger bilgisayarlarda turkce karakterler yok,yuklesem bile klavyede yok.Sonuc olarak turkce karakterler konusunda biraz daha esnek olmanizi rica ediyorum.Saygilar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AtlanticÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/08/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1691
AtlanticÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Haziran 2007 09:40
Türkçe karakter kullanılması konusunda o kadar hassas değiliz zaten, biz sadece İlkokul Türkçesi istiyoruz. Nokta, virgül, soru işareti, büyük küçük harf uyumu... Türkçe karakter kullanamayan üyelerimizi anlayışla karşılıyoruz.
 
Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 13 Haziran 2007 09:43
Öncelikle hayırlı günler,
Sayın moderetör arkadaşlarımız ve abilerimiz bize zaten 100%100 imla kurallarına uyun uymassanız sizin üyeliğinizi sileriz veya uyarı alırsınız demiyorki...!Sadece yazılarımızı yazarken daha dikkatli olmamızı ve türkçede olmayan,kelimeleri (wx) v.s kullanmamamızı söylüyorlar.Zaten üye olurkende from kurallarında yazıyo  ve bizde kabul ediyoruz.Burda estetik olucak bir şey yok sadece biraz daha dikkatli olalım ve kötü davranışlarda bulunmayalım...!Ayrıca imza kısmına adınızı soyadnızı yazarsanız size hitap etmek daha kolay olacaktır diye düşünüyorum.Şimdiden anlayışınız için teşekkürler...!
 
Saygılar,
üstad2007-06-13 09:48:48

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KvazimadoÇevrim Dışı

Kayıt: 17/03/2007
İl: Adana
Mesaj: 155
KvazimadoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Haziran 2007 15:41
Gültekin bey,
Bilgisayarlar temelde yalnızca sayılarla uğraşırlar. Harfler ve diğer karakterler, kendilerine verilen bir sayı ile bilgisayar tarafından bilinir ve saklanırlar. Unicode (veya UTF-8) icat edilmeden önce, her dil grubu için farklı kodlama sistemleri kullanılmakta idi. Bu kodlama sistemlerinde bir dilde bir harfe karşılık gelen sayı, başka bir kodlama sisteminde başka bir harfe karşılık gelebiliyordu . Eskiden batı avrupa dil kodlama sistemi ile Türkçemizin bulunduğu kodlama sistemi farklı idi bu yüzden batı avrupa dil desteğinde türkçe karakterlere gelen kodlar farklı harfleri belirtiyordu. Fakat unicode kodlama sistemi ile bu problem ortadan kalkmıştır. Artık bütün dillerde bütün harflere birer rakam verilmiştir.
Klavyenizin üzerinde türkçe karakter olmayabilir fakat türkçe karakter desteğini seçtiğiniz zaman klavyenizde aslında görünmese de türkçe karakterler tuşlanabilecektir.
Aşağıdaki klavyeleri incelerseniz türkçe karakterlerin (ı,ş,ğ,ü,ö,ç)  nereden tuşlanacağını görebilirsiniz.Eğer Türkçe dil desteğini sürekli kullanıyor ama klavyeniz Türkiye için üretilmediyse, kırtasiyeden alacağınız türkçe karakterleri ilgili tuşlara yapıştırabilirsiniz.  
Çince(Standart) klavye
Türkçe klavye
Standart Q klavye
Saygılarımla...  
私は魚を愛する (yandaki yazı japonca balıkları seviyorum demek, klavyem Türkçe Q)
kvazimado2007-06-14 14:49:50

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir