Tubifex hakkında


umit06Çevrim Dışı

Kayıt: 29/08/2012
İl: Ankara
Mesaj: 210
umit06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Temmuz 2013 13:31
Tubifex hic kullanmadım ama aşağıdaki uyarıları okuyunca merak ettim bu tubifex kullanan arkadaşları bari sağlıklımı  yoksa değilmi? 

Uzun süredir akvaryum balıkları için yem olarak kullanılmaktadır.Balıklar için değerli bir yem oldukları kadar mikrop yuvasıdır da.Balıklara ve size bile  hastalık bulaştırabilirler.Ama gelişime ve üremeye oldukça faydalı oldukları için bazı durumlarda kullanılmaları neredeye mecburidir denilebilir.Yavaş akan su altında tutularak bağırsaklarının boşalması sağlanırsa ve verilmeden önce birkaç saniyeliğine kaynar sudan geçirip verilirse risk azaltılabilir.
İnsan sağlığına zararlı birçok mikroorganizmayı bünyesinde barındırır.Direk temastan kaçınılmalıdır.Ele teması mecburi ise eldiven kullanılmasında yarar vardır.Kaliteli markaların kurutulmuş olarak sattığı tubifex kurtları tercih edilmelidir.Bu markaların kurtları küp halinde olup temizlendiği için güvenlidirler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

darkauraÇevrimiçi

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 02/11/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 4253
darkauraÇevrimiçi
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 31 Temmuz 2013 13:39
Canlı satılanından uzak durun. Lağımlardan çıkarılıyor. Balığı geçtim insan sağlığının tehdit eden pek çok hastalık içeriyorlar. Gelgelelim protein değerleri çok yüksek ve her balık bayılıyor. Kaliteli markaların kurutulmuş sterlize tubifeksleri kullanılabilir. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir