Tropheus eşleşme ve mücadele sorunu


sedatı_egoÇevrim Dışı

Kayıt: 11/02/2011
İl: Bilecik
Mesaj: 487
sedatı_egoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2012 13:50
 Arkadaşlar yaklaşık 1 aydır bende olan nkonde yellowların sürekli kavga ve kurlaşmama gibi sorunları var. Akvaryum 200 litre ve sayı 1e 3d şeklinde başkada balık yok. Akvaryumun sadece sağ tarafında kayalık var zaten erkekte o bölgede hakimiyet sağladı ama sağlayana kadarda 2 dişi ile dudak dudağa kavga etti baya baya uzun bir mücade sonucunda kavgayı kazandı şuan gövdesinde 2 ezik bölge bulunuyor dişilerde keza aynı durumda. Her şey oldu üstünlük sağladı derken bu seferde dişiler birbirine girmeye başladı. Şimdide dişiler biri en solda biri ortada ve bir diğeri de sağ tarafta kayalığın üst bölgesinde durmakta ve yüzmektedir. Bu dişiler birbirlerinin bölgesine girdiğinde dudak dudağa kavgalar olmaktadır. 

 Sizce bu durumda bir süre dahamı beklemeliyim yoksa her hangi bir müdahale yapmalımıyım. Hiç kurlaşma olayı olmuyor. Dışkılarında sorun yok ama iştahlarıda aman aman iyi değil her yemi yememekle birlikte bildiğimiz trop oburluğu olmuyor. Işıklar açık olduğunda beraber yüzen balıklar ışıklar kapanınca ve sadece oda ışığı olunca kavga etmeye başlıyor. Yani bulu point ve kasakalawe besliyorum onlarda hiç böyle bir durumla karşılaşmadım ne yapsamda düzeni sağlasam diye düşünüyorum. Su sıcaklığı 27 derecede ve ph 8-8.5 arasındadır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

black188Çevrim Dışı

Kayıt: 05/05/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 92
black188Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2012 20:08
Bana kalırsa akvaryum hacmi ufak ve daha da önemlisi troplarda sayı azaldıkça kavgalar artıyor.Sürü balığı olduklarından,7-8 taneden az beslenmemeliler ama,o boyutta bir akvaryumda da bu da sorun olabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir