tolgao2000-Tanganyika Tankım(yeni düzen)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Merhaba,
Yeni kurmuş olduğunuz Tanganyika tankınız öncelikle hayırlı olsun.
Benim şahsi fikrim:
Dizaynda kullanılan farklı tür ve renklerdeki kayalar doğal görüntüyü yansıtamıyor. Ve kıyıya yakın olarak çekilmiş belgesellerinde geniş kumluk alanlar oldukça fazla, Malawi gölündeki bol kayalık görüntüler Tanganyika da yok.
Var olan kayalıklarda oldukça yuvarlak hatlı görüntü çiziyor.
Bu nedenle ben Tanganyika tankı dizaynlarında tek tür yuvarlak hatlı kaya tercih ediyorum. Bitki olarakta saz görüntüyü mükemmelleştiriyor. Dizaynla ilgili olarak benim bilgim dahilindekiler bunlar.
Eğer yanlışım varsa düzeltiniz, böylece bende bilgilerimi geliştirme imkanı bulurum.
Bunun yanısıra 100cm lik tankta (her ne kadar 300 litre lik su hacmi olsada) Leptosomalar çok rahat edemiyor...Hızları ve kaçma - kovalama esnasındaki refleks hareketleri göz önünde bulundurulunca daha uzun tanklar gerekiyor. Heleki kolonide boyları birbirine yakın olan iki erkek varsa ciddi yaralanmalar veya ölümler olması işten değil. Gerçi tankınızda kayalık saklanma alanları bolca mevcut fakat gerek Leleupi gerekse Calvuslar bu kayalıklarda hüküm sürecekleri için Leptosomaların saklanma anında bunlarla da sorun yaşaması çok olası.
Ve son eklemek istediğim Leptosomalar zehirlenmeye karşı en hassas balıklardandır. Bu nedenle gübreleme işlemlerinde aşırı hassasiyet gerektirecektir.
Destek vermek ve paylaşmak adına yazdıklarım için herhangi bir sürç - i lisan ettiysek affola...
Saygılarımla,
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Tanganyika konusuda çok doğru dip çok yuvarlak kayalar ile dolu, Malawi de keskin ve düz ( kayrak taşı gibi ), kaya bulamayınca ve leleupilr ile calvus gerilimi artmaya başladığı için bu habitata alışacaklar bir süre , yalnız yuvalanma ve saklanma yeri için çok ideal kayalar.
Leptosoma daha önce hiç beslemediğim bir tür, akvaryumun üst tarafı oldukça yüksek rahat ederler diye düşünmüştüm ama şimdi biraz daha farklı düşünüyorum.
Sıvı gübreleme konusunda önerilen miktarın yarısından daha az kullanıyorum, bunu rafa kaldırabilirim keza bitki akvaryumu değil kullanmasamda olur.
Şimdi calvusları pek göremez oldum, arkadaşlar yeni evlerinin tadını çıkarıyorlar pek ortalığa çıkmıyorlar, yem atarken görüyorum sonra istirahatgahlarına çekiliyorlar, bazen bir delikten apartopar leleupiler çıkarılırken görebiliyorum
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Tolga bey akvaryumumuzun lt hesabı aşağı yukarı aynı. Bende Tanganyikamda aynı dekoru kullandım bitkiler farklıydı sadece. O zamanlar frontoza leleupi ve calvus varyataları vardı. Calvuslar gizlendikleri yerlenden yemlenme dışında çıkmıyorlardı. Leptosomaya geçmeye karar verice frontoza ve leleupileri bir arkadaşıma devrettim. Leptosomaya geçmemle dip calvuslara kaldı ama leptosomalarla bukadar uyum içinde olacaklarını tahmin etmiyordum. Şuan tüm calvuslarım her an sahnede, leptosomalar kuru yemi yiyorlar ama gerçekten mikro düzeydekileri! Dikkatli bakınca aslında yemlemeden arta kalan o mikronları yutuyorlar. Şuan 3 tür calvus 16adet, 2 tür leptosoma 10adet var. Zevkinize müdahale değil sadece sitedeki yorumlarınızda zevkinizi tahmin edebildiğim kadarıyla bir tavsiye Leptosomalar akvaryuma tamamen ayrı bir karakter kazandırıyor. Benim benzetmem frontoza, leleupi calvus için: daha soğuk ama karakterli,
leptosoma ve calvus için; karakterli ama neşeli ayrıca ilgi toplayıcı. Sizinki gibi bir su kalitesini gerçekten hakeden iki tür.
Saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Bu arada leleupilerin renkleri çok güzel olmuş. Maşaallah, maşaallah!
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir