Titanların Yükselişi : Amatitlania Nigrofasciatus
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2018 00:25
ÖN SÖZ : ÜLKEMİZDE VE DÜNYA DA DEĞER KAYBEDEN Amatitlania nigrofasciatus UN SON ZAMANLARDA YENİDEN POPÜLERLİĞİ
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/174240/011220171325421.jpg[/IMG]
KİŞİSEL GÖZLEM – TECRÜBELERİM VE YARIŞMA DENEYİMLERİMDEN DERLENMİŞTİR. (2016,2017,2018)
Fotoğraflar ve makale şahsıma aittir.
PROJE 1 92 LİTRE TEK ÇİFT ,PROJE 2 140 LİTRE 2 ÇİFT,PROJE 3 450 LİTRE KARMA,PROJE 4 ( TAMAMLANAMADI)
AKVARYUM HOBİSİNE BAŞLAYAN HEMEN HEMEN HERKESİN İLK BESLEDİĞİ CİKLET TÜRÜDÜR. ANCAK BİR ZAMAN SONRA ALINDIĞI AKVAYUMLARDA SORUNLAR OLUŞMAKTA . PEKİ NEDEN ? BİR HEVESLE ALINAN ZEBRA CİKLET DAHA SONRA KURTULMAK İSTENEN BALIK OLUYOR ? NEDEN TİCARİ DEĞERİ YOK ? NEDEN BU BALIK FORUMLARDA ADETA AKVARYUMDA TERÖR ESTİREN BİR BALIK OLARAK GÖSTERİLİYOR ? GELİN BU BALIĞA YAKINDAN BAKALIM .
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/174240/071220171607541.jpg[/IMG]
Amatitlania nigrofasciatus YANİ ZEBRA CİKLET ORTA AMERİKA CİKLETİDİR. NİKARAGUA DAN KOSTA RİKA YA KADAR PEK ÇOK YERDE GÖRÜLEBİLİR. BALIĞIMIZIN İHTİYAÇLARINA BİR BAKALIM ; ( FİSHBASE.ORG )
Sıcaklık: 20°C – 30°C
En Fazla Büyüdüğü Boy: 15 cm.
En Az Akvaryum Hacmi: 75 litre (bir çift için)
Su Sertliği: 9 – 20 °dH
pH: 7.0 – 8.0
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/174240/110220171151511.jpg[/IMG]
KİŞİSEL DENEYİMLERİM : ÇİFT OLARAK BAKILACAKSA ERKEK DİŞİDEN BÜYÜK OLMALIDIR. MİNİMUM 100 LİTRE TEK ÇİFT İÇİN . YAVRU PROBLEMİ YAŞAMAK İSTEMİYORSANIZ BALIKLARI DOĞAL SELEKSİYONA BIRAKIN YANİ YAVRULARI AYIRMAYIN ÖYLE ANLATILDIĞI GİBİ YAVRULARI VERMEYE YER YOK AKVARYUM BALIKTAN GEÇİLMİYOR GİBİ BİR DURUM YOK .15 GÜNDE BİR YAVRU VEREN BALIĞIN YAVRUSUNU AYIRMAK NE KADAR MANTIKLI ? ÜREME ZAMANI BALIKLAR AGRESİFLEŞİR ELİNİZİ SOKTUĞUNUZDA SİZE VURMAK İÇİN PİKE YAPAR. DİŞİ ORTADAN KAYBOLABİLİR KORKMAYIN MUHTEMELEN KÜTÜK ,KÜP,YUVA ,MAĞARA GİBİ BİR ALANA SAKLANMIS YUMURTA DİZİYORDUR. 1-2 GÜN SONRA DİŞİ ÇIKAR .DİŞİNİN ALT KISMI TURUNCULAŞIR PARLAK RENK TONLARI OLUSUR. DİŞİ ERKEKTEN UFAKTIR. ERKEK DAHA İRİDİR. ERKEK YAŞLANDIKÇA KAFA YAPAR.
YAVRULAR ÇIKTIKTAN SONRA BAKIMINI ANNE-BABA ÜSTLENİR. DİŞİ ERKEK BOYUTU YAKINSA DİŞİ ERKEĞİNİ VEYA ERKEK DİŞİYİ ÇİFTLEŞME İSTEĞİ İLE ZARAR VEREBİLİR VEYA ÖLDÜREBİLİR. O YÜZDEN ERKEĞİN BÜYÜK OLMASI KONUSU ÖNEMLİ.İKİNCİ PARTİ YAVRUYU DİZİNCE ANNE BABA İLK PARTİ YAVRULARI KOVALAYABİLİR. GÜÇLÜLER HAYATTA KALACAKTIR. HACİM NE KADAR BÜYÜKSE DEKOR NE KADAR UYGUNSA O KADAR YAVRUNUZ HAYATTA KALIR .KARMA OLACAKSA AKVARYUM DİŞİ BALIK ALMAYIN .
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/174240/110220171151501.jpg[/IMG]
GELELİM Amatitlania nigrofasciatus HAKKINDA Kİ SORULARA ,AKILDA KALANLARA; AMERİKAN CİKLETLERİNİN ÇOĞUNDA OLDUĞU GİBİ EŞ TUTARLAR . YANİ AFRİKA BALIKLARININ ÇOĞU GİBİ AKVARYUM ORTAMINDA KOLONİ OLARAK BESLENEMEZ.( TROPHEUS ,MBUNA TÜRLERİ GİBİ) YUVALARINA YUMURTA DİZERLER VE BU KONUDA BİR KÜP BİLE ONLAR İÇİN YETERLİDİR. YİNE AMERİKAN CİKLETLERİNİN GENELİNDE OLDUĞU GİBİ YAVRUSUNU KORUR ,SAHİPLENİR,KENDİNDEN İRİ BALIKLARLA YAVRULARI İÇİN KAVGA EDER.
(CUTTERİ,SAJİCA,RAİNBOW,ATEŞAĞIZ,MİDAS,OSCAR,JAGUAR VS YÜZLERCE TÜRDE BU MEVCUTTUR )
Amatitlania nigrofasciatus ÇİFT TUTTUKTAN SONRA HER 15 GÜNDE BİR YUMURTA DİZMEYE BAŞLAR . İŞTE SIKINTIDA BURDA BAŞLAR . GENELDE KARMA AKVARYUMLARA ÇİFT OLARAK BIRAKILAN ZEBRALAR ÇİFT TUTUNCA YUMURTA DİZER ,YAVRULAR SERBEST YÜZÜŞE GEÇİNCE SAVAŞ BAŞLAR J ‘SADECE ÇİFT OLARAK 50 LİTREDE DE BAKTIM BUNLAR BİRBİRİNİ DÖVÜYOR ! ‘ DÖVER ÇÜNKÜ MİNİMUM LİTRE 75 SEN ÇİFT OLARAK BAKINCA YENİ YAVRULARDA MEYDANA GELECEĞİ İÇİN EN AZ 100 LİTRE AYIRMALISIN ( SADECE BİR ÇİFT İÇİN ) . BU BAŞKA BİR AMERİKAN TÜRÜ OLSAYDI VE KARMA AKVARYUMDA OLSAYDI YİNE SAVAŞ BAŞLAYACAKTI J YANİ SORUN TÜRDE DEĞİL HOBİCİDE , YANİ BİZDE. ÇOĞUMUZUN İLK AMERİKAN CİKLET DENEYİMİ ZEBRADAN İBARET OLDUĞU İÇİN ZEBRALAR KÖTÜ BİR NAM SALMIŞTIR. PETSHOP VEYA ÜRETİMHANE SAHİPLERİ GEÇMİŞTE GÜNÜMÜZDEKİ KADAR BİLİNÇLİ OLMADIĞI İÇİN ‘SONUÇTA HEPSİ CİKLET ,YAŞAR YAŞAR ONUNLA YAŞAR ‘ MANTIĞI İLE FARKINDA OLMADAN BU BALIĞIN İNSANLAR TARAFINDAN TERÖR ESTİREN BİR BALIK OLARAK ANILMASINA SEBEB OLMUŞTUR.
DOĞRU ORTAMI SAĞLAYAN HOBİCİLER BALIĞIN YAVRULAMA POTANSİYELİNİ FARKETTİĞİNDE ARTIK ZEBRA PETSHOPLARDA ESKİSİ KADAR SATILMAMAYA BAŞLAR. SU DEĞERLERİNE YÜKSEK TOLERANSI OLAN BİR BALIK,SICAKLIĞA BİLE TOLERANSI COK YÜKSEK,YEM SEÇMEZ,YUVA SEÇMEZ BİR BARDAK BİLE YETERLİ YUVA YAPMASI İÇİN ..YANİ KABACA KOLAY ÖLMEYEN BALIK VE BOL ÜREYEN BİR BALIK TİCARİ OLARAK DEĞER KAYBETTİ . ÜRETİMCİLER PİYASASINI DÜŞÜRDÜ. ‘ZATEN HEMEN HEMEN AZ ÇOK HOBİDEN ANLAYAN HERKES ÜRETİYOR BEN NİYE DÜKKANIMA KOYAYIM’ DEDİ BU İŞTEN KAR KAZANMAK İSTEYENLER. VE ŞUAN ELİNİZDE FAZLA ZEBRA CİKLETİ ÜCRETSİZ OLARAK BIRAKMAK İSTESENİZ IRIN KIRIN EDERLER J HATTA PEK ÇOK PETSHOP ALMAZ . AMA SURİYE JAPONU DEDİĞİMİZ KARMA IRK JAPONLAR ONA DAHA COK KAZANDIRIR. 2 GÜN SONRA ÖLÜR ÇÜNKÜ SEN YİNE GİDİP YENİSİNİ ALIRSIN J FANUSTADA BAKARSIN BALIK BÜYÜDÜ MÜ BİRDE SANA AKVARYUM SATAR OHH MİSS .
BUNDAN 2 YIL ÖNCE DÜNYANIN EN BÜYÜK FACEBOOK AKVARYUM PLATFORMU OLAN AKVARYUM GÜNCESİ BİLGİ PAYLAŞIMDA YÖNETİCİYKEN BİR GÖNDERİDE ‘AMAN MI ZEBRAYI AT, ÜSTÜNE SİFONU ÇEK ‘ DİYE BİR YORUM GÖRDÜM ..VE BUNUN GİBİ ONLARCA YORUM O AN BU KONUDA BİR ŞEYLER YAPMAM GEREKTİĞİNİ GÖRDÜM .GEÇMİŞTE BENDE BESLEMİŞTİM AMA HİÇ BÖYLE NEFRET DOLU BİR CANLIYI AŞAĞILAYICI DÜŞÜNCELERE SAHİP BİR İNSAN OLMADIM . BALIĞIM ÖLENE KADAR BAKMIŞTIM . VE Amatitlania nigrofasciatus ÜZERİNE CALISMALARIM START VERMİŞ OLDU .
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=uy8FePcr8xQ[/VID]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/174240/170220172337061.jpg[/IMG]
İLK PROJEM : 60*40*40 3D ARKAFONLU BİYOTOP ÇALIŞMAM . BİR BALIĞI ANLAMAK İÇİN DOĞASINA BAKMAK GEREKİR,DEDİM VE BU BALIĞI ARAŞTIRDIM BELGESELLERİNİ COĞRAFİ KÖKENİNİ İNCELEDİM . VE BU BİYOTOPU OLUŞTURDUM . İLK ULUSLARARASI DENEYİMİMİ BU AKVARYUMLA ELDE ETTİM . HEİKO NUN İTALYA MİLANO DA DÜZENLEMİŞ OLDUĞU BLEHER BİOTOPE YARIŞMASINA KATILIMIMI GÖNDERDİM . 26 . OLMUŞTUM YANILMIYORSAM BU BENİM İÇİN BELKİ BİR ŞEY İFADE ETMİYORDU AMA Amatitlania nigrofasciatus YANİ O DEĞERSİZ BALIK NADİR TÜRLERLE YARIŞIYORDU . BU İRONİ HOŞUMA GİTTİ VE BUNA DEVAM ETME KARARI ALDIM . ARDINDAN 1 HAFTA SONRA AKVARYUM.COM BİYOTOP KATEGORİSİNE GÖNDERDİM . VE İLK GELEN ŞAMPİYONLUK ZEBRA GERİ DÖNMÜŞTÜ . TÜM YORUMLAR ÇOK İYİDİ. ARAŞTIRMALARIMA DEVAM ETTİM TEK ÇİFT ÜZERİNE KURDUĞUM PROJEM KENDİNİ KANITLAMIŞTI.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/174240/110220171151491.jpg[/IMG]
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=-F25pm0_Rdw[/VID]
İKİNCİ PROJEM : 140 LİTRE . BU SEFER HACİM BÜYÜDÜ VE 2 ÇİFT DENEMEK İSTEDİM . Amatitlania nigrofasciatus ORTA AMERİKANIN TİTANLARI İLE DEVAM EDİYORDUM . ARAŞTIRMALARA DEVAM ETTİM .BU SÜREÇTE İNSANLARIN ALGISI DEĞİŞMEYE BASLAMISTI ANCAK YETERLİ DEĞİLDİ. YAPILAN ÇALIŞMALAR DÜNYA ÇAPINDA OLMALIYDI DÜNYADA DA BU TÜRE ÇOK ÖNEM VERİLMİYORDU . BEN TÜRKİYE ADINA ULUSLARARASI CAMİADA ZEBRA İLE YARIŞMAKTA KARARLIYDIM . VE KARSIMA BADC CIKTI . BİOTOPE AQUARİUM DİZAYN CONTEST SADECE YILDA BİR KEZ DÜZENLENEN PRESTİJİ YÜKSEK CİDDİ BİR BİYOTOP YARIŞMASI. TİTANLAR IN YENİ HEDEFİ BELLİYDİ . ÇALIŞMALARA BAŞLADIM YENİ ALDIĞIM AKVARYUMA DİZAYN İÇİN DOĞADAN TOPLADIĞIM MATERYALLER EDİNDİM VE DİZAYNIMI BİTİRDİM . DAHA SONRA DAHA DOĞAL GÖRÜNTÜ İÇİN BİNLERCE BELGESEL İZLEDİKTEN SONRA UFAK DETAYLARIDA HALLETTİM . YARIŞMA DAN 1 GÜN ÖNCE TİTANLAR BANA SÜPRİZİ YAPTI . VE BİR TEŞEKKÜR GİBİ İKİ ÇİFTİMDE AYNI GÜN YUMURTALARI DİZDİ VE SERBEST YÜZÜŞE ÇIKARDI. BU İNANILMAZ TESADÜF BANA BADC DE TOP 50 YE GİRMEMİ SAĞLADI VE İLK ULUSLARARASI SERTİFİKAMA HAK KAZANDIM . VE BİR ÖNCEKİ SENE YAPTIĞIM GİBİ TAM BİR HAFTA SONRA BU TANKIDA AKVARYUM.COM DA YARIŞMAYA SOKTUM VE 2. KEZ BİRİNCİLİĞİMİ YİNE TİTANLARLA BİRLİKTE ALDIM J HER YENİ BAŞARI BU BALIĞI DAHA COK SEVMEMİ SAĞLADI .
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/174240/011220171325391.jpg[/IMG]
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=5aIOa_8G8OM[/VID]
PROJE 3 TİTANLAR VE DİĞERLERİ : 150*50*60
DOĞRU BİYOTOPUN TANIMINDA HER BALIĞIN DOĞADA YALNIZ OLMADIĞI VE FARKLI TÜRLERLE ORTAKLASA YAŞADIĞINI GÖRÜYORUZ. ZEBRALARIN DİĞER TÜRLERLE YAŞADIĞI ORTAMI YAPMAYI HEDEFLEDİM. 2017 DE PROJE 2 VE PROJE 3 İLE BİRLİKTE YARIŞMALARA KATILDIM . PROJE 2 DE SADECE CANLI İLAVESİ OLDU.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/174240/230920170254241.jpg[/IMG]
PROJE 3 NİKARAGUA BİYOTOPU ( 450 LİTRE ) ATEŞAĞIZ,MAKAV,GAMBUSYA ,RAİNBOW VE ZEBRA İLE KURULU BİR BİYOTOP OLDU . SIĞLIK KESİMLERİN TAKLİDİ İDİ . BATIK DALLAR VE SU ÜSTÜ BİTKİLERİ İLE GÖRSELLİĞİ YÜKSEK BİR BİYOTOP AKVARYUM OLDU . PROJE 2 AGA( AMERİKA DA DÜZENLENEN ULUSLARARASI PRESTİJLİ AKVARYUM DİZAYN YARIŞMASI) DA İLK 10 A GİRDİ . BADC DE DE PROJE 3 İLK 20 YE GİREREK SERTİFİKA KAZANDI VE BADC NİN DERGİSİNDE KATILIMIM YAYINLANDI. HATTA KIL PAYI BADC NİN KAPAK FOTOSU BİLE OLACAKTI Amatitlania nigrofasciatus 🙂
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/174240/260220171619541.jpg[/IMG]
PROJE 4 YARIM KALAN BİR PROJEDİR . Amatitlania nigrofasciatus (ERKEK ) TEK BİR BALIĞIN FH GİBİ ÖZEL BAKIM VE YEMLERLE YETİŞTİRİLMESİ FORM TUTULMASI HEDEFLENMİŞTİR. EVDE ARTAN AKVARYUM SAYISI SEBEBİYLE YARIM KALMISTIR J
2 YILDA 4 PROJE ÇEŞİTLİ DERECELER,YARISMA DENEYİMLERİNDEN SONRA AKVARYUMLARIN TİTANI PEK ÇOK AKVARYUMCULARDA YENİDEN GÖRÜLMEYE BAŞLANMIŞTIR. YENİ HOBİCİLERE TAVSİYE EDİLMİŞ. HOBİCİLER KENDİ İÇLERİNDE BİRBİRLERİNE BU BALIKLARI HEDİYE EDER OLMUŞTUR. BİYOTOP AKVARYUMLARININ VAZGEÇİLMEZİ OLMUŞTUR. BALIĞIN DAYANIKLILIĞI , YÜKSEK TOLERANSI HİÇ BİR ZAMAN DEZAVANTAJ DEĞİL AKSİNE AVANTAJDIR.BALIK BESLERKEN STRES OLANLARI ANLAMIYORUM . OYSAKİ BU HOBİ STRESİMİZİ AZALTAN BİR HOBİ OLMALIYDI . O YÜZDEN NADİR DEĞİL DAYANIKLI TÜR BAKIN 🙂
YAZININ BAŞINDA BELİRTTİĞİM GİBİ DEĞERSİZ GÖRÜLEN BALIKLA NELER YAPILABİLCEĞİNİ UMARIM SİZLERE GÖSTEREBİLMİŞDİR. ‘ZEBRAYA HAKETTİĞİ DEĞERİ VERME ‘ HAREKATINDA BANA KATILANLARDA OLDU J ONLARDA KURDULAR BENİMLE BERABER BESLEDİLER YARISMALARA GİRDİLER ONLARDA DERECE ALDI . BİR BALIĞIN DEĞERLİ KILAN ONUN FİYATI DEĞİL KARAKTERİDİR. ONA O FİYATI VEREN ZATEN BİZLERİZ.BİR TÜR HAKKINDA ELEŞTİRİDE BULUNMAK İÇİN ONU HAKKIYLA BESLEMEK GEREKLİ.
BU ÇALIŞMALAR TABİKİ ZEBRA İÇİN DEĞİL ONUN GİBİ HOR GÖRÜLEN HER CANLIYIDA KAPSAR. (RAİNBOW,MÜCEVHER,KRİBENSİS, MISIR CİKLETİ VS ) İSTENİLİNCE EN DEĞERSİZ BALIKLA BİLE DEĞER KAZANABİLDİĞİMİZİN KANITI SİZLERE GÖSTERDİM .
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/174240/170220172337021.jpg[/IMG]
YENİ HOBİYE BASLAYANLARA VEYA HOBİDE İLERLEMEK İSTEYENLERE TAVSİYELERİM
*ELİNİZDEKİ CANLILARIN TÜM İHTİYACLARINI KARSILAMAK İÇİN BOL BOL OKUYUN
*SORU SORMAKTAN ÇEKİNMEYİN ! BİLGİSİNE ,DENEYİMLERİNE GÜVENDİĞİNİZ KİŞİLERE ARAYIPTA BULAMADIĞINIZ KONULARDA SORU SORMAKTAN ÇEKİNMEYİN
*ASLA PES ETMEYİN ! CANLI HOBİSİNDE MUHAKKAK SORUNLAR OLACAKTIR . ÇÖZÜMÜ İÇİN BAZEN GÜNLER AYLAR GEREKİR. HER TÜRÜN TİPİK ÖZELLİKLERİ VARDIR. ANCAK HER CANLININ KENDİNE HAS KARAKTERLERİ OLABİLİR.
*VE SON OLARAK BİR CANLIYA CANLI OLDUĞU İÇİN DEĞER VERİN . ONLARI YÜZEN DOLAR VEYA TL OLARAK GÖRMEKTEN VAZGEÇİN . BIRAKIN HEMEN HEMEN HER TÜRÜN ÜRETİMİNİ YAPAN İNSANLAR VAR . HOBİYİ KAZANÇ HALİNE GETİRİCEM DİYE CANLILARI ZİYAN ETMEYİN . BU GÜZEL HOBİNİZİ KENDİNİZE EZİYET HALİNE GETİRMEYİN =)
İYİ HOBİLER
BİLAL TAŞDELEN
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/174240/011220171325421.jpg[/IMG]
KİŞİSEL GÖZLEM – TECRÜBELERİM VE YARIŞMA DENEYİMLERİMDEN DERLENMİŞTİR. (2016,2017,2018)
Fotoğraflar ve makale şahsıma aittir.
PROJE 1 92 LİTRE TEK ÇİFT ,PROJE 2 140 LİTRE 2 ÇİFT,PROJE 3 450 LİTRE KARMA,PROJE 4 ( TAMAMLANAMADI)
AKVARYUM HOBİSİNE BAŞLAYAN HEMEN HEMEN HERKESİN İLK BESLEDİĞİ CİKLET TÜRÜDÜR. ANCAK BİR ZAMAN SONRA ALINDIĞI AKVAYUMLARDA SORUNLAR OLUŞMAKTA . PEKİ NEDEN ? BİR HEVESLE ALINAN ZEBRA CİKLET DAHA SONRA KURTULMAK İSTENEN BALIK OLUYOR ? NEDEN TİCARİ DEĞERİ YOK ? NEDEN BU BALIK FORUMLARDA ADETA AKVARYUMDA TERÖR ESTİREN BİR BALIK OLARAK GÖSTERİLİYOR ? GELİN BU BALIĞA YAKINDAN BAKALIM .
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/174240/071220171607541.jpg[/IMG]
Amatitlania nigrofasciatus YANİ ZEBRA CİKLET ORTA AMERİKA CİKLETİDİR. NİKARAGUA DAN KOSTA RİKA YA KADAR PEK ÇOK YERDE GÖRÜLEBİLİR. BALIĞIMIZIN İHTİYAÇLARINA BİR BAKALIM ; ( FİSHBASE.ORG )
Sıcaklık: 20°C – 30°C
En Fazla Büyüdüğü Boy: 15 cm.
En Az Akvaryum Hacmi: 75 litre (bir çift için)
Su Sertliği: 9 – 20 °dH
pH: 7.0 – 8.0
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/174240/110220171151511.jpg[/IMG]
KİŞİSEL DENEYİMLERİM : ÇİFT OLARAK BAKILACAKSA ERKEK DİŞİDEN BÜYÜK OLMALIDIR. MİNİMUM 100 LİTRE TEK ÇİFT İÇİN . YAVRU PROBLEMİ YAŞAMAK İSTEMİYORSANIZ BALIKLARI DOĞAL SELEKSİYONA BIRAKIN YANİ YAVRULARI AYIRMAYIN ÖYLE ANLATILDIĞI GİBİ YAVRULARI VERMEYE YER YOK AKVARYUM BALIKTAN GEÇİLMİYOR GİBİ BİR DURUM YOK .15 GÜNDE BİR YAVRU VEREN BALIĞIN YAVRUSUNU AYIRMAK NE KADAR MANTIKLI ? ÜREME ZAMANI BALIKLAR AGRESİFLEŞİR ELİNİZİ SOKTUĞUNUZDA SİZE VURMAK İÇİN PİKE YAPAR. DİŞİ ORTADAN KAYBOLABİLİR KORKMAYIN MUHTEMELEN KÜTÜK ,KÜP,YUVA ,MAĞARA GİBİ BİR ALANA SAKLANMIS YUMURTA DİZİYORDUR. 1-2 GÜN SONRA DİŞİ ÇIKAR .DİŞİNİN ALT KISMI TURUNCULAŞIR PARLAK RENK TONLARI OLUSUR. DİŞİ ERKEKTEN UFAKTIR. ERKEK DAHA İRİDİR. ERKEK YAŞLANDIKÇA KAFA YAPAR.
YAVRULAR ÇIKTIKTAN SONRA BAKIMINI ANNE-BABA ÜSTLENİR. DİŞİ ERKEK BOYUTU YAKINSA DİŞİ ERKEĞİNİ VEYA ERKEK DİŞİYİ ÇİFTLEŞME İSTEĞİ İLE ZARAR VEREBİLİR VEYA ÖLDÜREBİLİR. O YÜZDEN ERKEĞİN BÜYÜK OLMASI KONUSU ÖNEMLİ.İKİNCİ PARTİ YAVRUYU DİZİNCE ANNE BABA İLK PARTİ YAVRULARI KOVALAYABİLİR. GÜÇLÜLER HAYATTA KALACAKTIR. HACİM NE KADAR BÜYÜKSE DEKOR NE KADAR UYGUNSA O KADAR YAVRUNUZ HAYATTA KALIR .KARMA OLACAKSA AKVARYUM DİŞİ BALIK ALMAYIN .
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/174240/110220171151501.jpg[/IMG]
GELELİM Amatitlania nigrofasciatus HAKKINDA Kİ SORULARA ,AKILDA KALANLARA; AMERİKAN CİKLETLERİNİN ÇOĞUNDA OLDUĞU GİBİ EŞ TUTARLAR . YANİ AFRİKA BALIKLARININ ÇOĞU GİBİ AKVARYUM ORTAMINDA KOLONİ OLARAK BESLENEMEZ.( TROPHEUS ,MBUNA TÜRLERİ GİBİ) YUVALARINA YUMURTA DİZERLER VE BU KONUDA BİR KÜP BİLE ONLAR İÇİN YETERLİDİR. YİNE AMERİKAN CİKLETLERİNİN GENELİNDE OLDUĞU GİBİ YAVRUSUNU KORUR ,SAHİPLENİR,KENDİNDEN İRİ BALIKLARLA YAVRULARI İÇİN KAVGA EDER.
(CUTTERİ,SAJİCA,RAİNBOW,ATEŞAĞIZ,MİDAS,OSCAR,JAGUAR VS YÜZLERCE TÜRDE BU MEVCUTTUR )
Amatitlania nigrofasciatus ÇİFT TUTTUKTAN SONRA HER 15 GÜNDE BİR YUMURTA DİZMEYE BAŞLAR . İŞTE SIKINTIDA BURDA BAŞLAR . GENELDE KARMA AKVARYUMLARA ÇİFT OLARAK BIRAKILAN ZEBRALAR ÇİFT TUTUNCA YUMURTA DİZER ,YAVRULAR SERBEST YÜZÜŞE GEÇİNCE SAVAŞ BAŞLAR J ‘SADECE ÇİFT OLARAK 50 LİTREDE DE BAKTIM BUNLAR BİRBİRİNİ DÖVÜYOR ! ‘ DÖVER ÇÜNKÜ MİNİMUM LİTRE 75 SEN ÇİFT OLARAK BAKINCA YENİ YAVRULARDA MEYDANA GELECEĞİ İÇİN EN AZ 100 LİTRE AYIRMALISIN ( SADECE BİR ÇİFT İÇİN ) . BU BAŞKA BİR AMERİKAN TÜRÜ OLSAYDI VE KARMA AKVARYUMDA OLSAYDI YİNE SAVAŞ BAŞLAYACAKTI J YANİ SORUN TÜRDE DEĞİL HOBİCİDE , YANİ BİZDE. ÇOĞUMUZUN İLK AMERİKAN CİKLET DENEYİMİ ZEBRADAN İBARET OLDUĞU İÇİN ZEBRALAR KÖTÜ BİR NAM SALMIŞTIR. PETSHOP VEYA ÜRETİMHANE SAHİPLERİ GEÇMİŞTE GÜNÜMÜZDEKİ KADAR BİLİNÇLİ OLMADIĞI İÇİN ‘SONUÇTA HEPSİ CİKLET ,YAŞAR YAŞAR ONUNLA YAŞAR ‘ MANTIĞI İLE FARKINDA OLMADAN BU BALIĞIN İNSANLAR TARAFINDAN TERÖR ESTİREN BİR BALIK OLARAK ANILMASINA SEBEB OLMUŞTUR.
DOĞRU ORTAMI SAĞLAYAN HOBİCİLER BALIĞIN YAVRULAMA POTANSİYELİNİ FARKETTİĞİNDE ARTIK ZEBRA PETSHOPLARDA ESKİSİ KADAR SATILMAMAYA BAŞLAR. SU DEĞERLERİNE YÜKSEK TOLERANSI OLAN BİR BALIK,SICAKLIĞA BİLE TOLERANSI COK YÜKSEK,YEM SEÇMEZ,YUVA SEÇMEZ BİR BARDAK BİLE YETERLİ YUVA YAPMASI İÇİN ..YANİ KABACA KOLAY ÖLMEYEN BALIK VE BOL ÜREYEN BİR BALIK TİCARİ OLARAK DEĞER KAYBETTİ . ÜRETİMCİLER PİYASASINI DÜŞÜRDÜ. ‘ZATEN HEMEN HEMEN AZ ÇOK HOBİDEN ANLAYAN HERKES ÜRETİYOR BEN NİYE DÜKKANIMA KOYAYIM’ DEDİ BU İŞTEN KAR KAZANMAK İSTEYENLER. VE ŞUAN ELİNİZDE FAZLA ZEBRA CİKLETİ ÜCRETSİZ OLARAK BIRAKMAK İSTESENİZ IRIN KIRIN EDERLER J HATTA PEK ÇOK PETSHOP ALMAZ . AMA SURİYE JAPONU DEDİĞİMİZ KARMA IRK JAPONLAR ONA DAHA COK KAZANDIRIR. 2 GÜN SONRA ÖLÜR ÇÜNKÜ SEN YİNE GİDİP YENİSİNİ ALIRSIN J FANUSTADA BAKARSIN BALIK BÜYÜDÜ MÜ BİRDE SANA AKVARYUM SATAR OHH MİSS .
BUNDAN 2 YIL ÖNCE DÜNYANIN EN BÜYÜK FACEBOOK AKVARYUM PLATFORMU OLAN AKVARYUM GÜNCESİ BİLGİ PAYLAŞIMDA YÖNETİCİYKEN BİR GÖNDERİDE ‘AMAN MI ZEBRAYI AT, ÜSTÜNE SİFONU ÇEK ‘ DİYE BİR YORUM GÖRDÜM ..VE BUNUN GİBİ ONLARCA YORUM O AN BU KONUDA BİR ŞEYLER YAPMAM GEREKTİĞİNİ GÖRDÜM .GEÇMİŞTE BENDE BESLEMİŞTİM AMA HİÇ BÖYLE NEFRET DOLU BİR CANLIYI AŞAĞILAYICI DÜŞÜNCELERE SAHİP BİR İNSAN OLMADIM . BALIĞIM ÖLENE KADAR BAKMIŞTIM . VE Amatitlania nigrofasciatus ÜZERİNE CALISMALARIM START VERMİŞ OLDU .
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=uy8FePcr8xQ[/VID]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/174240/170220172337061.jpg[/IMG]
İLK PROJEM : 60*40*40 3D ARKAFONLU BİYOTOP ÇALIŞMAM . BİR BALIĞI ANLAMAK İÇİN DOĞASINA BAKMAK GEREKİR,DEDİM VE BU BALIĞI ARAŞTIRDIM BELGESELLERİNİ COĞRAFİ KÖKENİNİ İNCELEDİM . VE BU BİYOTOPU OLUŞTURDUM . İLK ULUSLARARASI DENEYİMİMİ BU AKVARYUMLA ELDE ETTİM . HEİKO NUN İTALYA MİLANO DA DÜZENLEMİŞ OLDUĞU BLEHER BİOTOPE YARIŞMASINA KATILIMIMI GÖNDERDİM . 26 . OLMUŞTUM YANILMIYORSAM BU BENİM İÇİN BELKİ BİR ŞEY İFADE ETMİYORDU AMA Amatitlania nigrofasciatus YANİ O DEĞERSİZ BALIK NADİR TÜRLERLE YARIŞIYORDU . BU İRONİ HOŞUMA GİTTİ VE BUNA DEVAM ETME KARARI ALDIM . ARDINDAN 1 HAFTA SONRA AKVARYUM.COM BİYOTOP KATEGORİSİNE GÖNDERDİM . VE İLK GELEN ŞAMPİYONLUK ZEBRA GERİ DÖNMÜŞTÜ . TÜM YORUMLAR ÇOK İYİDİ. ARAŞTIRMALARIMA DEVAM ETTİM TEK ÇİFT ÜZERİNE KURDUĞUM PROJEM KENDİNİ KANITLAMIŞTI.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/174240/110220171151491.jpg[/IMG]
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=-F25pm0_Rdw[/VID]
İKİNCİ PROJEM : 140 LİTRE . BU SEFER HACİM BÜYÜDÜ VE 2 ÇİFT DENEMEK İSTEDİM . Amatitlania nigrofasciatus ORTA AMERİKANIN TİTANLARI İLE DEVAM EDİYORDUM . ARAŞTIRMALARA DEVAM ETTİM .BU SÜREÇTE İNSANLARIN ALGISI DEĞİŞMEYE BASLAMISTI ANCAK YETERLİ DEĞİLDİ. YAPILAN ÇALIŞMALAR DÜNYA ÇAPINDA OLMALIYDI DÜNYADA DA BU TÜRE ÇOK ÖNEM VERİLMİYORDU . BEN TÜRKİYE ADINA ULUSLARARASI CAMİADA ZEBRA İLE YARIŞMAKTA KARARLIYDIM . VE KARSIMA BADC CIKTI . BİOTOPE AQUARİUM DİZAYN CONTEST SADECE YILDA BİR KEZ DÜZENLENEN PRESTİJİ YÜKSEK CİDDİ BİR BİYOTOP YARIŞMASI. TİTANLAR IN YENİ HEDEFİ BELLİYDİ . ÇALIŞMALARA BAŞLADIM YENİ ALDIĞIM AKVARYUMA DİZAYN İÇİN DOĞADAN TOPLADIĞIM MATERYALLER EDİNDİM VE DİZAYNIMI BİTİRDİM . DAHA SONRA DAHA DOĞAL GÖRÜNTÜ İÇİN BİNLERCE BELGESEL İZLEDİKTEN SONRA UFAK DETAYLARIDA HALLETTİM . YARIŞMA DAN 1 GÜN ÖNCE TİTANLAR BANA SÜPRİZİ YAPTI . VE BİR TEŞEKKÜR GİBİ İKİ ÇİFTİMDE AYNI GÜN YUMURTALARI DİZDİ VE SERBEST YÜZÜŞE ÇIKARDI. BU İNANILMAZ TESADÜF BANA BADC DE TOP 50 YE GİRMEMİ SAĞLADI VE İLK ULUSLARARASI SERTİFİKAMA HAK KAZANDIM . VE BİR ÖNCEKİ SENE YAPTIĞIM GİBİ TAM BİR HAFTA SONRA BU TANKIDA AKVARYUM.COM DA YARIŞMAYA SOKTUM VE 2. KEZ BİRİNCİLİĞİMİ YİNE TİTANLARLA BİRLİKTE ALDIM J HER YENİ BAŞARI BU BALIĞI DAHA COK SEVMEMİ SAĞLADI .
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/174240/011220171325391.jpg[/IMG]
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=5aIOa_8G8OM[/VID]
PROJE 3 TİTANLAR VE DİĞERLERİ : 150*50*60
DOĞRU BİYOTOPUN TANIMINDA HER BALIĞIN DOĞADA YALNIZ OLMADIĞI VE FARKLI TÜRLERLE ORTAKLASA YAŞADIĞINI GÖRÜYORUZ. ZEBRALARIN DİĞER TÜRLERLE YAŞADIĞI ORTAMI YAPMAYI HEDEFLEDİM. 2017 DE PROJE 2 VE PROJE 3 İLE BİRLİKTE YARIŞMALARA KATILDIM . PROJE 2 DE SADECE CANLI İLAVESİ OLDU.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/174240/230920170254241.jpg[/IMG]
PROJE 3 NİKARAGUA BİYOTOPU ( 450 LİTRE ) ATEŞAĞIZ,MAKAV,GAMBUSYA ,RAİNBOW VE ZEBRA İLE KURULU BİR BİYOTOP OLDU . SIĞLIK KESİMLERİN TAKLİDİ İDİ . BATIK DALLAR VE SU ÜSTÜ BİTKİLERİ İLE GÖRSELLİĞİ YÜKSEK BİR BİYOTOP AKVARYUM OLDU . PROJE 2 AGA( AMERİKA DA DÜZENLENEN ULUSLARARASI PRESTİJLİ AKVARYUM DİZAYN YARIŞMASI) DA İLK 10 A GİRDİ . BADC DE DE PROJE 3 İLK 20 YE GİREREK SERTİFİKA KAZANDI VE BADC NİN DERGİSİNDE KATILIMIM YAYINLANDI. HATTA KIL PAYI BADC NİN KAPAK FOTOSU BİLE OLACAKTI Amatitlania nigrofasciatus 🙂
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/174240/260220171619541.jpg[/IMG]
PROJE 4 YARIM KALAN BİR PROJEDİR . Amatitlania nigrofasciatus (ERKEK ) TEK BİR BALIĞIN FH GİBİ ÖZEL BAKIM VE YEMLERLE YETİŞTİRİLMESİ FORM TUTULMASI HEDEFLENMİŞTİR. EVDE ARTAN AKVARYUM SAYISI SEBEBİYLE YARIM KALMISTIR J
2 YILDA 4 PROJE ÇEŞİTLİ DERECELER,YARISMA DENEYİMLERİNDEN SONRA AKVARYUMLARIN TİTANI PEK ÇOK AKVARYUMCULARDA YENİDEN GÖRÜLMEYE BAŞLANMIŞTIR. YENİ HOBİCİLERE TAVSİYE EDİLMİŞ. HOBİCİLER KENDİ İÇLERİNDE BİRBİRLERİNE BU BALIKLARI HEDİYE EDER OLMUŞTUR. BİYOTOP AKVARYUMLARININ VAZGEÇİLMEZİ OLMUŞTUR. BALIĞIN DAYANIKLILIĞI , YÜKSEK TOLERANSI HİÇ BİR ZAMAN DEZAVANTAJ DEĞİL AKSİNE AVANTAJDIR.BALIK BESLERKEN STRES OLANLARI ANLAMIYORUM . OYSAKİ BU HOBİ STRESİMİZİ AZALTAN BİR HOBİ OLMALIYDI . O YÜZDEN NADİR DEĞİL DAYANIKLI TÜR BAKIN 🙂
YAZININ BAŞINDA BELİRTTİĞİM GİBİ DEĞERSİZ GÖRÜLEN BALIKLA NELER YAPILABİLCEĞİNİ UMARIM SİZLERE GÖSTEREBİLMİŞDİR. ‘ZEBRAYA HAKETTİĞİ DEĞERİ VERME ‘ HAREKATINDA BANA KATILANLARDA OLDU J ONLARDA KURDULAR BENİMLE BERABER BESLEDİLER YARISMALARA GİRDİLER ONLARDA DERECE ALDI . BİR BALIĞIN DEĞERLİ KILAN ONUN FİYATI DEĞİL KARAKTERİDİR. ONA O FİYATI VEREN ZATEN BİZLERİZ.BİR TÜR HAKKINDA ELEŞTİRİDE BULUNMAK İÇİN ONU HAKKIYLA BESLEMEK GEREKLİ.
BU ÇALIŞMALAR TABİKİ ZEBRA İÇİN DEĞİL ONUN GİBİ HOR GÖRÜLEN HER CANLIYIDA KAPSAR. (RAİNBOW,MÜCEVHER,KRİBENSİS, MISIR CİKLETİ VS ) İSTENİLİNCE EN DEĞERSİZ BALIKLA BİLE DEĞER KAZANABİLDİĞİMİZİN KANITI SİZLERE GÖSTERDİM .
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/174240/170220172337021.jpg[/IMG]
YENİ HOBİYE BASLAYANLARA VEYA HOBİDE İLERLEMEK İSTEYENLERE TAVSİYELERİM
*ELİNİZDEKİ CANLILARIN TÜM İHTİYACLARINI KARSILAMAK İÇİN BOL BOL OKUYUN
*SORU SORMAKTAN ÇEKİNMEYİN ! BİLGİSİNE ,DENEYİMLERİNE GÜVENDİĞİNİZ KİŞİLERE ARAYIPTA BULAMADIĞINIZ KONULARDA SORU SORMAKTAN ÇEKİNMEYİN
*ASLA PES ETMEYİN ! CANLI HOBİSİNDE MUHAKKAK SORUNLAR OLACAKTIR . ÇÖZÜMÜ İÇİN BAZEN GÜNLER AYLAR GEREKİR. HER TÜRÜN TİPİK ÖZELLİKLERİ VARDIR. ANCAK HER CANLININ KENDİNE HAS KARAKTERLERİ OLABİLİR.
*VE SON OLARAK BİR CANLIYA CANLI OLDUĞU İÇİN DEĞER VERİN . ONLARI YÜZEN DOLAR VEYA TL OLARAK GÖRMEKTEN VAZGEÇİN . BIRAKIN HEMEN HEMEN HER TÜRÜN ÜRETİMİNİ YAPAN İNSANLAR VAR . HOBİYİ KAZANÇ HALİNE GETİRİCEM DİYE CANLILARI ZİYAN ETMEYİN . BU GÜZEL HOBİNİZİ KENDİNİZE EZİYET HALİNE GETİRMEYİN =)
İYİ HOBİLER
BİLAL TAŞDELEN
Beğenenler: [T]202876,AmazonDream[/T][T]30414,DOLPİN[/T][T]195706,Arassian[/T][T]202955,rokolist[/T][T]186643,mehmetaydin[/T][T]199688,Zgr[/T][T]188409,hatesli[/T][T]181527,northwestern[/T][T]71002,Emre Zaim[/T][T]157881,BiotopeDogan[/T][T]208791,muratantalya007[/T][T]5853,SaRCoPhiLiuS[/T][T]193736,Ekrem Kaan[/T][T]204237,Sui3452[/T][T]205255,AvaLone[/T][T]191426,lojistisyen[/T][T]199635,iakyol[/T][T]217431,FerKan[/T][T]12491,Street Parrot[/T][T]28439,monster[/T][T]44449,Uzay[/T]
Teşekkür Edenler: [T]202876,AmazonDream[/T][T]30414,DOLPİN[/T][T]195706,Arassian[/T][T]202955,rokolist[/T][T]186643,mehmetaydin[/T][T]181527,northwestern[/T][T]5853,SaRCoPhiLiuS[/T][T]205255,AvaLone[/T][T]191426,lojistisyen[/T][T]199635,iakyol[/T][T]168086,brigantes[/T][T]217431,FerKan[/T]
+1: [T]30414,DOLPİN[/T][T]181527,northwestern[/T][T]205255,AvaLone[/T][T]191426,lojistisyen[/T][T]217431,FerKan[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2018 01:00
Bilal bey harika bir tanıtım olmuş. Emeklerinizin karşılığını almanız çok mutlu etti beni. Balıkla alakalı söylediğiniz şeyler ve insanlara sunduğunuz bilgiler takdire şayan.
12 yaşımdayken hobiye başladığımda ilk beslediğim canlıydı. Çocuk olmam münasebetiyle ve aileden destek görmememden ötürü ilk gördüğüm balık yumurtalarını daha larva haline gelemeden akvaryumla beraber dağıtmak zorunda kalmıştım. Okurken hüzünlendim. Beni geçmişime götürdünüz.
Çok teşekkür ederim sağlıcakla kalın[:)]
12 yaşımdayken hobiye başladığımda ilk beslediğim canlıydı. Çocuk olmam münasebetiyle ve aileden destek görmememden ötürü ilk gördüğüm balık yumurtalarını daha larva haline gelemeden akvaryumla beraber dağıtmak zorunda kalmıştım. Okurken hüzünlendim. Beni geçmişime götürdünüz.
Çok teşekkür ederim sağlıcakla kalın[:)]
Beğenenler: [T]168086,brigantes[/T]
Teşekkür Edenler: [T]174240,Btt007[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2018 01:09
Bilal bey;
Emekleriniz ve bu hobiye bakış açınız takdire şayan. Emek araştırma ve azimle neler yapılabileceğinin canlı kanıtısınız tebrik ederim. Yaşadıklarınızı imrenerek okudum.
Sizin gibi insanların bu hobide çoğalması dileğiyle saygılar.[:iyi:]
Emekleriniz ve bu hobiye bakış açınız takdire şayan. Emek araştırma ve azimle neler yapılabileceğinin canlı kanıtısınız tebrik ederim. Yaşadıklarınızı imrenerek okudum.
Sizin gibi insanların bu hobide çoğalması dileğiyle saygılar.[:iyi:]
Teşekkür Edenler: [T]174240,Btt007[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2018 01:28
[QUOTE=AmazonDream]Bilal bey harika bir tanıtım olmuş. Emeklerinizin karşılığını almanız çok mutlu etti beni. Balıkla alakalı söylediğiniz şeyler ve insanlara sunduğunuz bilgiler takdire şayan.
12 yaşımdayken hobiye başladığımda ilk beslediğim canlıydı. Çocuk olmam münasebetiyle ve aileden destek görmememden ötürü ilk gördüğüm balık yumurtalarını daha larva haline gelemeden akvaryumla beraber dağıtmak zorunda kalmıştım. Okurken hüzünlendim. Beni geçmişime götürdünüz.
Çok teşekkür ederim sağlıcakla kalın[:)][/QUOTE]
Rica ederim umarım insanlara bir faydam dokunur benim için kendi adımada öğretici bir çalışmaydı. Bizden sonraki nesilede faydam olması adına akvaryum.com a bu yazıyı paylaşmak istedim.
[QUOTE=DOLPİN]Bilal bey;
Emekleriniz ve bu hobiye bakış açınız takdire şayan. Emek araştırma ve azimle neler yapılabileceğinin canlı kanıtısınız tebrik ederim. Yaşadıklarınızı imrenerek okudum.
Sizin gibi insanların bu hobide çoğalması dileğiyle saygılar.[:iyi:][/QUOTE]
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Herşey hobimizin daha ileriye gitmesi adına .
12 yaşımdayken hobiye başladığımda ilk beslediğim canlıydı. Çocuk olmam münasebetiyle ve aileden destek görmememden ötürü ilk gördüğüm balık yumurtalarını daha larva haline gelemeden akvaryumla beraber dağıtmak zorunda kalmıştım. Okurken hüzünlendim. Beni geçmişime götürdünüz.
Çok teşekkür ederim sağlıcakla kalın[:)][/QUOTE]
Rica ederim umarım insanlara bir faydam dokunur benim için kendi adımada öğretici bir çalışmaydı. Bizden sonraki nesilede faydam olması adına akvaryum.com a bu yazıyı paylaşmak istedim.
[QUOTE=DOLPİN]Bilal bey;
Emekleriniz ve bu hobiye bakış açınız takdire şayan. Emek araştırma ve azimle neler yapılabileceğinin canlı kanıtısınız tebrik ederim. Yaşadıklarınızı imrenerek okudum.
Sizin gibi insanların bu hobide çoğalması dileğiyle saygılar.[:iyi:][/QUOTE]
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Herşey hobimizin daha ileriye gitmesi adına .
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2018 13:29
Tam da akşam üstü teslim almak üzere akvaryumcuda ayırttığım eş tutmuş bir çift zebranın 2,5 saat sonrasında bu yazıyı okuyorum.
Sizin çalışmalarınız, okuduklarım, izlediklerim ve kendi kendime sorduğum "neden bu canlıyı bu kadar değersiz kılmışlar, bir de ben göreyim." düşüncesinin sonucu olarak dün akşam beslemeye karar verdim.
Sizin çalışmalarınız, okuduklarım, izlediklerim ve kendi kendime sorduğum "neden bu canlıyı bu kadar değersiz kılmışlar, bir de ben göreyim." düşüncesinin sonucu olarak dün akşam beslemeye karar verdim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2018 15:26
[QUOTE=hatesli]Tam da akşam üstü teslim almak üzere akvaryumcuda ayırttığım eş tutmuş bir çift zebranın 2,5 saat sonrasında bu yazıyı okuyorum.
Sizin çalışmalarınız, okuduklarım, izlediklerim ve kendi kendime sorduğum "neden bu canlıyı bu kadar değersiz kılmışlar, bir de ben göreyim." düşüncesinin sonucu olarak dün akşam beslemeye karar verdim.[/QUOTE]
Asla pişman olamayacaksınız. Uygun şartlarda beslenirse tadından doyulmaz. Çift olarak bakılacaksa baska balık konmamalı. 😊
Sizin çalışmalarınız, okuduklarım, izlediklerim ve kendi kendime sorduğum "neden bu canlıyı bu kadar değersiz kılmışlar, bir de ben göreyim." düşüncesinin sonucu olarak dün akşam beslemeye karar verdim.[/QUOTE]
Asla pişman olamayacaksınız. Uygun şartlarda beslenirse tadından doyulmaz. Çift olarak bakılacaksa baska balık konmamalı. 😊
Teşekkür Edenler: [T]188409,hatesli[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2018 21:52
Saat 19:00 gibi akvaryuma koydum. İki yıllık bir tank ve artık sadece zebra çifti var. Saat 21:30'da çoktan akvaryuma alışıldı, yem yenildi ve kurlaşmalar başladı. Bildiğiniz şeker bunlar yahu. Dip dibe ayrılma yok [:)]
Beğenenler: [T]174240,Btt007[/T]
+1: [T]174240,Btt007[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2018 22:06
Sadece çift varsa sorun yaşamazsınız. Yavruları ayırmayın . Doğal seleksiyona bırakın.
Teşekkür Edenler: [T]188409,hatesli[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Ekim 2018 00:51
Benimde ilk baktığım balık..yüzlerce yavru aldım çok azını büyütebildim..çok sevdiğim bi türlü..görünüşü davranışları harikaydı..evet bu harika tür artık akvaryumlarda nadir görülüyor..ben son büyüttüğüm yavruda ölünce..doğal olarak zebra maceram bitmişti...ama yakın zamanda zebra çiklet akvaryumu kurucam..bu makale sayesinde böle bi istek oluştu..böle güzel bi balığı tekrar bana hatırlattığınız için size teşekkür ederim..Taha bey
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 30 Ekim 2018 00:39
[QUOTE=dancer]Benimde ilk baktığım balık..yüzlerce yavru aldım çok azını büyütebildim..çok sevdiğim bi türlü..görünüşü davranışları harikaydı..evet bu harika tür artık akvaryumlarda nadir görülüyor..ben son büyüttüğüm yavruda ölünce..doğal olarak zebra maceram bitmişti...ama yakın zamanda zebra çiklet akvaryumu kurucam..bu makale sayesinde böle bi istek oluştu..böle güzel bi balığı tekrar bana hatırlattığınız için size teşekkür ederim..Taha bey[/QUOTE]
Rica ederim ne mutlu bana 🙏
Rica ederim ne mutlu bana 🙏
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 14 Nisan 2020 14:57
Aradan zaman geçtikçe kıymeti ve değeri daha fazla artan ve anlaşılan örnek kurulumlar ve hazine niteliğinde bilgiler, emeğinize sağlık. Yapmış olduğunuz bu güzel çalışmaları takdirle karşılıyor, sağlıklı hobiler diliyorum.
+1: [T]44449,Uzay[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir