Tetratec Su Kaçağına Çözüm-Net Fotoğraflar 13.Sayfada


ativanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/02/2009
İl: Aydin
Mesaj: 961
ativanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2010 23:34
Bence sızdırma sorunu bu şekilde ortadan kalkarsa eheim'ın tahtı sallanır. Gerçi değişen birşey olmaz sonuçta eheim firması yapıyor tetraları da ama tetraların daha sessiz oldukları kesin..
Saygılar
ativan2010-04-07 23:35:00

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

morisbr75Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/09/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 200
morisbr75Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2010 09:08

Arkadaşlar kim ne derse desin Atman dan şaşmam süper sessiz ve dertsiz ,su kaçırma olayı filan yok ses yok .İnsan başka ne ister ?

Eheim'ın 2213 modeli var bende kullanmıyorum gürültüsüz ,sağlam diye herkese reklam yapılıyor ama ben o kadar da memnum değilim.Derinden çalışma sesi geliyor.Ben bir kutunun içine koymuştum ki ses gelmesin diye.
 
Bende tetratec ex700 vardı forumdan bir arkadaştan almıştım sıfır ayarındaydı ilk 1-2 ay güzel kullandım sonra akvaryumu bozduğumdan yerine kaldırdım.Geçenlerde yine kurayım dedim tekrar ,sızdırmadığı yer yoktu .Motorun kovayla birleştiği yerden su sızıyordu.Ayrıyetten musluk ksmından da.Contalara baktım sıfır gibi anlayamadım.Allah'tan garantisi vardı gönderdim ,garanti bitimine de yaklaşık 10 gün filan vardı:).İlk sahibi Hepsiburada.com dan almış bende oraya gönderdim.Tamir edilip göndereceklermiş hala beklemedeyim...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2010 10:51
Süper bir buluş aklına sağlık

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

talat1974Çevrim Dışı

Kayıt: 07/01/2007
İl: Kayseri
Mesaj: 24
talat1974Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2010 23:52
Vuslat nikli arkadaşım çok saolasın.Dediğin gibi tüm sorun o-ringlerden kaynaklanıyormuş musluk takımında bulunan bütün o-ringleri değiştim ve vazelinledim ve dediğin gibi 2 nolu parçada olması gereken o-ring in yerinde yeller esiyordu orayada uygun olan o-ring i taktım ve son 2 saattir filtre saat gibi çalışıyor ve 1 damla dahi sızdırma yok.Ama çok geç fluval405 alıp kullanmaya başladım bile
şunu inkar etmemek lazım tetratec te ses namına bi şey yok çok sessiz sanki çalışmıyormuş gibi sessiz fluvalde tahatsız etmese dahi hafif bir ses var.
Kolay gelsin

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ates47Çevrim Dışı

Kayıt: 21/02/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 34
ates47Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Nisan 2010 10:05
 selamlar;

Öncelikle konuyu açan ve çözümü bulan Fatih Bey'e çok teşekkür ediyorum. 

İkinci el ex700 aldım kurduktan 2 saat sonra su damlatmaya başladı. 4 klipsinde altından damla damla su geliyordu, ev yavaş yavaş göl olmaya başlamıştı. forumda bu konuyu okudum ve hiç aklıma gelmezdi musluklardan kaynaklanacağı, hatta ilk başta tereddüt ettim musluklardan sızan su klipslerden sızmaz herhalde dedim. denemekte yarar var deyip muslukları söktüm, konunun başındaki resimde gözüken parçada hakikaten conta yoktu, musluğuda yanıma alıp karaköye gittim ve iki tane oring contalardan aldım. Contaları taktıktan sonra muslukları monte ettim ve iki gün oldu damla sızıntı kalmadı. beni çok büyük bir dertten kurtardınız. Çok teşekkür ediyorum. Aynı sorunu yaşayan kişilerede ısrarla tavsiye ediyorum. sızıntı varsa önce muslukları söküp bu contayı kontrol edin. 

Herkese iyi günler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gyaziciÇevrim Dışı

Kayıt: 24/08/2006
İl: Içel
Mesaj: 55
gyaziciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2010 13:32
Görsel verilerle birlikte anlatılan bu ders niteligindeki başlık icin Fatih beye cok tesekkür ediyoruz. Üc ay once bosalttığım akvaryumu bitki akvaryumu olarak yeniden kurmaya basladım ve bilinen sevimsiz sorunla tetratek 1200 sayesinde bende karşılaştım. Garanti süresinin yaklaşık 1 ay önce dolması nedeniyle araştırma yaparken bu başlığı buldum ve sorunu aynen anlatıldığı gibi hallettim. 6 saattir bir damla bile kacak yok. İki günlük uğraşımın sonundaki deneyimlerimi maddeler halinde yazmak isterim.
1.Mevcut sorun (musluk takımı) ile bulguların (Gövde klips yerlerinden su kacağı)  farklı yerlerden olması kullanıcının kafasını karıstırıyor. Ancak Fatih beyin tanısı (eger eslik eden baska bir sorun yoksa) % 100 dogrudur.
2. Musluk takımının sökülmesi ve tekrar takılması cok kolay. Son 4 vidalık aşamaya kadar bir alete bile gerek olmuyor.
3. Ben tam yuvarlak O-Ring ile degilde biraz daha geniş, yuvaya yerleştikten sonra dışarı dogru cıkıntı yapan yassı bir musluk contası ile sorunu hallettim.
4. Yaklaşık 4-5 yıldır bu sitenin forum odalarında dolaşırım. Bu kadar faydalandığım ve beni ciddi masraftan kurtaran bir başlık okumadım.
5. Forumda gezerken gördüğüm kadarı ile onlarca tetratek kullanıcısının işine yarayacağını düşündüğüm bu konunun acilen iğnelenerek kırmızı anabaşlık yapılmasını moderatörlere öneriyorum. Sonuçta Forumlar bilgi alışverişi için kullanılan sitelerdir.
6. Tüm hobici arkadaşlara iyi hafta sonları diliyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

brk_tuncerÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/02/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 1968
brk_tuncerÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2010 13:50
Ben tetratec kullanmıyorum ama gerçekten sizi tebrik ederim.Umarım uzun vadede işe yarar zaten uzun vadede işe yararsa tetranın size iş teklifi yapması lazım diye düşünüyorum :))

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cihan BaturÇevrim Dışı

Kayıt: 12/02/2006
İl: Yurtdisi
Mesaj: 727
Cihan BaturÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2010 17:42
Böyle birseyi yapmaya neden gerek duyalim derim.Sebebi ise bunu piyasaya,suren uretici firma bu sorunu neden görmezlikten geliyor yada dagitici firma neden bu sorunu uretici firmaya tasimyor,senelerdir biz burda bu yazilari yaziyoruz fitreyi boyle kurtaririz, fitreyi boyle yaparsak iyi calisir biz bu fitrelere para oduyoruz kagit degil..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

recep tan50Çevrim Dışı

Kayıt: 16/10/2009
İl: Ankara
Mesaj: 38
recep tan50Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2010 09:44
Contaya dikkat etmek lazım, buluşunuz güzel olmuş.Tebrikler.deno062010-04-19 10:24:21

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

vuslatÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
[B]6339,1[/B]
Kayıt: 14/11/2006
İl: Sivas
Mesaj: 3591
vuslatÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2010 10:20
[QUOTE=batur]Böyle birseyi yapmaya neden gerek duyalim derim.Sebebi ise bunu piyasaya,suren uretici firma bu sorunu neden görmezlikten geliyor yada dagitici firma neden bu sorunu uretici firmaya tasimyor,senelerdir biz burda bu yazilari yaziyoruz fitreyi boyle kurtaririz, fitreyi boyle yaparsak iyi calisir biz bu fitrelere para oduyoruz kagit degil..[/QUOTE]
 
Cihan Bey;
 
Siz yurtdışında yaşıyorsunuz bizler ise Türkiye'de yaşıyoruz. Bir ürünün yurt dışı ile Türkiye arasındaki garanti işleyişini biliyor musunuz ? Maalesef Türkiye'de satana kadar. Bizlerin yaşadığı sorunu yurt dışında yaşanmasında satıcı/üretici anasının ağlayacağını bildiği için ürünün her zaman ardında duruyor. Dağıtıcı firma bu aksaklığı bilmiyor mu? Biliyor. Peki yedek parçada yardımcı olmuyor mu? Oluyor. Ama nasıl ? Belkide sattığı üründen edeceği karı almayıp sadece geliş fiyatına vermekle yardımcı olabiliyor.
 
1 - Cihazın garanti süresi dolmamışsa; arızalı ürünün iadesinin kargo masrafını ve gelecek olan yeni parçanın kargo masraflarını karşılamanız gerekiyor. Peki bu tüketiciye ne kadara mal oluyor? En düşük ücretle 15 TL ye mal oluyor.Sikkin 
 
2 - Cihazın garanti süresi dolduysa fabrikadan hatalı çıkan yedek parçanın gönderim ücretini gelecek olan parçanın ücretini+ kargo masrafını karşılamanız gerekiyor. Peki bu ne kadara mal oluyor? en düşük 65 TL.
 
Fabrikasyon hatası olan bir üründe TÜKETİCİ HATASI olarak yaftalanan bir üründe, tüketici olarak siz ne yapardınız ? Bu yüzden kendi mağduriyetimizi kendimiz gidermeye çalışıyoruz maalesef.
 
Ben bu ürünü şuan yerinde yeller esen weblebi.com dan almıştım ve karşımda satıcı olarak muhatabım yoktu. Garantisi devam edipte muhatabı olanlar ise en asgari 2 hafta beklemişlerdir.
 
Ürünü Türkiye'de dağıtan firmaya kesinlikle bir sözüm yok. kendi imkanları doğrultusunda yardımcı olabildiği kadar yardımcı oluyorlar. Sonuçta onlarada üretici hatalı ürünün yenisini fatura ediyor. Dolayısıyla tüketici olan bizlere fatura ediliyor.
 
Klasik bir laf vardır. "Burası Türkiye."


[QUOTE=brk_tuncer]Ben tetratec kullanmıyorum ama gerçekten sizi tebrik ederim.Umarım uzun vadede işe yarar zaten uzun vadede işe yararsa tetranın size iş teklifi yapması lazım diye düşünüyorum :))[/QUOTE]
 
Zaten Tetra bana öyle bir iş teklifi yaparsa ilk önce yapacağım şey Kulak Çekme Makinesi ve Osmanlı Tokat Makinesi olacak.Tebessüm Montajı yapan her elemanın kulağına bağlanan bu makine yapılan yanlışta elemanın kulağını öyle bir çekecek ki bir daha aynı hatayı yapmayacak. Tokat makineside kalite konrtolcünün verdiği okey raporunun ardından okkalıca patlatacak.Tebessüm Daha sonrada tasarımının % 70 i biten dünyanın en sessiz ve az enerji harcayan filtresini üretimi Tetra ile gerçekleştirim kimbilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sadhinÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/01/2008
İl: Erzurum
Mesaj: 484
sadhinÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2010 19:28
Peki neden filitrelerimizde aldığımız ilk günlerde su kaçağı olmadı? Bu o-ring conta vardı da sonradan eridi diye bişey de yok. Eğer başta bu su kaçağı olsaydı hem biz hem firma daha erken önlemini alırdı.

Arkadaşlar ben o-ring contayı erzurumda bulamadım, hatta ne olduğunu bile bilmiyolar. Acaba kolaylıkla edinebilecek bi arkadaş varsa bana gönderebilirmi?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

vuslatÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
[B]6339,1[/B]
Kayıt: 14/11/2006
İl: Sivas
Mesaj: 3591
vuslatÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2010 19:38
Sadık Bey; musluk takımını açtınız mı bilemiyorum ama kaçak olan bölgede parçanın alın kısmı düz. Zamanla aradan suyu kaçıyor. Parçanın alnı düz değilde konik olsaydı kaçırma olmazdı. Özelden adresinizi yazarsanız ben size o-ring gönderebilirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

lichia amiaÇevrim Dışı

Kayıt: 23/04/2010
Mesaj: 2
lichia amiaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2010 00:45
Arkadaşlar, duyduğum kadarıyla tetrateclerin yeni serileri gelmiş mart sonunda. yani artık ürünler yeni :) son zamanlarda bu sorunu yaşayan arkadaş varmı acaba? yada ne biliyim bu aletlerin bi seri numarası yokmu??

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rahatsızÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/05/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 356
rahatsızÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2010 17:08
Fatih abi şuan musluk takımı yanımda değil ve ben oring conta yuvasının genişliğini vs. Bilmiyorum bir kaç tane çeşit çeşit alacağım senden bir isteğim olacak buraya taktığın contanın çapını ve et kalınlığını yazarsan sevinirim hem conta vs. Malzemeler hakkında bilgisi olmayan arkadaşlar için extra large bilgi olmuş olur:). Bu arada bende sivaslıyım abi :) yazmak istedim. Ayrıca bu konuya değindiğin için gerçekten çok çok teşekkür ederim motor bozulduğundan beri türlü çeşitli motor yaptım,ama tetradan aldığım verimin yanında sıfır kaldı , balıklar bile bir acayip oldu ilgi ve alakanız için teşekkür ederim. Bütün sivasa akvaryum. Com aracılığıyla selam göndermek istiyorum :). Cümleten saygılar. ...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir