Teker Teker Amerikan Karma 444 lt (16. sayfa - Yeni Fotoğraflar)


UzumakiNarutoÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/01/2007
İl: Hatay
Mesaj: 1905
UzumakiNarutoÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Aralık 2010 13:11
Umut abi tank harika görünüyor tebrik ederim. Altifronslarda hiç kur davranışı yok değil mi?Green severumu göremedim?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Umut KatipoğluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/08/2008
İl: Izmir
Mesaj: 3335
Umut KatipoğluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Aralık 2010 14:00
[QUOTE=Kaan]Konunuzu baştan sona okudum gerçekten benim için çok bilgi verici bir konu oldu yemleme kısmı ilgimi çekti ve bütün verdiğiniz yemleri araştırıp bende bu yemlerden alıcağım bukadar çok yem hem balıkların rengini hem büyümesini hızlandırıyor değilmi ? [/QUOTE]
 
Teşekkürler Kaan bey, bilgilerin bir kısmı tecrübe ile sabitlenmiş bir kısmı da deneysel olmakla birlikte büyük bir kısmı da değerleri dostlarımın tavsiyeleri üzerine yerlerine oturmuş taşlar olarak paylaşımınıza sunuluyor.
Bir çok çeşit yemi bir arada kullanmamın sağladığı fayda tartışılmaz. Fakat bir çok kişiye göre yem sayımın abartı olduğu doğru. Böyle deneysel bir metodla ilerleyip, elimdeki türler ile ilgili hiçbir sıkıntı yaşamdan yoluma devam ediyorum. Sizde bunu gerek örnek alınması gereken bir konu olarak ele alır, gerekse uzaktan takip edip belki ileride daha kesin bilgiler sonucunda uygulamaya koyabilirsiniz.
Tropical, Dainichi, NLS, JBL, Hikari, OSI gibi yemleri alternatif ve kaliteli yemler olarak görüyorum ve bir çok kişiye tavsiye ediyorum.
Kullandığım diğer yem markaları ise Larviva, Tetra, Sera gibi bildiğimiz çeşitli markalardır.


[QUOTE=mekrög]Her şey çok güzel Umut. Okurken tek "al işte" diyerek biraz içimi sıkan durum bu Silver Dollarların panik atak halleri oldu. Daha önce bu konu üzerine bir kaç cümle yazmıştım. Umarım bundan sonra gene bu panik krizleri problem olmaz...
Eline sağlık
[/QUOTE]
 
Çok teşekkürler Görkem. Silver Dolar'lar ile ilgili panik durumları hemen her şeyde olabiliyor. Evin içerisindeki hızlı ve gürültülü bir haraket sonucu bile panik oluyorlar. Bazen buhar camından damlayan sular bile onları huzursuz ediyor. Ama aydınlatmayı açtığım anda böyle olmalarının başka sebepleri oalbileceğini düşündüm. Bunların başında Aydınlatma tesisatını yeni kurmuş olmam geliyor. Ancak tank popülasyonunun azaltılması ile birlikte dekorasyonda ufak tefek değişikliklerde bulunulması da etkilidir. Bunlara ek olarak salonda duran tankın hergün yakınında harakete alışık olmalarına ters olarak, kışın gelmesiyle birlikte diğer odayı kullanır olmamız onları genel olarak daha sakin bir hale soktu. Sabahları ve akşamları odaya yem atmaya girdiğimde ilk farkeden ve ürken onlar oluyor. Birkaç ay sonra havaların düzelmesiylee birlikte tekrardan haraketli bir ortama kavuşacaklarına eminim. Onların stresini atan canlılar Geoplar oluyor. Ancak Geoplarda genelde orta ve taban seviyesinden beslendikeleri için Sd lerde yüzeyden yem almayı bıraktılar, yemlerin dibe düşmelerini bekliyorlar. Kılıçlar ve Melekler de olmasa yüzeyi aktif şekilde kullanan canlı yok gibi. Genelde orta ve taban seviyesinde yoğunluk var. Panik krizlerini kısa sürede yüksek oranda aşacaklarını umuyorum. Ama onlar her halükarda panik bir tetra olarak kalacaklar. Aslına bakarsan ne durumda olurlarsa olsunlar haraketli olmalarına hayranım.


[QUOTE=Amazônia]Umut abi tank harika görünüyor tebrik ederim. Altifronslarda hiç kur davranışı yok değil mi?Green severumu göremedim? [/QUOTE]
Sergen Teşekkür ederim.
Altifronslarda kurlaşma diyemeyeceğimiz rutin kabarmalar var. Burunlarında hafif tırtıklanmalar var, birbirlerine karşı aşırı nazik değiller. Sanırım erkeklerde haraketlenme var, ama bayanlar hazır olmayabilir. Şu an için aydınlatmaya en az tepki veren canlılar onlar oldu. Anlaşılan o ki, açık sularda daha fazla vakit geçiren bu canlılar ışığa karşı o kadar fazla duyarlı değil. Eklediğim kuru yapraklarla birlikte tortu seviyesinin fazlalaşmasının ardından daha mutlu olacaklarına eminim.
Green severum fotoğraf çekimi bitene kadar köklerin arasındaydı fakat yakalamayı başaramadım. Çünkü öncesinde yemlenmişti ve karnı tıka basa doluydu. Köşesine çekilmiş onları sindirip büyümeye çalışıyor sanırım. Ama çekim bitince ortaya çıktı ve son dekorasyonu keşfetmeye çalıştı. Genellikle Keyhole nereye o da oraya gidiyor. Sonuçta keyhole boy olarak küçük olsa bile 8-10 aylık bir canlı olma ihtimali yüksek. Ama bu green belki daha 4-5 aylıktır. İleride de kendisi 15-18 cm olunca 9-10cm'lik Keyhole'a iyi davranırsa ne güzel olur.
 
____________________________________________________________________________________
 
Shadow designer2010-12-08 14:18:37

Biraz geriden geliyorum ama görmeyenler için kapak yapım aşamalarındaki birkça yarıntının fotoğraflarını eklememiştim. Hepinize bir fikir vermesi adına birkaç fotoğraf çektim.

 

İşte 6x36w Kapağın elektrik tesisat kurulumu:

Balastları Kapağın arka kısmına montajladım. Birbirleri arasında karışıklık olmasın diye alüminyum bant ile kapladım.

 

MDF kapağı en kalın matkap ucuyla 2 yerden delerek tüm kabloları içeriye geçirdim. Onlarıda kapak içerisinden geçirdiğim yerleri alüminyum bant ile kapladım.

Bu deliklerin giriş ve çıkışını da izole ettim.

 

Tüm floresanların bağlantı uçlarını nemden izole etmek amaçlı polietilen elektrik bandı ile kapladım.

 

Açılır kapanır ön kapak üzerine monte ettiklerime birkaç cm kablo payı verdim.

 

1.Sistem: Tefken Daylihgt 6500K ve Osram Açık Sarı 3000K

 

2.Sistem: Grolux 8500K ve Tefken Daylihgt 6500K

Günde yaklaşık 7 saat kadar çalışacak sistem olan sistem Grolux ve daylight ikilisi.

 

3.Sistem: Osram Kasap 7600K ve General Ilık beyaz 3300K

Kasap Floresan Grolüx ile Daylight arası bir Kelvin değerine sahip ve içeriğindeki mavi tonu neredeyse en az seviyede, yosunlanma problemine karşılık faydası olacağını düşünüyorum.

 

1.Sistem + 2.Sistem + 3.Sistem (Full kadro)

Bu üçlü kadro çok kısa süre açık kalacak. Genellikle fotoğraf çekimleri için ve farklılık olsun diye biraz abartı bir sistem kurdum.

İleride sistemi 4x36w seviyesine indirebilirim. Kapakta 4+2 kullandığım tesisatı 3+1 şekline uyarlayabilirim.

 

Dayligt olanların yeşil görünmesinin sebebi yanlarında yanan sarı tonlarındaki floresanlar oluyor.

 

Bu kadar az ışık mı veriyor diye düşünmeyin, makinem bu kadar ışığı görünce ancak 2 sn sonra lenslerini ayarlayabildi. Sonuçta 216 watt

Pozlama süresi 1/125 sn, F:8, ISO:80 gibi bir moda ulaşınca bu görüntüyü elde edebiliyorsunuz.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

koray77Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/07/2007
İl: Kocaeli
Mesaj: 521
koray77Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Aralık 2010 22:42
Hocam gel biz bu işi bırakalım biz geoplarla uğraştıkca onlarda yavru almaktan vazgeçiyor :) Kendi hallerine bıraksak belki yavru alırlar biz dikatli davrandıkca hayvanlar kaçıyor .Hatta şunu hatırlıyorum 3-4 sene evvel bi hobici arkadaş 50cm lik akvaryuma koyduğu lelupileri 1 ay unutmuştu buzdolabının üstünde camları yosun tutmuş akvaryumun içi görünmüyo sonra bir bakıyorki yavrulamışlar :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Umut KatipoğluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/08/2008
İl: Izmir
Mesaj: 3335
Umut KatipoğluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2010 09:51
Haklısın Koray en beklenmedik canlılar beklenmedik zamanlarda yaru verebiliyor.
Ama bir bakıma şu sıralar yavru vermemeleri benim işime geliyor. Haftada 1 kez düzenli %20 su değişimi sayesinde ve seyreltilmiş bir popülasyonda daha hızlı büyüyeceklerini düşünüyorum. Özellikle yavru vermeye başlayan bir çiftin boylarının büyümesi çok yavaşlıyor. Ben özellikle büyümelerini istiyorum. Şöyle 17-18 cm olduklarında ilk kez yumurta verirlerse ulaşabilecekleri maksimum boyutlara da 1 yıl sonra gelebilirler. Fakat şimdi yumurta denemesi bile yapsalar 1 yıl sonra ancak 18cm'i bulurlar. Özellikle dişilerin şimdilik çok iyi beslenip form tutmalarını istiyorum. Yüzgeç uzantılarının uçlarının parlaklaşması dikkatimi çekti. Sanırım daha önce de Koray'ın bahsettiği gibi erişkinliğe yaklaştıkça bu uzantıların boyu artmaya başlayacak. Umarım yaza kadar yumurta olayı olmaz, ama yaza kadar Geopların irileşmiş olduğu dönemlerde de artık gözlerinin içine bakmaya başlarım.
 
Peki son fotoğraflar içerisinde Geopların yer aldığı kareleri inceleyen deneyimli arkadaşlar cinsiyet konusunda bir tahmin yürütebiliyorlar mı? Hepsinin erkek yada hepsinin dişi olma ihtimali olmadıkça herhangi bir problem yok. İçlerinden mutlaka 1 çift çıkarmam gerekiyor.
 
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Barbarossa42Çevrim Dışı

Kayıt: 27/07/2009
İl: Konya
Mesaj: 1740
Barbarossa42Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2010 11:26
Çok güzel ve titizlikle hazırlanmış bir çalışma olmuş, Umut bey tebrik ederim. Böyle üzerinde düşünülerek hazırlanmış ve doğal ortamı taklit eden tanklar beni bu hobiye daha çok bağlıyor. Özellikle de amazon ortamları.
 
Silver dollarlar zamanla tanka ve size alıştıkça panik halinden çıkacaklardır.
 
Tankınızdaki X. Helleri'ye severumlar ve rokteiller ilişmiyor mu ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Umut KatipoğluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/08/2008
İl: Izmir
Mesaj: 3335
Umut KatipoğluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2010 12:17
[QUOTE=barbarossa]Çok güzel ve titizlikle hazırlanmış bir çalışma olmuş, Umut bey tebrik ederim. Böyle üzerinde düşünülerek hazırlanmış ve doğal ortamı taklit eden tanklar beni bu hobiye daha çok bağlıyor. Özellikle de amazon ortamları.
 
Silver dollarlar zamanla tanka ve size alıştıkça panik halinden çıkacaklardır.
 
Tankınızdaki X. Helleri'ye severumlar ve rokteiller ilişmiyor mu ?
[/QUOTE]
 
Teşekkür ederim Serkan bey,
Bu tanktaki tüm planlar, hazırlıklar, çabalar forumdaki arkadaşlar sayesinde bu hale geldi. Fikir ve düşünceler kısmında benim ortaya attığım bir görüşler tüm dostlarımız tarafından geliştirilerek böyle doğal ortamlar yaratıldı. Buradan hepsine teker teker çok teşekkür ediyorum.
 
Sizi de hobinin bu aşamasında etkilemesine sevindim. Benim için en etkileyici habitatlardan olan amazon bölgesine çekmeyi başardığı için çok daha mutlu oldum diyebilirim.
 
Silver Dolarlar yaklaşık 3cm boydan beri bendeler, günümüz itibarı ile 10cm+ bir boydalar. Vücut formları da gayet yerinde ve sağlıkları ile ilgili hiç bir olumsuzluk yaşamadılar. Öncelikle 39x39x39 tankta birkaç ay ve 80x40x40 tankta birkaç ay kaldılar. Sonrasında haziran sonu gibi bu tanka geçiş yaptılar. Ancak şu zamana kadar dalgıç floresan harici bir aydınlatma altında yaşamadıklarından ve aydınlatmaya karşı hassas canlılar olduklarından böyle davranıyorlar. Şu sıralar aydınlatmayı 2 Floresandan yukarı çıkartmıyorum ama tüm gün boyunca yakıyorum. Gözle görülür biçimde alıştılar diyebilirim. Yalnızca bu tesisata 1 Mt şerit Led ekleyip sabahları uyandırma servisini bu sistemiyle yapacağım. Loş olması gereken zamanları kırmızı şerit led ile sağlayacağım. Belki dimmer sistemi de kurarım.
 
Şu an için Red Severum ve Rotkeil aşırı biçimde uysallar. Gerçi şu zamana kadar Kılıçlara hiç ilişmediler. Kılıçlar genellikle bitkilerin arasında cichlidlere aldırmadan dolaşıyorlar. Bazı türler zaman zaman kovaladılar fakat ciddi anlamda zarar veren olmadı. Zamanında onlara tek ilişen Uaru olmuştu fakat kılıçların hızlı pikeleri ve bitkilerin arasında kaybolmasını sağlayan ince vücutları sayesinde aşırı bir zarar veremedi. Tanka ilk zamanlardan beri eklediğim kılıçlardan 2 tane kayıbım oldu ama onlarda buhar camı açık iken tanktan zıpladıkları içindi. 1e1d turuncu üzerine siyah kuyruk Fantom, 1 adet turuncu üzerine siyah dalmaçyalı kuyruk dişi,  1 adette sarı vücut üzerine kırmızı bir şeridi olan erkek var. Özellikle dişiler oldukça irileşti. Tüm türler gelişimini tamamlayınca bunları çıkarıp vahşi formda siyah kılıç ekleyebilirim. Sadece fontom dişi kalabilir.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ViejaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/01/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 2106
ViejaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2010 19:39

Umut florasan ların uç kısmına yapıştırdığın bantlar tehlikeli olabilir onların açık kalmasının bir sakıncası olmaz. Bantlar zamanla ısınıp genişleyecektir sonra içerisine giren nemli hava orada kalıp yoğunlaştığında kısa devre yapabilir...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

koray77Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/07/2007
İl: Kocaeli
Mesaj: 521
koray77Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2010 00:45
Hocam kuyruk değilde kafa yapılaı daha lesin bir sonuç veriyo bendeki tüm erkeklerde kafa iri ve çıkıntılı dişilerde tam tersi birde erkeklerin vücudu kafalarına doğru kalınlaşıyordu tabi bu adult balıklar için geçerli ama.
 
Hocam senin için geopları makavların olduğu taka aldım birazdan eklerim fotolarını.
hocam küçük olan dişi altakı kuryuk görüceğin gibi daha oval hatları daha yumuşak erkekte ise hatlar daha keskin ve kafa yapısı farklı dişilerde neredeyse erkeklerde olan şişlik yok hatta çukura benzeyen bir girinti var.

Amazônia2011-05-03 14:28:56

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ReallyÇevrim Dışı

[C]4,1,10135[/C] [B]3329,2[/B] [B]2829,3[/B]
Kayıt: 10/04/2006
İl: Ankara
Mesaj: 3890
ReallyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2010 01:46
[QUOTE=koray77]Hocam kuyruk değilde kafa yapılaı daha lesin bir sonuç veriyo bendeki tüm erkeklerde kafa iri ve çıkıntılı dişilerde tam tersi birde erkeklerin vücudu kafalarına doğru kalınlaşıyordu tabi bu adult balıklar için geçerli ama.
 
Hocam senin için geopları makavların olduğu taka aldım birazdan eklerim fotolarını.
hocam küçük olan dişi altakı kuryuk görüceğin gibi daha oval hatları daha yumuşak erkekte ise hatlar daha keskin ve kafa yapısı farklı dişilerde neredeyse erkeklerde olan şişlik yok hatta çukura benzeyen bir girinti var.

[/QUOTE]

Türe uygun dekor ve balıklarla birlikte besleseydiniz çok daha güzel görünürlerdi. Bir de ayrı bir konu açıp yayınlamanız daha uygun olur.
Amazônia2011-05-03 14:35:40

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

koray77Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/07/2007
İl: Kocaeli
Mesaj: 521
koray77Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2010 03:56
[QUOTE=Really] [QUOTE=koray77]Hocam kuyruk değilde kafa yapılaı daha lesin bir sonuç veriyo bendeki tüm erkeklerde kafa iri ve çıkıntılı dişilerde tam tersi birde erkeklerin vücudu kafalarına doğru kalınlaşıyordu tabi bu adult balıklar için geçerli ama.
 
Hocam senin için geopları makavların olduğu taka aldım birazdan eklerim fotolarını.
hocam küçük olan dişi altakı kuryuk görüceğin gibi daha oval hatları daha yumuşak erkekte ise hatlar daha keskin ve kafa yapısı farklı dişilerde neredeyse erkeklerde olan şişlik yok hatta çukura benzeyen bir girinti var.
 
[/QUOTE]

Türe uygun dekor ve balıklarla birlikte besleseydiniz çok daha güzel görünürlerdi. Bir de ayrı bir konu açıp yayınlamanız daha uygun olur.
[/QUOTE]
 
:) yanlış anlamayın da sizde benim resimlerin üstünde yazdığım şeyi okusaydınız iyi olurdu (balıkları makavların olduğu akvaryuma aldım birazdan resimleri eklerim !!)
balılar zaten tek tür besleniyo bakalım şimdilik 80 cm lik akvaryumda tek başlarınalar,balıklar için 2m lik akvaryum siparişi dahi vermiştim ama forumdan bir arkadaş balıkları büyük getirince olmadı balık başına 50-60 tl gibi bir fiyat çıktı bu yüzden akvaryum siparişimde  iptal oldu,bu balıklarda iç parazit büyük sorun bu yüzden yavruyken alıp ben büyütmek istiyorum e tabi 15-12 cm lik balık 60 tl olunca adet de değişiyo 12cm lik 10 balık alıcağıma 5-6 cm lik 40 balık alır 10 çift yaparım diğerlerinide elden çıkarırım.Yani balıklar fotoğraf çekilmek için o akvaryuma kondu balıkların olduğu odaya kimse girmiyo yaklaşık 2 yıldır bende olan bi balık ama hala bana alışamadı bu yüzden balıkları lüzumlu olmadıkça girilmeyen bir odaya koydum oda ufak ve foto çekmek için tavanda asılı durmak gerekiyo inanın balıkları yakalamak bile ölüm  balıkların olduğu akvaryumda su bu resimdekilerden daha çok turuncuya çalıyo tabanda ince silis kum var ve mangrov kökleri var birde bir kaçtane nilüfer koydum,anlıyacağınız balıkarın olduğu akvaryum balıkların habitatına uygun sadece umut hocama cinsiyet ayrımına yardımcı olmak için koydum.
Amazônia2011-05-03 14:36:01

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ridvancetinÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/06/2006
İl: Afyon
Mesaj: 474
ridvancetinÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2010 09:00
Ülkemizde az bulanan geopları sizde görmek beni çok mutlu etti gerçekten. Akvaryumunuz'un dizaynı ve doğallığı harika, tebrik ederim. Sağlıklı ve bol yavrulu günler dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ReallyÇevrim Dışı

[C]4,1,10135[/C] [B]3329,2[/B] [B]2829,3[/B]
Kayıt: 10/04/2006
İl: Ankara
Mesaj: 3890
ReallyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2010 15:46
[QUOTE=koray77]
 
:) yanlış anlamayın da sizde benim resimlerin üstünde yazdığım şeyi okusaydınız iyi olurdu (balıkları makavların olduğu akvaryuma aldım birazdan resimleri eklerim !!)
balılar zaten tek tür besleniyo bakalım şimdilik 80 cm lik akvaryumda tek başlarınalar,balıklar için 2m lik akvaryum siparişi dahi vermiştim ama forumdan bir arkadaş balıkları büyük getirince olmadı balık başına 50-60 tl gibi bir fiyat çıktı bu yüzden akvaryum siparişimde  iptal oldu,bu balıklarda iç parazit büyük sorun bu yüzden yavruyken alıp ben büyütmek istiyorum e tabi 15-12 cm lik balık 60 tl olunca adet de değişiyo 12cm lik 10 balık alıcağıma 5-6 cm lik 40 balık alır 10 çift yaparım diğerlerinide elden çıkarırım.Yani balıklar fotoğraf çekilmek için o akvaryuma kondu balıkların olduğu odaya kimse girmiyo yaklaşık 2 yıldır bende olan bi balık ama hala bana alışamadı bu yüzden balıkları lüzumlu olmadıkça girilmeyen bir odaya koydum oda ufak ve foto çekmek için tavanda asılı durmak gerekiyo inanın balıkları yakalamak bile ölüm Hasta balıkların olduğu akvaryumda su bu resimdekilerden daha çok turuncuya çalıyo tabanda ince silis kum var ve mangrov kökleri var birde bir kaçtane nilüfer koydum,anlıyacağınız balıkarın olduğu akvaryum balıkların habitatına uygun sadece umut hocama cinsiyet ayrımına yardımcı olmak için koydum.
[/QUOTE]

Pardon geç saatte dikkat eetmemişim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Umut KatipoğluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/08/2008
İl: Izmir
Mesaj: 3335
Umut KatipoğluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2010 08:24
 
Arkadaşlar Aydınlatma tesisatını 4x36watt'a indirdim.
Ön kapakta bulunan Tekfen Daylight ve Osram Açık Sarı Floresanı çıkardım.
Arka kapakta ön sırada bulunan Osram Ilık beyaz'ı ön kapağa aldım.
Bir çok canlı rahat etti. Şimdilik zamanlayıcı bir priz alamadığım için aydınlatma saatleri şu şekilde:
8500K+6500K: 08:30-18:30, 2 Saat karartma, 7600K+3300K: 20:30-23:30
 
Eklenen Bitkiler: 2 Kök Cyrpto + 2 Kök Echinodorus + biraz daha su mercimeği
 
[QUOTE=Vieja] Umut florasan ların uç kısmına yapıştırdığın bantlar tehlikeli olabilir onların açık kalmasının bir sakıncası olmaz. Bantlar zamanla ısınıp genişleyecektir sonra içerisine giren nemli hava orada kalıp yoğunlaştığında kısa devre yapabilir... [/QUOTE]
 
Önder Abi, tavsiyen için teşekkürler. Önümüzdeki ay etanj duy bağlamayı düşünüyorum. Tank ile mobilya kapağın arasında tam kapalı buhar camları var. Sadece tana müdahale edeceğim sırada ve yem atarken açıyorum. Mobilya kapağın arka bölümlerindeki 2 boşluk ile hava akışı sağlanıyor. Önümüzdeki aylarda bu deliklerden birisine küçük bir PC fanı bağlayacağım.
Kullandığım bant şu an için piyasada satılan bir ürün değil. Çalıştığım fabrikada deneme aşamasında olan elektrik bandına yakın bir ürün. Yapışkan yüzey nemli ortamlarda oldukça başarılı. Buzdolabı imalatında endüstriyel bant olarak kullanılıyor. +50 ile -25 derece arası yüzeyden ayrılmama durumu var. Genellikle nemli ortamlar içni üretildiğinden yapıştırıcısının içerdiği kimyasallar, hot melt tarzı bantlardan farklı ölçüde. Ama ben yine de Kelemensler paslanmasın diye geçici olarak kullandım, ileride başka işime yarayabilirler.
 
[QUOTE=koray77] Hocam kuyruk değilde kafa yapıları daha kesin bir sonuç veriyo bendeki tüm erkeklerde kafa iri ve çıkıntılı dişilerde tam tersi birde erkeklerin vücudu kafalarına doğru kalınlaşıyordu tabi bu adult balıklar için geçerli ama.
Hocam senin için geopları makavların olduğu taka aldım birazdan eklerim fotolarını.
hocam küçük olan dişi altakı kuryuk görüceğin gibi daha oval hatları daha yumuşak erkekte ise hatlar daha keskin ve kafa yapısı farklı dişilerde neredeyse erkeklerde olan şişlik yok hatta çukura benzeyen bir girinti var. [/QUOTE]
 
Koray teşekkür ederim. Açıkçası ben fotoğraflardan kafa yapısı ile ilgili farkı pek anlayamadım. İkisini de daha önce fotoğraflardan görmüştüm. Fakat ikisinin farklı türler olduğunu düşünüyorum. Büyük olan vücut yapısı irileşmiş fakat renkleri türünün özelliklerini tam olarak yansıtmayan bir Geop olmanın yanında form olarak fena değil.
Ama bahsettiğin özelliklerden benimkilerde görebildiğim kadarıyla şu an için belirgin bir durum yok. Çünkü 2 tanesinin kafa yapısında şişkinlik var. Fakat bunlar boy olarak diğerlerinden 1-1,5cm kadar küçük. İri olanlar bana Maltepe pet'ten ilk partide gelenlerden kalanlar. Diğerleri Cenk'ten gelipte kalanlar. Bence şu an için hiyerarşi kavgalarıya kolonide rütbe savaşı var. Bu savaş bitesiye kadar da yumurta görülebileceğini düşünmüyorum. Çünkü tankta dekor tam istedikleri gibi diyebilirim. Yumrutayı yapıp ağızlarına alabilecekleri oldukça fazla yer var. Bu yerlerin ve kendi statülerinin kavgalarını etmekte de çok haklılar. Eğer ki elimdekilerden tek erkek çıkarsa 1 dişiyi sana gönderebilirim. 2 çift çıkma durumunda ise ya aynı tanka 2 çift için imkanları zorlarım yada gözümün önünde olacak bir arkadaşa verip birlikte üretime başlarım.
 
[QUOTE=Really] Türe uygun dekor ve balıklarla birlikte besleseydiniz çok daha güzel görünürlerdi. Bir de ayrı bir konu açıp yayınlamanız daha uygun olur.
[/QUOTE]
Umut dediğine sonuna kadar katılıyorum. Balıkaların büyüme döneminde de bende aynı tavsiyelerde bulunmuştum.
Sadece fotoğrafta olsa bile... Keskin uçlu kayalar, suyu sertleştiren bir kum yapısı ve uyumsuz türler.
Sadece Geoplar için değil Makavlar için de aynı koşulları oluşturması gerekliliği hala mevcut.
Amerikanları genellikle doğasına uygun Mangrowlar arasında görmek istiyoruz.
 
Shadow designer2010-12-13 08:47:13

[QUOTE=ridvancetin]Ülkemizde az bulanan geopları sizde görmek beni çok mutlu etti gerçekten. Akvaryumunuz'un dizaynı ve doğallığı harika, tebrik ederim. Sağlıklı ve bol yavrulu günler dilerim.[/QUOTE]
 
Teşekkür ederim Rıdvan. Elimden geldiği kadar doğallığı yakalamaya çalışıyorum.
Umarım bir gün nispeten nadir bulunan bu türü ülkemizdeki siz hobicilere yaymak için elimden geleni yapacağım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Barbarossa42Çevrim Dışı

Kayıt: 27/07/2009
İl: Konya
Mesaj: 1740
Barbarossa42Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2010 15:10
[QUOTE=Shadow designer]
 
Eklenen Bitkiler: 2 Kök Cyrpto + 2 Kök Echinodorus + biraz daha su mercimeği
 [/QUOTE]
 
Umut bey,
 
Gerçi önceki yazınızda Silver dollarlarınızın küçük olduğunu belirtmiştiniz, ama yine de merak ettim; SD'ler bu bitkilere dokunmuyor mu ? Büyüdükleri zaman tankınızı nasıl değiştirmeyi düşünüyorsunuz (silver dollarsız mı, bitkisiz mi) ?
 
Alacağım yanıtlar biraz da tankım geleceği ile ilgili Tebessüm Bitkili amerikan mı yoksa bitkisiz silver dollarlı mı, karar veremedim. Sizin tankınız bir örnek olabilir diye sormak istedim.
 
İyi hobiler.
barbarossa2010-12-13 15:11:03

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir