Tavsiyeleriniz Bekliyorum.


alikanburÇevrim Dışı

Kayıt: 16/10/2012
İl: Nevsehir
Mesaj: 14
alikanburÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2013 00:32
500 Litrelik bir frontosa brundi 1 Erkek 2 Dişi Koloni İlk Defa kurdum Frontosa beslemeyi düşünmüyordum Bir arkadaşım bırakıyormuş ondan aldım Frontosalar İnternet'ten araştırdığım bilgilerim var, Ftontosalar ne tür yem kullanmak gerekiyor, Su Isı kaç derece olması gerekiyor, Akvaryum Aydınlatması Ne kadar Olması gerekiyor, Saate 1200 Devirlik Dış Filtrem var Tetra marka Isıtıcı büyük bilmiyorum volt unu mercan kırığı kumvar

Birde Frontasa ile başka yaşaya bilecekbir tür varmı?

Yorumlarınız için Şimden Çok Teşekür ederim?

Nasıl bir hastalık bu akvaryum işi arkadaşlar sınır yok hep bir büyüğünü istiyoruz Hayırlısı olsun bakalım 







Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ReinhardÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]12210,2[/B]
Kayıt: 23/05/2011
İl: Ankara
Mesaj: 546
ReinhardÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2013 01:21

Hayırlı olsun ilk önce akvaryum dediğiniz gibi hastalıktır. :)

Frontoza hakkında kısaca şöyle bilgi vereyim. Ortalama 25-26 derecede gayet mutlu olurlar. Aldığınız balıklar galiba damızlık boyuttalar.  Danichi xl pro - danichi ultima krill - tetra bits- danichi color fx tarzı balıklarınızın boyutuna bağlı olarak yem boyutunuda seçebilirsiniz büyükse 3mm olanları tercih edin.

Balıklarınız için saklanma yerleri yapın erkek için akvaryumun bir köşesine yapın dişiler için diğer köşeye. Dişiler saklanıcak alanları dişilerin kolayca girip çıkabileceği erkeğin ise giremeyeceği boyutta olsun.

Kum olarak mercan kırığı ph'ı yükseltmesi açısından çok iyi fakat frontozalar kumla oynarlar yani silis kum gibi ufak taneli olursa daha iyi olur. Ben size frontozaların daha güzel gözüktüğü siyah hagen kumlardan almanızı öneririm mercan kırığınıda filtre sisteminde kullanın. 

Tetra 1200 dış filtre 500 litrelik akvaryuma pek yeterli gelmeyebilir. İmkanınız varsa sump yaptırmanızı tavsiye ederim. Eğer yoksa eheim fluval gibi markaların debisi daha yüksek olanlarından almanız iyi olur.

Işık konusu ise frontozalar daha çok loş ışıktan hoşlanırlar aydınlatma bitki yoksa olabildiğince loş veya kapalı olması onları daha rahat hissettiricektir.

Koloniye 1 dişi daha eklerseniz bence daha sağlıklı bir koloni olur.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir