Tankımı Yeniden Kurmak İçin Tavsiyeleriniz


hakanturken108Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/01/2009
İl: Tekirdag
Mesaj: 677
hakanturken108Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2009 17:22
 Elimde var olan 70 Litre akvaryumumu yeniden kurmak amacındayım. Bugünün tarihi 30 Ocak 2009 cuma , amacım önümüz hafta perşembe günü, 70 litre akvaryumu bozup yeniden kurmak.
 Öncelikle önceden varolan yavru tankım 21 litre ona elimdeki 5-7 Platiyi, 2 çöpçüyü, 4-5 lepistesi, 15 kadar yavru lepistesi, elimdeki pistia, gracilis, moss ve sazları bu akvaryuma koymak ve eski 70 litrelik akvaryumumu bozup yeniden yapılandırmak.
 Yeniden kurma sebelerim ise;
1. Yosun sorunu, (En mühimi)
2. Salyangoz sorunu,
3. Dip Malzemesi Kalınlığı sorunu,
 
 Amacım, kendimce kalınlığını elimden geldiği kadar yeteri seviyede kalın bir taban istiyorum. Alternatiflerim pek 
yok. Ama en az 5 cm istiyorum.  BU konuda direktiflerinize ihtiyacım var. Elimde şu an 1 cm kalınlıkta yer kaplayan dere kumu var, onu kullanabilirim. Ayrıca Akvaryumcuda gördüm Mercan Kırığı da Alabilirim, birde Bizzat mail ile sordum. Ecocat marka kedi kumu kimyasalsız %100 Zeolitmiş bundanda ince bir Orta zemin kurmak istiyorum. Sebebi ise zeolit amonyağı tutuyormuş sonuçta tabanda olacak ve başarılı olursa tabanda biyolojik döngü için nitrifikasyon için yararlı bakterilerde olacak ve bu tutulan amonyağı nitrit-nitrata çevirenilirler. Bitki kökleride bu katmana kadar gelince bunu kullanabilirler diye düşünüyorum. Düz mantık böyle düşündüm. Fikirlerinizi bekliyorum.
 Ben Katman Olarak 1. Kalınımsı dere kumu, 2.Zeolit, 3. Mercan Kırığı, 4. İncemsi Dere kumu.
 Alternatifleri söyleyin lütfen sıfıra yakın hata yapmak istiyorum. Üst tabakaya midye kırığıda düşündüm ama Ph'ı artırıcı etkisini duydum. Birde en alta Saksı torfu olayı var ama onu herkes yapamaz, başarılı olmama riski gibi forumlarda çeşitli kanılar var.?
 Ayrıca bu sefer güzel bir paylaşım sağlanırsa cahilce kurmayıp dekoratif kurmak istiyorum akvaryumumu. Besleyeceğim canlılar eğer Yeni tanıdığım akvarist bir abi İst. dönüşü getirirse , Endler, Cüce Vatoz, Lepistes, Sae, lepistes, Plati, Çöpçü olacak. Anlayacağınız güzel cıvıl cıvıl bir akvaryum kurmak istiyorum!
 Bundan dolayı FOTO.LARINIDA ekleyince göreceksiniz Yosun sorunu aşırı şekilde mevcut. Yeni TOMURCUk olan Sazlarım hariç her bitkide var. Ve maalesef Mekanik temizlemesi en zor mosslar. Diğerleri neyse.
 Mosslarda ayrıca salyangozda olacağı için onları yeniden koymak istemiyorum. Tekrardan Yosun ve salyangoz görmek akvaryumda katliama sebebiyet verir benim açımdan. BUNDAN DOLAYı siz akvarist Abilerimden yardım istiyorum eğer ellerinde bana gönderebilecekleri bir miktar Cristmass moss, kolay yetişen bitkilerden varsa Bana gönderebilirler mi? Çok rica ediyorum. Onlara karşılığında Mikro Kurt Kültürü (Eğer üretebilirsem Grindal Kurt Kültürü de gönderebilirim.) Yeterki yavrularımın helak olmaması için biraz Moss vs. bitkim olsun. Yeniden akvaryuma mossları koymamam kesin çünkü bine yakın minik salyangoz var, ayrıca tam oturmamış bir ortam olursa koyduğum yosunlar tuz biber olacak yeni akvaryumuma. Eğer Gönderen Akvaristler olursa bendeki mossları çok iyi temizleyip gönderebilirim onlara Nitekim onların akvaryumlarında High Tech Yaşam ortamı bulamayınca ölürler sanırım. Ama ben bu riski alamıyorum. Gönderebilen olursa -ki İnşallah olur- Pistia Su üstü bitkisi gönderebilirim.
  Son olarak Aklıma Gelen Aydınlatmam. Aydınlatmam Tasarruflu Ampüller. Fujıka 23 Watt 1500 Lümen E27 6400K'ya mütakip geliryor sanırsam iki adet var. Burada AquaSky, Aquarelle, Grolux, adı bile geçmez akvaryumcuya da desem elektrikçiyede desem sövüyor musun bana derler.- Timer sordum 5-6 ya yakın elektrikçiye Dİmmer var bizde diyorlar varın siz anlayın- Yeni bu tasarruf işine ne diyorsunuz. Bir adet Motorlu iç balansı tesisatım var 20w Kaldıracak Şekilde, Eğer Barış Abi vs. yapmışken FLo. ya dön derlerse bir 20 wattlık daha tesisat yaptırıp 16Wx2 Florasan yapacağım son Çare YOsunsuz bir hayat için son 3-5 kuruşumuda harcayacağım. Ama dediğim gibi burada ancak TEKFEN, çok çok philips  T5 Tld 765 bulabilirim. Bir de eğer kesin kanaat Flo Olursa Bu flo'ların 765-865-965 Kodluları var bunlardan hangileri olmalı. Lümen Olarak Ne olmalı. MEsala bende philips T5 Tld 765 kodlu 1080 Lümen idi.(En baştaki aydınlatmam)
 Bu başlığı bilgi alışverişi açısından bir kaç sitede açmak istiyorum inş zamanım olurda açarım.
 İşte Akvaryumda BÜYÜK REVİZYON SEBEBLERİM...




 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hakanturken108Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/01/2009
İl: Tekirdag
Mesaj: 677
hakanturken108Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2009 09:37
Zamanım daralıyor lütfen ilgilenin şu Konuyla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir