Sürgülü Buhar camı nasıl yaparım


GurselÇevrim Dışı

Kayıt: 03/04/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 13
GurselÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2013 14:38
Arkadaşlar 100x40x50 H akvaryumuma sürgülü buhar camı yapmak istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Ne gibi malzemelere ihtiyaç olur . BeZGiN2013-04-12 10:49:25

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aslan_kralÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 31/07/2012
İl: Kayseri
Mesaj: 1411
aslan_kralÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2013 15:00
     Benim hobici arkadaşlara şiddetle tavsiye ettiğim bir camdır buhar camı. Kullanmaya başladıktan sonra bana hak vereceksiniz. Bunun için akvaryumunuzda kızak olmalı yok ise akvaryumunuzun üzerine boylu boyunca kızak yaptırmalısınız. Kızak paslanmaz çelikten yapılırsa uzun seneler kullanabilirsiniz.
      Buhar camı iki parça halinde olmalı.  Akvaryumunuzun iki tarafının da açılması önemli. Parçalara silikonla yuvarlak cam bir  kulp yapmanızı da öneririm. Camın birini kızağın içine yerleştireceksiniz diğerini de tam tersi istikamete kızağın içindeki camın üzerine sistem çok basit ama oldukça kullanışlı. Kulplar size hem tutuş rahatlığı sağlayacaktır hemde güvenlik şeridi görevi görecektir. Camın tamamen açılıp akvaryumun içine düşme riskini de önleyecektir.Camı sonuna kadar açsanız bile diğer cam kulpta kalacaktır. 
      Önemli bir ayrıntıya da parmak basmadan geçemeyeceğim. İki parça camın dışa bakan kısımlarının uçları 90 derecelik açıyla kesilmiş olmasın. Oraları 3 cm kadar kestirin hava motoru, ısıtıcı vb. ekipmanların kablolarının fişe ulaşmaları için.


      Yani kızak iki katlı olacak cam kızakların üzerinde gidip gelecek.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AbdulrahmanÇevrim Dışı

Kayıt: 26/04/2007
İl: Balikesir
Mesaj: 256
AbdulrahmanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Nisan 2013 04:04

Gürsel bey ben yakın zamanda akvaryumuma sürgülü buhar kapağı yaptım. Dilim döndüğünce anlatmaya çalışayım. Benim akvaryumuma yukarıdan bakıldığı zaman H şeklinde bir görüntü var yani ön ve arka cama yapıştırılmış kayıtlar ve iki kayıtı bir birine bağlayan tam ortada 15 cm genişliğinde bir cam var anlayacağınız üstten iki bölüm açıklık var. Buhar kapaklarını 4mm camdan yapmaya karar verdim ve cam kesme işinden anladığım için başladım cam kesmeye. İlk olarak kayıtların genişliği 5 cm olduğu için 2,5 cm genişliğinde kayıtları bir birine bağlayan cama kadar uzanan 4 parça cam kestim ve bunları kayıtların üzerine yapıştırdım yani kayıtların üzeri iki kademe oldu. Daha sonra akvaryumun eni ile kayıtları birbirine bağlayan cam ve kenar camı arasındaki mesafeyi ölçtüm ikiye böldüm ve ona göre cam kestim yine 4 parça. yerine koydum şimdi akvaryuma hem ortadan hemde kenarlardan müdahale edebiliyorum. Umarım anlatabilmişimdir kolay gelsin.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir