Site Yönetimi Taraf Olmaktan Vazgeçemedi!


Kanber TaştanÇevrim Dışı

Kayıt: 17/11/2009
İl: Izmir
Mesaj: 195
Kanber TaştanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Haziran 2013 17:45
Garip çok garip , artık site sahibinin bunu yapan diğer yöneticiler ile acil olarak görüşmesi gerekiyor. Ortada büyük haksızlıklar var, ayrım yapılıyor hemde bariz bir şekilde. Kanber Taştan2013-06-18 17:52:07

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YahyaBarbarosÇevrim Dışı

Kayıt: 03/01/2011
İl: Kayseri
Mesaj: 357
YahyaBarbarosÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Haziran 2013 18:03
Yönetime,emin paşa olayını hatırlatarak,ordaki yaptırımını kullanıp forum cezası gereği yapılan şeylerin bu olayın içinde olmaması düşündürücü,ve ayrıca  suclu ben bile olsam kurallar gereği yapılmasını beklerdim özel üyelik veya engelleme veya silinme...Bunlar olmadığı gibi birilerinin, burda zanki yönetimin,kendi keyfilerine göre davrandıklarını düşünüp,silinsin yok acılsın,yok iptal olsun vaz gectim bütün konularım acılsın :):):)Komedi... tam bir fiyasko...Emin paşa olayında 2 kişinin özel üyeliği gitmişti,2 kişide engellenmişti hatırlarsam..Burda yönetim,kişiler kendi kendini cezalandırsın diyor heralde...SAYGILAR...
YahyaBarbaros2013-06-18 18:17:04

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MiSoSiKiaNÇevrimiçi

Yönetici
Kayıt: 12/08/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 4575
MiSoSiKiaNÇevrimiçi
Yönetici
Gönderim Zamanı: 18 Haziran 2013 20:10
[QUOTE=adige_07]Büyük Olasılıkla Bu konu Yine kapatılacak...

5- Alışveriş yapılmamışsa veya herhangi bir mağduriyet yoksa şikayet konusu açılamaz.[/QUOTE]
Konu açık kalması amacıyla Forum Ve Site Hakkında forumuna taşınmıştır. 


[QUOTE=adige_07] [QUOTE=Gknbjk]Site yönetiminin tarafsız,adil davranan ve herkesi eşit gören bir tavır sergilemesi gerekiyor.Şu an ne yazık ki bazı durumlarda yönetimin bazı kişileri kolladığını,onlara toz kondurulmadan istedikleri şekilde siteye yön vermelerine müsaade ettiklerini görüyoruz.

Akvaryum com gibi şuan ülkemizde gerçekten akvaryum denince sürekli takip edilerek göz önünde bulunan akla gelen ilk paylaşım forumunun,yöneticilerinin bu tarz konularda daha hassas ve sağduyulu olması gerekiyor bence.

Son günlerde sitenin hakkaniyeti hakkındaki fikirlerim çok değişmeye başladı.
[/QUOTE]

Gökhan Bey kırmızı ile işaretlediğim yazınızda sonuna kadar haklısınız.Fakat bu konu sadece bu site için geçerli değil.

Yeni açılan bir forumda benim de başıma geldi.

Aslında nasıl kullanıcılar için farklı maddelerle nelerin yapılıp yapılamayacağı yazılıyorsa aynı şekilde Yöneticilerinde uyması gereken kurallar olması gerekiyor...[/QUOTE]
Yöneticilerin de uymaları gereken kurallar bulunmaktadır. Geri bildirimin silinmesi, eğer geri bildirim kurallara aykırı değilse hatalıdır ve gereği yapılacaktır. 


[QUOTE=YahyaBarbaros] Gercekten çok güldüm,buğra beye yazdığım geri bildirimim silinmiş:).ÇOK KOMİK BİR OLAY BURDAN YÖNETİMİ TARAF OLMASINDAN VE ADELATSİZ BİR TUTUM İÇİNDE OLMASINI YADIRGADIM... [/QUOTE] Kurallara uymayan geri bildirimler kimin olduğuna bakılmaksızın silinmektedirler. Geri bildirim konusunda gelen uyarılar ve istekler doğrultusunda öncelikle yönetim kadrosunun geri bildirimleri silinmiştir. Varsa yönetimdeki arkadaşların geri bildirimleri onlarda silinecektir. Yönetimdeki kişilerin geribildirimlerinin silinmesinde alışveriş olmasına bakılmadan silinecektir. 

[QUOTE=ömer_]Arkadaşlar yönetimin bir kişi yada kurumu kollaması gayet normaldir. Yönetim ister istemez İthalatçı , satıcı kişilerle temas halindedir.Sitenin adı kullanıp sizin 100TL verip aldığını 60-70TL'ye alabilmektedir. Böyle olunca ben olsam bende o kişi veya kurumları korurum.
Şimdi yöneticiler çıkıp biz öyle bir ticaret yapmıyoruz diyecekler doğal olarak ..
Bunlar benim düşüncelerimdir. Belki gerçekten böyle bir şey yoktur.
Ama şunu unutmayın Forumlarda demokrasi yoktur.Forumda kuralı Parayı veren Forum sahibi koyar ve istediği gibi uygular.Beğenmiyorsan yazma der ve işin içinden çıkar.
Çok takılmayın bu konulara nasılsa çözülmez.Siz bilgi edinmeye bakın en güzeli ;)[/QUOTE]
Bizi itham ettiğiniz şeyleri ispatlamanız gerekmektedir. Eğer bu şekilde bir ispatınız yoksa ve bahsettiğiniz şeyler varsayımsa bu yorum değil karalamadır ve her insan gibi bizde bizi haksız yere suçlayan kişileri aramızda istemiyoruz. İspatınız yoksa üyeliğiniz silinecektir. 


[QUOTE=BuğraKarayazılı] [QUOTE=YahyaBarbaros]Gercekten çok güldüm,buğra beye yazdığım geri bildirimim silinmiş:).ÇOK KOMİK BİR OLAY BURDAN YÖNETİMİ TARAF OLMASINDAN VE ADELATSİZ BİR TUTUM İÇİNDE OLMASINI KINIYORUM...[/QUOTE]
 
Şuan farkettim Yahya beyin geri bildirimini sildiklerini.Herkes bilsin diye söylüyorum.Kendisinden 4.000tl karşılığında kriza gold aldım.Daha sonra kendisi benden yeni aldığı kriza gold kolonisinin eksiğini kapatmak için 1.100 tl karşılığında balık aldı.Aramızda böyle bir alışveriş olmuş iken bana yazdığı geri bildirim siliniyor ve Hasan Karakuş' un tarafıma yaptığı olumsuz bildirim neden duruyor?
 
Ben böyle rezalet görmedim.Gözümüze soka soka bu terbiyesizliği yapan arkadaşı çok merak ediyorum.


[/QUOTE] Geri bildirimde bu bahsettikleriniz yazmıyorsa ve okuyan kişi alışverişinizi anlayamayacaksa geri bildiriminiz kurallara aykırıdır ve silinir. Bu durum Hasan Karakuş geri bildirimi için geçerli değil. Bahsettiğiniz alışveriş için geçerlidir. Eğer geribildirim kurallara uygun yapılmamışsa silinmesi gayet normaldir. 

[QUOTE=AnadoluSırtlanı]Merhaba,yönetimin iki taraf anlaşmaya vardığında yazılan olumsuz bildirimleri silme uygulaması her zaman var mıydı?Eleştiri olsun diye değil yönetici arkadaşlarımızın yetilerini bilmediğim için soruyorum.

Olumsuz bildirim sahibinin başvurusuyla mı,yazanın rızasıyla mı yoksa yönetimin direk kendi kararıylamı siliniyor merak ettim.

Yönetimin bana vereceği cevabın bu konu ile de alakalı olacağını düşündüğüm için öğrenmek istediklerimi bu başlık altından soruyorum.Saygılar. [/QUOTE]Merhaba, 
Yazılan geri bildirim, geri bildirim kurallarına uyuyorsa her iki taraf mutabık kalsa dahi geri bildirimler silinmemektedir. Geri bildirimler taranarak belli aralıklarla silinmektedir ve bu işlem sırasında esas olan kurallara uygunluktur. 


[QUOTE=heroglu] Küfür, hakaret, tahrik olmadığı sürece bence hiçbir konu yorum  silinmemeli  [/QUOTE]Küfür, hakaret, tahrik ve kurallara uygun olmama dışında normal şartlarda geri bildirim silinmemektedir. Bu durumu inceleyeceğiz ve gereken yapılacaktır. 

[QUOTE=ömer_]Ya yazmak istemiyorum ama olmuyor ..
Buğra Bey'in Hasan Bey için yazdığı şikayeti baştan sona okudum.Hasan Bey üyeliğinin silinmesini istemiş .. Yerine geldi mi ? Hayır
Aksine kendisi için yazılan kötü geri bildirim silinip Buğra Beye yazılan kötü geri bildirim duruyor.Kişinin üyelik iptal istemini yerine getirmeyip kişinin lehine davranan bir yönetim var.
Her zaman dediğim gibi Forumlarda demokrasi yoktur.Admin ve Moderatörler kendi kurallarını uygular.
Bu sitenin yöneticileri ya çıkıp biz böyle istiyoruz desinler yada gerekeni yapsınlar.Güvenilirlikleri tartışılacak böyle giderse..[/QUOTE]Öncelikle üyelik silinme konusuna açıklık getireyim. Silinmek isteyen çoğu üyemize nedenini sorarız ve gelecek cevaba göre hareket ederiz. Üyenin 5-10 mesajı varsa bunu sorma gereği duymadan üyeliği direk sileriz. Mesaj sayısı fazla olan üyeleri ise engelleriz. Hasan Karakuşun  üyeliğini o anda silmemiz konunun açıklığa kavuşamamasını sağlayacak ve konu ortada kalacaktı. Bu durumda Buğra bey muhtamelen kendisine ulaşamayacak ve konu kapanacaktı. Bu gibi sorunlu konularda bu yüzden konu açıklığa kavuşmadan üyelik silmiyoruz. 

[QUOTE=ÖZGÜR İNCE][QUOTE=Volkan ULUĞ] [QUOTE=ÖZGÜR İNCE]Yanlış anlamışssınız ben bu konudaki durumdan bahsettim. Daha önce bu konudan ve durumdan haberim yoktu konuyu okuyunca merak ettiğimi yazdım sizce buda sorun nedir ?

Sizlerden alacağımız tepkilere bakarak hiç bi konuya yorum yapmyalım yada size öm ile soru sormayalım veya ömden sorduğuumuz sorunun cevabını bi konu altında paylaşmayalımmı ?

Ayrıca benim durumlu burdaki durum farklı dikkat ederseniz. İki konu hiç bi işekilde benzer değil.

Ben ilk yazdığım mesajda taraf olduğunuz vs de ima etmedim ama sanırım siz öyle anlamışınızki böyle bi tepkide bulundunuz.

Siz bana cevap vereceğinize bence konuyu açan kişinin yazdıklarına cevap verseniz daha sağlıklı olur kanaatindeyim. Tabi bu benim düşüncem.[/QUOTE]

Özgür bey ben Buğra beyi hem kişisel tanırım hemde forumdan tanırım. Onun konusundaki olaylar farklı geliştiği için şimdilik diğer yönetimdeki arkadaşlarımında konuyu görmesini istedim. Sizinde belirttiğiniz gibi farklılık olduğunu bende görüyorum ve biliyorum fakat siz bana özelden sorduğunuz sorunun cevabını burada dillendirmenizdir. Geri bildiriminiz silinmiş ise sebepsiz yere silinmemiştir elbet. Biliyorsunuz ki geri bildirimler sadece alışveriş sonrası yapılanlar kalır ve onun harici olan ve alışverişi yansıtmayan yorumlar silinmektedir.
[/QUOTE]
Peki sorarım size benim geri bildirimlerimden hangisi alış veriş yapılmadan yapılan bir bildirimdi söylermisiniz yada buraya aktarırımısınız.[/QUOTE]  Geri bildirimler silindiği için şu anda bu konuda cevap veremeyeceğim ama yakın zamanda geri bildirimlerde mesajlar gibi bir havuzda toplanacak ve gerektiğinde geri alınabilecek, kimin sildiği belli olacak. Bu durumda da zaten sorunlar ortadan kalacaktır. 

[QUOTE=alemdarpet] Üşenmeyin, 12. sayfadan itibaren okuyun, soru işaretleri son bulacaktır.


14. Sayfadan alıntı;

1-) Öncelikle ben sizleri ayrımcılıkla suçlamıyorum. Sözlerim öyle gibi algılanıyorsa algılanmasın.
2-) Ben diyorum ki böyle bir işe girişilecekse önce yönetimden başlanmalı. Eğri oturalım doğru konuşalım. Kendinizi kolluyorsunuz demiyorum. Bu kural herkes için geçerli ise önce tepeden başlanmalı ki herkese örnek olsun. Mantıklı olan budur. Sizler lidersiniz. Böylece biri bir şey dediğinde, 'bakın, önce kendimizden başladık' diyebilirsiniz.
3-) Neden üyelere böyle bir işlem başlatmadan önce toplu Ö.M gönderilmiyor?
4-) İşlem öncesi Ö.M göndermediniz, sonrasında neden göndermiyorsunuz?
5-) Bir geri bildirimin içerisinde 'Alper abi çok iyi ve yardımsever bir insan' yazıyorsa, sırf içerisinde alış verişle alakalı bir şey geçmiyorsa bu alış veriş yapılmadığı anlamına gelmez diyorum üstüne basa basa. Örnek;
6-) Allah aşkına birazda bizim yerimize empati kurabilir misiniz? Ben sizin yerinize kurabiliyorum. Bir sürü çakal sahte geri bildirimler yaratıyor ama bu arada bizim yanacağımız anlamına gelmez. Benim orada emeğim var. Yüzün üzerinde teşekkür almışım. Bununla onur duyarım. Bir çırpıda emeğimi kaybettirmem. Forum için yakar mıyım? Yakarım. Ancak, bu şekilde değil.

Tarafınızca alış veriş olmadığı düşünülen ve bu yüzden bazı geri bildirimlerden birini göstermek isterim;

jimmy cnr Tarih: 24/08/2012 01:15:19
Forumdaki arkadaşlara çok yardımcı olduğunu düşündüğüm ve gözünüz kapalı alış veriş yapabilceğiniz bonkör bir abimiz
Cevap: Bonkör yerine banker olmayı tercih ederdim :) Teşekkürler.


Ben bu arkadaşa tandoğan meydanında balık sattım ve yanında ücretsiz albino gold vatoz hediye ettim, sorulsun. Albino gold cüceyide bana GOLFMK2 hediye etmişti. Bir ispat değil ama aklımızda olsun.







Konuda sorulmuş bazı güzel sorular;

Geri bildirim temizliğine hangi üyeden başlanacağına nasıl karar verildi? 

Hangi üyenin geri bildirimleri silindi, hangisi silinmedi nasıl kontrol altında tutuyorsunuz? Elinizde bir silme planı var mı? 

Silme işlemine alfabetik olarak başlasaydınız daha kolay olmaz mıydı? 

Elinizde geri bildirimleri silinmiş üyelerin bir listesi var mıdır? 

Geri bildirimi olan binlerce üye var. Bunların hiç birini aradan kaçırmadan nasıl tamamlamayı düşünüyorsunuz? 

Geri bildirimlerini temizlediğiniz bir üye yeniden uygun olmayan geri bildirimler alırsa bunu nasıl tespit edeceksiniz?
[/QUOTE]Sorularınıza cevap vereyim. 

Geri bildirim sisteminde oluşturulan panelde sıra üyeden değil geri bildirim id sinden sıralanmaktadır. Bu şekilde olunca da ilk yazılan geri bildirimden başlanarak taranmaktadır. Son kontrol edilen geribildirim idsi kaydedilerek sonrasında buradan başlanmaktadır. 

Geribildirim idsinden takip edildiğinden dolayı hangi geribildirim hangi üyenindir görünmüyor. Buda konuya daha objektif yaklaşılmasını sağlıyor. 

Silme işlemine id numarasından başladığımız için gayet kolay işlemektedir. 

Silinen geribildirimler kayıt altında değillerdi fakat yakın zamanda kayıt altına alınacaktır. 

İd numaralarından dolayı kaçırılmayacaktır. İd numaraları değiştirilemezler çünkü. 

Geri bildirimleri temizlenen birisi yeniden geribildirim aldığında sıra o geri bildirimin idsine geldiğinde geribildirim hatalıysa gene silinecektir. 

Aslında bu sistemi üyeleri sıralayarak yapsak o zaman aradan kaçırabilirdik fakat geribildirim idsinden olduğu için kaçırma şansımız çok çok az. 


[QUOTE=BuğraKarayazılı] Arkadaşlar ben daha önce de yönetimle ve hatta site sahibi Refet bey ile de, küfür hakaret içermeyen yorumların silinmemesi konusunda tartışmıştım.Nitekim kendisi kişisel hırsına yenilip özel üyeliğimi aldı.Hiç sorun değil çünkü özel olunmasından değil adaletli olunmasından yanayım.

Şikayet konusu açtım, açtığım kişi bana olumsuz bir geri bildirim yapmış.(Hadi oda kendini haklı görüyor diyelim sorun yok) Bunun üstüne 4.000tl verip balık aldığım bir üye benim adıma olumlu bir geri bildirim yapmış.(Aslında o bana balığı gönderdi, ben parayı 2 gün sonra yatırmama rağmen. Bu kişi Yahya Barbaros .Sağolsun varolsun.) Buda normal.Öyle birşey oluyor ki, Hasan bey için yaptığım geri bildirim siliniyor.Arkasından sevgili yandaşları bir anda olumlu geri bildirim yağmuruna tutuyor kendisini.Girip inceleyin lütfen tarihleri ve kişilere dikkat edin.Şimdi yönetim bu adamı seviyor, para alıyor, iyi arkadaş, süper bir üye, müthiş bir adam, çok çevresi olan bir adam diye bunu yapıyor diyelim.Ama gelin görün ki benim adıma yapılan olumlu yorum silinerek Hasan beyin benim adıma yaptığı olumsuz yorum en üstte bırakılıyor... 

Şimdi Allah rızası için birisi söylesin bu hareketin iyi niyetli, tarafsız, yapıcı bir tarafı var da ben mi göremiyorum?

Ben kendimi haklı çıkardım paramı geri aldım diye bu adam suçsuz mu oldu da geri bildirimini sildirdi? Bu bildirimi yazan ben iken benim fikrim, onayım yada bilgim olmadan hangi hakla siliyorlar? 
Ve arka arkaya kendisine yapılan yorumlar... gerçekten komik.Hepsi 1-2 gün arayla gidip malzeme almışlar geri bildirim yazmışlar.

Daha önce de yazmıştım.Müthiş bir organizasyon var karşımızda ama ben Rahman Buğra Karayazılı isem bu üyelik silinene kadar bütün foyanızı okuyan herkese göstereceğim.Kendi reklamınızı yapıp insanların üç kuruşuna göz koyuyorsunuz.Kimisi çoluk çocuk sahibi, kimisi iş güç.Size söylenecek tek söz ''Alma mazlumun ağını, çıkar aheste aheste.'' 
[/QUOTE]Tekrar söylüyorum, silinen geri bildiriminizde bir hata var. Diğer geribildirimleri ben sildim fakat bahsettiğiniz geribildirimi silmedim ve silmem de. Bu kuralı en katı uygulayan kişi benim ve hatta bu gibi durumların önüne geçmek için geribildirim silme yetkisini moderatörlerden aldık. Sadece adminlerde bulunmaktadır. Eğer bulabilirsek kimin sildiğini gereği neyse yapılacaktır. Bulamazsak ta çıkıp özürümüzü dilerim. 

[QUOTE=ömer_]Yönetimin bu konuya bir açıklık getirme zamanı geldi .. Hasan Bey sizin üyeliğinizin silinmeyeceğini zaten az çok herkes tahmin ediyordu.Yönetim etkili olsa geri bildirim silme ile uğraşmaz Talebinizi yerine getirirdi.
Her zaman dediğim gibi Herkes birilerini korur kollar.Bunu aynı konumda olsam bende yaparım. Tanıdığı birini üzmek istemem veya ticaretim olanı darıltmak istemem ..İnsanız yapımızda var.Ama hata yapmakta yapımızda var.Ve hatadan dönmeyi bilmeliyiz.[/QUOTE]2007 yılı ağustos ayından beri yönetimdeyim. Arkadaşını kayırdığı yada haksızlık yaptığı için moderatörlükten birden eski üyeliğe düşen kişiler oldu. Bu gibi olayların yaşandığı bir ortamda adam kayırıldığının söylenmesi bence hatalı. 

[QUOTE=Kanber Taştan]Garip çok garip , artık site sahibinin bunu yapan diğer yöneticiler ile acil olarak görüşmesi gerekiyor. Ortada büyük haksızlıklar var, ayrım yapılıyor hemde bariz bir şekilde. [/QUOTE]Önce geri bildirimi kimin sildiğini bulmamız gerekiyor. Eğer bulabilirsek kesinlikle gereği yapılacaktır ve açıklanacaktır da. 

 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YahyaBarbarosÇevrim Dışı

Kayıt: 03/01/2011
İl: Kayseri
Mesaj: 357
YahyaBarbarosÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Haziran 2013 20:25
Cihan bey  teşekkür ederim cevaplar için,benim son yazdığım yorum hakkında bir cevap verebilirmisiniz..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ömer_Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/02/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 886
ömer_Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Haziran 2013 21:00
Cihan Bey
Mesajimi dikkatli okursaniz sizleri birseyle itham etmedigimi bunlarin benim düşüncelerim oldugunu anlarsınız.Yazimin icinde ''Belki böyle birsey yoktur'' diyerek yanilabilecegimi belirttim.Sizde yazinizda boyle bir durum olmadigini belirtip durumu aciklamissiniz.. Sizi itham ettigimi dusunuyorsaniz Özur dilerim neticede ilk agizdan aciklama gelmis durumda...
Üyeligimi iptal etmek sizin elinizde burasi sizin , kurallari siz koyarsiniz ama üylere daha esit sekilde davranmaniz gerektigini dusunuyorum.Geri bildirimi kimin sildigini bile bilmiyorsunuz umarim bulur herseyi yoluna koyarsiniz.
Üyeligimi ister silin ister silmeyin maalesef bu sitede bazi üyelerin korundugunu , bazi uygunsuzluklarin gözardi edildigini düşünmekteyim.Kisileri yargialamak yerine yonetim nerde hata yapiyor bunu gozden gecirmeli.. Bu sorundan muzdarip cok kisi var boyle giderse bu sayi artar o zaman bunlarin uyeligini iptal edip mi sorunu cozeceksiniz?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MiSoSiKiaNÇevrimiçi

Yönetici
Kayıt: 12/08/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 4575
MiSoSiKiaNÇevrimiçi
Yönetici
Gönderim Zamanı: 18 Haziran 2013 21:13
Ömer bey biz hiçbir tartışmadan kaçmıyoruz ve tartışıyoruz. Neredeyse aldığımız her karar ve uyguladığımız her kural üyelerimizle ortak alınan karar ve kurallardır.

Sitenin adı kullanıp sizin 100TL verip aldığını 60-70TL'ye alabilmektedir. Böyle olunca ben olsam bende o kişi veya kurumları korurum.

Bu yazdığınızı açıklayabilirmisiniz??

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ömer_Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/02/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 886
ömer_Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Haziran 2013 21:21
Cihan Bey
Brnim demek istedigim siz bunu talep etmeseniz bile size teklif edolmesi veya sunulmasidir.Yazim biraz ters olmus kusura bakmayin.
Böyle bir sitenin yoneticilerine hic mi imtiyaz yapilmiyor sitenin üye portfoyunden dolayi? Bu imtiyazi sizler talep etmeseniz bile hic mi kolaylik saglanmiyor?
Bunlar size sunuldugunda "YOK" diyebiliyorsaniz ve bunu size sunan kisi yada firmayi gerektiginde forumdan uzaklastiriyorsaniz sizden ve tum yonetici arkadaslardan özür diliyorum.
Dedigim gibi bunlar sadece dusunce illa dogru olacak diye birsey yok.. Zaten siz durumu izah ettiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MiSoSiKiaNÇevrimiçi

Yönetici
Kayıt: 12/08/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 4575
MiSoSiKiaNÇevrimiçi
Yönetici
Gönderim Zamanı: 18 Haziran 2013 21:22
Yahya Bey Emin paşa konusunu tam olarak hatırlayamadım ama yarın konuyu bulup inceleyeceğim. Bu olayda da 2 tarafın özel üyeliği alındı. Önceki mesajımda da belirttiğim gibi Hasan Karakuşun üyeliğinin silinsin üyeliğim dediğinde silinmemesinin nedeni konunun ortada kalmaması içindi.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Erdal GüçlüÇevrim Dışı

Kayıt: 24/09/2009
İl: Kocaeli
Mesaj: 526
Erdal GüçlüÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Haziran 2013 22:02
Belli ki arada yaşanan alış-veriş sıkıntısı Buğra arkadaşta derin bir yara açmış. Her fırsatta Hasan'ın üyelik/ticaret vb. bilgilerini kovalayacak ve sürekli bir hırs güdecek. Hakkını helal ettiğini yazmış, lakin buna en ufak bir manevi ima göremiyorum. Geri bildirimlerde benim de adım var ve yazdığım tarih de belli. Kaldı ki nakliye olayı ile ilgili bir de küçük öngörü eklemiştim şikayet konusuna. Birilerinin arkadaşı olmak, bir diğerlerinin karşısında yer almak değil Buğra arkadaşım. İnsanları kutuplara iterek, kendi hırs ve hedeflerini topluluklara mal edemezsin. Görüyorum ki yönetici arkadaşlarla dahi, seviyeli bir iletişim kurma yetini kaybetmişsin. Bunu şişirmeden, kimseye yönlendirmeden düzgün bir şekilde dile getirmiş olsaydın, ben de kalkıp bunları yazıyor olmazdım. Sen yine bunları okuduğunda "sence" haklı olacaksın lakin öyle değilsin. Cihan'da sistemde bunların olabileceğini, hataların giderilebileceğini yazmış zaten. Keşke forum yönetimleri ya da veri tabanları ile ilgili az da olsa bilgiye sahip olsan ve arkada ne kadar kolay hatalar yapılabildiğini bilseydin. Burada bir simge ile belirtilen bir çok şeyin arka planda binlerce kodu yer almakta ve insanlar bu hatalara anlam verememekte. Yaptıkları iş karşılığında maaş almayan bu kişilerin emeklerine teşekkür edileceğine, hedef göstermek doğru bir anlayış değil. Elbette bu, bazı yöneticilerin elindeki gücü kötüye kullanmalarını göz ardı etmemiz anlamına da gelmez. Haklı olduğumuzu düşündüğümüz durumlarda (ki senin içinde şu an geçerli) bunu dile getirmek en doğal hakkımız. Yazı dili ile iletişim kurmaya çalıştığımız bu forumda, bastığımız tuşların kimleri hedef aldığı, cümlelerin nerelere akabileceğini iyi hesaplamak gerekir. Bunun için seni suçlamayacağım ama bir üslup problemin olduğu da aşikar. Naçizane tavsiyem, insanlar iletişim kurarken empati çerçevesinden uzaklaşmaman olacaktır. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 18 Haziran 2013 23:03
[QUOTE=Erdal Güçlü]Belli ki arada yaşanan alış-veriş sıkıntısı Buğra arkadaşta derin bir yara açmış. Her fırsatta Hasan'ın üyelik/ticaret vb. bilgilerini kovalayacak ve sürekli bir hırs güdecek. Hakkını helal ettiğini yazmış, lakin buna en ufak bir manevi ima göremiyorum. Geri bildirimlerde benim de adım var ve yazdığım tarih de belli. Kaldı ki nakliye olayı ile ilgili bir de küçük öngörü eklemiştim şikayet konusuna. Birilerinin arkadaşı olmak, bir diğerlerinin karşısında yer almak değil Buğra arkadaşım. İnsanları kutuplara iterek, kendi hırs ve hedeflerini topluluklara mal edemezsin. Görüyorum ki yönetici arkadaşlarla dahi, seviyeli bir iletişim kurma yetini kaybetmişsin. Bunu şişirmeden, kimseye yönlendirmeden düzgün bir şekilde dile getirmiş olsaydın, ben de kalkıp bunları yazıyor olmazdım. Sen yine bunları okuduğunda "sence" haklı olacaksın lakin öyle değilsin. Cihan'da sistemde bunların olabileceğini, hataların giderilebileceğini yazmış zaten. Keşke forum yönetimleri ya da veri tabanları ile ilgili az da olsa bilgiye sahip olsan ve arkada ne kadar kolay hatalar yapılabildiğini bilseydin. Burada bir simge ile belirtilen bir çok şeyin arka planda binlerce kodu yer almakta ve insanlar bu hatalara anlam verememekte. Yaptıkları iş karşılığında maaş almayan bu kişilerin emeklerine teşekkür edileceğine, hedef göstermek doğru bir anlayış değil. Elbette bu, bazı yöneticilerin elindeki gücü kötüye kullanmalarını göz ardı etmemiz anlamına da gelmez. Haklı olduğumuzu düşündüğümüz durumlarda (ki senin içinde şu an geçerli) bunu dile getirmek en doğal hakkımız. Yazı dili ile iletişim kurmaya çalıştığımız bu forumda, bastığımız tuşların kimleri hedef aldığı, cümlelerin nerelere akabileceğini iyi hesaplamak gerekir. Bunun için seni suçlamayacağım ama bir üslup problemin olduğu da aşikar. Naçizane tavsiyem, insanlar iletişim kurarken empati çerçevesinden uzaklaşmaman olacaktır. [/QUOTE]

Hasan Karakuş a böyle yakın birisinden farklı bir yorum beklemek saçmalık olurdu.Şimdi sizin gibi bir kaç kişi atıp tutuyor.Buğra agresif yazıyor, Buğra sert konuşuyor, Buğra ağır bir üslup kullanıyor falan filan.İşim gereği yeterince iletişim eğitimi aldım merak etmeyin.Ama söz konusu benim hakkım ise kralınızı tanımam.

Sizler bu forumda bir grup oluşturmuşsunuz.Birbirinizi haksız bile olsanız, yalan söylemeniz gerekse bile ve hatta iftira etmeniz gerekse bile kolluyorsunuz.Ama kaybettiklerinizi kaçıyorsunuz.Bu söylediklerimi yaparken onur, şeref, haysiyet gibi kavramları arkanızda bırakıyorsunuz.Ben, bırakın arkadaşımın hatasını, ailemden birinin hatası için bile bu erdemlerden vazgeçmedim.Şuan yaşadığım hayat bunun göstergesidir.Siz ve sizler gibilerin bana ders verebileceği bir pozisyonunuz yok diye söylüyorum bunları.

Bunun yanında site yönetimine bir kaç cümlem var.Ben çözemedim kim siliyor, kim yazıyor, kim ahlaklı, kim ahlaksız.Nacizane tavsiyem yapılan işlemlerden sonra kim yaptıysa bunu bir işareti olsun bizde bilelim.Kabul etseniz etmeseniz de taraf olmuş kişiler var aranızda.Benim özel üyeliğim olay esnasında alınmışken, Hasan bey in daha bugün alındı.Şikayet açılmasını mı bekliyorlardı acaba? Şu grup oluşturan arkadaşları bir takibe alın.Birbirlerine kopyala yapıştır yaptıkları geri bildirimleri görmemeniz imkansız :) 

Bu sitenin sahibi bizlerin katılımı sayesinde bir toplu forum işletiyor.Bu kadar kalabalık bir üye sayısı olmasa hiç bir işletme reklamını yapmak istemezdi.Bu reklam ücretleri gibi ek gelirleri sayesinde para kazanıyor.Eğer kazandığı bu saygıyı önemsiyorsa, elde ettiği bu geliri önemsiyorsa daha adil, daha tarafsız, daha şeffaf olmak zorundadır.

Beni anlayacak bir çok kişi olduğuna inanıyorum.Bu sebeptendir ki yazmaya devam ediyorum.

Saygılarımla.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Erdal GüçlüÇevrim Dışı

Kayıt: 24/09/2009
İl: Kocaeli
Mesaj: 526
Erdal GüçlüÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Haziran 2013 23:16
[QUOTE=BuğraKarayazılı] [QUOTE=Erdal Güçlü]Belli ki arada yaşanan alış-veriş sıkıntısı Buğra arkadaşta derin bir yara açmış. Her fırsatta Hasan'ın üyelik/ticaret vb. bilgilerini kovalayacak ve sürekli bir hırs güdecek. Hakkını helal ettiğini yazmış, lakin buna en ufak bir manevi ima göremiyorum. Geri bildirimlerde benim de adım var ve yazdığım tarih de belli. Kaldı ki nakliye olayı ile ilgili bir de küçük öngörü eklemiştim şikayet konusuna. Birilerinin arkadaşı olmak, bir diğerlerinin karşısında yer almak değil Buğra arkadaşım. İnsanları kutuplara iterek, kendi hırs ve hedeflerini topluluklara mal edemezsin. Görüyorum ki yönetici arkadaşlarla dahi, seviyeli bir iletişim kurma yetini kaybetmişsin. Bunu şişirmeden, kimseye yönlendirmeden düzgün bir şekilde dile getirmiş olsaydın, ben de kalkıp bunları yazıyor olmazdım. Sen yine bunları okuduğunda "sence" haklı olacaksın lakin öyle değilsin. Cihan'da sistemde bunların olabileceğini, hataların giderilebileceğini yazmış zaten. Keşke forum yönetimleri ya da veri tabanları ile ilgili az da olsa bilgiye sahip olsan ve arkada ne kadar kolay hatalar yapılabildiğini bilseydin. Burada bir simge ile belirtilen bir çok şeyin arka planda binlerce kodu yer almakta ve insanlar bu hatalara anlam verememekte. Yaptıkları iş karşılığında maaş almayan bu kişilerin emeklerine teşekkür edileceğine, hedef göstermek doğru bir anlayış değil. Elbette bu, bazı yöneticilerin elindeki gücü kötüye kullanmalarını göz ardı etmemiz anlamına da gelmez. Haklı olduğumuzu düşündüğümüz durumlarda (ki senin içinde şu an geçerli) bunu dile getirmek en doğal hakkımız. Yazı dili ile iletişim kurmaya çalıştığımız bu forumda, bastığımız tuşların kimleri hedef aldığı, cümlelerin nerelere akabileceğini iyi hesaplamak gerekir. Bunun için seni suçlamayacağım ama bir üslup problemin olduğu da aşikar. Naçizane tavsiyem, insanlar iletişim kurarken empati çerçevesinden uzaklaşmaman olacaktır. [/QUOTE]

Hasan Karakuş a böyle yakın birisinden farklı bir yorum beklemek saçmalık olurdu.Şimdi sizin gibi bir kaç kişi atıp tutuyor.Buğra agresif yazıyor, Buğra sert konuşuyor, Buğra ağır bir üslup kullanıyor falan filan.İşim gereği yeterince iletişim eğitimi aldım merak etmeyin.Ama söz konusu benim hakkım ise kralınızı tanımam.

[/QUOTE]

Yazdıklarının tamamını okumama gerek olmadığını, yukarıdaki 2-3 cümle ile zaten alenen ortaya koymuşsun. İletişim eğitimini almışsın lakin eğitim almak yeterli olmuyor. Bunu uygulamak da lazım gelir. Muhattap alınacak, zaman ayırıp bir cümle daha fazla yazılacak birisi olmadığın ilk paragraftan aşikar. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OBABAÇevrim Dışı

Kayıt: 14/11/2010
İl: Izmir
Mesaj: 494
OBABAÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Haziran 2013 23:19
Foruma site yönetimini oldukça sert eleştiri getiren hatta forum üyeleri tarafından suçlanan böyle bir konuya bile site yönetimi müsamaha gösteriyorsa bence oldukça adil davranıyor. Ben başka forum sitelerinede giriyorum inanın bana bunların yarısını yazamazsınız .Site yönetiminin sabırlı olunursa bu konuyada kesinlikle açıklık getireceğine inanıyorum. NOT: Kimseyi hedef alarak yazmadığımı belirtmek isterim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 18 Haziran 2013 23:37
[QUOTE=Erdal Güçlü] [QUOTE=BuğraKarayazılı] [QUOTE=Erdal Güçlü]Belli ki arada yaşanan alış-veriş sıkıntısı Buğra arkadaşta derin bir yara açmış. Her fırsatta Hasan'ın üyelik/ticaret vb. bilgilerini kovalayacak ve sürekli bir hırs güdecek. Hakkını helal ettiğini yazmış, lakin buna en ufak bir manevi ima göremiyorum. Geri bildirimlerde benim de adım var ve yazdığım tarih de belli. Kaldı ki nakliye olayı ile ilgili bir de küçük öngörü eklemiştim şikayet konusuna. Birilerinin arkadaşı olmak, bir diğerlerinin karşısında yer almak değil Buğra arkadaşım. İnsanları kutuplara iterek, kendi hırs ve hedeflerini topluluklara mal edemezsin. Görüyorum ki yönetici arkadaşlarla dahi, seviyeli bir iletişim kurma yetini kaybetmişsin. Bunu şişirmeden, kimseye yönlendirmeden düzgün bir şekilde dile getirmiş olsaydın, ben de kalkıp bunları yazıyor olmazdım. Sen yine bunları okuduğunda "sence" haklı olacaksın lakin öyle değilsin. Cihan'da sistemde bunların olabileceğini, hataların giderilebileceğini yazmış zaten. Keşke forum yönetimleri ya da veri tabanları ile ilgili az da olsa bilgiye sahip olsan ve arkada ne kadar kolay hatalar yapılabildiğini bilseydin. Burada bir simge ile belirtilen bir çok şeyin arka planda binlerce kodu yer almakta ve insanlar bu hatalara anlam verememekte. Yaptıkları iş karşılığında maaş almayan bu kişilerin emeklerine teşekkür edileceğine, hedef göstermek doğru bir anlayış değil. Elbette bu, bazı yöneticilerin elindeki gücü kötüye kullanmalarını göz ardı etmemiz anlamına da gelmez. Haklı olduğumuzu düşündüğümüz durumlarda (ki senin içinde şu an geçerli) bunu dile getirmek en doğal hakkımız. Yazı dili ile iletişim kurmaya çalıştığımız bu forumda, bastığımız tuşların kimleri hedef aldığı, cümlelerin nerelere akabileceğini iyi hesaplamak gerekir. Bunun için seni suçlamayacağım ama bir üslup problemin olduğu da aşikar. Naçizane tavsiyem, insanlar iletişim kurarken empati çerçevesinden uzaklaşmaman olacaktır. [/QUOTE]

Hasan Karakuş a böyle yakın birisinden farklı bir yorum beklemek saçmalık olurdu.Şimdi sizin gibi bir kaç kişi atıp tutuyor.Buğra agresif yazıyor, Buğra sert konuşuyor, Buğra ağır bir üslup kullanıyor falan filan.İşim gereği yeterince iletişim eğitimi aldım merak etmeyin.Ama söz konusu benim hakkım ise kralınızı tanımam.

[/QUOTE]

Yazdıklarının tamamını okumama gerek olmadığını, yukarıdaki 2-3 cümle ile zaten alenen ortaya koymuşsun. İletişim eğitimini almışsın lakin eğitim almak yeterli olmuyor. Bunu uygulamak da lazım gelir. Muhattap alınacak, zaman ayırıp bir cümle daha fazla yazılacak birisi olmadığın ilk paragraftan aşikar. 
[/QUOTE]

Haklısınız Erdal bey ama adamına göre muamele yapmak zorundayız.Bakın size saygı gösterip ciddiye alıyorum ve yorumlarınıza cevap yazıyorum.Davranış biçimleriniz ve arkadaş çevreniz ile gösterdiğiniz ortak izlenimden dolayı daha fazlasını hak etmiyorsunuz.... Üzgünüm.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akarsanÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]1069,3[/B]
Kayıt: 26/05/2006
İl: Bursa
Mesaj: 1436
akarsanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Haziran 2013 23:40
2006 dan beridir sitmizde aktif olarak uyeyim o zamanlar su anki uye sayimiza gore cok azdik ilk istanbul bulusmasini duzenledigimde 20-30 kisilik bir katilim olmustu o doneme gore super bir katilimdi.Artik onlarca katilim oluyor bu tip organizasyonlar .Uye sayimiz hic bir hobi alaninda olmayan bir sayiya ulasti artarak devam ediyor.Akvaryu.com ailesi surekli buyuyor dolayisiyla sorunlarda oluyor bazen iki kardes bile anlasmazlik yasayabiliyor bukadar cogunlugun oldugu yerde sorunlarinda olmasi cok dogal site yoneticilerinin tek isi bu degil gerek normal is hayatlarinda gerekse belki aileleri icinde sorunlarida olabiliyor ama burayada zaman ayiriyorlar her ne olursa olsun.įnsan oglu bese sasar hangimizin donem donem hatalari olmuyor ki her zaman her olaya objektif yaklasabiliyormuyuz.Daha guzele daha iyiye nasil ulasirizi tartismamiz lazim ama arada mutlaka olumsuz hos olmayan durumlarla karsilastigimizdan belkide olabilirligi tartismaya firsat olmuyor .Yonetimdeki arkadaslarin hata varsa hatayi hatali varsa hataliyi bulacagindan gerekli yaptimlarida ister yonetici ister uye arkadaslarimiz icin uygulayacagindan eminim.Tum arkadaslara sevgiler    cep telefonumdan baglandigim icin imlada hatalar olabilir:)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir