Site üzerindeki dolandırıcılıklar


mustafakısacıkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/11/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 2661
mustafakısacıkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2014 22:38
Site üzerinden zaman zaman karşılaşılan dolandırıcılıklar konusunda üyelerin daha bilinçli davranması üzerinde bu konuyu açmak istedim.

Herkes tecrubelerini nasıl olaylar ile karşılaştıklarını yazarsa bir nebze olsun bu tarz olayın içine giren arkadaşların konuyu hatırlaması için olabildigince güncel tutmaya çalışalım.

Benim alış verişlerimde daha muhabbete başlamadan kişinin üye profiline ve geri bildirimlerine mesaj sayısına üyelik tarihine bakma gibi bir alışkanlıgım var.İçime sinmiyorsa degil alacagım şeyi bedava verse satacagım şeye iki katı verse yolamam yada almam.Buna mutlaka bakalım arkadaşlar.

Ve dip not : Kendimizide uyanık sanıp keriz bulduk diye hasta ederinden fazla fahiş fiyata balık malzeme satmaya kalkmayalım yoksa ava çıkarken avlanırız 

Özellikle şehirler arası alış-verişlerde daha çok karşımıza çıkıyor bu tarz olaylar.Ve ŞİKAYET VAR bölümünü mutlaka ama mutlaka ziyaret edelim.Şahıs dolandırıcılıkları bir kenara firmalar üzerinde de böyle olaylar ile karşılaşıyoruz.



mustafakısacık2014-08-01 22:39:27

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MertSoyumertÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/11/2012
İl: Ankara
Mesaj: 2769
MertSoyumertÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Ağustos 2014 03:48
Ben Ankara'da oturduğum için burada bulamadığım balık veya malzeme pek yok, herşeyi elden alıyorum. Ancak arada bir lepistes sayım çoğaldığında hediye lepistes ilanı açıyorum. Not olarak hediye vermemin tek şartının tankla ilgili ilandan önce bir konu açılmasını istediğimi söylüyorum. Sanki o anı bekliyormuş gibi hemen mesajlar geliyor. İlk baktığım şey geri bildirimler, daha sonra ise geçmiş konularına bakıyorum. İlk mesaj atanlarda genelde sadece ilan var, sarı prensesinden vatozuna, bir sürü farklı türden balık için ilan açılmış. 15-20 liralık lepistesleri alıp satacak. "tankınızla ilgili bir konunuz yok, hatta ilan dışında konunuz yok" diye cevap verince bana geri dönmüyorlar, sırra kadem basıyorlar. Bu kişilere kanmayıp bekleyince benim gibi hobiciler mesaj atıyor ve gönül rahatlığıyla balıklarımı veriyorum. Hatta bir keresinde götürüp kendim vermiştim, alan kişi eczacıydı ve işyerinde hobisini sürdürüyordu. Balıklarını ve tankını görünce o kadar içime sindi ki anlatamam. Hiç gözüm arkada kalmamıştı.
Yazdıklarım tam olarak konunun amacına uygun olmasa da hediye balıkların da 1-2 hafta sonra ilanlarda görülmesi rastladığım bir durum. Dikkat edilmesinde fayda var. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AnadoluSırtlanıÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/02/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 735
AnadoluSırtlanıÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Ağustos 2014 18:41
Arkadaşlar,gün itibariyle bu sitede demersum(tilki kuyruğu-son derece ucuz bir tür) bitkisi öbek halinde 100 tl'ye satılıyor.Şaka ihtimaline karşı ilanı tekrar tekrar okudum,değilmiş müşteri çıkarsa o fiyata satılacak:) Bitkinin ismi,türü yazılmamış adeta  gizlenmiş, muhtemelen hobiye yeni başlamış arkadaşlar hedef kitle seçilmiş.

İsteyen istediği fiyata canlısını satar diyecek lafımız yok ancak hobiciyi göz göre göre üzecek ceasaretede pes diyorum.10-20 tl lik bir bitkiyi 100 tl'ye türü gizleyip satmanın karşılığında bana özel mesajla ulaşacak arkadaşlara link vermeye hakkım olduğunu düşünüyorum.

Hobiyi zevk için yapıp üç beş kuruş peşinde yüzünü kızartmayacak herkese selam..



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir