Silinebilir.


GreenGlassÇevrim Dışı

Kayıt: 13/07/2011
İl: Bursa
Mesaj: 433
GreenGlassÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Temmuz 2019 17:08
[EDIT]GreenGlass,2024-01-27 06:50:06[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ArifhbsAquaticsÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 25/04/2018
İl: Sivas
Mesaj: 4073
ArifhbsAquaticsÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 24 Temmuz 2019 17:13
Ben de kullanıyorum, tavsiye üzerine aldım. Vesile olan kardeşime bildirim gönderdim; bakalım neler diyecek 😊

Teşekkür Edenler: [T]202876,AmazonDream[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ferbayÇevrim Dışı

Kayıt: 29/11/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 224
ferbayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Temmuz 2019 17:23
Merhaba
Bir osmos arıtma kullanıcı olarak tecrübe ve gereksinimi paylaşmak isterim. osmos için çok fonksiyonel bir arıtmaya ihtiyaç yoktur. suyun ilk girdiği kısma sediment ve karbon fitreleri takıp sonrasında önemli filtre olan membran fitre yi kullanarak 3'lü kombinasyonla işinizi çözebilirsiniz. şebeke suyunuz çok problemliyse membran öncesinde bir karbon veya sediment kullanarak 4'li kombinasyonla da işinizi görebilirsiniz. Aynı zamanda membran filtrenin ömrünü biraz artırmış olursunuz. Sonuç olarak alacağınız su değerleri 5-9ppm aralığında olacaktır.

Beğenenler: [T]113544,Arkun[/T]
Teşekkür Edenler: [T]113544,Arkun[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AmazonDreamÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/01/2018
İl: Sivas
Mesaj: 1923
AmazonDreamÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Temmuz 2019 19:16
1. Birçok kişi farketmez dese de filmtech markasını öneririm. Hepsi çinde üretiliyor ama sonuçta ufakta olsa malzeme farkı vardır diye düşünüyorum. Diğerleri ve filmtech arasında 20 30 lira oynadığından tolere edilebilir bir fark olarak görüyorum.

2. Reverse osmos kısaca deiyonize, demineralize suya denir, arıtma ise kullanım amacına bağlı olarak iki farklı seçeneklidir. İlki 5 mikron sediment, 1 mikron sediment, block karbon ile en basit düzeyde olanıdır. Genelde ilk tercihi kullananlar su dinlendirmeye fırsat bulamayan veya tercih etmeyen kitledir akvaryumda kullanımı oldukça faydalıdır. Diğer kitle ise membran sistemli deiyonize, demineralize edilmiş suyu tekrardan mineralize edip içmek için kullanan kitledir. Kaliteli ve işini iyi bilen rüştünü ispatlamış profesyonel firmalarla bu iş yapılmalıdır.

3. (tds yanlış ibaredir çünkü bazı cihazlar ms bazı cihazlar ppm ölçü değerini verir) 2 - 20 ms aralığı idealdir. ph 6.5 - 7 arası idealdir. Kh seviyesi 1 idealdir. Gh ölçümü yapmadığım için bilemiyorum.

4. Kartuşların anlamına değinelim, su öncelikle farklı mikron gözenekli sediment filtre veya filtrelerden geçirilerek kireç, tortu vs. gereksiz olan materyaller den arındırılır. Ardından karbon filtreye gönderilerek klor kloromin gibi canlı yaşamı için tehdit olan kimyasal dan arındırılır. En son aşamada da suya yüksek basınç uygulanıp ph değeri ve iletkenlik değerleri istenilen seviyeye getirilir.

5. 200 250 TL arası bir maliyeti vardır. İki sediment, bir karbon birde membran.

6. Ro suyun mantığı, musluk suyu çıkışındaki değerlerin mevsimsel ilaçlamalar, su değerlerinin sabit olmaması vs. bunları sabit bir seviyeye çekip sonradan istenilen değerlere katkılarla çekilmesidir.

7. İhtiyaca bağlı değişir. Musluk suyu basınç bar değerine göre değişir. Alacağınız su miktarı saatte şu kadar litre olur demek yanlış olur. Bu konu daha çok üretimhanelerde yoğun su değişimine ve hacmine dikkat etmesi gereken kişiler için geçerlidir.

8. Ro su demineralize, deiyonize yani çorak bir su olduğu için insan tüketimine uygun değildir. Belirli bir zaman sonra kalsiyum, mineral eksikliğinden tırnaklar kırılır, sindirim sistemi problemleri ortaya çıkar vs. asıl kullanılması gereken ön filtre veya arıtma sistemidir.

(İnsan tüketimi için)
Her evde olması gerektiğine inandığım sistem ön filtre sistemidir (5 mikron sediment, 1 mikron sediment, karbon). Klorsuz, kireçsiz ama doğanın bize vermiş olduğu doğal mineralleri de alarak bir su tüketimi yapmak damacana sulara verilen paradan kat kat iyidir. Damacana suları bu söylediğim filtre sisteminin devasa boyutlarda olanlarından geçen su olarak düşünün. Evinizde içtiğiniz damacana suları aslında aşağı yukarı kalite olarak bu seviyede. [:)]

Beğenenler: [T]193467,AlperTasci[/T][T]205902,Arifhb[/T][T]113544,Arkun[/T][T]187293,SahinTaskin[/T][T]163884,caga71[/T][T]181588,qokhan89[/T][T]204774,Cem Altay[/T][T]184035,Hsynn[/T]
Teşekkür Edenler: [T]205902,Arifhb[/T][T]169284,cafermutlu[/T][T]113544,Arkun[/T][T]181588,qokhan89[/T]
+1: [T]205902,Arifhb[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mrahÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 24/06/2016
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1966
mrahÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2019 02:14


[QUOTE=Arkun]1. RO su için markanın önemi var mıdır? Kaliteli veya orta kalite veya düşük kaliteli diyebileceğimiz markalar var mıdır? Veya kaliteyi RO su da nasıl anlamlandırabiliriz?[/QUOTE]
RO cihazlari farkli markalar adi altinda uretiliyor. Genelde bu marka olusumu surekli destek ve gelir olusturdugu icin var diye dusunuyorum. Onun haricinde calisma mantigi cok basit ve herhangi bir markali RO cihazi satin almaniza gerek yok. Burada dikkat edilmesi gereken membran kalitesi. Filmtech herkesin dilinde olan sahsen kullanmadigim fakat cogu kisinin memnun kaldigi bir membran markasi. Ben LG markali urun kullaniyorum ve 3 kez filtre degistirmeme ragmen 4. seferde gene bu marka ile devam etmeyi dusunuyorum. Yani cihaz alirken siz aslinda housing denen kiliflari/kaplari aliyorsunuz ve icerisine yerlestirdiginiz membran ve on filtreler RO cihazinin arittigi suyun kalitesini belirliyor. Gene uzak dogunun farkli marka membranlari mevcut fakat omurlerinin kisa oldugu soylemlerinden dolayi ve LG markasina olan guvenimden dolayi digerlerine yanasmadim. Bu gibi kosullari degerlendirerek RO cihazinizda kullanacaginiz membrani secebilirsiniz.

[QUOTE=Arkun]2. RO su ve arıtma cihazı arasında fark var mıdır, varsa nedir? [/QUOTE]
Tanimlamaya kalkarsak temelde bir fark yok gibi.

[QUOTE=Arkun]3. Bitkili akvaryumlar için kullanılan RO su cihazlarından aldığımız su değerlerinin nasıl olması gereklidir? TDS, Ph, Gh, Kh?[/QUOTE]

RO su cihazini bitkili akvaryum icin yapan kistas, 3 yada daha az (genelde 3) on filtre ve 1 adet membran filtreye sahip olmasi. Bu seralar icinde boyle, bazi laboratuvarlar icinde boyle. Amac mumkun mertebe en saf suyu temin edip, isteklerimiz dogrultusunda bu suya eklenecek kimysallarla tekrar sekillendirip kullanmak.

tds, ph, gh ve kh icin sabit degerler yok. Bitkili akvaryumlarda bakilabilecek 300+ tur mevcut. Her bitkinin istedigi buyume kosullari farkli. Bakacaginiz bitkilerin bu degerleri arttirip azalttiginizda verecegi tepkilere bakarak tumunu gormek istediginiz optimal formlarindaki degerler sizin icin ideal degerler olur. Baz alacaginiz baslangic parametreleri istiyorsaniz burada TDS tek basina anlam ifade etmez. TDS suda cozunen tuzlarin toplaminin ifadesi ve tek basina bize birsey ifade etmiyor. PH gene bitkili akvaryum gibi PH'a etki edecek bir cok faktor oldugu icin istediginiz degerlerde tutmaniz pek mumkun olan bir deger degil ve bu yuzdende anca bir aralikta kalmaniz gerekir buda genele bakildiginda PH7'nin alti 5'in ustudur. GH'i 3 arttirarak baslangic yapabilirsiniz. Farkli bitkiler farkli GH degerlerinde (ca, mg + k) (ve diger tum besinler) farkli tepkiler verirler. Ustte yazdigim gibi baktiginiz bitkilerin sizin bu tekrar mineralize ettiginiz suya verdigi tepkiye gore yol alip arttirma yada azaltmaniz gerekebilir. Bunun icin bakacaginiz turlerle ilgili RO su kullanip, GH degerini kac arttirdigi ile ilgili bilgi veren emsal ornekler bulursaniz isiniz daha kolay olur. KH (hco3/co3) yani karbonatlari baz aldigimiz alkalinite ise gene bakacaginiz bitkilere gore degisebilir. 0 olmasinin bir sorun yaratmayacagi gibi 5 olmasininda bitki formuna etki etmeyecegi durumlari gormeniz normal, GH icin gecerli konularla ayni sayilir. Hic arttirmayada bilirsininiz bunla ilgilide bir cok emsal tank bulacaginiza eminim. Aktif toprak kullandiginiz durumlarda PH 5.3 civarlarina kadar duserken, inert kumlar icin 5.7 civarlarina kadar dusuyor. Burada tanktaki kaya, kök gibi dekor urunleri ve eklenen gubrelerin bazik/asidik olmasi durumlarinida atlamamak gerek. Ozetle akvaryumdaki iki bitkiyi baz alin, bu bitkileri domates ve marul gibi optimal sartlari birbirinden bagimsiz iki bitki ile kiyaslayin. Burada iki bitkide ayni kosullarda hayatini surdurebilecekken. Birisi digerinden daha kotu gelisim gosterir. Akvaryumdaki bitkilerin bir farki yok. Emers, submers yada in vitro. Yapmaniz gereken su parametrelerinzdeki formunu gorsel zevkinizi bozacak kadar bozmayan turleri bir arada tutup bir ahenk yakalamak. Cesme suyu icin gecerli olan bu kural gene ayni.

[QUOTE=Arkun]4. RO su arıtma cihazlarında birçok kartuşlar bulunuyor. Bu kartuşların anlamları nelerdir. Hangi kartuşlar bitkili akvaryumlar için kullanılacak RO su cihazlarında bulunmalıdır? Bu kartuşların sayısı ayrıca aşamaları da belirliyor, piyasada 3 - 4 - 5 - 6 - 7 aşamalı cihazlar var, bunların anlamları nedir?
[/QUOTE]

1 adet membran filtre. Asil isi yapan kisim. Membran filtrenin omrunu uzatmak icin (cunku pahali) de 3 adet on filtre gerekiyor. Bu 3 adet on filtre kaba pislik ve bazi mineralleri filtreleyip buradan cikan su membrana filtreye girip saf'a yakin seviyede filtre ediliyor. On filtre icin gordugum kadariyla tercihler farkli. Ben suyun ilk girdigi asamada 1mikron sediment filtre (toz vs. partikulleri tutmasi icin) diger 2 asamada isi granul karbon (gac carbon) ve 3. asamada blok karbon kullaniyorum. Aritacaginiz su miktarina gore degissede genelde 3 lu on filtrenin 6 ay gibi maksimum sureyle degistirilmesi onerilir zaten 3unu birden 20-40tl civari fiyata alabiliyorsunuz. On filtrelere surekli bakim yaptiginizdada cikan suyun tds degerini olcuyorsunuz basta 5-10ppm alirken, 6 ay sonra yukselmeye basliyorsa yavastan membran filtrede artik omrunu tamamliyor demektir. Burada 60ppm su bile size yetiyorsa ve akvaryum yada diger kullanim alanlarinizda bir sorun yaratmiyorsa membran filtreyi bosa 45-50ppm degerler icin degistirmeyin.

Diger asamalarda tatlandirici gibi gundelik kullanim icin olan asamalar. Cikan su safa yakin ve ne tat olarak nede icerigindeki mineraller olarak herhangi bir canli yasami icin kullanima uygun degil. Uzun sureli kullanimlarda sudan aldigimiz minerallerin farkli yolla alinmadigi bir durum olursa bu minerallerin eksikligini gormeye baslariz. Bu yuzden diger asamalarda eklenen filtrelerde bu isi yapiyor.

Hem akvaryum hem ev icin kullanacaksaniz membran ve membrandan sonraki filtreler arasina bir T baglanti atip vana ekliyorsunuz. Akvaryum icin buradan cikis alip, icme icin kullanacaksaniz diger filtrelerdende (tatlandirici vs.) gecen suyu kullaniyorsunuz.

[QUOTE=Arkun]5. Bitkili akvaryum için ortalama kalitede işimizi görebilecek, zor türleri rahatlıkla yetiştirebileceğimiz bir cihaz ortalama ne kadar maliyette olur?[/QUOTE]
Serayi ilk kurdugumda ihtiyacimdan dolayi almistim ve gittim bitpazarina. 90TL vermistim yanlis hatirlamiyorsam pompali falan bi cihaz aldim. Butun filtreleride yeniledim kullanmaya basladim. Ikinci el bir cihaz alacaksaniz 3 adet on filtre ve membran filtrenin fiyati ile 2. el urunun fiyatini toplayin sifir fiyatina yakin birsey cikiyorsa hic bulasmayin. Ustesinden gelirim vaktim var vs. diyorsanizda Ufuk abinin actigi konudan faydalanabilirsiniz.

[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/reverse_osmosis_cihazi_sifirdan_kurulum_k905782.asp
[/URL]

[QUOTE=Arkun]6. RO su sistemlerinin bağlantıları, kullanım şekli nasıl olmalıdır. Çeşme suyu ile mi karıştırılmalı yoksa çeşitli katkılar mı eklenmelidir? Kullananlar nasıl kullanıyor?[/QUOTE]
Oncelikle cesmeden su alir gibi bu cihazdan su alamayacaginiz icin su degisim periyodunuza ve miktariniza gore bir deponuz olmali. Su degisimi yapacaginiz zamanda buradaki suyu kullanir tanki tekrar bir dahaki su degisimi icin doldurursunuz. Ufak bir akvaryumunuz varsa ve vaktinizde varsa bir kac saat onceden degisim yapacaginiz miktarda suyu aritip kullanabilirsiniz tabi...

Cesme suyu ile karistirmak yada tekrar mineralize edip kullanmak cok farkli seyler degil. %50 cesme suyu, %50 aritilmis su kullandiginizda cesme suyu degerleriniz yariya dusuyor. Bunun sonucunda elde ettiginiz su sizin istediginiz degerlere sahipse bu sekilde kullanirsiniz yada istediginiz degerleri elde edecek sekilde miktarlari degistirirsiniz.

Cesme suyu ile karistirarak kullanilmasinin sagladigi avantajlar var. 200-300LT civari bir tanka sahipseniz ve ornegin haftalik 150LT su degisimi yapiyorsaniz size 150LT bir depo lazim demek. Ayrica 150LT suyu aritacakta bir zaman. Eger bitkileriniz %50 cesme suyu ile %50 aritilmis su karistirilarak kullanildiginda sizin istediginiz sekilde gelisimlerini surduruyorlarsa zaten depolamaniz gereken miktar azaliyor, deponuz kuculuyor ve yer sorununuz kalkiyor, aritma isleminden dolayi aciga cikan atik sudan dolayi faturaniz kabarmiyor, bos deponuz sabah aritma cihazini calistirsaniz oglen dolar ve su degisimini yaparsiniz. Burada bakacaginiz canlilar ve bu yontemle (karistirarak) elde edeceginiz suyun bunlar icin uygun olup olmadigina karar vermenizle ilgili.

Direkt aritma su (RO) kullanacaksaniz bu suyu tekrar mineralize etmeniz gerekir. Bunun icinde KH arttirmak icin, sodyum bikarbonat (yemek sodasi) potasyum karbonat, sodyum karbonat vs. gibi kimyasallari kullanabilirsiniz. En populeri ve kullanimiyla ilgili hem hesaplayicilardan yararlanabileceginiz hemde toplulukta bilgi alabileceginiz sodyum birkarbonat gayet ucuz.

GH arttirmak icin markali urunler kullanabileceginiz gibi kendiniz yapmak isterseniz Tom Barr'in GH Booster'i mevcut. Potasyum sulfat, magnezyum sulfat, kalsiyum sulfat bu 3 kimyasali temin edip. 3:3:1 oraninda karistiriyorsunuz (kuru halde).

Ornegin;
3gram potasyum sulfat
3gram kalsiyum sulfat
1gram magnezyum sulfat

yada 30gr 30gr 10gr. Bir kere bu miktarda hazirlayip iyice karistirin ve su degisimlerinde kullanin, bu karisimin kac gram'i ne kadar GH arttiriyor gibi hesaplamalar icinde rotalabutterfly.com'dan faydalanabilirsiniz DIY sekmesindeki listede Barr's GH Booster olarak gecer. Yogun bitkili ve yuksek isik altindaki tanklarda hafta icindede GH arttirmaniz gerektigi durumlarla karsilasmaniz olasi.

Bundan sonrasida zaten geriye kalan diger makro ve mikro besinleri izlediginiz gubreleme yontemine gore dozlamak.

[QUOTE=Arkun]7. RO su sistemlerinde üretim süresi önem arz eder mi? Günde şu kadar arıtılmış su üretir gibi ibareler mevcut.[/QUOTE]

LG 80GPD (gunde 300litre civari), Filmtech 75GPD su aritiyor 24 saatlik calismada. Burada su basincida membran filtreden gececek sekilde yeterliyse artilan su fabrika verilerine yakin oluyor. Yani membran filtrelerin gunluk aritacagi su miktarlarina gorede secim yapabilirsiniz. Cesmeden akan suyunuzun basinci dusuk ise pompali modelleri secmenizde fayda var aksi taktirde atik su miktariniz artarken, arittiginiz su miktari dusuyor.

[QUOTE=Arkun]8. RO su kullananlar aynı zamanda içme suyunu da aynı cihazdan kullanıyorlar mı? Sağlık açısından bu cihazların ürettiği sular evlerimizde kullandığımız damacana sulardan ne kadar faydalı veya zararlı? Artıları ve eksileri nedir?[/QUOTE]

Sahsen kullanmiyorum, kendimi bildim bileli cesme suyu icerim. Istanbul'a da gitsem, Izmir'de de yasam farketmiyor [:)))] Bunun haricinde bu sistemlerde herhangi bir dezenfeksiyon yada sterilizasyon yontemi yok. Zamanla filtre icerisinde bakteriler uruyor bu yuzden kullanmanin ne soruna yol acacagini bilmedigim gibi kullananda binlerce insan var. Bazi filtreler UV destekli, son asamada cikan su UV Lamba ile sterilize ediliyor belkide dezenfektedir verimini bilemem.


Ek olarak, RO su tek basina bir anlam ifade etmiyor. RO su var diye herhangi bir tank guzellesmiyor, RO su dogru mineralize edilirse bitki yada canlilardaki bu guzellikler ortaya cikiyor. Cunku burada amac bos bir a4 kagidi alip bunu istedigimiz gibi karalamak ve farkli parametrelerle oynayip farkli sonuclari daha iyi gorebilmek. Eger RO su kullanma imkaniniz varsa ve ustesinden gelebilirim diyorsaniz kullanin. Ama yoksada ve tankinizda bu sebeple ters giden birseyler yoksa bosuna masrafa girmeyin. Cunku cihazi satin aldiktan sonra giderler bitmiyor. Filtre degisimleri yani sira filtreye giren 1LT su aritilarak 1LT olarak cikmiyor ve buyuk oranda atik su cikiyor. Bu atik suyuda degerlendirmeyi dusunun. Bi terasiniz varsa bir tank daha koyup burayi yikamak icin kullanabilirsiniz. Neticede surekli su faturaniza yansiyacak bir gider.

Iyi hobiler.[EDIT]mrah,2019-07-25 02:29:33[/EDIT]

Beğenenler: [T]113544,Arkun[/T][T]206929,MOONLİGHT[/T][T]184035,Hsynn[/T][T]124785,akay25[/T][T]240462,shadow99tr[/T]
Teşekkür Edenler: [T]113544,Arkun[/T][T]124785,akay25[/T][T]240462,shadow99tr[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GreenGlassÇevrim Dışı

Kayıt: 13/07/2011
İl: Bursa
Mesaj: 433
GreenGlassÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2019 08:22
[EDIT]GreenGlass,2024-01-27 06:50:48[/EDIT]

Beğenenler: [T]163884,caga71[/T][T]205902,Arifhb[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

caga71Çevrimiçi

[B]15007,2[/B]
Kayıt: 07/07/2014
İl: Kirikkale
Mesaj: 266
caga71Çevrimiçi
Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2019 08:47
[QUOTE=AmazonDream]1. Birçok kişi farketmez dese de filmtech markasını öneririm. Hepsi çinde üretiliyor ama sonuçta ufakta olsa malzeme farkı vardır diye düşünüyorum. Diğerleri ve filmtech arasında 20 30 lira oynadığından tolere edilebilir bir fark olarak görüyorum.

2. Reverse osmos kısaca deiyonize, demineralize suya denir, arıtma ise kullanım amacına bağlı olarak iki farklı seçeneklidir. İlki 5 mikron sediment, 1 mikron sediment, block karbon ile en basit düzeyde olanıdır. Genelde ilk tercihi kullananlar su dinlendirmeye fırsat bulamayan veya tercih etmeyen kitledir akvaryumda kullanımı oldukça faydalıdır. Diğer kitle ise membran sistemli deiyonize, demineralize edilmiş suyu tekrardan mineralize edip içmek için kullanan kitledir. Kaliteli ve işini iyi bilen rüştünü ispatlamış profesyonel firmalarla bu iş yapılmalıdır.

3. (tds yanlış ibaredir çünkü bazı cihazlar ms bazı cihazlar ppm ölçü değerini verir) 2 - 20 ms aralığı idealdir. ph 6.5 - 7 arası idealdir. Kh seviyesi 1 idealdir. Gh ölçümü yapmadığım için bilemiyorum.

4. Kartuşların anlamına değinelim, su öncelikle farklı mikron gözenekli sediment filtre veya filtrelerden geçirilerek kireç, tortu vs. gereksiz olan materyaller den arındırılır. Ardından karbon filtreye gönderilerek klor kloromin gibi canlı yaşamı için tehdit olan kimyasal dan arındırılır. En son aşamada da suya yüksek basınç uygulanıp ph değeri ve iletkenlik değerleri istenilen seviyeye getirilir.

5. 200 250 TL arası bir maliyeti vardır. İki sediment, bir karbon birde membran.

6. Ro suyun mantığı, musluk suyu çıkışındaki değerlerin mevsimsel ilaçlamalar, su değerlerinin sabit olmaması vs. bunları sabit bir seviyeye çekip sonradan istenilen değerlere katkılarla çekilmesidir.

7. İhtiyaca bağlı değişir. Musluk suyu basınç bar değerine göre değişir. Alacağınız su miktarı saatte şu kadar litre olur demek yanlış olur. Bu konu daha çok üretimhanelerde yoğun su değişimine ve hacmine dikkat etmesi gereken kişiler için geçerlidir.

8. Ro su demineralize, deiyonize yani çorak bir su olduğu için insan tüketimine uygun değildir. Belirli bir zaman sonra kalsiyum, mineral eksikliğinden tırnaklar kırılır, sindirim sistemi problemleri ortaya çıkar vs. asıl kullanılması gereken ön filtre veya arıtma sistemidir.

(İnsan tüketimi için)
Her evde olması gerektiğine inandığım sistem ön filtre sistemidir (5 mikron sediment, 1 mikron sediment, karbon). Klorsuz, kireçsiz ama doğanın bize vermiş olduğu doğal mineralleri de alarak bir su tüketimi yapmak damacana sulara verilen paradan kat kat iyidir. Damacana suları bu söylediğim filtre sisteminin devasa boyutlarda olanlarından geçen su olarak düşünün. Evinizde içtiğiniz damacana suları aslında aşağı yukarı kalite olarak bu seviyede. [:)][/QUOTE]

Yazdıklarınıza katılıyorum ve bende şuanda kullanmaktayım.Hatta içme suyu olarak da kullanmaktayım.Benim aklıma takılan tek kısım(insan tüketimi için) Membran dan çıkan sıfırlanmış suya yapılan ekleme filtreleri ! miktarı nasıl ayarlıyorlar yada kimyasal içerikli mi vs ( bu sağlık açısından sorun yaratırmı özellikle uzun vadede onu tam anlamış değilim) [:?][EDIT]caga71,2019-07-25 08:49:59[/EDIT]

Beğenenler: [T]113544,Arkun[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GreenGlassÇevrim Dışı

Kayıt: 13/07/2011
İl: Bursa
Mesaj: 433
GreenGlassÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2019 09:47
[EDIT]GreenGlass,2024-01-27 06:51:16[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir