Silinebilir


53GepettoÇevrim Dışı

Kayıt: 29/09/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 12
53GepettoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2016 23:40
[EDIT]53Gepetto,2020-07-30 20:03:49[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sPiRitÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/09/2008
İl: Kirikkale
Mesaj: 676
sPiRitÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2016 11:34
Fırat Bey ilk olarak o 25ltde o canlılara eziyet etmediğiniz için teşekkürler. İlk olarak kullanacağınız taşlar sert yapılı suda erime yapmayacak cinsten olmalı. Doğadan toplayabilirsiniz kafanızdaki peyzaja göre. Ama topladığınız taşları mutlaka kaya tuzu eklediğiniz suda iyice kaynatın ve güneşte kurutun. Bu sayede arındırmış olursunuz. Taşlarınız bir birinin üzerinden düşmeyecek kaymayacak şekilde olmalı. Balıklar aralarındayken üstlerine devrilmelerini istemeyiz. Aydınlatma konusunda akvaryum ölçülerinize uygun t8 florasanlar işinizi görecektir. Çok ışıktan hoşlanan canlılar değillerdir sarı prensesler. Bu yüzden ışıklandırma sürenizi kısa tutabilirsiniz. Büyük tankınızı doldurduktan sonra küçük tankta kullandığınız filtreyi 1-2 gün büyük tankta çalıştırın. Büyük tankın biyolojik dengesi oluşmaya başlasın. Tabanınızda mutlaka ince taneli kum olmalı. Çünkü sarı prensesler kumu eşelemeyi severler ve kendilerine yuva oluştururlar. Bir dış filtre temin edebilirseniz sizin için çok iyi olacaktır. Alacağınız filtre saatte tankınızın toplam hacmini 3-5 defa çevirebilecek güçte olmalı. Haricen sorularınızı yine yazarsanız yardımcı olmaya çalışırım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

utokuÇevrim Dışı

Kayıt: 10/03/2016
İl: Mugla
Mesaj: 1157
utokuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2016 12:07
Merhabalar,

Muğla'da çiftlik sahibiyim ve yaklaşık 20 senedir SP ile uğraşıyoruz.

Akvaryumda kum seçiminiz ya beyaz kum ya da midye kırığı olmasında fayda var. akvaryum tabanını en az 3 cm doldurun. Midye kırığı tercih edecek olursanız beyaz renk bir ışıklandırma hoş duruyor ama beyaz kum alacaksanız mutlaka pembe renk kullanın.

Canlı bitki koymanıza gerek yok, çünkü koysanız da balıklarınız bu bitkileri afiyetle yiyecekler.

Akvaryuma küp koymanızda yarar var.

Kayalara gelince dış cephelere ya da bahçe duvarlarına koyulan kayalar var, yine mermer işinizi görecektir. Peyzajcılarda taşlar var bunları da kullanabilirsiniz. Alacağınız malzemeleri kaya tuzunda bekletmenizi öneririm.

Biolife ürünlerinden kuluçka ve yavruluğunu kullanabilirsiniz ama filitresi sadece suyu berraklaştırıyor etkin bir temizliğin söz konusu olabilmesi için en az 2 ay gerekli. Size sun sun dış filitre öneririm 1400 lük. uv lisini alırsanız daha iyi olur. bu dış filitre sıfır ses ile çalışır hem de fiyat olarak makuldür. ayrıca bir tane sessiz tek çıkış bir hava motoru işinizi görecektir. (jeneca sesi az ama tam sessiz diyorsanız eheim 3701 ya da 3702) İlanlar kısmında satışta var.

Yem konusunda ise hem etçil hemde otçul bir balık. Piyasada 3 tl den 100 tl ye kadar yem var... size önereceğim kendi ürettiğim ve kullandığım yem. ilanlarda yine bu yem mevcut. bu yemi alırsanız balığınıza fazladan hiçbir ek besin vermenize gerek yok. Yem içeriğinde artemia,solucan,su piresi, yumurta,havuç ve ıspanak dahil bir çok besin var.

Küçük tankınızı da ağzına yumurta alan balıklarınız için kullanabilirsiniz.

İyi günler dilerim.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir