Sera (distiribütörü) Neden Boykot Ediliyor


aliytrklkmzÇevrim Dışı

Kayıt: 10/07/2014
İl: Ankara
Mesaj: 216
aliytrklkmzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Eylül 2014 11:27
Konu eskimiş ama satış bali9872014-09-10 11:33:37

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RedMap87Çevrim Dışı

Kayıt: 18/01/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 858
RedMap87Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2014 02:42
[QUOTE=NET AKVARYUM][QUOTE=sametk]İnsanlar evine ekmek götürsün diyede  5 liralık malı 15-20 liraya almak nedir peki.
Onlar akvaryumculara versin akvaryumcuda kime kaçtan denk getirirse böyle yapılan satıştan eve götüreceği ekmeğin hayrı ne olacak.

Umarım türkiyeye gelirlerde şu garip yem fiyatları düşer.
[/QUOTE]
Merhaba, 5 tl lik mal demek göreceli bir yaklaşım.  İthalatçı kendi fiyatlarını kendisi belirliyor. Buna karar mercii bizler olamayız. Markaların kendi seçimidir. iphone ile general mobile aynı para değil. eheim filtre ile dolphin aynı para değil. Sera marka ürün kullanıp kullanmamak tercih hakkıdır. Benim kastım eğer ith. piyasa şartlarını korumazsa kısa ve orta vadede güvenilirliğini kaybeder. İşportacıların eline düşer malları ve piyasadan silinir. Mesela biz tetra ve eheim ürünlerinde istediğimiz fiyatları yayımlayamıyoruz. Anadolu pet belirli sınırlar koyuyor ki bu da firmanın en doğal hakkı.
[/QUOTE]Gezinirken konuya denk geldim aslında en büyük problem ithalatcı firmaların online siteler üzerinden toptan fiyatına  perakende satış yapmasıdır. Akvaryumcu toptancıdan aldığı bir ürünü internet fiyatından satmaya kalksa batıyor ve kar elde edemiyor aksine zarar ediyor, bir süre sonra farkına varan müşteriler internet fiyatında çok fark var akvaryumcu kazık akvaryumcu pahalıya satıyor diyerek online sitelere yöneliyor. İthalatçılar online satış yapacaksa perakende satışta toptan fiyatları kullanmamalı bu hem ticaret ahlakına ters hemde ondan mal alan akvaryumcularına ters. Bir diğer problemse ara toptancılar,  malesef birçok akvaryumcu ara toptancıdan ürün temin ediyor, size basit bir örnek vereyim ara toptancıdan aldığım bir ürün ile online fiyatı arasında 10 tl fark var, online satılan üstelik kargoda bedava diyor aradaki farka bakarmısınız aratoptancıdan toptan fiyatına alınan bir ürün ile online satılan perakende ürün arasında 10 lira fark var direk dağıtımcı kimbilir kaça satıyor.  problem sera jbl vs markalarmı yoksa bu ticaret ahlakına sahip türk milletimi bir kez daha düşünelim. Ben elimden geldiğince anlaşılabilir yazmaya çalıştım Türkiyedeki sektör işte bu şekilde rezalet. İthalatcı yetkili firmalar online perakende satışlarında toptan fiyatına malzeme satmamalı, kendisinden ürün alacak olan ister ara toptancılar isterse akvaryumcular yada petshopcular olsun tavsiye edilen satış fiyatını belirtmeli. Bu şekilde herkez ekmek yer kimsede kazık yemez saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir