Sarımsaklı Yem Ne Kadar Süre Saklanır


yunemrisÇevrim Dışı

Kayıt: 13/09/2024
İl: Düzce
Mesaj: 9
yunemrisÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2024 22:18
Sarımsaklı yem yaptım balıklarıma göre biraz fazla yapmışım sanırsam minik bal kavonozu içine koydum bunu ne kadar süre kullanabilirim bozulur mu?[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/250384/140920242218381.jpg[/IMG]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bendeniztayfunÇevrim Dışı

Kayıt: 24/01/2024
İl: Tekirdag
Mesaj: 1255
bendeniztayfunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2024 23:18
iyice kuruttuysan bitene kadar kullan birşey olmaz

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HOPPALAÇevrimiçi

Yönetici
Kayıt: 26/08/2022
İl: Antalya
Mesaj: 646
HOPPALAÇevrimiçi
Yönetici
Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2024 23:55
Yem içindeki malzemeleri bilmiyorum fakat dondurucuda muhafaza ederek kullanacağınız kadarını kullanmaya devam edebilirsiniz. Oda sıcaklığında yem durmaz. İçinde koruyucu vb madde olmadığı için yemin bozulmaya uğraması kaçınılmaz.

+1: [T]240932,Ehtiyar[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yunemrisÇevrim Dışı

Kayıt: 13/09/2024
İl: Düzce
Mesaj: 9
yunemrisÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Eylül 2024 08:25
[QUOTE=tafocan]iyice kuruttuysan bitene kadar kullan birşey olmaz[/QUOTE]

Kurutmadım macun kıvamında pul yem ile harmanlamıştım nasıl kurutabilirim bunu?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bendeniztayfunÇevrim Dışı

Kayıt: 24/01/2024
İl: Tekirdag
Mesaj: 1255
bendeniztayfunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Eylül 2024 13:10
[QUOTE=yunemris]

Kurutmadım macun kıvamında pul yem ile harmanlamıştım nasıl kurutabilirim bunu?[/QUOTE]

Kurutmadıysan 4 gün sonra kullanma derim arkadaşın dediği gibi buz dolabında 3-4 gün kullan.neticede yemler de organik maddeler mevcut nemli durumda çobuk bozulacaktır.güneşte kurutursan sarmısak çok uzun süre kullnılan bir gıda bozulmadan.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yunemrisÇevrim Dışı

Kayıt: 13/09/2024
İl: Düzce
Mesaj: 9
yunemrisÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Eylül 2024 14:11
[QUOTE=tafocan]

Kurutmadıysan 4 gün sonra kullanma derim arkadaşın dediği gibi buz dolabında 3-4 gün kullan.neticede yemler de organik maddeler mevcut nemli durumda çobuk bozulacaktır.güneşte kurutursan sarmısak çok uzun süre kullnılan bir gıda bozulmadan.[/QUOTE]

Dün akşam yapmıştım kapağını kapatıp kenara koymuştum şimdi güneşte ağzı açık şekilde kurumaya bıraktım kuruması biraz uzun sürecek gibi 1 gece nemli durması sıkıntı yaratmaz umarım

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bendeniztayfunÇevrim Dışı

Kayıt: 24/01/2024
İl: Tekirdag
Mesaj: 1255
bendeniztayfunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Eylül 2024 17:01
[QUOTE=yunemris]

Dün akşam yapmıştım kapağını kapatıp kenara koymuştum şimdi güneşte ağzı açık şekilde kurumaya bıraktım kuruması biraz uzun sürecek gibi 1 gece nemli durması sıkıntı yaratmaz umarım[/QUOTE]

olmaz birşey güzelce ser kurur biraz pirinç serpiştir nemi çeksin

Teşekkür Edenler: [T]250384,yunemris[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KaanEÇevrimiçi

Kayıt: 06/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 1110
KaanEÇevrimiçi
Gönderim Zamanı: 08 Ekim 2024 23:26
[QUOTE=tafocan]

olmaz birşey güzelce ser kurur biraz pirinç serpiştir nemi çeksin[/QUOTE]

Kurutmak şart mı ki? Yani yiyecekleri kadar yapıp, (bir öğünlük yemlerini ıslatacak kadar) veriyorum direkt.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bendeniztayfunÇevrim Dışı

Kayıt: 24/01/2024
İl: Tekirdag
Mesaj: 1255
bendeniztayfunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Ekim 2024 00:13
[QUOTE=KaanE]

Kurutmak şart mı ki? Yani yiyecekleri kadar yapıp, (bir öğünlük yemlerini ıslatacak kadar) veriyorum direkt.[/QUOTE]

Yo şart değil uzun süre kullanmıcaksan kullanıcak kadar yapıp yemleyebilirsin

Beğenenler: [T]70376,KaanE[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir