Sarımsağın Zararları


Mert_TaşkıranÇevrim Dışı

Kayıt: 08/07/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 661
Mert_TaşkıranÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2008 01:31
Her ne kadar ben yemlerimde hiç bir zaman sarımsak kullanmasamda. Sarımsağın yararları hepimizce malumdur. Fakat herşeyde olduğu gibi fazlasını kullanarak daha fazla yarar elde edelim derken yanlış yapmayalım. Bununla ilgili bir haber gözüme çarptı. Detaylarını linkte bulacaksınız.
 
 
 
Sperm hareketini azaltıyor

Bitkisel ürünlerin fazla tüketilmesinin zararlı olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Ömür Demirezer, "Örneğin sarımsak çok faydalı diye bilinir. Gerçekten çok faydalıdır ancak fazla alındığı zaman karaciğer enzimlerini etkilediği için sperm hareketliğini azaltıyor. Bu da üremeyi olumsuz etkiliyor" dedi.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aytackurtÇevrim Dışı

Kayıt: 23/08/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 36
aytackurtÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2008 13:40
Mert abi ben bu tür haberleri gerçek bulmuyorum.Bu olayı sadece sarımsağa bağlamak çok zor bence.Benim rahmetli babam hergün 1 baş sarımsak yerdi.Kesintisiz.Hatta bizim memlekette sarımsaksız yemek yapılmaz.Soğan konulmaz:).Ve benim kardeşlerim tam 11 tane.:)Yani babamın tam 11 çocuğu var.Ayrıca bu gibi sitelerde nerdeyse yediğimiz herşey zararlı.Yok bu kanser ediyor yok bu kısır ediyor.Ben kısacası bu tür haberlere pek önem vermiyorum.Ama yinede bizi bilgilendirdiğin için teşekkür ederim.Kolay gelsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TorikÇevrim Dışı

Kayıt: 26/11/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 682
TorikÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2008 14:45
Mert Bey,
 
Paylaşımınız için teşekkür ederim,
 
Yalnız şunu da belirtmek isterim. Haberin içeriğine baktığımda ne kadar sarımsağın, hangi ırktan insanları etkilediğine dair bir bilgi yok. Zira insan ırklarına göre Sitokrom P450 başta olmak üzere birçok enzim hızında değişiklikler söz konusudur. Bu yüzden ilaçların bile ülkelere göre pozolojileri farklılık göstermektedir.
 
Haber, sarımsak içerdiği kükürt nedeniyle alerjik reaksiyona neden olabilir dese anlarım ama sarımsağın bir özelliği de içerdiği çinko nedeniyle sperm yapımını arttırıcı etkisi de vardır.
 
Hülasa kaç diş sarımsak hangi ırktan insanlarda ne tür rahatsızlıklara neden olur belirtilmemiş, aynı zamanda sarımsağın yetiştiği habitat göz önüne alınarak bileşimindeki organik ve inorganik madde yükü de değişiklik gösterir. Sarımsak içerikleri de aynı değildir.
 
 
Belirtmiş olduğunuz yazının ne haber değeri mevcut ne de bilimsel bir inandırıcılığı.
 
Her bilgi doğru bilgi değildir! Balıklarınız için de sarımsak kullanınız. Çünkü sarımsağın immun sistemi güçlendirdiğine dair sayısız veri bulunmaktadır. Gönlünüzü ferah tutunuz :)
 
Aşağıda sarımsakla ilgili birkaç ufak çalışmayı da paylaşmak istedim.
______________________________________________
1.University of Maryland Garlic
 
2.Sovova M, Sova P. Pharmaceutical importance of Allium sativum L. 5. Hypolipemic effects in vitro and in vivo. Ceska Slov Farm. 2004 May;53(3):117-23.]
 
3.Garlic - What We Know and What We Don't Know Retrieved 27 February 2007
 
4. Effect of Raw Garlic vs Commercial Garlic Supplements on Plasma Lipid Concentrations in Adults With Moderate Hypercholesterolemia - A Randomized Clinical Trial Retrieved 26 February 2007
Torik2008-12-02 14:55:39

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir