Sarı Ateş Neon Yumurtlama Sorunu


ErtanGulenÇevrim Dışı

Yönetici
Kayıt: 10/01/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 813
ErtanGulenÇevrim Dışı
Yönetici
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2014 14:59
Selamlar arkadaslar, ufak bir konuda bilginize danısmak istiyorum:

yaklasık 15 lt'lik bir akvaryumda yavrular ve damızlıklar karısık 50 kadar sarı ates neon bakıyorum Damızlıklardan daha once yavru aldım ancak baska akvaryumda idi. Suan kurulu olan akvaryumda iletkenlik yaklasık 140 ms, PH 5.5 civarında. Dısılern sırtındaki yumurta bir turlu dollenip karnına inmiyor yaklasık 1 aydır bu sekilde duruyorlar. 

Daha onceki akvaryumda 400 ms iletkenlik ile 7 civarı PH vardı yumurta almıstı. O akvaryumda yumurta alıp tasınma sebebi ile yeni kurdugum bu akvaryuma aktardım suan için sankı sıkıntı var ve karna inmiyor.

Kullandıgım yemler yada su değiştirme sıklıgı filtreler vb hicbir değişiklik yok. Sizce suyun iletkenlik ve PH değerleri yumurtlama için sorun oluşturuacak kadar düşük müdür?

Not: Yavrularda buyume yada genel ekosistemde ölüm gibi herhangi bir sorun yok, yeme karşı ilgi de hala gayet yerinde. 

Teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

berkesimÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/03/2013
İl: Ankara
Mesaj: 700
berkesimÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Haziran 2014 02:08
Ertan bey selam,
Durumda sorunlu gördüğüm kısımlarda yardımcı olmaya çalışayım.
1. 15 lt 50 canlı için çok dar, canlılar yeterli minerali sağlayamazlar. Bu durumda katkı kullansanız bile yeterli bir hacim değil... Olası yavrulama durumunda bile canlılarınız hayatta kalamayabilir.
2. Bahsettiğiniz değerler çok düşük. Ph 5.5 da canlıların yaşaması bile bence çok büyük başarı. Neocardinia türleri batuhan beyin de deneyimlediği gibi yüksek phda daha verimli oluyorlar. Ph 7 iletkenlik çok sorun değil gibi basit bir düzende zaten yavrularlar.... Bu ph da suyu nasıl elde ettiniz ve niye böyle birşey yaptınız. En incinik türlerde bile 6 ph ın altına düşülmez genelde.
3. Değerlerinizle oynadığınız anda ölümler olacaktır... Gün be gün yavaşça arttırmanızı tavsiye ederim.

Daha detaylı bilgi verirseniz daha çok yardımcı olabilirim. Ama herşeyde önce şu su değerlerinizi çok yavaş ve dikkatli olarak arttıralım. Hacim değişikliği de yapmakta çok büyük fayda görüyorum... Bence kökten bir değişiklik şart.

Bakın timur beydeki değerlere:
http://karidesevi.com/foto_galeri.php?id=4

Gh ve kh o kadar yükselmek zorunda değil, timur bey verimi yükseltmek adına bu değerleri kullanmış fakat hh 10-12 de fena bir değer değil.. Ph a dikkatinizi çekerim 7.8

Cihazınızda bir problem de olabilir. Bilginize


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ErtanGulenÇevrim Dışı

Yönetici
Kayıt: 10/01/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 813
ErtanGulenÇevrim Dışı
Yönetici
Gönderim Zamanı: 23 Haziran 2014 14:33
Bu su değerleri hard akadama toprak ve istanbul/cekmekoy cesme suyu ile saglanıyor. Acıkcası PH'dan ziyade ben iletkenlik ile ilgili sorun yaşıyorum yada düzenlemede yaşayacağım. Zira PH'ı kontrollü bir şekilde yükseltmek sorun olmayacaktır (önceki deneyimlerimden)

50 adet kesinlikle çok fazla fakat 10 tanesi damızlık boyda geri kalan 40 tanesi 3-5 mm arasında diye dusunebilirsiniz. Kaldı ki secici bir üretim için,
Hard akadama kullanmadan hagen kum ile bir kurulum daha yaptım 1 hafta oldu dengenin oluşması için bekliyor, su değerlerini henüz ölçmedim fakat sanırım PH daha yüksek olacaktır. 

Muhtemelen çeşme suyu bana sorun oluşturduğu için (düşük değerler) bundan sonrasında damacan su kullanacağım ki en azından PH 7 civarı olabilsin diye.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir