Salyangozlar


SahinnÇevrimiçi

Kayıt: 10/07/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 152
SahinnÇevrimiçi
Gönderim Zamanı: 31 Aralık 2010 19:44
Merhaba,

üstü su mercimeğiyle kaplı akvaryumuma dışardan canlı koymamama rağmen minik salyangozlar görmeye başladım. Sanıyorum internetten sipariş ettiğim bir bitki ile geldi bu minik yaramazlar. Diskusların bunları yediğini görmedim ama arada camdan koparmaya çalışıyorlar. Fakat en büyüğü yarım santim olan bu salyangozların daha fazla büyümemesi ve yarım santimde kalması bana canlı yem oldukları düşüncesini uyandırdı. Diğer taraftan sayıları gittikçe artıyor. Yetişkin boya gelmeden sayıları nasıl artabiliyor? Su sıcaklığım 29 dereceydi, 30 derece yaptım. Bu salyangozlarla savaşayım mı yoksa kendi hallerine mi bırakayım?

Bir diğer ilginç nokta da alttan bakınca görülen ve su üzerinde adeta uçuşan pire gibi yaratıklar. Sayıları fazla değil. 1 ay önce akvaryuma su piresi eklemiştim. Onların torunları olabilir mi? Salyangoz yavruları sanıyorum yüzeyde uçuşmazlar :)
Saygılar.



  

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Kaan ERDALÇevrim Dışı

Kayıt: 16/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 452
Kaan ERDALÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Aralık 2010 19:53
Kesikli hareket eden, zıplaşarak, sıçrayarak suda yüzen çok küçük beyaz şeylerse bunlar çeşme suyundan gelen cyclops lardır. Netten bakabilirsiniz. Genelde su şartları biraz bozulursa sayıları artabilir. Kendi başlarına zararları yoktur. Akvaryumunuza bir grup kardinal neon falan gibi avcı ve minik balık koyarsanız 1 günde hepsini yerler Tebessüm Aslen iyi bir canlı yemdir.

Salyangoz sorununda 2 kolay çözüm var, cama tırmananları elinizle ezip discuslara verirseniz iştah ile yerler. Kendi akvaryumlarındaki salyangozlardan hastalık kapmazlar, zaten salyangozlar o suya dışkılamakta, o yüzden gönül rahatlığıyla yedirebilirsiniz ezip. Mükemmel protein kaynağıdır.

İkinci yol ise anentome helena isimli katil salyangozdan 4-5 tane koyun akvaryuma, salyangozları yiyerek beslenirler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir