"Profesyonel" akvaryumcuların internet ilanları.


RuHaDaMÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/03/2006
İl: Konya
Mesaj: 314
RuHaDaMÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2013 11:06
Selam Arkadaşlar,
Yeni bir tank kurulumu aşamasında gözlemlediğim bir durumu sizinle de paylaşmak istiyorum. Gerekli bir çok malzemeyi ve canlıyı tedarik etmeye çalışırken internet üzerinden sitemizde veya başka satış sitelerinde verilen ilanlara baktım ve ilan sahiplerine mesajla sorularımı ve ürün taleplerimi yönelttim. Evinde üretim yapan hobici arkadaşların hemen hepsinden makul süreler içinde cevap alırken, bu işi profesyonel olarak yapan büyük üretim çiftlikleri, akvaryumcular ve pet shopların büyük oranından hiç cevap alamadım, cevap verenlerde makul süre içerisinde değildi. 
Bu durum bana biraz garip geldi işin doğrusu. Amacı bu işten para kazanmak olan "profesyonel" insanların zehir gibi olup, hobici arkadaşlardan daha hızlı bir şekilde taleplere ve sorulara yanıt vermeleri gerektiğini düşünüyorum. Hobici arkadaşlarımın çoğu başka meslek erbabı kişiler ama o işlerinin arasında veya kendilerine ait özel zamanlarında bu işleri yürütebilirken, ekmek teknesi bu olan insanların gelen mesajlara cevap vermemesini cahillik olarak görüyorum.
Saygılar.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ufuk4179Çevrim Dışı

Kayıt: 25/01/2011
İl: Kocaeli
Mesaj: 385
ufuk4179Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2013 11:28
Pek çoğu bu işi para için yapıyor size bilgi vermek para kazandırmayacak malzemeyi onlardan alıp almayacağınız belli değil  gelir yoksa sallıyorlar malesef, hobiciler için para 2. planda kaldığından bilgiyi paylaşıyorlar. İşin doğru yapılmasını istiyorlar canlılara değer veriyorlar değer verilmesini istiyorlar.
Her şeyde Hep daha fazlasını isteyenler yüzünden bu halde durum.
Farklı düşünen esnaflarda malesef iflas ediyor para kazanamıyor nedense dikenli olanlar tercih ediliyor farklı sektörde iflasa yakın bir esnafın düşüncesi..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir