Planarya İçin İlginç Bir İlaç


NewbieSametÇevrim Dışı

Kayıt: 19/11/2023
İl: Ankara
Mesaj: 119
NewbieSametÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2024 16:48
[QUOTE=easyac]Bugün tedavinin on beşinci günündeyim. Yaptığım kontrolde yine canlı planaryaya rastlamadım. Tedbir amaçlı koyduğum planarya kapanları da yine boş. Tüm karides, kerevit, balık ve salyangozlar normal. İştahlarında ve hareketlerinde bir anormallik gözlemlemedim. Bitkilerde de bir sorun yok.

Yine de her ihtimale karşı on beşinci günde ikinci doz uygulamayı yaptım.

Artık tanklarımda sıfır planarya var diyebilirim galiba.[:D]


[/QUOTE]
bu surecte yosunlarda bir degisim gordunmu (yosun varsa)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GhostKoiÇevrimiçi

Özel Üye
Kayıt: 25/02/2012
İl: Antalya
Mesaj: 4285
GhostKoiÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2024 17:25
"[B]Karidesleri tamamen bitkisel beslesek yinede oluşurlar mı acaba bende bunu düşünüyorum bir süredir. Bir fikriniz var mı[/B]?"

Karidesleri hiç beslemesek de olur belki. Çünkü tankta oluşan mikroorganizmalardan da beslenebiliyorlar.
Yine tanka giriş yolu ne olursa olsun planarya çok dayanıklı ve hızlı çoğalan bir canlı. Kendi bölünmüş parçalarından da yeni bireyler oluşabiliyor. İlk başta gördüğünüz birkaç tane, günler içinde birkaç yüze çıkabiliyor. Besinleri fazla yemleme, karides yavruları ve salyangozlar olduğu kadar sudaki mikroorganizmalar da olabilir.

"[B]bu surecte yosunlarda bir degisim gordunmu (yosun varsa)[/B]"

İlacın içeriğinin ve amacının yosunla ve konuyla ne alakası var diye sorulabilir.

İlk uygulamadan sonra planaryalar azalmış faka yok olmamıştı. 2. uygulamadan 1 hafta sonra henüz hiç planarya görmüş değilim.

Tuhaf bir konu: İlacın İçeriği neredeyse evde hazırlayabileceğiniz kadar basit. Web sitesi var fakat içerik yok. Firmanın menşei belli değil ve başka ürünü de yok. Tuhaf yani.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

easyacÇevrim Dışı

Kayıt: 15/01/2024
İl: Ankara
Mesaj: 58
easyacÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2024 20:10
[QUOTE=NewbieSamet]
bu surecte yosunlarda bir degisim gordunmu (yosun varsa)[/QUOTE]

Samet Bey, yosundan kasıt moss türleri ise 10 kadar farklı moss türüm var herhangi bir sorun yaşamadım. İstenmeyen yosun ve alglerden bahsediyor iseniz çok şükür yosun problemim yok.

[QUOTE=GhostKoi]İlk uygulamadan sonra planaryalar azalmış faka yok olmamıştı. 2. uygulamadan 1 hafta sonra henüz hiç planarya görmüş değilim.

Tuhaf bir konu: İlacın İçeriği neredeyse evde hazırlayabileceğiniz kadar basit. Web sitesi var fakat içerik yok. Firmanın menşei belli değil ve başka ürünü de yok. Tuhaf yani.[/QUOTE]

İlaçlar bazen tanktan tanka farklı sonuç verebiliyorlar Erkut Bey. Bazen filtre materyali tarafından bir kısmı emilebiliyor veya dekorlar (özellikle volkanik kayalar varsa) tarafından bağlanabiliyorlar. Akvaryumun ph ve kh seviyesi de etkileyebiliyor. Yıllardır dikkat ederim çoğu ilaç yüksek phda daha etkisiz. Belki sizde de böyle durum oluştu. Her ne ise sonuçta ikinci dozda olsa da kurtulmuşsunuz. Sevindim. Planarya belasından ne çektim bir ben bilirim.

İçeriği nane, kekik ve sarımsak yazıyor. Yağlı bir ilaç, iki damla parmağıma damlatıp kokladığımda sarımsaklı nane kokusu alıyorum. Dediğiniz gibi firmanın başka bir ürününün olmaması garip.[EDIT]easyac,2024-01-30 20:12:29[/EDIT]

Beğenenler: [T]241434,NewbieSamet[/T]
Teşekkür Edenler: [T]241434,NewbieSamet[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir