peki ya sonra?


Neothauma Çevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[B]14943,1[/B]
Kayıt: 30/06/2007
İl: Yurtdisi
Mesaj: 3427
Neothauma Çevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2007 19:33
Arkadaşlar bir çoğumuz betaları üretiyoruz ve yavruları büyütüyoruz da.Peki arkadaşlar erkek yavrular kavga edecek yaşa geldiklerinde onlrı ayırırken neler yapıyorsunuz?(yani nereye koyuyorsunuz plastik bardak vb.)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fkarakaserÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]13070,2[/B]
Kayıt: 30/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 2406
fkarakaserÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2007 23:05
Yavruların kavga edecek yaşa gelmeleri yaklaşık 3,5 ayı bulur ve bu süreyi 1 ay kadar uzatmak mümkün, 4 aylık bir yavru satış aşamasına gelir ve elden çıkarırmış olursunuz zaten..

Bir çoğumuz üretiyoruz ve yavruları büyütüyoruz demişsiniz, bunca zamandır forumda takip ettiğim kadarıyla, biri ben olmak üzere beta yavrusu büyüten ve resimlerini yayınlayan sadece 3 kişi olduğumuzu biliyorum..

Saygılar, 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

edoburÇevrim Dışı

Kayıt: 08/10/2006
Mesaj: 50
edoburÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2007 11:24
Merhaba ben de beta üretiyorum fakat ticari olarak düşünmediğim için satmıyorum.Fotolarını da ekleyeceğim. Satmayı düşündüm ama kıyamadım.Alternatifim kalmazsa satacağım.9 yavrum var (10 haziran doğumlular) 27 lt 2 tankın  birinde 3 dişi bir erkek, diğerinde 4 dişi 1 erkek var.Gayet iyi anlaşıyorlar. Üretim yapacak arkadaşlara tavsiyem, verebileceğiniz bir yer bulmadan üretim yapmaya kalkışmayın.Herkese benim gibi dişi yoğun bir dağılım düşmeyebilir.
 
Aslında atla deve değil, kolay çözüm yöntemleri de var.
Hiç birşey yapamazsanız internetten veya akvaryumculardan  betta ayraçları alın, yavruluk tarzı bişey ve maliyetleri 10 ytl civarı. Olmadı kendiniz yapın. Bardak,kadeh gibi ortamlarda başgösteren ısıtıcı sorunu da ortadan kalkmış olur böylece.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

icedearthÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/12/2006
İl: Bursa
Mesaj: 1081
icedearthÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2007 14:28
Zaten forumda benim gördüğüm kadarı ile Faruk abi hariç hiç kimse satılacak kadar fazla sayıda betta yavrusu büyütemiyor.(belki 2 sene sonra bende büyütürüm, şimdi zaman bulamıyorum Tongue) En azından balıkları satabilmek için 20-30 arası bir yavru büyütmüş olmamız gerek ki toptan satış yapalım. Birde aklıma takılan şu. Düşünüyorum ben mesela yavru alıp sonra onları büyütsem bir akvaryumcuya satmam (ne kadar zor da kalsamda). Zaten yeteri kadar işkence görüyorlar. Hobicilere satmak daha mantıklı. Kaldı ki hobicilerde yavaş yavaş bettaya yönelmeye başladılar. Satılmayacağını da sanmıyorum.
Ayırma konusunda da çok sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Yavrular gerçekten uzun süre beraber durabiliyorlar. Bana yavru iken gelen balıklardan biliyorum. Yavru erkekler daha çabuk kavga etmeye başlasalarda (3-4 ay), erkek ve dişi yavrular (4-5 ay) biraz daha uzun süre beraber durabiliyorlar. Hatta dişi diye baktığım bir yavru halfmoonum ve crowntailim vardı. Dişilerle baya bir yaşadılar. Taki erkeklik belirtilerini göstermeye başlayana kadar. Dediğim gibi bu da baya  uzun süre almıştı sonra ayırdım haliyle.   
Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir