Özel Tür Lepistes Tavsiye


cömert-istanbulÇevrim Dışı

Kayıt: 10/12/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 121
cömert-istanbulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2013 03:40
Kendimi banlatamadım. benden kurtulamadınız beyler.

Beğenenler: [T]69738,venomviper[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Orhan ÖNALÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/05/2011
İl: Antalya
Mesaj: 572
Orhan ÖNALÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2013 12:42
O kadar uğraştım banlatamadım kendimi.Ben de de bir gurur var dediniz kendiniz mi talep ettiniz. Olmadı bu zenginlik kattınız bize.İnş istifa nedeniniz bizim kalitemiz ve hobiciliğe bakış açımız değildir.Üzülürüz o zaman ama sizin gitmenizi istemeyiz aramızda görmek isteriz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SkystreamÇevrim Dışı

Kayıt: 03/06/2012
İl: Malatya
Mesaj: 102
SkystreamÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2013 16:07
[QUOTE=cömert-istanbul]Kendimi banlatamadım. benden kurtulamadınız beyler. [/QUOTE]

Aman abi demeyin öyle şeyler. Sizin sayenizde özel varyete lepisteslere özenir gibi oldum. Şimdi yine vazgeçirmeyin. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cömert-istanbulÇevrim Dışı

Kayıt: 10/12/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 121
cömert-istanbulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2013 02:14
Yaşlandıkça alıngan oldum biraz. Deli saçması açıklamalara saçma sapan cevap gelince sinirlerimi kontrol edemez oldum.Ya karşıdaki anlamamakta inat ediyorsa bana ne. Kim ne zırvalarsa zırvalasın değil mi.? Moderasyonda da değilim.Kimsede bana bu yönde hesap sormuyor ,bana ne oluyorsa artık.

 Ekomide Laissez faire diye bir tabir var. kelime anlamı serbest bırak gibi olsada ," Bırakınız yapsınlar" diye ifade edilir. Kimseye müdahale etme , bırak ne halt yerse yesin , düşe kalka doğruyu görmeyi öğrenir. Cıss larını kendine sakla. Anlayan yazılanı çizileni anlar zaten , Anlamayan da cırmalasın dursun. Metilen mavisini balık için üretilmiş dezenfektan zannetsin dursun. Ota boka herşeye tuz bassın.bana ne hakikaten.

İnsanların egolarını tatmin edebilmek için yaptıklarını ne diye düzeltmeye kalkarsın ki. Bırak  o kendi yarattıkları dünyalarında mutlu mesut yaşasınlar. Eşeklik bendeki ne diye kurcalarsın , neyse yaw  boşverin..

Karl Marks diye güzel bir abi,  ki kendisi aynı zamanda alaman bir düşünür olur. Sosyal toplum yaşantınsı ile bir çok teori üretmiştir. Bunların geneline marksizm denildiği gibi , bunlardan bizi ilgilendiren olanı "Metafetişizm " ve akvaryum hobisindeki " İnsanlar mazosişt değil ise parası da çok değil ise , neden aynı hataları yapmakta israr ediyor"  olayını bence  en iyi açıklayan teoridir.

 Fetiş, metiş ne oluyo yaw.?  İyice coştum bu aralar.

   Metafetişizm kavramının genel açıklaması şöyledir: Gelişen kapitaliz ve emek sömürüsü neticesinde , insanlar birbileriniyle olan ilişkilerini metalar , Yani para ile satılan , ticari değeri olan eşyalar üzerinden yapar. Böylece insanlar birbilerine yabancılaşır. ilgi insana değil o kişinin sahip olduğunadır. Herhangi bir eşyaya hobi veya tutlku olarak değilde , ticari mal , bunun değeri ve bunun sahibinin statü sahibi olmasıdır.

 Amaç keyif almak değil bu metaya sahip olunarak , diğer fertlerden  kendisini üstün görmektir Tutku olarak değil de ticari mal ve bunun değeri olarak bakarlar. Amaç değil de araç olarak bakarlar. En pahalı malı almak , O insanı diğerlerine nazaran daha üst sınıf bir insan haline getirir.Getirmelidir. Ödenen bunca bedelden dolayı getirse iyi olur . Olmayan insanlar bu metaya sahip olamaması sebebiyle saygı göstermelidir.

 İnsanlar hiç ihtiyacı olmadığı halde veya kullanmayı beceremeyeceğini bildiği halde neden piyasadaki en pahalı akıllı telefonu alır.?  İlk düşünce kendilerine bu telefonu layık gördüğü için ikinci sebep bu telefona sahip olmak sahibine bu telefonu olmayana göre kendisini daha üstün hissettirdiği içindir.  I-Phone 5 s çıktı mı .? Hemen alın , koşa koşa gidip alın.I-phone alana madalya takıyorlar.I- Phonu olmayan kız bile vermezler.

 Çok yoğun trafiği ollan İstanbul - Ankara gibi  bir şehirde yaşadığınız halde gidip neden 1 milyon dolarlık ferrari alırsınız.? Bu aracın en genel özelliği çok  hızlı gitmesidir. Ancak yoğun trafikten dolayı zaten gidemezsiniz. Peki neden özellikle bu marka alınır ?  Aracınız nedir. ? Ferrari.duyanın ilk teopkisi  Oooooooooo . Ferrari alacak kadar zengin bir eleman mış. Direkt beyefendi statüsündesiniz. Otoparkçı bile esas duruşta bekler. Bir trafik çevirmesine tofaşla girerseniz polisin size tavrı ne olur. ? ferrari ile girseniz ne olur.?

 Bu yüzden insanlar hiç ihtiyacı olmasa veya muadillerini çok daha ucuza satın alabilecekleri halde , bu tür satın alma yoluna giderler.  Öncelikli amaç ego tatmini sonraki amaç yüksek statü sahibi olabilmek ve böylelikle diğer kişilerden üstün olduğunu hissetmektir.


Bunu akvaryumdaki örnekleri ne olabilir. ?

Biz ciclidsciyiz.. Canlı doğuran mı. hahhh   o ney yaw. Ciclidls beslemeyi tecrübe bakımından statü göstergesi olarak görmek diyelim.

Diskuscuyuz demek olabilir mesela. İnsanlar neden bunu üstüne basa basa söyler ? Diskusta bir ciclids türü olduğu halde ciclidsciyiz denilmez. Diskuscuyuz. Diskus önemli balıktır , herkez besleyemez. Pehhhh demek ki diskusa bulaşmamak lazım. Diskuscuyada bulaşmamak en iyisi değil mi.?

F0 balık almayıda bu olaya dahil edebiliriz. Neden gen çalışması yapılmayacaksa  saf olması tallep edilerek F0 balık aldındığına dair , alıcılardan halen doğru düzgün bir açıklama yapılamamıştır. Yapıldıysa da link atın ben göremedim. F0 balık aldım. Sebep ? eee aldım. iyide neden? Daha iyiymiş. neye göre daha iyi. ? kime göre daha iyi.?  eeee iyi işte saf balık.Hayırdır gen veya genetik çalışma felan . Yooo  ama aldım. İsitiyorum. O zaman iyi ne diyelim. iyidir iyi. iyi olmasıda iyi bir şeydir. Bu durumda F0 almakta iyi bir şeydir. Almak lazım.

 

 Maddi olmasada manevi tatmin için de forumlarda şöyle bir genelleme de yapılabilinir. Konu veya sorulan soru hakkında saçma sapanda olsa , sorulan soru hakkında hiç bir bilgi bilinmese dahi mesaj sayısı fazlalaşsın , mesaj sayısına bakan USTA desin diye  bilmesekte her şeye yorum yazılır. hatta +1, katılıyorum yazmak veya similey atmakla , hakikaten konuda bahsedilen açıklama katılmak amacıyla değil de sırf mesaj sayısını şişirmeye  gayret etmek amacııyla diyelim.
Amaç ego tatminidir. Cömert Usta.. Pehhhh  kulağada fena gelmiyor hani haa.Ancak deseler ne olur demeseler ne olur. desler boyumuz mu uzar demeseler sakalımız mı kısalır.? Nedir sahi bu usta desinler sevdası? Yıllardır aynı olay.

 Bir sonraki aşama krallık ilanıdır. Artık ağızdan çıkan fermandır. Sorgulanamaz. hele hele dediğin yanlış hiç denilemez. Kral O , hiç kralın sözüne inanılmaz mı.?  Tuz at. emrin olur derhal. Aman ha sakın neden tuz , tuz atınca ne oluyor ki felan diye soru sormaya teşebbüs bile etmeyin. Kralı kızdırmayın.

Hele hele benim gibi bakteri veya mikrop kırmak amacınız varsa atmanız gereken miktar balığın osmotik basınca dayanabileceği  seviyelerin çok çok üstündedir gibi kafa karıştıran kralın fermanının tersleyen kelimeler asla edilmez. Osmotik mozmotik bu nedir yaw.?  kral demiş işte. bitti gitti. Yoksa 5 maymun hikayesindeki gibi diğer kolpacı krallar birleşir , 5 maymun kral olarak sizi sözleriyle  dövmeye kalkar. Neden dövmeye kalktıklarını kendileride bilmez ama  töre böyle, krala karşı çıkılmaz.  bakmayın ben deliyim  kafama göre ne istersem derim. .kral neymiş , Tillahını tanımam.


 Hobi için gerek ekipmanın en pahalısı ve gerek se  en pahalı balıklara sahip olmak için , ne kadar çok para harcanırsa O kadar usta bir hobici olunduğu zannedilerek , Bunlara sahip olunduğu için çok saygı beklemek gibi özetleyelim. Kaliteli ekipmana sahip olmak iyidir. Ama kalitesinin ne olduğunu kıyaslayamayacak kadar habersiiz gidip en pahalı ekipmana para atmak , boşuna yapılmış masraftır. Para kolay kazanılmıyor.Saçmak için yanıp tutaşanada diyecek bir şey yok. Para kiminse nasıl isterse öyle harcar.

 Zaten benim derdimde çok para harcayarak bunun yapılmayacağını anlatabilmek.Doğru zannettiğimiz yanlışların neden yanlış olduğunu idrak edilebilmesi için detaylı açıklamalar yazmak.

 
 Bu yüzden arkadaşlar birleşin ve toplu halde beni şikayet edin. ben kendimi banlatamadım. Siz birlik olun banlatın. Yoksaaaa başlarım hurafe açıklamalarına , ona buna karışmaya , yazılan yalanları yazanların yüzüne vurmaya .  Mazallah forumda infial çıkar, huzur kalmaz. sistem çöker . aman haa.Siz siz olun ben ne diyorsam körü körüne inanmayın mutlaka açıkalama , kanıt, bilgi , belge , video , link isteyin. Ama bunu sadece benden isteyin , Kazayla kraldan ustadan falan istemeyin. yaptı , oldu.İnanın ve aynen uygulayın. belki olur.Olmadıysa hata sizdedir. Kral hata yapmaz.

 Uzun yazmama ve kullandığım üslüba çok şikayet geliyormuş.Banlanana kadar aynen devam etmeyi düşünüyorum. Karl marks'ıda akvaryum açıklamalarına  dahil ettim ya. İyice çoştum bu aralar hakikaten .

 Yazı bitmişitir. dağılın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Orhan ÖNALÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/05/2011
İl: Antalya
Mesaj: 572
Orhan ÖNALÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2013 03:02
Ne dağılması siz yazdıkça toplanıyoruz. Hobiden ziyade edebiyat,felsefe,sosyoloji,ekonomi herşey var. Ve de ricam yazıları okuyup,anlamış gibi yapıp ta yorum yazmaya kalkanlar lütfen yazmasınlar.Uzun geliyorsa yazdıklarınız kimse okumak zorunda değil. Ayrıca da eleştirmek banlanma nedeni değildir,kimi ya da hangi olayı isterseniz eleştirirsiniz.Karl Marx' tan başlayarak onun bahsettiği kapitalist sistemin nasıl akvaryuma kadar yansıdığını anlatmak için güzel  bir örnekti.Anlamsız değil bence.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cömert-istanbulÇevrim Dışı

Kayıt: 10/12/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 121
cömert-istanbulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2013 03:40
Olayın özeti aslında şöyle bir şey. ( üzerine tıklayınca resim büyür. ( Umarım ))



Uploaded with ImageShack.us






Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Orhan ÖNALÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/05/2011
İl: Antalya
Mesaj: 572
Orhan ÖNALÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2013 19:23
Anlayamayanlara duyurulur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cömert-istanbulÇevrim Dışı

Kayıt: 10/12/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 121
cömert-istanbulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2013 14:04
Hobide giden masrafları bir şekilde telafi etme yolları aramaya son.Ahanda size  çözüm.Kendi masrafını rahatlıkla çıkartacak , beslenecek en idael canlı.

  http://www.sahibinden.com/ilan/hayvanlar-alemi-deniz-canlilari-ahtapot-ahtapot-polat/detay

Ahtapot beslemeyemi başlasak ne. ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Orhan ÖNALÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/05/2011
İl: Antalya
Mesaj: 572
Orhan ÖNALÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2013 23:17
Hobicilikte sınır yok Cömert Bey. Neden olmasın. Denemekten zarar gelmez.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cömert-istanbulÇevrim Dışı

Kayıt: 10/12/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 121
cömert-istanbulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2013 00:48
Orhan bey yazan çizen yok. Bu satten sonrada size tavsiye geleceği falanda yok gibi .Benimde bu aralar başka bir forumda ( motorsiklet  ile alakalı ama sataşanlar siyasi takılıyor.  ) giydirme yapmam gereken bir kaç konu var. Bu yüzden hurafe yazmıyorum. veya sorunuz varsa merak ettiğiniz bildiğimi yazayım

Diyorum ki sizin şu akvaryumu veya akvaryumları bir görsek.sağını solunu bir didelesek. Ne var. ? niye var ? ne yapsanız daha iyi olur.? gibisinden bir istişarede bulunalım.
cömert-istanbul2013-01-30 00:48:53

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Orhan ÖNALÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/05/2011
İl: Antalya
Mesaj: 572
Orhan ÖNALÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2013 23:08
Cömert Bey zaten benim lepistes merakım l144 lerin dipte olmasından dolayı akvaryum boş göründüğü için uygun bir tür aramakla başladı. Linkini koydum.Şu an gördüğünüzden dekor olarak farklı ama ben fazla estetik değilim onun için dekordan ziyade içinde canlı olması yeterli benim için. teknik olarak bilgili olmadığımı düşünsem de iyi baktığımı düşünüyorum. ısı,iletkenlik,ph, nitrat testlerini düzenli olarak yaparım.Düzenli besleme yaparım.Düzenli su değişimi yaparım.Değerlerin sabit kalmasına dikkat ediyorum tabi ki tedaşın izin verdiği ölçüde.Tesadüf biraz yavru da aldım sorunsuz gidiyorum bakalım nasıl olacak.

http://www.akvaryum.com/Forum/gozbebeklerimsafkan_l144_longfin_blue_eyelerim_yeni_fotolar_sayfa_3_k640028.asp

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OrhansÇevrim Dışı

Kayıt: 20/01/2010
İl: Bursa
Mesaj: 21
OrhansÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2013 09:33
Konu 10 sayfayı devirdikten sonra bir "Kıllangıç" bombası da ben atayım ortaya:

Herkes bir türkü tutturmuş gidiyor şu sıralar, özel tür, özel varyete vs. vs.
Geçen yıllarda Lepistes besliyorum, ama özel tür haaa... dandirikleri ile karıştırılmasın, çok möhüm iş yapıyom, bu sebepten çok da möhüm kişiliğim diyenler Moscow Blue/Green/Black bakarken son zamanlarda herkesi bir Albino Full Red merakı sardı.

Bana sorsan derim ki arkadaş ne hoşuna gidiyorsa onu besle, senin için özel olan sana en fazla hitap eden türdür. 

Ben derim Tuxedoların hepsi güzel, çaktırmadan bilgiyi değil de bilgiye nasıl ulaşılacağını göstermeye çalışan Cömert Abimiz de sana Red Lace varyeteleri der (Cömert Bey, her ne kadar kargo muhalefeti nedeni ile olmadıysa da mutlaka İstanbul'a uğradığımda müsait olursanız almaya geleceğim).

Bu zevk meselesidir, kimi envai çeşit renkte karma lepistes bakmak ister, kimi de tek bir türde yoğunlaşır.

Cehaletimizi mazur görürse getireceği değişik yorumu merak ederek Cömert Bey'e sormak istiyorum: Özel tür nedir Ağabey? Sendikalı olan mı? Yoksa Harranlı olan mı? Yoksa Albino olanı mı?


Bir Golden Yellow Tuxedo'yu Moscow Blue veya RREA Full Red'den daha az özel yapan nedir?
Nadir olması mı? öyle olsa yer gök Full Red oldu en dandik balık olması gerekmiyor mu?

Saygılar ve sevgiler

Orhan Özger
(Namı Diğer "Orhans")

 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cömert-istanbulÇevrim Dışı

Kayıt: 10/12/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 121
cömert-istanbulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2013 01:35
Merhaba bursalı Orhan bey.

( bilmezdim kargocuların bu kadar hain ,
 bu kadar kifayetsiz olduğunu  ,
Sizde gönderi yapma derdine
düşmeden önce.

Bir kargocu var biliyorum.
herşeyi göndermek mümkün .
epeyce yaklaştım duyuyorum
ama bulamıyorum .

Kısaca  Tövbe or not tövbe, İşte bütün mesele.)

Ben hiç kimseye kafadan red lace tavsiye etmem Orhan bey. hatta dünyada cehennem ızdırabı yaşamak isteyen varsa hiç durmasın RREA red lace 'e bir bulaşsın. hatta seçici üretim yapsın. Babaya en yakın kuyruk desenini bulmak için elinizde çeşitli büyütme oranlardaki optiklerle günlerce- haftalarca tırmalayıp durursunuz.

 Ve her zaman  siyah gözlü varyete ile başlanmasını söylerim. çünkü albino olanlar en ufak su akıntısına duyarlılar. Zifiri karanlıkta bile doğan yavruları  yüzerken yaptıkları su hareketlerinden bulup yeme becerisine sahipler. Rafya olayı biraz hikaye kalıyor burada. Siyah gözlü olanlarda  Allahtan bunun gibi bir meziyet yok.

 Bana göre özel tür nedir. ?

Eskiden leopar, alman ve mozaik türlerden başka bulmak mümkün değildi. Zatemn bunlarda kırma olduklarından her yavru piyango gibi her zaman süpriz sonuçlarla gelir. Her zaman   ne anneye nede babaya benzer. Çünkü karma akvaryumlarda  babanın kim olduğunu eğer tek değilse belirleyebilemk çok zor.

 Bana göre varyete lepistes  anne ve babaya tıpatıp benzeme garantisi olan nadir bulunan ve güzellikleriyle hakikaten bakanı kendisine aşık eden ve kolay bulunamadığı için gerekirse gelmesi aylarca beklenecek kadar aranan lepistestir.

 Herkezi yanıltan iki olay var. İlki  alır üreti satarım diye bu işe balıklama dalanlar.Sanki ilanı verince millet kuyruğa giriyor. herkez ilan açınca dışardan bakan bir kişi bu işte iyi para var zannededip herkez bu işe soyunmaya çalışıyor. Ama arkadaşlar inanın bunların verilen ilanlarda zannedildiği gibi ciddi bir satış sürümü yok.İlan çok alan çok fazla yok.

 İkincisi adam açıyor bir başlık veya satış ilanı aynı akvaryumda bir kaç varyete açıkca görünüyor Ama  ilanı "safkan tür" diye veriyor. Nasıl safkan mış bu?  eee aldığında safkanmış. Peki yavrular  neye göre  safkan ? ee kırımızı ya işte full red bu. Kuyruk kuyrukluktn çıkmış ÜSt dorsal darmaduman olmuş , renk desen ucuz çin malı gibi birkırmıız ama full red Yersen. Rakamda 5-10 lira olunca  millet bunları üretip 50 ye satarım sevdasıyla saldırıyor.

 Beyler 50-100 lira gibi varyete alanlar balıkların ıncığını zıncığını didikler. Üreyenler satılmayınca ve balık üremeye devam edince aynı balık 10 lira 5 lira  maksat vatandaş güzel balık görsünmüş. İnanan inanır.


 İlk başlarda çok bulunmadığı zamanda bazı varyeteler bulunamadığından dolayı sahibi için  hakikaten çok  kıymetli olabiliyorlar. Aynı şekilde üretildiklerinden çoğu bir varyetenin diğerinden emek ve zahmet açısından çok daha kıymetli olduğuna inanmıyorum. Ne kadar nadir ise o kadar pahalı ancak belirli bir süre sonra üreten ve satan o kadar çoğalıyor ki , ne nadirliği kalıyor ne de yüksek fiyatı. Bu sefer başlıyorsunuz seçici üreten kişilerden kusursuz balık aramaya.Onuda yapan kişi sayısı tank sayısı ve maliyetlerin ağır olmasından dolayı ne yazık ki çok az.Elimde olsa dahi satmayacağım varyetelerim var. Yani bende olduğunu bilseniz dahi satılık değil. Bu yüzden varyeteyi kıymetli yapan asıl unsur , satın almak isteyen bunu ne kadar istiyor,  satmak isteyen elinden çıkartmak için en az kaç paraya ödenirse razı olur. Ortak rakamda buluşursa satış oluyor. buluşulmazsa piyasada balık çok.Ama hem maddiyat bakımından hemde aradığınız özellikleri taşıyanları bulmak hakikaten zor.

 Hele hele bunca yaptım olducu ve tuz canavarının arasından ne yaptığını bilen, sorduğunuz en ilginç soruya bile cevap verebilecek üretici bulmak ... O en zoru Orhan bey.

İstanbula geldiğiniz vakit,  halen elimde akvaryum olursa ve içinde de halen red lace olursa , benimde o aralar elimde fazla olursa ve  satıcı ruh halinde olursam , elbette görüşelim.
cömert-istanbul2013-02-01 01:38:49

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yaminkutluÇevrim Dışı

Kayıt: 29/12/2010
İl: Izmir
Mesaj: 133
yaminkutluÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2013 04:47
Cömert Abi, eline diline yüreğine sağlık.. Mükemmel paylaşımlar, harika açıklamalar... İnsanlara uzun süredir anlatamadığımızı sen uzun uzun anlatmışsın. 

Bana göre eve bir duvar süsüymüşcesine konan ve üzerine gerçek emek harcanmayan akvaryum hobi değildir. Evin bir süs objesidir. Bundan da öteye gitmez ki çoğunlukla bu balıklar da eziyet altında beslenmektedir. Şöyle düşünün, bir otele görsel amaçla konulan akvaryum o oteli hobici mi yapar? Ya da hastane vs vs..

En son gelen elektrik faturam 487 lira, diğer harcamaları yazmama gerek yok. İthal olarak gelen fiyatlar belli, bunca emekle satılması gereken fiyatlar da belli. Uzun zamandır üzerine çalıştığım lepistesi de burada göstereyim, benim için bu bir başarıdır, ben bundan keyif alıyorum. Ev objelerinden değil hobimden fotoğraflar..

RREA Red Tail Snake Skin High Dorsal





yaminkutlu2013-02-01 04:48:32

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir