Oscar (astronot) bakmaya başlıyorum


aquachemistryÇevrim Dışı

Kayıt: 02/11/2007
İl: Ankara
Mesaj: 142
aquachemistryÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Kasım 2009 12:45
2 yıldır atronot besliyorum ve arkadaşlar zaten bir çok şeyi yazmış. Bende kendimce aklıma gelenleri yazmaya çalışacağım..
1- Tek tür yapın. Ve asla sonradan balık eklemeyin. Balık sayınızı az tutun. İlerki süreçte anlaşan 2-3 balığı bakıp diğerlerini vermeye çalışın. Hiçbir boyut astronot yeterli değildir. Ancak düzenli dip çekimi yaptığınız sürece o akvaryumda 4 astronot bakabilirsiniz.
2- Havalandırmanız güçlü olsun, dış filtre muhakkak gerekli.
3- Haftada 1 dip çekimi şart. (%20)
4-Sıcaklık 27-28 de dursun. Isıtıcıyı korumalıksız kullanmayın. Şimdi değilse bile ilerde muhakkak kırarlar. Buna cıvalı termometrelerde dahil. Ve cıva zehirlidir. Aman dikkat.
5-Beslenmelerinde çeşidi bol tutun. Tetra doramin, sera granuar gibi yemlerin yanında ufak boyda tetra bits de verebilirsiniz. İlerki dönemlerde arada bir salatalık parçası, marul vb vermeye ve alıştırmaya çalışın. Haftada bir gün aç bırakmak iyidir. Hiç değilse yeşillik verebilirsiniz o gün.
6-Akvaryuma az miktarda kaya tuzu atmak faydalıdır. İlaç olarak Pek bişey kullanmadım. Ama metilen mavisi her zaman işe yarar.
7- Dekor olarak pek bişey kullanmayın. Zira akvaryumunuz çok büyük değil. Yüzecek açık alanlar daha iyidir. illa kullanacaksanız mango kökü kullanabilirsiniz. Suyuda yumuşatacaktır. Suyu sertleştiren midye kırığı veya mercan kırığından uzak durun ve ph ile fazla uğraşmayın.

Son olarak sıradan bir akvaryum balığı beslemediğinizi unutmayın. Sandığınızdan çok akıllıdırlar. Sizden başkası yem verince yememezlik edebilir. Yemi beğenmediği zaman dipe çöküp ölü numarası yapabilir yan yatabilir. Bu oyunlara gelmeyin. Sizi yönetmesine izin vermeyin :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

newblooddÇevrim Dışı

Kayıt: 02/11/2009
Mesaj: 68
newblooddÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2009 02:10
Yeni ekledğim fotoğralara bakarsanız (3.cü sayfa) astronotlarımı gçrebilirsiniz :)

Tekrar yorum yapan herkese teşekkür ediyorum..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aLLeSaNDRoÇevrim Dışı

Kayıt: 17/10/2009
İl: Bolu
Mesaj: 281
aLLeSaNDRoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2009 04:13
Maşallah gerçektende çok güzeller. İnş. sağlıklı ve mutlu bir şekilde büyütürsünüz.

Daha şimdiden canavar gibiler ve ilerde 4 e düşürebileceğinizi sanmıyorum çünki birinden bile vazgeçemeyeceksiniz. 

İyi bayramlar
İyi geceler
Sağlıklı astronotlar dileğiyle

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

anger.03Çevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 13/10/2009
İl: Aydin
Mesaj: 653
anger.03Çevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2009 14:19
Aslında bakarsanız çok özendim bende zamanında beslemiştim sanırım o siyah oscara jaguar falan deniyordu tam hatırlamıyorum ama sizden bir şey isticem unutmazsanız 3 ay sonra balıklarınızın resmini tekrar istiyorum tahminim 20 cm i bulacakBig%20smile..iyi bayramlar sağlıklı balıklar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

newblooddÇevrim Dışı

Kayıt: 02/11/2009
Mesaj: 68
newblooddÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2009 02:55
[QUOTE=anger.03]Aslında bakarsanız çok özendim bende zamanında beslemiştim sanırım o siyah oscara jaguar falan deniyordu tam hatırlamıyorum ama sizden bir şey isticem unutmazsanız 3 ay sonra balıklarınızın resmini tekrar istiyorum tahminim 20 cm i bulacakBig%20smile..iyi bayramlar sağlıklı balıklar... [/QUOTE]

3 ay değil haftalık resimlerini çekiyorum zaten,emin olabilirsiniz-ki 3 ay sonraya kalmadan zaten  burada bu güzel canlıların resimlerini yayınlamaya devam edeceğim..

Ayrıca bir problemim oluştu,kardeşim kalkıp oscar almış,benimkilerden yaklaşık 2 kat kadar büyükler..Aldığı akvaryumcuya geri götürmek istediğinde akvaryumcu 2 adet 8cm lik oscara 1 adet sarı prenses vereceğini söylemiş..Kardeşimde ben oscar bakıyorum diye (birtanesi de ileri derecede hasta) ikisinide tutup bana getirmiş..

tabiykide kardeşimin tankından gelen sudaki oscarları öncelikle tuz tedavisine tabii tuttum,yaklaşık 20 dakika kadar tuz çözülene kadar plastik bir kapta yaklaşık 5 litre suda beklettim,sonrasında sağlıklı balıklarımın yanına koydum..

Herkes halinden memnun ancak ben kardeşimin sürprizinden hiç memnun değilim..

6 Adte oscar ve 2 tanesi 8cm büyüklüğünde..benim bu dertlerden kurtulmak için heralde kardeşimi terbiye etmem lazım..

Balıklar gayet uyumlu ve sağlıklılar fakat içim rahat değil.Akvaryuma hareket geldi bu güzel birşey ancak yakın zamanda kavga da gelecek biliyorum,şimdi kara kara düşünüyorum...

Elimen geldiğince yakın zamanda fotoğrafları güncelleyeceğim.. (çözünürlük büyük olduğu için zor açılıyorlar ama abuk subuk fotoğraf ta eklemek istemiyorum)

Herkese youmları ve tavsiyeleri için teşekkür ederim,Sağlıklı akvaryumlar...







http://img42.imageshack.us/g/img1334g.jpg/

(ilginçtir fotoğraflardan albinonun rahatsız olduğunu keşfettim ve baktığımda ciddi şekilde ısırılmış halsiz durumdaydı,iuan kurtarmak için çabalıyorum ama ümitsiz görünüyor)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

taneerÇevrim Dışı

Kayıt: 14/05/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 8
taneerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2010 16:27
Konuyu hortlatmış gibi olacağım ama bu konu ve yazılanlar benim çok hoşuma gitti :-) Benim de 2 tane eski (17-18cm), 2 tane de de yeni albino (5cm) oscarlarım var. Arkadaşların yazdığı herşeye tek tek katılıyorum, tek bir tanesi hariç. Hiç bir zaman tanka elimi soktuğum zaman agresif olup saldırganlık göstermedi, aksine elime, avucuma kadar gelip sanki kendisini sevdirmek ister gibi bana eşlik etti. Çok enteresan birşey yazacağım oscarlarla ilgili, yazacağım şey oscar beslememiş birisine çok saçma gelebilir, sonuçta bu bir balık.. Onları her sabah işe gitmeden (07.00) ve her aksam eve geldiğim zaman (18.00) çok düzenli olarak beslerim. İnsanlık gereği bazen eve 3-4 saat geç geldiğim zamanlar olur. Böyle zamanlarda oscarları beslemek istediğim zaman kesinlikle ve kesinlikle yem yemiyorlar! Diğer balıklar her zamanki iştahları ile yeme saldırırlar ama o iki büyük oscarımın burnunun ucunden geçen yeme dönüp bakmaz, ağzını sürmez.. Evet kulağa çok saçma ve inanılmaz geliyor ama bu derecede hassas hayvanlar..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bosverÇevrim Dışı

Kayıt: 31/05/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 182
bosverÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2010 09:48
Oscar akvaryumunda vatoz beslenmemesini önermenin sebebi nedir? Vatoz almak üzereyim benim keratalara da.

AYrıca balıklarınız çok güzel. Yeni resimleri yok mu?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

taneerÇevrim Dışı

Kayıt: 14/05/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 8
taneerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2010 10:59
Dün yazdığım "Astronotlarım hiç agresiflik göstermedi bugüne kadar" lafımı geri alıyorum! Dün akşam gittiğimde şu manzarayla karşılaştım..
 
 
Evet, astronotumun ağzındaki kocaman bir tinfoil barbus :( Oysa düne kadar mutlu-mesut şekilde yaşıyorlardı, hiçbir kavgalarını görmedim. Anlamadığım şey o kadar hantal bir balık olan astronot, son derece hızlı ve çevik olan tinfoili nasıl yakalayıp yutar?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FG1978Çevrim Dışı

Kayıt: 15/06/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 3
FG1978Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2010 18:56
Merhaba
 
forumu uzun süredir sessiz ve sakin bi şekilde misafir olarak okuyorum
 
astronot konusunda bende bikaç bişey eklemek istedim
 
100*55*40  akvaryumum var
dış filtrem var
çok güçlü havalandırmam var
 
10 tane 8-12 cm civarında boylara sahip malavi karma akvaryumuma
bundan yaklaşık 9-10 ay önce 1 tek albino astronot ekledim
baktım sorun yok
yanına 2 tane daha aldım
 
yaklaşık 9 aydır falan karma olarak büyüttüğüm hatta 3-4 sefer yavru aldığım (malavi) akvaryumumda son 2 haftadır çok aşırı artan sıcaklardanmıdır neden bilmiyorum terör dalgası esiyor
son 10 günde 3 tane chichled astranotların ciddi taarruzu sonucu mefta oldular..
balıkları yemeleri mümkün diil zira hepsi cok büyük . ama göbekten (alttan) dalıyorlar ve balığın içinde kalıcı zarar veriyorlr.
daha sonra o zarar gören balığı hernekadar yedekte duran ufak akvaryumda tek başına iyileştirmeye çalışssamda başarılı olamadım..
 
aklıma takılanlar
kış mevsimi boyunca sıcaklk hep 26 derecede sabit durdu
ama son dönemde sıcaklık malesef hep 29-30 derecelerde... akvaryumun bulundugu odada tüm perdeler sımsıkı kapalı ama ev batı cephesine baktığndan çok fazla akşam güneşi oluyor
 
artan sıcaklık bu balıkları agresifleştrirmi ? bana sanki bunun etkisi var gibi geliyor..
 
ne yapıcam derken sanırım tek çarem
akvaryumu bölmek
 
astranotlarımı bi arkadaşıma vereceğim gibi duruyor
bu arada astronotlar 19-21 cm civarındalar... baya büyükler yani..
chickledler 13-15 cm civarındalar şuanda..
 
değerli yorumlarınızı bekliyorum...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bosverÇevrim Dışı

Kayıt: 31/05/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 182
bosverÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2010 23:59
19 cm lik bir atronot bayağa büyümüş demektir. Bu tarz görüntülere daha önce rastlamamanız şans olmuş bana kalırsa. Astronotlarınız o 15 cm lik balıklarınızı da yemek için gerekeni yapar. Ayırmanız herkes için en iyisi olacaktır.
 
Şunu da eklemek isterim 2 arkadaşın astronotları geçen günlerde yumurta döktüler. Belki bu dönemler üremeyi tetikliyor olabilir. Buna istinaden baıklarınızda aşırı sertlik görmenizi tetikliyor olabilir ama yine de balıkları ayırmanız şart.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir