Neon tetralarda davranış değişimi


gogolÇevrim Dışı

[B]10605,2[/B]
Kayıt: 01/02/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 359
gogolÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2014 11:31
  Neon tetralar bildiğiniz gibi etobur balıklardır. Bir çok bitkili tankın gözdesi.Genellikle karideslerle birlikte bakılıyor ve karides yavrularını hiç affetmeden yiyorlar.
  Geçenlerde karides akvaryumu olarak idame ettirdiğim nano tankıma küçük bir grup neon tetra ekledim. Tankta başka balık yok. Başlangıçta sürü davranışı gösterip gördükleri ilk yavru karidesi aralarına alıp bi güzel mideye indiriyorlardı( körü bi tecrübe oldu). Yalnız bir kaç gün sonra kendilerin aşırı güvende hissetmelerinden olacak sürü halinde gezmeyi bırakıp daha cok bireysel takılmaya başladılar; ve aslında işin daha ilginç yanı burunlarının dibine kadar yaklaşan yavru karideslerin kılına bile dokunmamaya başladılar. Neon tetralar galiba karma akvaryumlarda kendilerini güvende hissetmediklerinden sürü davranışı gösteriyor ve daha saldırgan olabiliyorlar(muhtemelen diğer sürü balıkları gibi).
  Belki bu gözlemim nano tanklarda neon ve karides beslemeyi düşünen arkadaşlara yardımcı olabilir.

gogol2014-05-21 11:33:46

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

closerÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/06/2009
İl: Balikesir
Mesaj: 761
closerÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2014 11:48
Akvaryuma ilk eklendiğinde aynı cins balıklar genelde bir yerde toplanıyor. Ama daha sonraları münferit geziyorlar. Bu bizde de öyle sanki:) Mesela aynı okuldan ya da aynı mahalleden bir arkadaş grubu askere gitse ilk önce hep birlikte geziyor. Ama sonra herkes kendi başına takılıyor. Garip bir benzetme oldu ama öyle.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erdoganÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/03/2009
İl: Kocaeli
Mesaj: 273
erdoganÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2014 13:55
Merhaba, tahminim gözleminiz sürü psikolojisi ile ilgili, kalabalık grup içinde yem alabilmek için karidese karşı daha agrasif davranmışlar.
 
Akvaryumda kendilerini güvende hissedip tek tek - daha seyrek gruplarla gezmeye başlayınca rekabet güdüsü ve dolayısıyla agresif davranışlarda azalmış.
 
Ancak sonuç değişmeyecektir - açken karides yavrularını götüreceklerdir.
 
Selamlar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir