Neden forumdan uzaklaştık?


BUZKENT36Çevrim Dışı

Kayıt: 02/01/2007
İl: Kars
Mesaj: 115
BUZKENT36Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Kasım 2011 15:44
[QUOTE=serengeti] [QUOTE=BUZKENT36]Anladıgım kadarıyla artık balık beslemıyorsunuz hobıden kopmussunuz zaten forumdanda alıp vercegınız pek bişey kalmıyor ortada
[/QUOTE]
 
Benim için söylüyorsanız hobiden uzaklaşmadım balık besliyorum şu an.
[/QUOTE]

konuyu açan arkadaş için dedim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

B.Can AkgüllerÇevrim Dışı

Kayıt: 09/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 499
B.Can AkgüllerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Kasım 2011 21:48

Ben çok eski bir üye değilim ama kopmalar oluyor. Bir türe geçmek istiyorsun araştırmak için giriyorsun foruma alıyorsun balığı, nasıl daha iyi yaşatırım merağı başlıyor. Ardından yavru almak istiyorsun haliyle. Bu arada bütün bilgileri forumda arıyorsun ve o türle ilgili hastalık vb. sorun çıkmadıkça doyuma ulaşır ulaşmaz. Forumdaki bağlantın azalıyor. Taki yeni bir türe heves edene kadar. Bir de iş çalışma şartları var. Yukardaki gibi yine kendimden örnek veriyorum. Yazın saat dokuza kadar çalıştıktan sonra o yorgunlukla Akvaryum.com aklıma bile gelmiyor. Kışın ise olay değişiyor boş vakitim çok olduğundan akvaryumumdan çok Akvaryum.com'da vakit geçiriyorum. Bu boyutta kimse düşünmemiş ama nedenlerden bunun olma ihtimalide var. Birde bilgi tabi ki sınırsızdır. Ama hep aynı bilgiler geldikçe önüme banada ufunetler basmaya başlıyor. Eskisi gibi ''vay anasını adamlar kendini aşmış '' dedirten şeyler göremiyorum. Elbette ki bende bu forumda üstadların yetişemediği şeylerde yardımcı olmaya çalışıyorum. Ancak yeni üyelerimizden bazılarının bizim cevaplarımızı beğenmemesi beni üzüyor. Bazıları doğruları öğrenmek istemiyor. Bizden ''50 litrede 2 e 10 d s prenses beslenebilir.'' Cevabını almak istiyorlar. Bunu direk söylemeselerde hissedebiliyorum.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

citronxÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/11/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 5773
citronxÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Kasım 2011 23:34
''Gözden uzak olan,gönülden de uzak olurmuş'' kadar iyi açıklayan bir söz olamaz herhalde bahsi geçen durumu. Evimde akvaryumum yokken,elim Google'da A harfini bile tıklamıyor açıkçası 
Bir aralar hatta uzun sürelergünde 8 saatten fazla burada olan birisi olarak,Akvaryum.com'da çok şeyler görüp-geçirmiş birisi olarak,Forum üyesi,Forum Özel Üyesi ve Yönetici olarak güzel ve anlamlı günler geçirdim açıkçası burada. Adımın geçmesi,ayrılanlar,forumdan uzaklaşanlar,gibi söz edilmeside aslında ayrı bir onur benim için. Sonuçta buradan gidip,gelecek yüzü olmayan insanlardan olmamak ta bir ayrıcalık. Benim burada olduğum sürece,yönetimle tartışan oldu,yönetime yakın olanlarla tartışan oldu,hep giderken yada uzaklaştırılırken aman ne olacak gitsem ne olur,gitmesem ne,başka sitemi yok,yerim akvaryum.com'u gibi konuşanları hep gördük. Yöneticiliği alınan arkadaşlar bile,yeri geldi tekrar yönetici olarak geri döndü. Bu anlamda akvaryum.com'un amacının kaybetmek yerine kazanmak olduğunu anlamak zor değil. Silinenlerin hepsinin olmasa da büyük yüzdesinin farklı üyelikle yada yalvara yakara tekrar üye olduklarına da şahit oldum. Bu durumlarda genelde tu kaka akvaryum.com oldu onlar için,ama hepsinde de zamanla pişmanlık yerini aldı,bu durumlarda. Bu sitenin kaderi mi ,cilvesi mi  nedendir? Bilemem artık.. Ben üye olurken 10 bin olmayan üye sayısına şimdi baktığımda, hobinin içindeki akvaryum.com'un yerini görmek zor değil.
Uzaklaşma sebebime gelirsek Bu kesinlikle kendi adıma aldığım bir karar ve  hobiye ara vermem gereken bir zamana denk gelmişti. Kızım okula başlamış,yüzme,voleybol,kurs derken,önceliklerim değişmişti. Şimdi kızımın eğitimini,onunla geçirmem gereken zamanın bolluğunu düşünüyorum sadece, ve durum böyle gelişti. Herşey olunda gider,kızım neden discus yada piranha beslemiyorsun artık Baba derse birgün,hadi kızım akvaryumcuya gidiyoruz diyip akvaryumcunun yolunu tutabiliriz tabii ki
Bütün bunların dışında kendi adıma önemli olan,buradan ayrılırken yada ara verirken diyelim,burada edindiğim dostlukların,arkadaşlıkların,ne kadar gerçek olduğuydu. Çoğuda sağolsun beni yanıltmadı diyebilirim. Derneğe gidersem,bir telefon edip ulaşırsam, zaten hepsini istediğim zaman göreceğimi biliyorum,herşeyden önce bizim ortak noktamız akvaryumdu. Ve dernekte bu anlamda en güzel araç. Mesela bu hafta sonu kısmetse REİSİM malawi hakkında seminer verecekmiş dernekte,bize de gidip elini öpmek düşer. 
Velhasıl kelam,benim açımdan sonuç olarak şu söylenebilir...
ADAM gibi git, ADAM gibi dön ki,ADAM kal. 


citronx2011-11-21 23:34:58

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ultrAslan_1905Çevrim Dışı

Kayıt: 10/08/2005
İl: Ankara
Mesaj: 85
ultrAslan_1905Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2011 23:59
[QUOTE=Gürkan Hoca]

Yanlış bilgilendirme olmasın? Ben 2 sene sonra özel üye olabildim. 2 günde özel üye olan birine de daha rastlamadım.

Yönetimi suçlarken; öncelikle yönetimin aramızdan seçildiğini bilmemiz lazım. Bugün ben, yarın sen yönetici oluyoruz. Ayrıca sorunlarda önce üyeyi kollamaya çalışıyoruz.

Ben forum üyesiyken, yöneticilerle de üyelerle de sorun yaşamadım. Ancak gördüğüm birçok olayda yönetim insanların mağdur olmaması, ceza almaması için uğraştı. Sanki biraz haksızlık  yapıyoruz gibime geliyor. Bence sorun; insanların ilgisini kaybetmesi, ufak tefek kırgınlıklar, doyumsuz insanoğlunun hevesini alması olabilir.

Özel üyelik konusunda; eğer senelerce foruma üye olup neden hala bu statüye ulaşamadığınızı ve özel üye olmayı hakettiğinizi düşünüyorsanız yönetime başvurun. Şimdiye kadar aldığınız uyarılar, cezalar, üslubunuz, foruma yaptığınız katkı incelenir, forum özel üyesi olabilirsiniz.

[/QUOTE]
Gürkan Bey,
Bir üyenin mesajı, üstelik yönetimden birine yazdığı mesaj, yazan kişiden habersiz silinebilir mi ve mesajı yazan üyeye hiçbir bilgilendirme yapılmadan uzaklaştırma cezası verilebilir mi? Ceza almama sebep olan mesajı belki gördünüz, işlemi siz yaptınız; belki başka bir yönetici gördü, işlemleri o yaptı.  Ortada bir gerçek var ki, yönetici üyelerde forum kurallarını tam olarak bilmiyor, konu içerisinde mesajla uyarırken kurallarla alakasız şekilde uyarıyor ve yetki alan üye(ler) yeri geliyor, tabir-i caizse kapağı yiyince, egoistce işlemler yapılıyor. Başıma gelen bir olay bu, daha öncede yönetimden üyelerle tartıştığım oldu, ama daha sonra hatanın bende olduğunu anladığımda başlık açarak özür diledim, ve şu anda da benim için en son işlemi yapan yöneticiden açıklamasıyla birlikte özür bekliyorum. Bunun gibi olaylarda insanları forumdan uzaklaştırıyor.

Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Gürkan HocaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 3278
Gürkan HocaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2011 00:37
Sevgili Oktay, tüm yönetini töhmet altında bırakıyorsun. Ancak yönetimdekilerin duygularını katarak işlem yaptığını görmedim. Aksine eğer ben birisiyle kişisel husumet içersine giriyorsam, konulara başka bir yönetici arkadaşın bakmasını isterim.
Bunun dışında yöneticiler her konuda kendi başına hareket etmiyor, birbirimizden haberimiz var. İlgili olduğu forumun kurallarını her arkadaş bilir, bilmediğinde de deneyimli yöneticilerden yardım alır. Kaldıki sen forumda rahatça gezinip istediğin bilgiye ulaşırken; biz üyeler arasındaki sorunları gidermeye çalışıyor, foruma yeni makaleler, çeviriler ekliyor, üyeler için burayı daha güzel hale getirmeye çalışıyoruz, işimiz de bu.
Bu gönül işi, biz burda parayla çalışan memur değiliz. Yarın inşallah sen de yönetici olursun, bu çalışmalara katkın olur.
Ama en önemli konu; burası insanların birbirlerine kapak yaptıkları bir ortam değil. Bu yazın bile konuyu amacından saptırıp, yönetime saldırı imgeleri barındırıyor. Yönetimden kimseye de sen kapak yapamazsın. Sen mesajın silindi diye konuyu hala irdeliyorsun da, bana öm ile alenen küfür eden delikanlıyı ben nasıl affediyorum?
Bence sen çuvaldızı kendine batırmalısın...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ultrAslan_1905Çevrim Dışı

Kayıt: 10/08/2005
İl: Ankara
Mesaj: 85
ultrAslan_1905Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2011 02:03
Gürkan Bey,
"Yönetimden kimseye kapak yapamazsın" ??? Yönetimdekiler dokunulmaz mı? Gayette güzel yapmıştım. O mesajda forum kurallarından alıntı yaparak size cevap vermiştim, ama o mesaj silinmiş ve hiçbir bilgilendirme mesajı gönderilmeden üyeliğim hakkında işlem yapılmış. Benim, ilgilenmenizi istediğim nokta silinen mesajım değil, üyeliğine işlem yapılan kişiye bilgilendirme yapılmaması.

Bu bahsettiğim olayın üzerinden yaklaşık 2ay geçti, irdeleyecek olsam geçen süre içinde irdelerdim, ki bir süre(süresinide bilmiyorum, bilgi verilmediği için)cevap yazma ve konu açma yasağım vardı. Ben kimseye hiçbir şekilde hakaret etmeden, saygı sınırlarını aşmadan, forum kurallarından ve gündelik hayattan örneklemeler yaparak bir cevap vermiştim.(Belki hatırlarsınız, konu; "Kıbrıstan alınabilecek şeyler"di) Sizin irdelemek dediğiniz şey, benim için hakkımı savunmaktır, ceza almam gerekiyorsa bile  tarafıma bilgilendirme yapılmasını istemektir. Sizin şahsınıza küfür eden birisini affetmek ise tamamen sizin vicdanınızla ilgilidir ve hakkımı savunmam ile sizin vicdanınızın birbiri ile alakası yoktur.(Verdiğiniz cevapta cümle yapısı gereği ben küfür etmişim gibi algılama oluyor; diğer üyelere ben olmadığımı açıklamak istiyorum.)


Son olarak yönetime laf söylenmez, eleştiri yapılmaz, sizin tabirinizle saldırı imgeleri kullanılmaz diye bir şey yoktur. Diyebilirsiniz ki, "forum refahını bozuyorsunuz". Böyle bir şeyde bahse konu üyeyi takip edersiniz, forum genelinde aynı şeyleri yapıyor mu yapmıyor mu diye. Yapıyorsa art niyetten, saldırıdan bahsedebilirsiz. Benim yazımın konudan uzaklaşmakla alakası yoktur, soru;"Forumdan neden uzaklaştık?" İlk verdiğim cevapta yönetime değinmemiştim bile, ama yönetime değinen arkadaşlar olduğunu görünce ek olarak belirtmek istedim.

Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

abdullah07Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/11/2008
İl: Antalya
Mesaj: 915
abdullah07Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2011 08:44
Bence bu dediklerinizle uzaktan yakından alakası yok.
 
herkesde bi tropheus aşkı başlamış sarıprenses tanıtımını bile özledim desem yeridir.
 
bakıyoruz dandik trop tankları onlarca yorum alırken okadar emek harcanmış malawiler 3-5 yorumda kalıyor.
 
 
buda hali ile insanda soğukluk oluşturuyor ben şahsen öyleyim.
 
forumdaki bu değişikliğe kızdım ve şuan btün balıkalrı satışta.
 
damızlıklar satıldı bitek 200 kadar yavrum var onuda sattımmı hadi bana eyvallah decem

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Emre KaradumanÇevrim Dışı

Kayıt: 27/04/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 887
Emre KaradumanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2011 11:20
Sevgili Oktay eğer bir forumdaysan ve buranın kuralları varsa  o kurallara uymak zorundasın.Forumda yönetici sıfatını geç senden 15 yaş büyüğüne kapak falan diyemezsin.Bir kere bırak kuralları Gürkan bu foruma senelerini vermiş onca emek vermiş değerli bir hobici dostumdur bir büyüğüne saygın buna engel olmalı..Burada en çok forumdan atılmış biri olarak yöneticiler beni herzaman forumda tutmak için elinden geleni yapmıştır.Küfür ettim çok kişiyle seviyesiz kavgalara girdim en sonunda yönetici arkadaşlarıma söz verdim avatarıma ismimi koydum  ve bu işlere tövbe ettim.Merak etme kimse seni sebepsiz yere sana ne uyarı verir nede uzaklaştırma.Tanıdığım için söylüyorum heleki Gürkan Hoca asla....

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

vuslatÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
[B]6339,1[/B]
Kayıt: 14/11/2006
İl: Sivas
Mesaj: 3591
vuslatÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2011 11:22
Oktay Bey;

Bahsettiğiniz konuyu gördüm. Konuda istediğiniz öneri her ne kadar Forum Dışı konu olsa bile paylaşılacak bir konu niteliği taşımamaktadır. Zaten mesajınızın hemen altına yazılan mesajda (sizinde teşekkür ettiğiniz) gerekli cevaba ulaşmışsınızdır düşüncesindeyim. 2005 de üye olduğunuz akvaryum hobisi ile ilgili bir platformda yeni sayılmazsınız. Özellikle siz ve sizin gibi eski üyelerin bu gibi konularda, yaşı büyük veya küçük farketmez diğer üyelerin yanlış yönlenmesine mahal vermemesi adına daha duyarlı olması gerektiğini düşünmekteyim. Yukarıdaki son mesajınızda yönetime değinmediğinizden bahsetmişsiniz ama, bahsi geçen konunuz da yönetime belden aşağı vurmayı ihmal etmemişsiniz. Şahsi fikrimi soracak olursanız bu yüzden hobiden soğuyorsanız forumdan dolayı hiç bir etki olmadan tamamen sizin vermiş olduğunuz tepkidir. Hatanızı anlayıp, başlık açtığınızı belirtmişsiniz ama bunu gündeme taşımakta bu konu altında doğru bir davranış değildir. Açmış olduğunuz ve daha sonra yanlışlığını idrak edip tezkibini yaptığınız konudan dolayı özür beklemek hakkınız değildir.

Sanmayın ki bir üye hemen ceza alıyor. Gerekirse 2-3 ay takibe alınıyor. Ve verilen kararlarda bireysel hareket yapılmıyor. Örnek verecek olursam şuan 2-3 üye uyarı vermeden sadece inisiyatif kullanarak özel mesajdan sürekli belirtmeme rağmen hala bildiklerini yapmakta ısrarlılar. Ve bunun gibi çok örnekler.... Ceza alan üyeler, forumda hala ahkam keserken, hiçbir yönetici arkadaşımız ayıbını forumda alenen açıklamıyor. Açıklamakta zaten etik bir durum değildir. Bu davranışımızdan dolayı kimse haklılık iddia ederek konularda silahlarını yönetime çevirmesin lütfen.

Bizler kısacası duygusal ceketini foruma yönetici olarak giriş yaptığımızda askıya asıyoruz. Burada yönetim üyeleri birer öcü değil, sizlerin daha iyi hizmet alabilmeniz için uğraş veren birer forum mensubuyuz. 

Madem tüm yönetim töhmet altında bırakılıyor şunu belirtmek isterim. Forumda yönetimde bulunan hiç bir arkadaşım kendine etiket yapmak gibi bir niyette değildir. Şahsım adına " vuslat " 2006 da üye olarak foruma nasıl başladıysa, 2011 de yönetici olarak aynı çizgisindedir. Ha bugün vuslat yöneticidir yarın forum üyesi bu hiç fark etmez. Önemli olan özveri ile maddi ve manevi olarak çıkarsız bir şekilde hobide paylaşımdır. Ve bu konuda tüm yönetim mensubu da kendi adlarına aynı görüştedir. Forumdan uzaklaşma nedeni olarak yapılan eleştirilerde kefenin bir tarafına yönetim diğer tarafına kendilerini koyup, objektif olarak yorum yapmak daha uygun olur düşüncesindeyim. 

Saygılarımla.
vuslat2011-11-23 11:41:20

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

eski-fishmanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1041
eski-fishmanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2011 11:48
O zamanlar facebook yoktu burada takılıyorduk  Lise yıllarında akvaryum.com başlangıç sayfamdı. şimdi aklıma gelirse giriyorum.  Bunun yüzlerce sebebi olabilir. Ama en büyük düşman facebook :D

"Bir ara forumda paylaşırım" diye çektiğim fotoğraflar bilgisayarda koca bir arşiv oldu. Ayrı ayrı dosyalarda pek çok çalışmam saklı olararak duruyor. Bende burada büyüyenlerdenim.:) Ama epeydir nadir paylaşım yapıyorum.  Üşengeçlikten, vakit bulamamaktan , forumun artık çok kalabalık olmasından olabilir.  Ama bu sorun bir bende var sanırdım meğer değilmiş.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MiSoSiKiaNÇevrim Dışı

Yönetici
Kayıt: 12/08/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 4575
MiSoSiKiaNÇevrim Dışı
Yönetici
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2011 12:04
[QUOTE=ultrAslan_1905]Gürkan Bey,
"Yönetimden kimseye kapak yapamazsın" ??? Yönetimdekiler dokunulmaz mı? Gayette güzel yapmıştım. O mesajda forum kurallarından alıntı yaparak size cevap vermiştim, ama o mesaj silinmiş ve hiçbir bilgilendirme mesajı gönderilmeden üyeliğim hakkında işlem yapılmış. Benim, ilgilenmenizi istediğim nokta silinen mesajım değil, üyeliğine işlem yapılan kişiye bilgilendirme yapılmaması.

Bu bahsettiğim olayın üzerinden yaklaşık 2ay geçti, irdeleyecek olsam geçen süre içinde irdelerdim, ki bir süre(süresinide bilmiyorum, bilgi verilmediği için)cevap yazma ve konu açma yasağım vardı. Ben kimseye hiçbir şekilde hakaret etmeden, saygı sınırlarını aşmadan, forum kurallarından ve gündelik hayattan örneklemeler yaparak bir cevap vermiştim.(Belki hatırlarsınız, konu; "Kıbrıstan alınabilecek şeyler"di) Sizin irdelemek dediğiniz şey, benim için hakkımı savunmaktır, ceza almam gerekiyorsa bile  tarafıma bilgilendirme yapılmasını istemektir. Sizin şahsınıza küfür eden birisini affetmek ise tamamen sizin vicdanınızla ilgilidir ve hakkımı savunmam ile sizin vicdanınızın birbiri ile alakası yoktur.(Verdiğiniz cevapta cümle yapısı gereği ben küfür etmişim gibi algılama oluyor; diğer üyelere ben olmadığımı açıklamak istiyorum.)


Son olarak yönetime laf söylenmez, eleştiri yapılmaz, sizin tabirinizle saldırı imgeleri kullanılmaz diye bir şey yoktur. Diyebilirsiniz ki, "forum refahını bozuyorsunuz". Böyle bir şeyde bahse konu üyeyi takip edersiniz, forum genelinde aynı şeyleri yapıyor mu yapmıyor mu diye. Yapıyorsa art niyetten, saldırıdan bahsedebilirsiz. Benim yazımın konudan uzaklaşmakla alakası yoktur, soru;"Forumdan neden uzaklaştık?" İlk verdiğim cevapta yönetime değinmemiştim bile, ama yönetime değinen arkadaşlar olduğunu görünce ek olarak belirtmek istedim.

Saygılar.
[/QUOTE] Oktay Bey merhaba,
Bizler nasıl ki üyelerin açıklarını bularak onlara Tabiri caizse kapak yapmıyorsak bunun nedeni tabiri caiz olmadığındandır ki hiçbir üyede yönetime kapak yapamaz. Yönetimdeki kimse burada maaşla çalışmamaktadır. Bu iş gönül işidir. Hevesle ve istekler siteyi düzende tutmaya çalışan kişilere de bu şekilde gereksiz çıkışlarınızla heveslerini kırmanıza izin vermeyiz. Ayrıca siz birbaşkasına, birbaşkası da size kapak olsun diye cevap veremez. Siteniz düzeni ve sürekliliği için buna izin vermeyiz. Mesajınızın silinmesine gelecek olursak forum kurallarında şu şekilde bir madde bulunmaktadır:
 [Quote=Forum Kuralları]G-4 Tüm kurallar haricinde öngörülmeyen durumlar oluştuğunda karar alma ve gerekirse yaptırım uygulama yetkisi yönetime aittir. Bu gibi öngörülmeyen durumlarda, durum kurallarda belirtilmediği için karar olabildiğince üye lehine alınmaya çalışılacaktır.
[/QUOTE]Bu kural dahilinde ilgili yönetici mesajınızı silmiştir. Zira sizin mesajınızı korumak için sitemizde bulunan küçük yaşlı üyelerimize kötü örnek olunmasına izin veremeyiz. Konunuzun gidişatı Kıbrıs'ı sadece alkol ve sigara getirilebilecek bir yer olarak göstermekteydi ve malesef bu durum böyle değil. Ayrıca üyeliğinizde ne bir uyarı bulunmaktadır bu konu hakkında nede ceza almışsınız. Bu gibi durumlar profilinizde  kayıtlı tutulmaktadır ve silinmemektedir. Ceza almadığınızdan dolayı da size bilgilendirme yapılmamıştır. Sadece mesaj silme işlemleri için ise kimseye bilgilendirme yapılmamaktadır. Forumdan hergün neredeyse yüzlerce mesaj silinmektedir ve silinen her mesaja neden belirtmek hem siteye hem yöneticileri neredeyse altından kalkılamaz bir yük ve zaman darlığı getirecektir.
 
Hakkınızı savunmaktan kastınız nedir? Uyarı almamışsınız. Ceza almamışsınız. Sadece mesajınız silinmiş, konunuz da değil. Bence siz haksızlık etmeyin yöneticilere.
 
Yönetime laf söylenebilir, eleştiri yapılabilir fakat saldırı imgeleri kullanılamaz. Yönetimle ters düşen kimseye bir ceza yada yaptırım uygulanmaz. Olay saldırı boyutuna gelmediği sürece. Başlarda da belirttiğim gibi bu durum içinde bir forum kuralımız bulunmaktadır.
[Quote=Forum Kuralları]G-5 Yönetim; üyelerin foruma karşı yaptığı kural hatalarında daha tavizkâr olurken, üyelerin üyelere karşı yaptığı kural hatalarında daha kuralcı bir tavır izler.
[/QUOTE] Yönetime karşı yapılan hataları ve saldırıları da foruma karşı yapılmış olarak görmekteyiz.
 
Son olarak siteye girmek yada girmemek sizin tasarrufunuzdur. Sitemizin adil olmadığını ve size haksızlık yapıldığını düşünüyorsanız ve siteye güvenmiyorsanız, güveninizi yeniden kazanana kadar siteye girmemenizi, girseniz bile paylaşımda bulunmamanızı salık veririz. İnsanoğlu güvenli olduğunu düşündüğü alanlarda başarılı olabilir ve faydalı şeyler yapabilir. Güvende olmadığını hissediyorsa, sorun yaşar ve karmaşa çıkar. Bizler sitemizde bu gibi durumlara izin vermiyoruz. Her üye sitemizde düşüncelerini, bilgilerini ve fikirlerini karşısındakine saldırmadan ve tartışma kuralları çerçevesinde yapabilir. Buradaki ince nokta bu kurallara sadık kalmaktır.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

malawi izmirÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
[C]2,1,95451[/C] [C]2,2,95451[/C]
Kayıt: 04/07/2010
İl: Izmir
Mesaj: 1140
malawi izmirÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2011 12:32
Kapak falan bunlar hos olmayan sözler. Her zaman tatlı dilin ve sorun yaratıcı degilde çözucu olarak yaklasımların fayda getireceginin bilinmesi gerekir. Yönetici arkadasların birçok olayda çözucu tavırla laklastıklarına defalarca sahit oldum. Uye ezme gibi seylerin olmamasına özellikle dikkat ediliyor. Birçok yönetici arkadası defalarda bilgisayar basındayken gördum isleri gercekten sabır isi..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

brk_tuncerÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/02/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 1968
brk_tuncerÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2011 14:09
Arkadaşlar bu forum hepimizin.Burada üyede, özel üyede yöneticide bizleriz.Forumdaki üye statünüz ne olursa olsun burası bir ailedir.Anne baba olmadan çocuk olmayacağı gibi çocuk olmadan da torun olmaz.Şuan forumda yönetici statüsünde bulunan abilerimiz kardeşlerimiz bir zamanlar sizler, bizler gibi üye ya da özel üyeydi.Gerek ahlakları, gerek faydalı paylaşımları gerekse de insanlara bu güzel hobiyi aşılama çalışmaları onların bugünkü konum ve sıfatlarını almalarındaki en büyük ve tek etkendir.Hepimiz emin olalım ki şuan burada hangi konumda olursa olsun hiçkimse yukarıya kayırmayla veya aşağıya kişisel kızgınlık veya kindarlık veya çekememezlikle inmez.Emek olmadan yemek olmaz.Şaun bu siteyi ayakta tutan, buranın sorunsuz şekilde işlemesini sağlayan burayı akvaryum.com yapan ve bugünlere getiren sizlerle tanıştıran insanlar unutmayalım ki değerli yönetici abilerimizdir.İsim vermeye gerek yok, ben çokta eski üye de değilim fakat bazı fedakarlıkları görmek hiç de zor değil.Bizler burada keyifli saatler geçirir iken yönetici arkadaşlar forumun görünmeyen yerlerindeki görünmeyen problemlerle uğraşıyorlar.Şuan nekadar bilmiyorum ama forumumuzda ciddi sayıda üyeye sahibiz.Bu konuda Türkiye de birinci hatta dünyada sayılı siteler arasındayız.İnanın yabancı ülkelerden sitemize bilgi alışverişi için girenler var.Bu kadar isanla uğraşmak her birsinin derdine isteğine cevap vermek kolay mı sanıyorsunuz? Ama hala akıl erdiremyorum ki yöneticilerimiz bunu birşekilde ve çok başarılı olarak yapıyorlar.Hepsini en içten dileklerimle kutluyorum.Bu seviyeli, kültür ve bilgi fışkıran sitemizi bu günlerine getiren yine yöneticilerimiz ve değerli üyelerimizdir.Belki dönüp dolaşıp aynı yerlere geliyorum fakat haykırmak istiyorum lütfen yönetime karşı tavır almayalım onlar bizim herzaman iyiliğimizi isteyen kişiler.Sakın sanmayın ki burada yaptırım uygulanır iken yöneticilerin şahsi fikirleri dikkate alınıyor.Yönetimdeki en eski üyenin sözü nekadar geçiyor ise en yenisininki de okadar geçer.Bu konular defalarca tartışıldı, konuları uzatmanın anlamı hiç yok.Şunu çok iyi bilelim ki bu tatsızlıklar herzaman yönetim tarafından değil kendini bilmez üyeler tarafından çıkıyor.Bunu hepimiz çok iyi biliyoruz.Konunun aslına dönecek olur isek;

  Hayatın akışı bazen istemedğimiz şekiller alıyor.Bizde hayatımızda mecburi değişiklikler yapmak zorunda kalıyoruz.Ben inanmıyorum ki bu hobiye gönül vermiş bir kişi sıkılsın da hobiden uzaklaşsın.Hep mecburi sebeplerden ötürü ara veriyoruz.Bende defalarca ara verdim ama nezaman feraha kavuşsam tekrar geri döndüm.Moda balıklar, yeni türler, yeni heyecanlar ne olursa olsun bunlar hep sudan sebepler.Bilgiye doymak mı buna sadece gülerim :)) İnsanlar herzaman yeni şeyler öğrenirler.Bizler o eski adetlerimizi kalıplaşmış kuralları yıkalı çok oldu.Buradaki ailemiz sayesinde hep araştırmacı hep yeni şeyler öğrenmeye meyilli hobiciler olduk çıktık.İnanın ki yetmiyor nekadar öğrensekte bilgiye doymuyorum, doymuyoruz.Kısacası eski üye olmak, çok balık besleyip çok tecrübe sahibi olmak bizi hobiden soğutmaz.Öyle olsa burada 40 senedir hobide olupta hala forumda yazan abilerimiz olmazdı.Ayrılığın tek sebebini mecburiyetler olarak görüyorum...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KaanÇevrim Dışı

Kayıt: 22/05/2009
İl: Antalya
Mesaj: 2557
KaanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2011 17:56
Konun sonu şu olsa gerek forumdan işte bu yüzden uzaklaştık...

Burak abide çok güzel açıklamış,eyer zahmet edipte okursak neden soğudumuzu neden uzaklaştığımızı bu iki mesajda anlıyacağız...
[QUOTE=brk_tuncer]Arkadaşlar bu forum hepimizin.Burada üyede, özel üyede yöneticide bizleriz.Forumdaki üye statünüz ne olursa olsun burası bir ailedir.Anne baba olmadan çocuk olmayacağı gibi çocuk olmadan da torun olmaz.Şuan forumda yönetici statüsünde bulunan abilerimiz kardeşlerimiz bir zamanlar sizler, bizler gibi üye ya da özel üyeydi.Gerek ahlakları, gerek faydalı paylaşımları gerekse de insanlara bu güzel hobiyi aşılama çalışmaları onların bugünkü konum ve sıfatlarını almalarındaki en büyük ve tek etkendir.Hepimiz emin olalım ki şuan burada hangi konumda olursa olsun hiçkimse yukarıya kayırmayla veya aşağıya kişisel kızgınlık veya kindarlık veya çekememezlikle inmez.Emek olmadan yemek olmaz.Şaun bu siteyi ayakta tutan, buranın sorunsuz şekilde işlemesini sağlayan burayı akvaryum.com yapan ve bugünlere getiren sizlerle tanıştıran insanlar unutmayalım ki değerli yönetici abilerimizdir.İsim vermeye gerek yok, ben çokta eski üye de değilim fakat bazı fedakarlıkları görmek hiç de zor değil.Bizler burada keyifli saatler geçirir iken yönetici arkadaşlar forumun görünmeyen yerlerindeki görünmeyen problemlerle uğraşıyorlar.Şuan nekadar bilmiyorum ama forumumuzda ciddi sayıda üyeye sahibiz.Bu konuda Türkiye de birinci hatta dünyada sayılı siteler arasındayız.İnanın yabancı ülkelerden sitemize bilgi alışverişi için girenler var.Bu kadar isanla uğraşmak her birsinin derdine isteğine cevap vermek kolay mı sanıyorsunuz? Ama hala akıl erdiremyorum ki yöneticilerimiz bunu birşekilde ve çok başarılı olarak yapıyorlar.Hepsini en içten dileklerimle kutluyorum.Bu seviyeli, kültür ve bilgi fışkıran sitemizi bu günlerine getiren yine yöneticilerimiz ve değerli üyelerimizdir.Belki dönüp dolaşıp aynı yerlere geliyorum fakat haykırmak istiyorum lütfen yönetime karşı tavır almayalım onlar bizim herzaman iyiliğimizi isteyen kişiler.Sakın sanmayın ki burada yaptırım uygulanır iken yöneticilerin şahsi fikirleri dikkate alınıyor.Yönetimdeki en eski üyenin sözü nekadar geçiyor ise en yenisininki de okadar geçer.Bu konular defalarca tartışıldı, konuları uzatmanın anlamı hiç yok.Şunu çok iyi bilelim ki bu tatsızlıklar herzaman yönetim tarafından değil kendini bilmez üyeler tarafından çıkıyor.Bunu hepimiz çok iyi biliyoruz.Konunun aslına dönecek olur isek;

  Hayatın akışı bazen istemedğimiz şekiller alıyor.Bizde hayatımızda mecburi değişiklikler yapmak zorunda kalıyoruz.Ben inanmıyorum ki bu hobiye gönül vermiş bir kişi sıkılsın da hobiden uzaklaşsın.Hep mecburi sebeplerden ötürü ara veriyoruz.Bende defalarca ara verdim ama nezaman feraha kavuşsam tekrar geri döndüm.Moda balıklar, yeni türler, yeni heyecanlar ne olursa olsun bunlar hep sudan sebepler.Bilgiye doymak mı buna sadece gülerim :)) İnsanlar herzaman yeni şeyler öğrenirler.Bizler o eski adetlerimizi kalıplaşmış kuralları yıkalı çok oldu.Buradaki ailemiz sayesinde hep araştırmacı hep yeni şeyler öğrenmeye meyilli hobiciler olduk çıktık.İnanın ki yetmiyor nekadar öğrensekte bilgiye doymuyorum, doymuyoruz.Kısacası eski üye olmak, çok balık besleyip çok tecrübe sahibi olmak bizi hobiden soğutmaz.Öyle olsa burada 40 senedir hobide olupta hala forumda yazan abilerimiz olmazdı.Ayrılığın tek sebebini mecburiyetler olarak görüyorum...
[/QUOTE]


Abdullah abi çok doğru yazmış.Bir çok kişi bu yüzden uzaklaşıyor bende dahil...
[QUOTE=abdullah07] Bence bu dediklerinizle uzaktan yakından alakası yok.
 
herkesde bi tropheus aşkı başlamış sarıprenses tanıtımını bile özledim desem yeridir.
 
bakıyoruz dandik trop tankları onlarca yorum alırken okadar emek harcanmış malawiler 3-5 yorumda kalıyor.
 
 
buda hali ile insanda soğukluk oluşturuyor ben şahsen öyleyim.
 
forumdaki bu değişikliğe kızdım ve şuan btün balıkalrı satışta.
 
damızlıklar satıldı bitek 200 kadar yavrum var onuda sattımmı hadi bana eyvallah decem
[/QUOTE]
Mesajlarım kimseye yönelik değildir lütfen kimse üstüne alınmasın.!!!

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir