Ne zaman doğurur ?


umut552255Çevrim Dışı

Kayıt: 02/11/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 58
umut552255Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2012 20:36
Arkadaslar,abiler, ablalar, varsa kardeslerim nereye yazacağımı bilemedim.En uygun burası geldi ; yanlışsa da adminlerimden rica ediyorum bir süre kalsın acil cevap almam lazım.1damacana su alan tankımda 2 lepistes (1 erkek 1 dişi) 2 neon tetra 2 çöpçü (1 komando 1 albino bronz) 1 cüce vatos 1 platy(dişi) 1 moli (erkek) ve başta hamile olarak albino moli diye aldığım büyük ihtimal moli ile çiftleşmiş  hamile albino velifera bulunuyor . Merak ettiğim 3 konu var :

*Erkek lepistesimin dişiyi kovaladığını hiç görmedim.Birbirlerini takmıyorlar bile ... (alalı 23 gün oldu )
*Platy min eşi yok tankımda ancak almadan önce hamile kalmıs olmasından süphe ediyorum. Hamile mi değil mi ? Buna cevap arıyorum(alalı 23 gün oldu)
*Son olarak da hamile olarak aldığım en basta moli zannettiğim sonra bir forum üyesinin bunun albino velifera dişisi olduğunu söylediğinde hamile albino olan veliferamın ne zaman doğuracağı.Akvaryumum küçük ve 2 adet plastik bitki ve ortada içi boş kayaya benzetilmiş odun rengi bir seramik ortasından balıklar geçiyor ve bunlarda yavruların saklanabileceğini sanmıyorum taş çatlasa 3 ü 5 i kurtulur belki o da olmaz. Yavru tankı almam mümkün değil 14 yaşındayım ve maximum maddiyatı verdim zaten . Biriktirdiğim para buna yetti.Alacağım plastik yavruluğa veliferayı ne zaman koyayım ? 

Bu 3 soruya cevap almam lazım ; Şimdiden teşekkürler...



Bunlar hamile veliferamdan kareler ne zaman doğurur ?

Bu da hamile mi değil mi öğrenmek istediğim platy min foroğrafları 
umut5522552012-11-30 20:52:28

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

barashaÇevrim Dışı

Kayıt: 14/05/2010
İl: Adana
Mesaj: 159
barashaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2012 20:54
Umut bey kardeşim öncelikle herkezin söyleyeceği şeyi ben söyleyim 1 damacana dediğin 20 lt dir ve aksesuarların fln hacim kaplıyorsa en fazla max30 lt akvaryumun var ve balık sayın birazcık fazla ve uyumları da sorun mesela platy moli(ya da velifera),neon lepistes hep üst kısımlarda dururlar ve bir çekişme olur. Yani balıklar kendilerini kurtarmaya çalışırken pek çiftleşmeyle ya da üremeyle uğraşmazlar. Sana söyleyeceğim şu akvaryuma baktığında gözüne hoş geliyor mu oturup izleyesin geliyor mu sağlıklılar mı hep merak mı ediyorsun? Eğer hepsine evet diyorsan bırak üretmeyi bırak hamile mi yoksa değil mi keyfini çıkar.. Saygılar iyi hobiler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

umut552255Çevrim Dışı

Kayıt: 02/11/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 58
umut552255Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2012 21:09
Veliferayı zaten molime es olsun diye moli olarak almıstım ama veliferaymıs diğer konulara gelince bence sakıncalı olan bir tek neonlardı onlar da uyum sağladılar su an balıklarım huzur ve mutlulukla yüzüyorlar gayet sağlıklılar balık sayım fazla evet ancak çok büyük değiller bu ilk akvaryumum olusu ve yasımdan ötürü tez canlılıklan alakalı bir sey petshopcu bi sorun olmayacağını ancak bunun maximum seviye olduğunu söyledi balıklarım her yere dağılıyorlar tek bir noktada yoğunlaşmıyorlar ve çok incik boncuk canımı sıkar acıkcası bu yüzden az aksesuar koydum boğmak istemedim su an gayet mutlular tek merakım moli ile çiftlesmis veliferanın ne zaman doğuracağı ve platy nin hamile olup olmadığı ona göre veliferayı yavruluğa koyacağım sonucta doğanlar bir can ve daha doğduklarında  yem olmalarını istemiyorum . Platy içinse hamileyse ona göre kap alacağım platy nin esi yok belki petshopta hamile kalmıstır bilmiyorum pek benzemiyor da karnı biraz sisik geldi bilemiyorum .Lepisteslere gelince 1 erkek 1 disi bir arada olmamalarının bana verdiği rahatsızlık yavru isteğimden değil bir gariplik var mı onu merak ettim bir sıkıntı mı var diye ayrıca akvaryum küçük de olsa tam yatağımın karsısında ve gece inanılmaz bir zevk veriyor .Huzur veriyor bana .Bilemiyorum bazen tabureyi koyuyorum önüne izliyorum balıkları ...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

umutgunayÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 5099
umutgunayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2012 08:58
Lepisteslerin çiftleşmiyor çünkü uygun ortam yok... Onlar rahat olmalı. Lepistes kadar üreme meraklısı balık kolay bulunmaz. Onlar üremiyorlarsa rahat değiller demektir.
Akvaryumda hiç canlı bitki yok, bu senin için ilk eksiklik...
Plati hamile değil ya da vücudunda biriktirdiği spermleri yeni yeni kullanmaya başlamış. Hafif bir şişlik var, beni biraz düşündürdü ama resimlerde ince iplik gibi dışkıladığı görülüyor. Yani bu balık kabız olduğu için şişebilir. Bitkisel besleme yapman gerekiyor ki bağırsakları açılsın. Buz dolabını bir karıştır, kıvırcık, pazı ya da ıspanak varsa 1 yaprağını 10 dakika cezvede haşlayıp, yaprağın sapını akvaryumun kenarına tuttur, balıkların alışık oladığı için önceleri ilgi göstermezler ama alıştırırsan ileride severek yerler.
Velifera'n çok güzel bir dişi. Hamile, ama biraz daha vakti var. Şimdiden bir şey söylemek zor. Ama onun yavrulukta doğurması demek; senin onun hayatıyla kumar oynaman gibi bir şey. Zaten 200 Litrelik bir hacimde rahat olabilen bir türdür ve 20 litrede yaşıyor. Bir de ufacık bir yavruluğa koyarsan, yavru alıcam diye beklerken anne balıktan da olursun. En kolay yolunu söyleyim;
Doğum çok yaklaştığı zaman bir tane geniş şeffaf bir saklama kabı bul. Balığı içine koy. Sadece hava ver. Biraz da rafya kıvır... Sıcaklığını kontrol altında tutabilirsen en uygun doğumhane bu şekilde olur. Senin bahsettiğin dekorda ve akvaryumundaki yapay bitkilerde bir tane bile yavru saklanamaz. Sana aciil olarak Elodea-Çam-Tilki kuyruğu gibi bakımı kolay olan, ekstra bir şey istemeyen, hızlı gelişen ve yavruları saklayan bitkiler gerekiyor. Onlar geldiği zaman dekoru baştan düzenlersin. O taşlar falan çok gereksiz ama şimdilik bomboş görünmesinden daha iyi tabi.
Ortaköy de biraz ters kalıyo bana ama eğer Okmeydanı tarafına gelirsen sana biraz Elodea ve Elma salyangozu verebilirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

umut552255Çevrim Dışı

Kayıt: 02/11/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 58
umut552255Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2012 11:45
Balığım sabaha doğru doğurmus kalktığımda 5-6 tane yavru vardı onları da yediler 2 tane falan var simdi muhtemelen onlar da gidecekkk :( :(


umut5522552012-12-01 16:37:14

Sınavdan gelirken yavruluk aldım petshoptan aklımda hic yavru yoktu eve bir geldim anneciğim 1 yavruyu kepçeyle yakalamıs kepceyi de yavruluk gibi akvaryum köşesine oturtmus çok sevindim ve bir baktım ki filtrenin altına saklananlar olmus akvaryumun altını üstüne getirdim toplamda 10 yavru kurtardım babam kızdı 3-5 yavru için asıl balıkları öldürceksin dedi eminim yasayan daha 4-5 yavru var ama babam haklı bırakacağım onları yerlerse de doğal bir  sey bu ölenler ölecek suyum sapsarı oldu filtrem yavas calısıyor ve bunun üstüne kapağı koyarken ampul patladı ve parçaları suya düstü parçaların coğunu topladım kalan varsa da göremiyorum umarım 10 yavru için balıklarımı suyun üstünde ters bir şekilde görmemm basıma gelmeyen kalmadı su için de herhangi bir ilaç yok elimde havada yağmurlu petshopa gidemiyorum ne yapacağımı bilmiyorum

Son mesajın altına ekliyor hep yazdıklarımı yazdıklarım farklı zamanlarda

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

umutgunayÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 5099
umutgunayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2012 18:28
Akvaryumda ilaç kullanma sakın. Filtreni temizle, tak, problem kalmaz, su düzelir. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

umut552255Çevrim Dışı

Kayıt: 02/11/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 58
umut552255Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2012 19:42
Öyle yaptım ,filtreyi temizledim de benim filtre biraz dandik herhalde temizlemek için durdurdum. Sudan çıkarırken hiç sarsmamama rağmen pisliğinin 10 da 1 ini suya boşalttı. Temizledim süngerini falan taktığımda da deliklerinde biraz kir kalmış onu boşalttı. 1 saat geçti su an çok berrak olmasa da eskisinden iyi durumda. Umarım balıklarıma bir şey olmaz. Babamın dediği gibi 5-10 yavru için asıl balıkları kaybetmem umarım. Filtredeki bu problem nedir anlamadım. Alırken 15 lira vermistim. Üstünde hopar h-300 yazıyor

Ha bir de filtreyi temizlerken leğene filtreden yavru düşü :D Aldım koydum onu da yavruluğa. 12 adet  albino velifera ile çiftleştiği %95 ihtimal molinin (ne renk vs bilinmiyor) yavrusuna sahibim ve çok mutluyum =)))

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AELDARIANÇevrim Dışı

Kayıt: 28/07/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 772
AELDARIANÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2012 12:16
Albino hamile 3-5 güne bırakır yavruları  platin hamile gibi hamileyse 10 güne kalmaz onun da doğumu.Platiler pek belli etmez doğuracağını anlayamazsın balıklarını iyi izle.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir