nasıl akvaryum kumu kulanmam lazım acaba?


su perisiÇevrim Dışı

Kayıt: 28/06/2006
İl: Eskisehir
Mesaj: 27
su perisiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2006 04:14
arkadaşlar akvaryumumda bol miktarda bitki yetiştirmek istiyorum ogün akvaryum kurulumunda toprak secimleri ile ilgili bi makale okudum siteden ama pek bişe anlamadım taban kat orta kat ve üst tabaka kumlarını nası temin edebilirim baya bi terim vardı pek bişe anlıyamdım malum kimyam çok berbatta ben Kütahyada yaşıyorum ve bu kum türlerini nasıl buralardan temin edebilirim bana yardımcı olursanız sevinirim (yani doğadanda bulabilirmiyim)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

babatorikÇevrim Dışı

Kayıt: 31/07/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 675
babatorikÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2006 13:29
En alta ince bir tabaka laterit serebilirsiniz(kırmızı toprak)laterit önemli bir demir kaynağıdır.Laterit in üstüne çok olmamak kaydıyla biraz kuru meşe yaprağı onun üstüne de dere kumu kullanabilirsiniz.Kum kalınlığı önde 5 arkada 8 cm den az olmazsa iyi olur. Ne tür balık beslediğiniz de önemli, düşük ph isteyen balıklarsa quartz kum tercih etmeniz gerek.(aquaclay da olur)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onuruygunÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 30/07/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 7768
onuruygunÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2006 14:32
Lateriti kullanırken dikkatli olmak lazım. Demir damarlarına yakın yerlerde bulunmakla beraber genellikle içinde bakır da bulunur.Önemli olan bakırın az miktarda olmasıdır. Malesef bunu anlamanın basit bir yolu olmadığı için şansınıza güvenmeniz gerekir.En alta az miktarda laterit toprak ekleyebilirsiniz.

Onun üstüne 2-3cm kalınlığında normal toprak ekleyiniz. Bu sizin mineral kaynağınız olacaktır. Sakın humuslu veya gübreli toprak kullanmayınız. Kara bitkileri için kullanılan gübre akvaryuma fazla gelir. Üzerinde ot biten herhangi bir toprak olur. Yalnız içinde çeşitli metaller bulunabileceği için balık beslenen akvaryumlarda tehlikeli bir yöntem olabilir. O yüzden balık besleyecekseniz toprak kullanmayabilirsiniz. Mineral eksiği mineral katkılı sıvı ve tablet gübreler ile giderilebilir. Toprağı mümkün olduğunca yollara uzak yerlerden alınız. Egzoz gazı sebebi ile bol miktarda ağır metal içeriyor olabilir.

Bunların üstüne de 2-3 cm kalınlığında kum koyabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir