Mücevher balıkları


saguarÇevrim Dışı

Kayıt: 13/06/2006
İl: Sakarya
Mesaj: 8
saguarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Haziran 2006 18:30

merhaba arkadaşlar Bir çift mücevher çiklit balığım var 10 gün önce yumurtladılar fakat yumurtalar 3. cü günü gormeden yok oldular Şimdi yeniden yumurtladılar 3 saat bekledim baba da dollesin die sonrada yumurtalık aldım ve kayayla beraber yumurtaları içine koydum sizce doğrumu yaptım?

 

Diğer bir sorum ben bu balıkların dişi ve erkeklerini nasıl ayırt edeceğim ? Kesin bi yolu yokmu bunun Resim incelemekten bıktım :)


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akarsanÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]1069,3[/B]
Kayıt: 26/05/2006
İl: Bursa
Mesaj: 1436
akarsanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2006 11:23
Bende yumurtladıktan birkaç saat sonra yumurtaları akvaryumdan ayırdım ve başka bir akvaryuma koydum testinin içine yumurta dökmüşlerdi ayırması kolay oldu.Şu anda yavrular yumurtadan çıktı ve çok sağlıklılar 500 den fazla yavrum oldu bu kadar beklemiyordum.Umarım sizinkilerde sağ sağlim  çıkarlar.Sağlıklı balıklar dileğiyle.Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ParasetamoLÇevrim Dışı

[C]2,2,11986[/C]
Kayıt: 16/06/2006
İl: Isparta
Mesaj: 100
ParasetamoLÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2006 20:46

Merhaba Arkadaşlar,

Ben de mücevher cichlid besliyorum.Benkiler 2 kez yumurtladılar.

Mücevherler yavrularına sahip çıkan harika bir tür bence.Yaruları ayırmakla yanlış yapmışsınız.İlla ayırmak istiyorsanız akvaryumdaki diğer balıkları başka bir akvaryuma ayırın.Veya mücevherlerini yumurta dökmeden başka bir akvaryuma ayırmalısınız.Mücevherler yavrularını yemezler.O konuda içiniz rahat olsun.Hatta diğer balıklara karşı da korurlar.3 hafta boyunca yavrularla anne babayı ayırmayın.Daha sonra yavruları başka biyere alın.

 

Cinsiyet ayrımı:

Bence en kolay ayırt edilebilen bir tür.Dişilerin daha çok parlak pulları vardır.Erkeklere oranla biraz küçüktür.Üreme döneminde ağız altından doğru başlayıp alt yüzgeçlere doğru kırmızı renk alırlar.

Erkekler daha renklidir.Kırmızı turuncu arasıdır.Daha iridir.Ve dişilerdeki gibi parlak pulları yoktur.

Erkek mücevher görmek isterseniz yarışmada var.Benim balığım  Dişisinin resmi de elimde mevcut.Bi kaç güne kadar buraya ekleyebilirim.

Sağlıklı balıklarla mutlu günler dilerim.

Kerem AÇIKGÖZ

msn:kerem_acikgoz@hotmail.com

ParasetamoL2006-6-17 20:51:53

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir