Mini Bursa/amerikancı buluşması


ReallyÇevrim Dışı

[C]4,1,10135[/C] [B]3329,2[/B] [B]2829,3[/B]
Kayıt: 10/04/2006
İl: Ankara
Mesaj: 3890
ReallyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2008 22:13
Bu cumartesi Bursalı amerikancılar ve akvaristler olarak tamamen spontane şekilde sevgili Recep'in (tanganyika_16)'nın mekanında bir mini buluşma düzenledik. Ben de şans eseri buluşma günü Bursa'da olmam sayesinde katılabildim. Forumdan rastlantısal, Boss, tanganyika_16, Really ve forum dışından Fatih Bey'İn katıldığı buluşmada bilgiler, anılar, balıklar, kahkahalar ve ciğerler havada uçuştuLOL Aşırı yoğun ortamda bizi güzel ağırladığı için Recep'e, katılımlarını ve samimiyetlerini esirgemedikleri için diğer tüm katılan arkadaşlara teşekkür ederiz. Şimdi buluşmadan çok sıcak görüntüler:


Emir akvaryumun içinde bulunan kocaman (en az 60 cm) kurutulmuş arowana:



Daha yakın:



Soldan sağa rastlantısal (Ümit abi), Boss (Aydın), Really ve tanganyika_16 (Recep):




Bu fotoğraftan geceye kadarki süre için elimizde kayıt yokBig%20smile, yoğun muhabbet ve üşengeçlikten dolayı bir şey çekemedim. Aslında yavru madagaskar (polleni), jaguar, ateşağız, midas, JD, Geophagus, sarı prenses, yunus(LOL) gibi nadir türler vardı ancak onları gidip görmenizi tavsiye ederim. Bir süre sonra Dovii, salvini, grammodes gibi süper-nadir türler de olacak bunları da unutmamak lazım.

Dükkan kapandıktan sonra Recep'in kendi üretimhanesine geçtik. Burada da incelemelerde bulundukSmile:



Sağda Fatih Bey:



İşte Recep'in kendi tasarladığı yeni tuğla dekorasyonu. Önümüzdeki sonbahar-kış sezonuna damga vuracak gibi gözüküyor:





Recep'in "bunu çek, bunu çek" dediği erkek yunusBig%20smile:




Çarli ve melekleri:




Ümit Abi dalgaları seyrederken:



Ümit Abiden şaşkın poz:




Kadın doğum uzmanı Recep anneyi muayene ederken:




Recep'in kumanda merkezi ve arkada üretimhanenin sol bölümü:




Fotolar bu kadar. Gerçekten güzel bir gün oldu, umarım ileride diğer Bursalı arkadaşlarla da birlikte daha geniş çaplı bir buluşma düzenleriz, ben buluşma forumunu takip ediyor olacağım.












Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SemihsungurÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/05/2007
İl: Ankara
Mesaj: 2218
SemihsungurÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2008 22:25

Bir Bursa seyahatinde Recep ile tanışma fırsatım oldu. Çok sıcakkanlı bir arkadaş. Benim gördüğüm üretimhane de eski yerindeydi herhalde ve taşıyacağını söylemişti. Muhtemelen burası yeni yeridir. Balıklar ve akvaryumlar, özellikle büyük havuz güzel görünüyor. Bursa'daki arkadaşlara ve akvaristlere selamlar....


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rastlantısalÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/04/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 4979
rastlantısalÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2008 23:26
Gerçekten güzel bir gündü.
İşlerim nedeni ile ancak 18 gibi iştirak edebildim. Kardeşlerim sağolsun ses çıkarmadan beklediler beni. Sanırım bu sessizlikte Recep'in kalıbının etkisi büyük LOL. Tamamen plansız, programsız "hadi buluşuyoruz" deyipte yollara düştüğümüz bir buluşma oldu. Sevgili büyüğüm Şansal abime yetişemedim ama inşallah bir sonraki muhabbet/toplantımızda uzun uzun sohbet etme imkanımız olacak.

Recep ile evvelinde değerli dostum Murat SEZGİN vasıtası ile tanışmıştık zaten. Sağolsun muhteşem ağırladı. Çiğerlerin tadı hala damağımda LOL. Cichlid konusunda veya akvaryum konusunda hangi noktada takılsam Recep kardeşime sorarım. Kendisi bilgi hususunda benden en az 5 gömlek ilerdedir. Emir Akvaryum ise gerek tür çokluğu gerekse sarf malzeme bolluğu ile gerçekten her akvaryum sevdalısının en az bir kere gidip görmesi gereken bir yer. Aylarca aradığım hatta en son gözümü karartıp Kayseri'den getirtmek üzere iken Emir akvaryumda buldum Jack Dempseylerimi. Kendisinden yine az bulunan bir tür olan Madagaskar (pollini)'de aldım. EBJD'leri ise bizler için araştırıyor. Muhtemelen önümüzdeki ay RT gibi nadir türleri Emir Akvaryumdan temin edebiliyor olacağız.
2 ziyaretimde de dikkatimi çeken bazı hususlar var. İkisinde de tanklarda ölü balık görmedim -ki gerçekten korkunç sayıda balık var-. Akvaryumcu kokusu olarak adlandırabileceğim o koku yok. Her zaman tertemiz. O kadar çok tür bulunmasına rağmen, gözünüzü herhangi bir balığa dikip hakkında oldukça teferruatlı bilgi alabiliyorsunuz. Fiyatlar gayet uygun. Her akvaryumcuda görmeye alışık olduğumuzdan çok daha fazla çeşitte Malawi, Tanganyika, Canlı Doğuran vb. gibi türlerin yanında çok az görmeye alışık olduğumuz Amerikan'larda fazlası ile mevcut. Hizmetlerinden ötürü kendilerine teşekkür ederim. Çekirge Hasan Furkan kardeşimide unutmamak gerek. Saatlerce oturduk ve hiç ilgi alakasını eksik etmedi üstümüzden. Gözlerinden öperim.
Aydın ve Umut kardeşime diyebileceğim çok söz yok zaten. Çok sıcak kanlı, cana yakın insanlar. İnşallah tez vakitte yine buluşacağız. Bu sefer Bursa / Orhangazide tabiatla iç içe ağırlayacağım herkesi Smile.
Aydın kardeşimden hediye olarak texas yavruları ve severum aldım. Recep kardeşimden daha önce sadece adını duyduğum Çingene (calico) Amerikan Zebra ve Rainbow hediye aldım. Herkese çok çok teşekkür ederim.

Recep kardeşimin üretimhanesi ise, sadece bir habitatın değil bir çok habitatın canlılarının üretildiği bir üretim tesisi. Çok büyük ve zerre kadar koku, rutubet yok.

Saygılarımla.
rastlantisal2008-08-03 23:28:35

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Hasan FurkanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/04/2007
İl: Sakarya
Mesaj: 790
Hasan FurkanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2008 23:37
Bende kısa bir süre olsada bu buluşmaya katılabildim.Emir akvaryum gibi akvaryumcu az bulunur.Ümit Abi bu arada beni unutmadığın için ayrıca teşekkür ederim.Recep Abi binlerce maşallah desemde senin balıklara yine bir maşallah.....Big%20smile

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KILLtoLIVEÇevrim Dışı

Kayıt: 25/05/2008
İl: Bursa
Mesaj: 169
KILLtoLIVEÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2008 23:48
Gerçekten güzel bir günmüş, emir akvaryumunda üretimhanesi güzelmiş, hele o tuğlalar manyak olmuş

Benim bir sorum olacak, geçende tetratec dış filtre aramak için Mesken'den başlayıp bütün Yeşilyayla'yı dolaşıp ordanda emirsultana doğru yürüdüm emir akvaryuma'da sormak için,Ancak yerini bulamadım. Emirsultan'dan ileri doğru gittim hatta ufak bitane cami yada yatır gibi birşey var oraya kadar yürüdüm ancak göremedim,tam olarak nerede burası emirsultan mezarlığından ne kadar uzaklıkta?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rastlantısalÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/04/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 4979
rastlantısalÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2008 00:00
[QUOTE=KILLtoLIVE]Gerçekten güzel bir günmüş, emir akvaryumunda üretimhanesi güzelmiş, hele o tuğlalar manyak olmuş

Benim bir sorum olacak, geçende tetratec dış filtre aramak için Mesken'den başlayıp bütün Yeşilyayla'yı dolaşıp ordanda emirsultana doğru yürüdüm emir akvaryuma'da sormak için,Ancak yerini bulamadım. Emirsultan'dan ileri doğru gittim hatta ufak bitane cami yada yatır gibi birşey var oraya kadar yürüdüm ancak göremedim,tam olarak nerede burası emirsultan mezarlığından ne kadar uzaklıkta?[/QUOTE]
http://www.akvaryum.com/Akvaryumcular/goster.asp linkinde açık adresleri ve telefon numaraları var. Sanırım en iyi tarifi kendileri verecektir.

Saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

resulcemÇevrim Dışı

Kayıt: 03/11/2007
İl: Bursa
Mesaj: 169
resulcemÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2008 02:28
Ya abicim gene zayıflamış bu hayvanlar ben gelip alıcam yine yem kovasını elime o olucak.
 
Paylaşım çok güzel üretimhane zaten güzel emeği geçen herkese teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BossÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/03/2007
İl: Bursa
Mesaj: 951
BossÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2008 03:21
Öncelikle Bizi mükemmel şekilde ağırlayan Recep kardeşime tekrar Allahrağzı olsun diyorum.Ümit abi zaten söylenecek bütün sözleri,kullanılabilecek bütün övgüleri teker teker söyleyip sarfetmiş.Benim içinde olağan üstü bir gündü en azından bir akvaryumcu dükkanında bukadar çok kalabileceğimi tahmin bile edemiyordumSmile.Ümit Abi gibi yürekten gerçek akvaryum sevdalısı bir insanı tanımak, yıllarca konuşupta bi türlü tanışma fırsatı bulamadığım Umut kardeşimi yakınen tanımak gerçekten olağan üstüydü.Recep kardeşimin ise gerek insanlığı gerekse bizlere karşı göstermiş olduğu tutum gerçekten beni duygulandırdı,belkide ilk defa bir akvaryumcunun sadece ticaret amacı gütmediğini gözlemledim.Bilgi paylaşımlarımız kahkahalar anlatılan hikayeler gerçekten herkesin yaşaması gereken bir gündü.İstiyorumki ilerleyen zamanda bütün amerikan sever arkadaşlar bir araya gelelim ve sayımızı bir çığ gibi büyütelim.Böylelikle bu türler için daha çok neler yapabiliriz yeni bakmaya başlayan arkadaşların kafalarını yanlış bilgilerle yıkamalarının nasıl önüne geçebiliriz konusunda uzun uzun çözümlemeler yapabilelim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tanganyika 16Çevrim Dışı

Kayıt: 07/07/2006
İl: Bursa
Mesaj: 453
tanganyika 16Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2008 11:38
Tüm dostlara iyi dilekleri için sonsuz teşekkürler.Bizlere vakit ayırıp misafirimiz oldukları için ayrıca teşekkürler.Gerek paylaştığımız hususlar olsun,gerek samimi muhabbetimiz herşeye değer nitelikteydi.Kapımız her zaman her yaştan ve her ilden hobicilere sonuna kadar açıktır.Hobinin daimiyeti ve hobi vasıtasıyla kurulan bu dostlukların artması temennisiyle,yeniden bu tarz paylaşımların devamını sabırsızlıkla beklemekteyim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tanganyika 16Çevrim Dışı

Kayıt: 07/07/2006
İl: Bursa
Mesaj: 453
tanganyika 16Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2008 11:40
[QUOTE=resulcem]Ya abicim gene zayıflamış bu hayvanlar ben gelip alıcam yine yem kovasını elime o olucak.
 
Paylaşım çok güzel üretimhane zaten güzel emeği geçen herkese teşekkürler.
[/QUOTE]
Resul gel valla,balıklar sabırsızlıkla seni bekliyorBig%20smileEpeydir yoksun,yazık balıklara.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tanganyika 16Çevrim Dışı

Kayıt: 07/07/2006
İl: Bursa
Mesaj: 453
tanganyika 16Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2008 11:44
[QUOTE=Semihsungur]

Bir Bursa seyahatinde Recep ile tanışma fırsatım oldu. Çok sıcakkanlı bir arkadaş. Benim gördüğüm üretimhane de eski yerindeydi herhalde ve taşıyacağını söylemişti. Muhtemelen burası yeni yeridir. Balıklar ve akvaryumlar, özellikle büyük havuz güzel görünüyor. Bursa'daki arkadaşlara ve akvaristlere selamlar....

[/QUOTE]
Semih abi değerli yorumun için teşekkürler.Paylaşımda bulunulan üretimhane şahsıma ait üretimhane'dir.Dükkanın üretimhanesini zorda olsa taşıdık ve yerleşiminide tamamladık.Bizde buradan ankara'lı akvaristlere selamımızı borç biliyoruz.Görüşmek umuduyla.Hoşçakalın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

abdurrrahmanÇevrim Dışı

Kayıt: 21/01/2007
İl: Bursa
Mesaj: 214
abdurrrahmanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Ağustos 2008 18:54
Recep üretimhaneyi yeniledinmi? Hayırlı olsun yenilediysen.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

roververÇevrim Dışı

Kayıt: 07/10/2007
İl: Bursa
Mesaj: 136
roververÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ağustos 2008 02:14
Bende yunuslarımı Recep Abiden aldım,Kendi elleriyle seçmişti.Emir Akvaryumu Bursa da her zaman tek geçerim.Çoğu akvaryumcuda bulamadığım ilgiyi ben Emir akvaryumda buldum.Bütün Bursa lı akvaristlerin gitmesini öneriyorum,gerek tür çokluğu gerekse ekipman olarak çok iyi seviyedeler....Saygılarımla.....

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tanganyika 16Çevrim Dışı

Kayıt: 07/07/2006
İl: Bursa
Mesaj: 453
tanganyika 16Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Ağustos 2008 12:41
[QUOTE=abdurrrahman]Recep üretimhaneyi yeniledinmi? Hayırlı olsun yenilediysen.[/QUOTE]
Mevcut yerin yanına,ekleme yeni bir yer daha yaptım.İyi dileğin için teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir