MEB serbest kıyafet uygulaması


AQUAGENÇevrim Dışı

Kayıt: 16/12/2007
İl: Kocaeli
Mesaj: 2119
AQUAGENÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2010 11:46
   Kıyafetin kalkmasımı ? Bu memleketin başka işi kalmamışmı , şimdide bunlarmı gündeme geliyor. ALLAH yardımcımız olsun bu adamlar bizi yedi bitirdi. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Emre ÇakınÇevrim Dışı

Kayıt: 10/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1371
Emre ÇakınÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2010 12:29
[QUOTE=PuLcheR]Arkadaşlar üniforma kalksın ve ya kalkmasın, bu tamamen kişilerin kendi düşüncelrine bağl görüşleridir..
 
Fakat lütfen yorumlar yaparken o Ülke şöyle biz böyleyiz gibisinden bizim Ülkemiz çok gerideymiş gibi ibareler kullanmasak çok daha güzel olur.. Evet belki dünyada stadyum kutlaması yapan başka ülke kalmamış olabilir, fakat pek çok Avrupa ülkesinde bu tarz kutlamalar meydanlarda veya uygun yerlerde yine yapılır. Yani nerede yapıldığın pek bir önemi yok..
 
Bir başka konu ise Üniforma kullanan ülke kalmadı demek son derece yanlış bir söylem.. Lütfen sadece kulaktan dolma bilgilerle taraflı ve ya tarafsız bazı insanların ortaya atıp insanları inandırmaya çalıştığı şeylere, kulaktan dolma bilgilere inanarak yorumlar yapmayınız..
 
Mesela bir kaç kişi demiş ki dünyada Üniforma kullanan ülke kalmadı.. Buyrun size İngiltere'nin Portsmouth eyaletinde bir okulun halini gösteren 3 adet resim..
 
Bu resimler ingiltereden. Gördüğünüz gibi en küçüğünden en büyüğüne herkeste Üniforma var :)
 
Yani kısacası lütfen başka bunu yapan ülke yok gibi söylemlerde bulunarak bizim Ülke'mizin geride kaldığını düşünen kişilere inanarak bilmediğiniz konularda yorumlar yapmayınız.. Resimlerdeki Beyaz ve Siyah üniforma farkı bizdeki Anadolu, Düz, SÜper lise tarzı ayrımlar gibi ayrımlar için olan fark.. Ama gördüğünüz gibi Avrupa'nın merkezi konumundaki İngiltere'de de okullarda Üniforma var, serbest kıyafet diye bir şey sadece belli başlı ülkelerde mevcut yani :) (nüfusu fazla olmayan, kendi yağında kavrulan ekonomisi yerinde duran ülkelerde) Kısacası durum bilinenin tam tersi..
 
Başka Ülkede Üniforma yok diyerek kendimizi kandırmayalım lütfen.. Serbest kıyafet olması gerekir diyorsanız kendinize daha farklı örnekler ve savnmalar bulun :) ''Başka Yerde Yok'' diye bir bahane yok resimlerde gördüğünüz gibi :)
 
.
[/QUOTE]

irincisi Portsmouth eyalet değil şehirdir. İngilterede okullarda kıyafet serbesttir , bazı özel ve vakıf okullarda uniforma zorunluluğu vardır,sadece bu okullara gidenler üniforma giyer (nüfusun %10u),zaten onların arasında da sınıf farkı yoktur çünkü nerdeyse hepsi zengin ve soylu ailelerin çocukları..En basit örneği Harry Potter izlediysen bilirsin ,Hogwards öğrencilerinin hepsi üniformalıdır,özel okul öğrencileridir artık daha nasıl basite indirip anlatayım? fotoğraf aramana gerek yok bunu bizzat orada eğitim almış biri olarak söylüyorum ,sen de dünyanın hangi ülkelerinde bulunduğunu ,yaşadığını söylersen daha önce , oturur tartışırız seninle..Serbest kıyafet Amerikadaki okullarda da mevcut olduğuna göre Amerikayı "nüfusu fazla olmayan ve kendi yağında kavrulan ,ekonomisi yerinde duran" bir ülke olarak tanımlaman çok ilginç , direk göçmenlik başvurusunda bulun ,sadece bu söylemin için bile kabul edilirsin,senden başka böyle düşünen yoktur herhalde dünyada.


[QUOTE=AnmakUnutmak]Serdar Bey tekrar söylüyorum; Başka hiçbir ülkede önlük kullanılmıyor artık!! Üniforma dünyanın bir çok yerinde  özelliklede ''Özel Okullarda'',bilhassada köklü okullarda tercih edilen bir uygulama.
 
Fakat sizin kaçırdığınız bir nojta var bu ülkelerin hiçbirisinde tepeden inme bir yaklaşımla şunu giyeceksiniz denilmiyor..Buradaki sorun ademimerkeziyetçilik,kişisel hak ve hürrüyetlerin statüko tarafından lütuf olarak dağıtılması olarak bakılabilir..
 
Serdar Bey yine olayın kişiselleşmemesi için;bunları size ceavap olarak değilde kendi düşüncelerimi belirtmek adına yazdığımı bilmeniiz istiyorum..
 
Saygılarımla..
[/QUOTE]

Sizin gibi insanlar olduğunu bilmek çok güzel ,size sonuna kadar katılıyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Murat.AKSAMÇevrim Dışı

Kayıt: 18/10/2007
İl: Ankara
Mesaj: 845
Murat.AKSAMÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2010 12:52
Yorumlara bakıyorum da hep 20 yaş üstü kişiler konuyla ilgili bir şeyler yazmış.Bırakın da serbest kıyafetin olup olmayacağına biz karar verelim.Sonuçta o kıyafetleri giyen de biz, o ortamda bulunanlarda biziz.Eğitim sistemi ile ilgili bir şeylerin düzeltilmesi gerekirken kılık kıyafetin son planda kalması gerekir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OrdiBukoÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[B]8845,1[/B]
Kayıt: 09/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 7741
OrdiBukoÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2010 12:55
[QUOTE=SquallTieR]Yorumlara bakıyorum da hep 20 yaş üstü kişiler konuyla ilgili bir şeyler yazmış.Bırakın da serbest kıyafetin olup olmayacağına biz karar verelim.Sonuçta o kıyafetleri giyen de biz, o ortamda bulunanlarda biziz.Eğitim sistemi ile ilgili bir şeylerin düzeltilmesi gerekirken kılık kıyafetin son planda kalması gerekir.[/QUOTE]

Eğitim sisteminin verildiği yer insani değerlere, hak ve özgürlüklere en uyan ortam olmalıdır. Bence kılık kıyafet, saç sakal gibi konular eğitim sisteminin çok önemli sorunlarındandırlar. Disiplin adı altında yapılan uygulamalar eğitim ile uyuşmuyorsa o kurumda nasıl iyi bir eğitim verilebilir ki?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tnemücrEÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/05/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 758
tnemücrEÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2010 12:57
[/QUOTE]

irincisi Portsmouth eyalet değil şehirdir. İngilterede okullarda kıyafet serbesttir , bazı özel ve vakıf okullarda uniforma zorunluluğu vardır,sadece bu okullara gidenler üniforma giyer (nüfusun %10u),zaten onların arasında da sınıf farkı yoktur çünkü nerdeyse hepsi zengin ve soylu ailelerin çocukları..En basit örneği Harry Potter izlediysen bilirsin ,Hogwards öğrencilerinin hepsi üniformalıdır,özel okul öğrencileridir artık daha nasıl basite indirip anlatayım? fotoğraf aramana gerek yok bunu bizzat orada eğitim almış biri olarak söylüyorum ,sen de dünyanın hangi ülkelerinde bulunduğunu ,yaşadığını söylersen daha önce , oturur tartışırız seninle..Serbest kıyafet Amerikadaki okullarda da mevcut olduğuna göre Amerikayı "nüfusu fazla olmayan ve kendi yağında kavrulan ,ekonomisi yerinde duran" bir ülke olarak tanımlaman çok ilginç , direk göçmenlik başvurusunda bulun ,sadece bu söylemin için bile kabul edilirsin,senden başka böyle düşünen yoktur herhalde dünyada.[/QUOTE]

Alkis
tnemücrE2010-04-17 12:59:01

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

PuLcheRÇevrim Dışı

Kayıt: 17/12/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 416
PuLcheRÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2010 13:50
Benim gönderdiğim resimler, ''Dünyanın her yerinde serbest kıyafetvar'' diyenlere yönelikti..
Resimlerde de gördüğünüz gibi Üniforma her yerde var :) Buna bir itirazınız var mı yok..
 
Peki size sormak istiyorum, hani diyorsunuz ya bazı okullarda var, bazı okullarda yok.. Peki Türkiye'de böyle olsa ne olur tahmin edebiliyor musunuz..?  ''Bazı okullar'' diyorsunuz, peki bu kişiler arasında ayrımcılığın daniskası değil de nedir söylermisiniz..:) ''Bazıları'' ve''Diğerleri'' Sınıf ayrımcılığı değil de nedir..Hahaha bak ben zenginim iyi okulda okuyorum Forma giyiyorum, sen nesin demeyecek mi o formayı giyen :) Öyle bir sistem bizim Türkiye'miz için faydalı bir sistem değil..   
 
Forma giymek zorunda kalan okulun öğrencileri ortalığı ayağa kaldırmaz mı.? Bizim neyimiz eksik demezler mi.? Bizim Ülkemizde her şeye kazan kaldıran insanlar bunu boş bırakır mı..?
Örnek verirken bile ayrımcılığı örnek veriyorsunuz ama insanlar sınıf ayrımcılığı olur deyince hiddetleniyorsunuz, gericilikle suçlıuyorsunuz :) Bazıları giyecek bazıları giymeyecek, peki üniforma giyenin diğerinden ne farkı var. Bu ayrımcılık değil de nedir :) Resmen vatandaşları arasında ayrımcılık yapan ülkeler üzerinden prim yapmaya çalışıyorsunuz :) Çözebilmek zor bu durumu..:)
 
Amerika'yı örnek vermişsiniz, biz Türkler her fırsatta Amerika'yı kötülerken nasıl da işimize geldiğinde Amerika'dan örnekler verebiliyoruz değil mi :)
 
Bir Türk olarak soruyorum herkese, Amerika lafını duyupta tüyleri ürpermeyen bir Türk vatandaşı var mı acaba..? Ama iş işimize gelen bir konu olduğunda da Amerika'yı örnek vermekten çekinmiyoruz :):) Ben şimdi arayıp Amerikada Üniforma bulurum, ama eminim birileri yine çıkıp ''Bazı Okullar'' var der..
 
''Bazıları'' ve ''Diğerleri'' İnsanlar arasında sınıf ayrımcılığı değil de nedir..:) Zengin ve Fakir ile Üniformalı ve Üniformasız arasında ne fark vardır :) Örnek verdiğniz okulların davranışlarının insanları fişlemekten başka yaptığı ne vardır :) Birileri giyerken birileri giymiyorsa bu aleni bir fişlemedir..:) İnsanları ayırmak ve ona göre muamele yapmaktır..  
PuLcheR2010-04-17 13:51:16

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Murat.AKSAMÇevrim Dışı

Kayıt: 18/10/2007
İl: Ankara
Mesaj: 845
Murat.AKSAMÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2010 14:55
[QUOTE=OrdiBuko]
Eğitim sisteminin verildiği yer insani değerlere, hak ve özgürlüklere en uyan ortam olmalıdır. Bence kılık kıyafet, saç sakal gibi konular eğitim sisteminin çok önemli sorunlarındandırlar. Disiplin adı altında yapılan uygulamalar eğitim ile uyuşmuyorsa o kurumda nasıl iyi bir eğitim verilebilir ki?

[/QUOTE]

Okul kıyafeti serbest olur.Dediğiniz gibi hak ve özgürlük sağlanmış olur.Peki sonra ne olur?

*Kızlar üniformayla bile eteklerini bir karış yaparken serbest kıyafetle ne giyeceklerini siz düşünün.Ergenlik ve cinsellik çağındaki erkek bir genç kendine hakim olamayacak ve sonu belki de tecavüz veya küçük yaşta cinsel ilişki doğuracak.(Örnek vermek gerekirse Ankara'nın bir bölgesindeki okulda kılık kıyafete pek önem verilmezdi.Sonuç ne oldu? Bir dönemde 28 hamile kız vakası.)

*Avrupa'ya özen iyice çoğalacak.Gençler benliklerini kaybedecekler.

*Aile içi sorunlar oluşacak.Öğrenci ailesine baskıda bulunacak.

*Bazı öğrenciler diğer öğrenciden geri kalmamak için belkide hırsızlık yapacak.

Bunlar kesin olur demiyorum.Ama ihtimaller üzerinde durmak gerekir.

Şuan giydiğim okul formam bordo renk.Tam 4 yıl boyunca(bazı arkadaşlar 5 yıl giydi) giydim.Dışarıdan bazı insanlara ilginç geldi, bordo ceket olur mu diye.Hatta bir keresinde otobüste bir amca bu ceketi garsonlar giymiyor mu diye sordu bizeKahkaha.Şimdi okul kıyafetinde bildiğim kadarı ile değişiklik yapılmış.Ceket yerine süveter tarzı bir şey getirilmiş.Burada da bizim hakkımız yenmiş olmaz mı?

Dershanelerde kıyafet serbest.Peki okulda yapmış olduğunuz arkadaşlıkla dershanede yapmış olduğunuz aynı mıdır? Dikkatli incelerseniz farkların olacağını görürsünüz.Şuan ülkemizde çoğu okuldaki sınıflar 40-50 kişilik.Bu kadar kişi ile ders işlenebilir mi? İlk önce bunlar üzerinde durulması gerekir.Hala söylüyorum kılık kıyafet en son düşünülecek şeydir.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gzmklcÇevrim Dışı

Kayıt: 22/10/2007
İl: Afyon
Mesaj: 261
gzmklcÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2010 18:13
Emin olun işin cıvkı çıkmaz. İlk aylar bir kaos yaşanır ama sonra bir kot ve tisörtle normal hayatta olduğu gibi sorunsuz gelir giderler. Cumartesi kursları adı altında cumartesi günleri sivil giysiyle hemen hemen okulun tamamına yakınına eğitim veriliyor. Ama kıyafetten doğan bir sorun yok.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pckobatÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/08/2009
İl: Amasya
Mesaj: 1934
pckobatÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2010 18:43
Murat bey dediğiniz olaylar dersanelerde niçin olmuyor?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Murat.AKSAMÇevrim Dışı

Kayıt: 18/10/2007
İl: Ankara
Mesaj: 845
Murat.AKSAMÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2010 19:25

[QUOTE=pckobat]Murat bey dediğiniz olaylar dersanelerde niçin olmuyor?[/QUOTE]

Hala diretiyorsunuz.İçimi bir gülmek aldı.Kahkaha

Dershaneye giden öğrenci ile okula giden öğrenci arasında dağlar kadar fark vardır.

*Dershaneye giden öğrenci sadece dersi düşünür.Önüne sorular konulur ve sabahtan akşama kadar o soruları çözer.

*Okula giden her öğrenci aynı değildir.Bazıları laklak olsun, eğlence olsun diye gider.

*Burası forum diye üstü kapalı yazıyorum.Yoksa dershaneye giden arkadaşlar neler neler anlatıyorlar.

*Dershanelerde taciz,tecavüz olayları olmuyor diye bir şey demedim.Google da aratırsanız haberleri bulursunuz zaten.

*Dershaneler paralı olduğu için ister istemez ders çalışmak zorundasınız.Ne alırsanız kâr diye öğrene bildiğiniz kadar bilgi öğrenmek istersiniz.Ama okullara ilgi aynı şekilde değildir.Bu bir gerçek.

Böyle yaparak yorumların konudan uzak olmasına neden oluyorsunuz.Ben sadece bazı ihtimalleri belirttim.Kesin her okulda olur demedim olabilir dedim.Sözleri çarpıtmanın anlamı yok.

Ben gelen gideni aratır mantalitesindeyim.Okul forması gider serbest kıyafet gelir.2 Sene sonra keşke kalkmasaydı diye feryat eder millet.

Bizim milletimiz zaten ne zorunlu kılınsa hemen karşı çıkar.Bu uygulamayı isteyenlerin dediği olsun.Yorumlarımı yok sayın.Zaten son senem.Bundan sonra isterlerse okula çıplak gelinebilir desinler.Hiç umurumda değil.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OrdiBukoÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[B]8845,1[/B]
Kayıt: 09/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 7741
OrdiBukoÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2010 20:09
Murat bey istanbul zeytinburnunda okuyorum ve okulumdaki herkes dershaneye gidiyor.

Bu tip korkuları yaşamamızın nedeni eğitimsiz olmamız, özgürlük ne demek bilmememiz.
Ve bize bunları öğretecek bir yerin olmaması.

İnsanlar özgür yaşamaya alışırlarsa yani okula serbest kıyafet başlarlarsa sorunsuz olarak öyle devam ederler, insanlar 10sene üniformaya zorlanırlarsa bir anda serbest kıyafet olduğunda tabi belirli bir dönem sorun olacaktır ve sözü edilen serbest kıyafet ultra mini etek giymek giyebilmek anlamına gelmiyor yine sınırları var. Olmalı mı onu tartışabiliriz ama üniforma'nın savunulacak bir yanı yok!

Sözü edilen şeyler neden üniversite de olmuyor? Cinsellik lise de mi ilköğretimde mi yoksa üniversite'de mi daha ön planda oluyor ? O halde üniversitede'de üniforma sınırlaması olsun hem orada daha da büyük sınıfsal farklar söz konusu!?

Üniformadan doğacak tüm sorunlar bunca yıl üniformanın zorunlu olmasından, eğitim sistemindeki tüm sorunlar eğitimsizce düzenlenen yönetmelikler yüzündendir.

Yani bunca sorunu var sayıyoruz ve evet bunların hepsi serbest kıyafete geçilince olabilir ama hiç neden Türkiye diye sordunuz mu?
OrdiBuko2010-04-17 20:12:49

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pckobatÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/08/2009
İl: Amasya
Mesaj: 1934
pckobatÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2010 21:00
[QUOTE=SquallTieR]

[QUOTE=pckobat]Murat bey dediğiniz olaylar dersanelerde niçin olmuyor?[/QUOTE]

Hala diretiyorsunuz.İçimi bir gülmek aldı.Kahkaha

Dershaneye giden öğrenci ile okula giden öğrenci arasında dağlar kadar fark vardır.

*Dershaneye giden öğrenci sadece dersi düşünür.Önüne sorular konulur ve sabahtan akşama kadar o soruları çözer.

*Okula giden her öğrenci aynı değildir.Bazıları laklak olsun, eğlence olsun diye gider.

*Burası forum diye üstü kapalı yazıyorum.Yoksa dershaneye giden arkadaşlar neler neler anlatıyorlar.

*Dershanelerde taciz,tecavüz olayları olmuyor diye bir şey demedim.Google da aratırsanız haberleri bulursunuz zaten.

*Dershaneler paralı olduğu için ister istemez ders çalışmak zorundasınız.Ne alırsanız kâr diye öğrene bildiğiniz kadar bilgi öğrenmek istersiniz.Ama okullara ilgi aynı şekilde değildir.Bu bir gerçek.

Böyle yaparak yorumların konudan uzak olmasına neden oluyorsunuz.Ben sadece bazı ihtimalleri belirttim.Kesin her okulda olur demedim olabilir dedim.Sözleri çarpıtmanın anlamı yok.

Ben gelen gideni aratır mantalitesindeyim.Okul forması gider serbest kıyafet gelir.2 Sene sonra keşke kalkmasaydı diye feryat eder millet.

Bizim milletimiz zaten ne zorunlu kılınsa hemen karşı çıkar.Bu uygulamayı isteyenlerin dediği olsun.Yorumlarımı yok sayın.Zaten son senem.Bundan sonra isterlerse okula çıplak gelinebilir desinler.Hiç umurumda değil.

[/QUOTE]
Nedense benide bir gülme aldıKahkaha
Şimdi durum:
-Kanka boş ver üniformalıyız üniformalı üniformalı taciz yapmayalım?
gibi bir  durum mu var?
1 karış etek tacize manimi oluyor?
Birde bu üniforma kuralı kalkınca siz nasıl bir durum hayal ediyorsunuz?Müdür bey cuma törende yaptıgı konuşmada.
-Gençler artık yasada yok hadi pazartesiden itibaren mayo ve bikiniyle gelelim.
Çalışmayan gene çalışmıyor dersanede.Yani para verdim diye dersanede çalışsaydı millet 1. sınıftan itibaren dersaneye yollanırdı ögrenciler.
Üniforma kaldırılsada mutlaka bazı kurallar olacak siz dert etmeyin.Taciz tecavüz bir psikolojik sorun ve insanı içinde bulundugu toplum yapısıylada alakalıdır.Eger bunların önüne geçilmek isteniyorsa ögrencilerin psikolojik yapıları daha iyi çözülmeli.Ögrencisinin adını bilmeyen ögretmenler var.Ahmet'in durumunu sorunca Mehmet'in durumunu söyleyen ögretmenlerde var.Tabi bunun yanında işini sevgiyle yapan ögrencilerini nasıl bir adım daha ilerletirim diye düşünen ögretmenlerde var.
 
Biz sorularla konuyu başka yere götürmüyoruz.Konu hakkında fikir alışverişi yapıyoruz.Saygılarımla iyi forumlar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

betta2010Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/12/2008
İl: Kayseri
Mesaj: 570
betta2010Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2010 23:06
[QUOTE=SquallTieR]Yorumlara bakıyorum da hep 20 yaş üstü kişiler konuyla ilgili bir şeyler yazmış.Bırakın da serbest kıyafetin olup olmayacağına biz karar verelim.Sonuçta o kıyafetleri giyen de biz, o ortamda bulunanlarda biziz.Eğitim sistemi ile ilgili bir şeylerin düzeltilmesi gerekirken kılık kıyafetin son planda kalması gerekir.[/QUOTE]
 
Bu kararları verenlerin yirmi yaşın üzerinde olması gerekir zaten ;))
 
Ben yirmi yaşın üzerindeyim ve öğretmenim,bir başkası eğitim bilimcidir,bir diğeri sosyologtur ve yirmi yaşın üzerindedir..Bütün bu saydıklarım öğrenciliğin ne olduğunu bilirler ancak yirmi yaşın altındaki bir arkadaşım sadece öğrenciliğin ne olduğunu bilebilir..
 
Yinede ilk olarak yirmi yaşın altındaki ve eğitimin birinci derece unsuru olan öğrencilere sormak en doğrusudur..
 
Kıyafet serbestlğinden kasıt sınırsız bir serbestlik değildir elbet,günlük hayattada pek çok kişi uçuk ve aşırı denenilebilecek kıyafetler giymez..Bunlar yine yönetmeliklerle düzenlecektir,mayo,bikini örnekleri vermek yersiz olacaktır..
 
Makul ve mahsus üzerinde yapılan tartışmalarda her zaman makul olan geçerli olacaktır ve bu tartışmada bize mahsus olan tepeden inme mavi önlük ve zorunlu kıyafet ugulaması yerini makul olana bırakacaktır..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

batu39Çevrim Dışı

Kayıt: 03/11/2009
İl: Kirklareli
Mesaj: 99
batu39Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2010 23:53

CEKET KALKSIN YETER

batu392010-04-18 22:58:15

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir