malavi akvaryum kurulumu?


keremmarmaraÇevrim Dışı

Kayıt: 30/03/2009
Mesaj: 26
keremmarmaraÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2009 16:38
Merhabalar geçen hafta 200 litrelik bir akvaryum kurdum.Hobide henüz çok yeniyim.Tankımda yeterli derecede saklanma alanları hazırladım.Yavru balıklardan (sarı,beyaz prenses.yunus balıklarından oluşan) bir koloni oluşturmak istiyorum en fazla kaç tane balık alabilirim?
 
Kafama takılan başka soru akvaryumu aldığım yer dış filtrenin içinde yer alan aktif karbonu iki üç hafta kullandıktan sonra çıkarmam gerektiğini aksi takdirde balıklarımı zahirleyeceğini söyledi bu doğrumudur?
 
Son olarak kullanmamı tavsiye ettiğiniz yemleri söylerseniz çok sevinirim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sköseÇevrim Dışı

Kayıt: 18/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 41
sköseÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2009 16:49
Kerem Bey;

Forumda biraz arama yaparsanız sorduğunuz tüm soruların ve aklınıza takılabilecek başka sorularında cevaplarını bulacaksınız.

Saygılarımla

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AJANÇevrim Dışı

Kayıt: 27/01/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 1075
AJANÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2009 17:21
Merhaba;
 
Aramıza hoşgeldiniz. Balık seçimlerinizi tekrar gözden geçirmenizi tavsiye ederim. Yunus için akvaryum hacmi uygun değildir. Beyaz prensesi hiç tecrübe etmedim ama agresif olduğu söyleniyor. Sarı prenses uygundur, onun yanına iyi geçinebileceği tür bulmanız iyi olur. Diyetleri biraz farklı olsada ben demasoni öneriyorum. Beslenmelerine dikkat edildiğinde sorun olacağını sanmıyorum veya icemanda düşünebilirsiniz.
 
Karbonu değiştirmeniz gerekmektedir çünkü karbon sudaki ağır metalleri topladığından bir süre sonra doyunca tekrar suya zararlı salınım yapabilir ve suyunuzu bozabilir.
 
Saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir