Lepistesler hakkında sorularımSelam arkadaslar kısaca soyle bırkac bıl
Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2012 19:31
Selam arkadaslar kısaca soyle bırkac bılgı vereyım. Akvaryumumda ılk 5 tane lepıstes copcu vatoz vardı sonra karıdes ekledım vs vs. ..Arkadaslar sonra yavruladılar gıdıp ınce cobombalardan 30 koke yakın aldım ıste kısaca su anda 50 ye yakın yavru annelerıyle bırlıkte buyuyorlar. Sımdı ılk dogan yavrular 2 aylık oldular daha renklenme yok onların renklenmemesı dogal mıdır annelerı renklı ama babalarını bılmıyorum aldıgımda hamıleydı. Su andada 1 haftalık yavularım var 30 a yakın onlar ıcın kabugu soyulmus artemıa aldım ama buyume hızında degısım yok gunde 3 kere yemlıyorum buyukler yavrulara zarar vermesın dıye bu seferde yemler dıbe cokuyor adı salyangozlar cogalıyor kısaca sorunlarım sunlar akvaryumda selale fıltreyı calıstırıyım mı yavrular kacar mı kacarsa nasıl engel olurum?onerdıgınız hızlı buyuten yemler var mı? gunde 3 kere yemlemem dogru mu ve yavrular kac ayda renklenır? kısaca bu arkadaslar onerılerınız benım ıcın altın degerınde lutfen yardımcı olabılırsek. .
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2012 23:07
Renklenmesi hakkında bir bilgim yok fakat sürekli artemia ile beslemeyin sonuçta hem etçil hem otçul bir balık lepistes, proteinsel yemler kadar bitkisel yemlerinde büyümede renklenmede önemi vardır. Bitkisel yemleri ihmal etmeyin :) Şelale filtrenin emiş ucu balıkların sığabileceği kadar büyük mü? Yani kaçabilmesi mümkün mü? Eğer öyleyse emiş ucuna kadın çorabı kesip bağlayabilirsiniz. Yavrular için günde 4-6 yetişkinler için günde 2-3 defa beslenmesi öneriliyor (normal koşullarda.) Fakat 2 aylık bir lepistes artık yavru değil neredeyse damızlık altıdır 1 ay sonra çiftleşebilir kıvama gelmiş olacaklar. Sanırım renklenmeleri gerekirdi.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Kasım 2012 10:58
2 aylık balıklarınızın renklenmesi gerekir. Eğer kalitesiz açık yemlerden kullandıysanız o yüzden renklenmemiş olabilirler. Yeni yavrularınıza da hergün 3 öğün artemia vermeyin. Öğün sayısını 4-5e çıkartın ve kaliteli pul yemlerden de verin. Azar azar yem, fazla öğün şeklinde yemleyin.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Kasım 2012 18:14
hocam akvaryumum yaklasık 50 lıtre yemleme konusuna gelırsek hocam JBL nın lepıstes yemını kullanıyorum acık degıl ama dırek kutuda aldım tetra kullanıyordum daha onceden artemıa JBL bılmıorum hocam 2 aylık oldular ama renklenme goremedım daha kuyruklarında hafıf sarılıklar oluyor yanı yavrular dısı vucutlarında renklenme beklemıyorum ama kuyruklarında ufak parlama bıle olmuyor bembeyaz balık cıktı bunlar
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Kasım 2012 20:32
Tam bilmiyorum fakat şöyle birşey aklıma geliyor emin değilim tekrar söylüyorum bu söylediğim imkansız bile olabilir ama albino olabilirler ?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Kasım 2012 23:16
hocam bılmıyorum ya banada albıno gıbı gelıyor balıkcıya sordum 20 tane yavrudan 3-4 tane renksız cıkabılır dedı normalmıs ama sanmıyorum normal oldugunu bembeyaz lepıstes olur mu yaa bakalım ıns renklenır renk yemıde kullanmak ıstemıyorum acıkcası zararlı oldugunu dusunuyorum bakalım ıns renklenır
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Kasım 2012 23:37
Şu ana kadar renklenmesi lazımdı biraz daha sabır yakın zamanda renklenirler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 19 Kasım 2012 00:53
Bembeyaz lepistes çıkarsa çok şanslısınız :))) özel bir tür :)) renklenmeleri konusunda eğer çoğunluk dişi ise normaldir renk almaları uzun sürer.Dişilerin bir çoğunun sadece kuyrukları renklenir bu renklenme bazen 3-4 batım yavrudan sonra olur . Ama dediğim gibi varyentleri çok önemli. Erkelerin vucutlarında baştan tek siyah nokta (pigment) oluşur ve bu noktadan 5-6 gün içinde rengarenk olurlar. Bazı varyentlerin çok geç renklenmesi normaldir örnek pingu erkekleri ortalama 3-4 ay gibi bir sürede tam anlamıyla renkleniyorlar. Büyük dişileri kovalamaya başladıklarında renklenmede başlıyor. Yemleme konusunda yanlış bilinen bir nokta sürekli artemia verilmesi 4-5 farklı yem kullanın ama ana öğün artemia olsun . günde 4-5 defa azar azar yemleme yapın. Su sıcaklığı ve su değişikliğide önemli faktördür 26-28 derece hafta 1 dip çekimi yapıp 1/3 oranında su değişikliği yapın. Sürekli ışık yakmayın. Salyangozlar konusunda kesinlikle katil salyangoz kullanın 5-6 tane atın 15 gün içinde salyangozlardan eser kalmaz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2012 13:43
Balıkların renklenmesi işini canlandırmanız için size seranın PROTEİN ağırlıklı tabletlerini tavsiye ediyorum. Kısa zamanda sonuç alırsınız. Benim lepisteslerim o kadar güzel renklenmeye başladılar ki her gün akşam olsa da eve gitsem ne kadar büyüdüklerini nasıl bir renk aldıklarını gözlemlesem diye heyecanlanıyorum bu yaşta bile... Bana bu duyguları yaşatan moscow green ve blue grass genç balıklarıma huzurlarınızda teşekkürü bir borç bilirim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2012 17:56
Kendi yaşadığım tecrübemi anlatayım;
Benim 30lt lik bir akvaryumum var ve içinde şu an hamile aldığım 4 lepistes, ikisi doğurdu bile, birer tane vatoz, çöpçü ve neon var. 15ten fazla yavru moli yavrulukta bekliyor. Balıkları ilk aldığımda 6 tane de yavru moli hediye etti bana akvaryumcum (yaklaık bir ay önce), nede olsa öldürür bu diye düşündü galiba; ama hepsi turp gibi ve sağlıklı 2sinde renk sorunu var, bembeyaz büyüyorlar ama onları düşü olduğunu düşünüyorum çünkü dişiler genelde pek renkli olmaz sadece yüzgeçleri renklidir. Bu yüzden moliler doğmadan önce onları yavruluğa aldım 6sına da özel yaptığım karides, vitamin ve bitki karışımı yemi toz halinde sabah akşam verdim kısa sürede büyüdüler. 4 tanesi renklendi ama 2 tanesi dediğim gibi bembeyaz olarak büyüyor.
Benim sana beslenme ile ilgili olarak diyeceklerimse; hafta veya 10 günde bir bir yaprak ıspanağı iyice haşla bıçakla iyice kes ve akvaryuma at tabi adarınca çok fazla ise hepsini atma malum ıspanak yaprakları farklı boylardalar, hem kabız olmazlar hem bitkiden gelen demir ile renklerine katkı olur üstelik akvaryumda ki bitkiler içinde doğal besin sağlarlar (ben öyle düşünüyorum şahsen) .
İlaveten içeri de akım olması yavruların yüzgeçlerinin gelişmesi için iyidir tabi akvaryumda da girdap yaratmaya lüzum yok. Şunu da unutma hamile lepistesler doğum yaptıktan sonra çok zayıf düşerler, besleme sıklığını arttır, az yemle ama günde 3 4 kere yemle ki dipte çoğalmasınlar. Erkek lepistesleri çıkart ki kovalayıp iyice yıpratmasınlar ve akımı azalt. Pek fazla dalgalı olmasın.
Sağlıklı balıklar
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir