Lepistes iştahsızlık, halsizlik ve yüzmeme?
Gönderim Zamanı: 23 Ağustos 2013 00:41
[QUOTE=Spe3dy]Arkadaşlar yeni kurduğum akvaryumda böyle bir sorunla karşılaştım. Deneme olarak 3 lepistes attım ilk başlarda gayet iyi yüzüyorlardı ama 4 saattir yüzmelerine karşı hiçbir şekilde orta seviyeye veya aşağı seviyeye iniş ancak 2-3 defa gördüm. Sürekli su yüzeyindeler ve arada sırada cama yapışıp, orada bekliyorlar kımıldamadan. Yaklaşık 3 hafta oldu akvaryum kuralı. Son 4 gündür dış filtre, co2 ve o2 çalışır şekilde döndü. Bugün ekledim ve direk böyle bir sorun yaşadım. Lepisteslerin biri hamile öbüründen emin değilim. Genellikle hamile olmayan çoğu zaman öyle duruyor bazen hamilede ona eşlik ediyor. ( Cama yapışık, kımıldamadan )
Spe3dy 2013-08-30 12:32:26
Aldığım önlemler : Şimdilik belki o canlı olmadığı sürede co2 fazla gelmiş olabileceğinden dolayı co2yi kestim. Yarın akşam veya ertesi gün verebilirim duruma bağlı...
[/QUOTE]Şuan ki durum: Hala balıklarda hiçbir değişiklik yok. Balıklar yeme duyarsız ve sadece bir köşede yorgun yaşıyorlar. Yüzgeçler de kısılma, beyaz benek, erime vb birşey yok. 2 erkek 4 dişi var şuan erkeklerin dişilere bile ilgisi yok. Ve konuyu açtıktan bir iki gün sonra yaklaşık %30-40 iki defa su değişimi yaptım, suda berbat bir koku vardı yok oldu onunla birlikte.
Buda arada sırada taş veya kumun üzerinde ki hallerinden bir kare
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 23 Ağustos 2013 02:27
Yeni akvaryumda su oturmamış olduğundan sıkça balık kaybı yaşanır,bu yüzden akvaryuma asıl balıklar konmadan önce japon balığı yada beta gibi lepistesten bin kat dayanıklı balıklar konarak suyun oturması sağlanmalıdır.Lepistesler yüzey-orta katmanda yüzmelidir ancak hareketsiz olmaları hastalık belirtisi olabilir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 23 Ağustos 2013 02:37
Lepistesler gerçekten çok hassas balıklar. Aldığınız gün hiç bir sıkıntısı olmadan yüzen balıklar ertesi gün ölebiliyor. Akvaryumda bitkiniz çoksa co2 nin pek zararı olacağını sanmıyorum ama bir süre kesmeniz iyi olmuş. Akvaryum yüzeyinin yeterince dalgalandığından emin olun. Birde yeni eklenen balıklarda ortam değişikliğinden dolayı böle şeyler olabilir. Büyük bir sorun yoksa zamanla düzelir. Daha önce akvaryumda hiç balık yoksa akvaryum döngüsü başlamamıştır. Balık attıktan sonra bakteriler oluşmaya başlar. Bu oluşum sürecinde balık kayıpları olabilir.
Fearless38 2013-08-23 02:40:02
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 23 Ağustos 2013 08:40
[QUOTE=Fearless38]Lepistesler gerçekten çok hassas balıklar. Aldığınız gün hiç bir sıkıntısı olmadan yüzen balıklar ertesi gün ölebiliyor. Akvaryumda bitkiniz çoksa co2 nin pek zararı olacağını sanmıyorum ama bir süre kesmeniz iyi olmuş. Akvaryum yüzeyinin yeterince dalgalandığından emin olun. Birde yeni eklenen balıklarda ortam değişikliğinden dolayı böle şeyler olabilir. Büyük bir sorun yoksa zamanla düzelir. Daha önce akvaryumda hiç balık yoksa akvaryum döngüsü başlamamıştır. Balık attıktan sonra bakteriler oluşmaya başlar. Bu oluşum sürecinde balık kayıpları olabilir.
[/QUOTE]
[/QUOTE]
[QUOTE=BadWolf]Yeni akvaryumda su oturmamış olduğundan sıkça balık kaybı yaşanır,bu yüzden akvaryuma asıl balıklar konmadan önce japon balığı yada beta gibi lepistesten bin kat dayanıklı balıklar konarak suyun oturması sağlanmalıdır.Lepistesler yüzey-orta katmanda yüzmelidir ancak hareketsiz olmaları hastalık belirtisi olabilir.[/QUOTE]
Anlıyorum büyük ihtimal de öyle zaten. Yem yeme sıkıntıları da var, yeme bir süre gelmiyorlar. İki gün daha bekleyelim bakalım. Teşekkür ederim bilgilendirmeler için...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 23 Ağustos 2013 11:07
Suya CO2 vermek PH'ı düşürür.Muhtemelen KH'ınızı (Suyun sertlik derecesi)bilmiyorsunuzdur.KH ne kadar yüksek olursa Ph değişimi o kadar yavaş olur.KH ne kadar düşük olursa Ph o kadar hızlı yükselir.
Şimdi siz CO2'yi kestiğinize göre suya sürekli O2 verilerek suda erimiş CO2'yi hızla dışarı atmış oluyorsunuzki buda düşük olan PH'ınızın (Kh derecesine) göre hızla yükselmesi anlamına gelecektir.Buda demek oluyorki lepistesleri için tehlikeli bildiğimiz ph dalgalanmaları meydana gelecektir.Ayrıca biyolojik döngüyüde etkiler.
Yeni aldığınız lepisteslerin geldiği ortam ile şimdiki ortamları arasında illaki fark vardır.Aradaki bu farkı kaldırabilmek için kendi geldikleri suya çok yavaş bir şekilde kendi suyumuzdan eklemeliyiz(bu 3-4-5 saat sürebilir.Balıkların durumuna göre değişir.) ki aradaki farkı tolore edebilsinler.
Sizin sorununuzda,hastalık yok ise muhtemelen budur.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 23 Ağustos 2013 11:11
Hali hazırda karbondioksit eklediğin detayını benimle paylaşmamıştın. Çok muhtemelen sorun verdiğin CO2 den dolayıdır. Çünkü sudaki oran yükseldikçe balıkların kanındaki CO2 suya geçmekte zorlanır ve balık metabolik asidoza doğru sürüklenir. Renk solar, hareketler yavaşlar. CO2nin fazlası oldukça tehlikeli bir durumdur.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Ağustos 2013 00:18
[QUOTE=unotim123]Hali hazırda karbondioksit eklediğin detayını benimle paylaşmamıştın. Çok muhtemelen sorun verdiğin CO2 den dolayıdır. Çünkü sudaki oran yükseldikçe balıkların kanındaki CO2 suya geçmekte zorlanır ve balık metabolik asidoza doğru sürüklenir. Renk solar, hareketler yavaşlar. CO2nin fazlası oldukça tehlikeli bir durumdur.[/QUOTE]
Yok o konuda sıkıntı olacağını düşünmediğimden dolayı söylemedim, çünkü akvaryumda bitki var ve zaten dediğim zaman da kestim co2yi hala vermiyorum. Balıkların durumunda hiçbir değişiklik yok. Yani co2 den dolayı değil tahmin ettiğim gibi olduğu için pek söyleme gereksimi duymadım ABİM
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2013 11:50
Çektiğiniz suda berbat bir koku olduğunu yazmışsınız, herşeyin açıklaması bana buymuş gibi geliyor, zannedersem su değerleri bozulmuş balıklar bundan etkilenmiş. Suyu bu berbat halde kokutan önlemlerin önüne geçmeye çalışın bence fazla yem veriyosunuzda yemlermi bozuluyor. Yereince havalandırma oksijen yokmu?, filtre malzemeleri çokmu pislikle dolu. Bu aralar su çekimi sıklığını artırın bakalım ben düzeleceğini düşünüyorum. Yani sudaki kirlilik olarak değerlerin bozulması olarak düşünüyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2013 11:58
[QUOTE=mesutok]Çektiğiniz suda berbat bir koku olduğunu yazmışsınız, herşeyin açıklaması bana buymuş gibi geliyor, zannedersem su değerleri bozulmuş balıklar bundan etkilenmiş. Suyu bu berbat halde kokutan önlemlerin önüne geçmeye çalışın bence fazla yem veriyosunuzda yemlermi bozuluyor. Yereince havalandırma oksijen yokmu?, filtre malzemeleri çokmu pislikle dolu. Bu aralar su çekimi sıklığını artırın bakalım ben düzeleceğini düşünüyorum. Yani sudaki kirlilik olarak değerlerin bozulması olarak düşünüyorum.[/QUOTE]
Koku ilk zamanlarda vardı daha sonradan dediğim şekilde su değişimi yaptım ve suda hiçbir koku yok. Daha sonradan dün akşam aynı yerden aynı akvaryumdan 4 balık daha getirdim. ( O akvaryumcuda duruyorum ve o akvaryuma hiçbir balık vb şey girip çıkmadı ben ilk balıklarımı aldığımdan beri ) Gelen balıklar capcanlıydı sabaha onlarda da uyuşukluk başladı. Yem olayınıda söyeldim balıkları aldığında bir gün yemlemedim alışsınlar diye. Daha sonradan az yem verdim ilgi bile duymadılar akşamına biraz daha verdim yine aynı şekilde. Daha sonradan dükkandan artemia getirdim verdim biri bayağı güzel yedi ama öbürü yine etkisiz kaldı, ağzını bile sürmedi. Yeterince havalandırma fazlasıyla var bence, filtre malzemleeri gayet iyi hepsini yeni aldım. Su değişimini de bir iki gün içinde tkerar yapmayı planlıyorum değişen birşey olmayacak gibi ama bakalım...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2013 12:10
Filtreleme olarak iç filtre kullanıyorsanız, akvaryuma göre acaba iç filtrenin debisi çok yüksek akıntı yapıyor olabilirmi. İnsan tam birşey kestiremiyor, yeni kurulmuş tanksa oturmamış su, o sudaki koku önceden etkilemiştir. erkeklerin dişileri strese sokması, akvaryumcudaki tür ile sizin evdeki balıklar arasındaki tanktaki bakteri uyumsuzluğumu, biri lepisteslerde bu bakteri uyumsuzluğundan bahsetmişti bir sohbette. İnşaallah kısa sürede oturur herşey yerine.
mesutok 2013-08-30 12:11:42
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2013 12:26
[QUOTE=mesutok]Filtreleme olarak iç filtre kullanıyorsanız, akvaryuma göre acaba iç filtrenin debisi çok yüksek akıntı yapıyor olabilirmi. İnsan tam birşey kestiremiyor, yeni kurulmuş tanksa oturmamış su, o sudaki koku önceden etkilemiştir. erkeklerin dişileri strese sokması, akvaryumcudaki tür ile sizin evdeki balıklar arasındaki tanktaki bakteri uyumsuzluğumu, biri lepisteslerde bu bakteri uyumsuzluğundan bahsetmişti bir sohbette. İnşaallah kısa sürede oturur herşey yerine.
[/QUOTE]
Teşekkür ederim. İç filtre kullanmıyorum dış filtre debisi de güzel. Bakteri uyumsuzluğu olabilir diye düşünüyorum ama bilmiyorum bakalım hal anlamış değilim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2013 20:42
Balıkları aldığınız akvaryumcudan balık alırken iyice gözlemleyin.Akvaryumcuya balıklar geldiği gibi balık almayın asıl sizi aldatan bu olur.Biter yada güzelleri satılır bana bir şey kalmaz düşüncesiyle hemen alım yapıyoruz ama yanılıyoruz.Balık geliminden en az 10 gün sonra balık almak gerekir diye düşünüyorum.
O akvaryumcuda duruyorum demişsiniz.Eğer orada çalışıyorsanız ve tekrar balık alacaksanız suyu biraz fazlaca alın.Yeni aldığınız balıkları geldikleri suyu hiç değiştirmeden üzerine dinlendirilmiş,hazırlanmış suyu damlatma yöntemiyle veya uzun aralıklarla en fazla %5 - %5 olarak suyu çoğaltın.Yani Balıkların geldiği su kadar su ekleyin.Ertesi gün miktarı artırın %10-%10 olarak balıkların toplam suyunun yarısı kadar daha ekleyin.Bu işlemleri akvaryum kapasitenizi tamamlayıncaya kadar yapın.Hastalık vs. yoksa kaybınız
olmayacaktır.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2013 23:03
[QUOTE=mesutgebze]
Balıkları aldığınız akvaryumcudan balık alırken iyice gözlemleyin.Akvaryumcuya balıklar geldiği gibi balık almayın asıl sizi aldatan bu olur.Biter yada güzelleri satılır bana bir şey kalmaz düşüncesiyle hemen alım yapıyoruz ama yanılıyoruz.Balık geliminden en az 10 gün sonra balık almak gerekir diye düşünüyorum.
O akvaryumcuda duruyorum demişsiniz.Eğer orada çalışıyorsanız ve tekrar balık alacaksanız suyu biraz fazlaca alın.Yeni aldığınız balıkları geldikleri suyu hiç değiştirmeden üzerine dinlendirilmiş,hazırlanmış suyu damlatma yöntemiyle veya uzun aralıklarla en fazla %5 - %5 olarak suyu çoğaltın.Yani Balıkların geldiği su kadar su ekleyin.Ertesi gün miktarı artırın %10-%10 olarak balıkların toplam suyunun yarısı kadar daha ekleyin.Bu işlemleri akvaryum kapasitenizi tamamlayıncaya kadar yapın.Hastalık vs. yoksa kaybınız
olmayacaktır.
[/QUOTE]
O işi zaten öyle yaptım ama değişen hiçbir şey yok...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir