Lepistes Irk Kırılması.


ttumittÇevrim Dışı

Kayıt: 23/08/2015
İl: Izmir
Mesaj: 3
ttumittÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2018 15:00
Merhaba,

Kendi tankımda beslediğim moscow balıklarım yeni doğumlarda kırılma yaşanıyor. Balığın yarısı blue diğer yarısı metal renkte doğuyor. Tankta başka ırk balık yok. İçeriye herhangi yeni bir şey koymadım. Sebebi ne olabilir?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BadWolfÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/06/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 6350
BadWolfÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2018 15:17
[QUOTE=ttumitt]Merhaba,

Kendi tankımda beslediğim moscow balıklarım yeni doğumlarda kırılma yaşanıyor. Balığın yarısı blue diğer yarısı metal renkte doğuyor. Tankta başka ırk balık yok. İçeriye herhangi yeni bir şey koymadım. Sebebi ne olabilir?[/QUOTE]

Canlılar ne kadar süredir sizde? Anaçlardan kaynaklı bir problem büyük ihtimalle. Dişiler birkaç farklı erkekle çiftleşip onlardan ayrı ayrı sperm depolayabilir, bu spermleri vücutlarında 6 aydan uzun süre hamilelik görülmeksizin muhafaza edebilirler. Eğer aldığınız yerde farklı bir erkek ile eşleştiyse ve spermleri kullanmadıysa, şu andaki yavrularda kullanıyor olabilir. Tanktaki en aktif öldükten sonra dişiler bir süre daha ölü erkeğin yavrularını doğurmaya devam edebilirler. Tankta başka erkek varsa, ancak ölen daha kaliteliyse, yeni erkekle çiftleşse dahi eskinin stoğunu kullanıp onun yavrularını taşıyabilir.. Diğer bir olasılık ise anaçların en azından 1-2 kuşak öncesinden melez olmasıdır. Bu tarz durumlarda genetik çeşitlilik ve gen havuzu gibi konular sonucu farklı görünümlü yavrular alınabiliyor.

Beğenenler: [T]200271,cıbırlover1[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mehmetbayÇevrim Dışı

Kayıt: 07/01/2018
İl: Izmir
Mesaj: 90
mehmetbayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2018 23:49
Moscow geni zaten metalik rengi taşıyan bir gendir. Ve erkek balıklar beslenmeye göre 4-6 ay arası gerçek renklerine ulaşırlar. Eğer canlıların fotoğraflarını görebilirsek daha iyi bir yorum yazabiliriz.

+1: [T]183960,Alparslanglr[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir