Lepistes Derneği ve Hedeflerimiz


Barış ERÇevrim Dışı

[B]5387,3[/B]
Kayıt: 26/09/2007
İl: Izmir
Mesaj: 2835
Barış ERÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2011 19:07
Arkadaşlar, herşey hayal etmekle başlar. Forumumuzu(www.lepistes.org) kurar iken kısa vadeli hedeflerimiz ve uzun vadeli hedeflerimiz vardı. Bunlardan lepistes ithalatı, dernek kurulmasını gerçekleştirdik.

Uzun vadeli hedeflerimizde dernek kurulduktan sonra uluslarası bir yarışma yapma düşüncemiz var idi ve bunun içinde ikgh a üye olduk öncelikle. Kısa süre içinde gelecek bir haber ile çalışmalarına da başlayacağız.

İlerleyen günlerde ki hayallerimizden bahsedeceğim sizlere. Eğer yeterli katılım ile derneğimiz genişler ise ve örgütlenme illler bazında yapılırsa yarın İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Eskişehir, Bursa ve ilk örgütlenecek illerde de şubelerimiz veya temsilciliklerimiz açılabilir ve bu illerde de ulusal çapta lig usulü yarışmalar yapılabilmesi hedeflerimiz arasındadır.

Şöyle ki; İzmir, İstanbul , Ankara da örgütlenmemiz tamamlandı diyelim. Her üç ilimizde de yarışmalar tertip edilecek. Bu yarışmalarda ilk olarak kalıcı olarak yaptıracağımız demonte yarışma standları ve tanklar kullanılacak bu nedenle stand konusu masraf olmayacak. Sadece tutulacak yada ücretsiz ayarlanacak yarışma alanına ihtiyacımız olacak. Bu yarışmalardan ikisi ulusal biri organizasyonu yapmak isteyen il örgütü tarafından talep edilerek final niteliğinde uluslarası yarışma olacak ve ikgh takviminde yer alıp Avrupa'lı lepistes yetiştiricilerininde katılması sağlanacak.

Lig usulünden de bahsedeyim. Mesela 3 ilimizde yarışmalar yapıldı ve bitti. Katılımcılardan birisi bir yarışmada 3üncülük aldı, diğerinde 1incilik bir diğerinde ise 2.cilik. Birinciliğe 3 , ikinciliğe 2 üçüncülüğe 1 puan vermek koşuluyla 6 puan topladı ve hanesine yazdırdı. Sezon sonu bu puanlar toplanacak ve sezonun başarılı üreticileride ödüllendirilecek.

Uzun vadeli diğer planlarımız ise betacılar, japoncular, malaviciler, amerikancılar, kedibalıkları gibi balık türlerine ilgi duyan hobicilerin (discusu saymadım zira örgütlenmeleri mevcut) türe özgü dernekleşmesi ve örgütlenmeleri teşvik edilip bu dernekleride büyük boyuttaki organizasyonlara dahil ederek Singapur Aquarama, Malaysia Aquafair, Almanya ve Avrupada tertip edilen bir çok pet fuarında olduğu gibi bir çok türün yarışabildiği büyük bir pet fuarı ise 5 yıl sonraki hedefimizdir bugünden duyurulur.

Başarırız veya başaramayız fakat hayallerimiz var ve bunların peşinden koşuyoruz. Bu süreçte siz hobidaşlarımızdan özellikle manen çok büyük destek bekliyoruz.

Saygılar sevgiler...

Konuya dair görüş ve önerilerinizi paylaşırsanız memnun oluruz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OguzzzÇevrim Dışı

Kayıt: 06/11/2008
İl: Izmir
Mesaj: 1321
OguzzzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2011 17:06
Barış Kardeşim,
 
Hobiye, özellikle lepistes türüne olan ilgin ve hayranlığınla çıktığın bu yolda, umarım başarılı olursun. Önümüzdeki dönemde çok güzel başarılara imza atacağından eminim. Bireysel çabalarınla bir şeyleri başarabilmek için nasıl çabalayıp didindiğini bildiğim için, başarısız olma ihtimalini aklıma bile getirmiyorum.
 
Tekrar tebrik eder, başarılarının devamını dilerim. Allah kolaylıklar versin...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

O.CELIK #7Çevrim Dışı

Kayıt: 14/02/2006
İl: Izmir
Mesaj: 30
O.CELIK #7Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2011 17:27
Sevgili Barış Abi,
Öncelikle organizasyonunuz açısından seni ve emek veren tüm arkadaşları kutlarım. Umarım herşey dilediğiniz gibi gider ve yükselişiniz hobi adına atılan doğru adımların getirdiği sevinçle harmanlanır.  

İstanbul, Ankara ve İzmir'de ki Lepistes hayranı hobicilerin organizasyonunuza katılımı, büyümeniz ve gelişmeniz açısından bir yapıtaşı oluştururken, Eskişehir, Bursa ve diğer illerden sağlanacak katılımla hedeflerinizi gerçekleştirmeniz hayal olmayacaktır. Yurt dışındaki organizasyonların tamamı bu ve buna benzer çalışmalarla varolup, varlığını sürdürmüşlerdir.

Tekrar tebrik eder, başarılar ve muvaffaklıklar dilerim..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

edisÇevrim Dışı

Kayıt: 23/03/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 53
edisÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Ağustos 2011 17:54
Barış bey ilk önce hayalerinizi  başarıya çevirmenizden dolayı kutlarım.
bir insana bu hayallerini gerçekleştirecek gücüde LEPİSTES balığından almanız ayrıca memnun etti
tekrar başarılarınızın devamı dileğiyle
 
edis
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

karsahiniÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 492
karsahiniÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Ağustos 2011 14:41
Gerçekleşmeyecek hayal değil bunlar, yeterki gerekli desteği verelim. Aslında az zamanda güzel işler yapıldı, iki sene öncesinde ağzımız açık nette gördüğümüz lepistes varyetelerinin çoğu ülkemizde mevcut. Öyleki şahsen artık yurtdışındaki fotoğraflara burun kıvırıyorum, çoğu alelade geliyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bitkici1Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/02/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 956
bitkici1Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Ağustos 2011 04:36
[QUOTE=karsahini]Gerçekleşmeyecek hayal değil bunlar, yeterki gerekli desteği verelim. Aslında az zamanda güzel işler yapıldı, iki sene öncesinde ağzımız açık nette gördüğümüz lepistes varyetelerinin çoğu ülkemizde mevcut. Öyleki şahsen artık yurtdışındaki fotoğraflara burun kıvırıyorum, çoğu alelade geliyor. [/QUOTE]

Bir o kadar da önemli olan, artık bu varyeteleri nasıl sağlıklı elimizde tutacağımız hakkında aha çok tecrübe sahibi olduk, farklı yöntemler öğrendik. Artık ufak çaprazlamalarla varyeteyi farklı yöntemlerle geliştirmeye başladık.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir